15-Fabeltjes over ratten en muizen

Tips & advies over ongedierte

15-Fabeltjes over ratten en muizen

Producten: muizen, ratten

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

3 x Lokdoos - Voerdoos Muizen met muizenklem
13,97
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (4)
2 - Elektronische Muizenverjager
49,45
PestiNext-lokaas-voor-muizen-en-ratten-6
PestiNext Lokaas Muizen - Ratten Lokmiddel
2,98
Budget Ongedierte Bestrijden rattenkist - rattenvoerdoos met rattenklem
Professionele Rattenvoerdoos - Rattenkist met klem -1x
8,49

Fabeltjes over ratten en muizen

Fabeltjes over ratten en muizen die leuk zijn om te weten. 

Fabeltje 1.  

Muizen hebben geen blaas. Dit fabeltje is niet waar. Muizen hebben wel degelijk een blaas. Ze gebruiken hun urine om mee te communiceren. Het druppelen van urine is dus ook nog eens functioneel.

Fabeltje 2.

Ratten hebben geen blaas. Dit fabeltje is niet waar. Hier geldt hetzelfde als bij muizen. Ratten gebruiken hun urine ook om te communiceren. Dat ze overal urine achterlaten is dus functioneel.

Fabeltje 3.

Ratten en muizen kunnen lang leven.  Dit fabeltje is niet waar. Muizen leven in het wild niet veel langer dan 1 jaar als ze niet eerder van het leven worden beroofd door hun natuurlijke vijanden. Ratten leven gemiddeld afhankelijk van het soort 1 tot 2 jaar. Ze kunnen ouder worden maar dan zullen de omstandigheden optimaal moeten zijn.  Muizen en ratten leven over het algemeen dus niet erg lang. 

Fabeltje 4. 

Ratten en muizen hebben geen botten, daarom kunnen ze door hele kleine gaatjes. Dit fabeltje is niet waar.  Ratten en muizen hebben wel degelijk botten, maar hun ribben zijn erg flexibel en ze kunnen hun hoofd gemakkelijk aanpassen. Door de flexibele skeletten die ze hebben kunnen ze door kleine gaatjes. Muizen kunnen door gaatjes van 5 millimeter en ratten door gaatjes van 1,5 centimeter. 

Fabeltje 5.

Er is op elke persoon in een stad ook een muis of rat aanwezig. Dit fabeltje is moeilijk na te gaan en ik laat de waarheid in het midden. Muizen en ratten zijn naast mensen de meest voorkomende zoogdieren in steden. Hun aantallen zijn afhankelijke van het weer, het aanwezige voedsel, schuilplaatsen en de mate waarin ze onder controle worden gehouden. Absolute aantallen zijn nauwelijks vast te stellen.

Fabeltje 6. 

Overlast van muizen of ratten komt alleen voor in achterstandswijken. Dit fabeltje is niet waar. Overlast van ratten en muizen kan overal voorkomen. Dit is afhankelijk van de aanwezigheid van voedsel en onderdak. 

Fabeltje 7.

Als je overdag muizen of ratten ziet lopen dan is er een grote populatie aanwezig. Ik vind dit een twijfelachtig fabeltje. Hoewel muizen en ratten nachtdieren zijn, kunnen ze zich op elk moment van de dag bewegen en verplaatsen. Omdat ze overdag beter zichtbaar zijn dan in de nacht wil nog niet per definitie zeggen dat er ook een grote populatie aanwezig is. Een moment opname op de dag is geen goede indicatie voor de grote van de populatie. 

Fabeltje 8. 

Kaas is het favoriete voedsel van ratten en muizen en het beste lokaas. Dit fabeltje is niet waar. Muizen en ratten zijn alleseters en hebben ieder hun eigen voorkeuren. Vette zaden zijn beide soorten erg dol op. 

Fabeltje 9. 

Muizen en ratten zijn niet agressief en vallen geen mensen aan. Dit fabeltje is waar en niet waar. Een rat die in het nauw gedreven wordt kan tegen iemand aan springen en bijten. Muizen zullen dit niet zo snel doen en maken zich uit de voeten. Een rattenbeet is gevaarlijk en dient door een arts behandelt te worden. 

Fabeltje 10. 

Ratten en muizen zijn dragers van ziekteverwekkende bacteriën. Dit is geen fabeltje en klopt als een zwerende vinger. Ratten en muizen zijn dragers van verschillende ziekteverwekkende bacteriën en virussen zoals : 

  • Salmonella
  • Leptospirose
  • Rattenbeetziekte
  • Trichinose
  • Hanta-virus
  • Seoul-virus

Fabeltje 11.

Het hebben van een kat is goed voor muizen preventie. Ik vind dit een fabeltje en ander mensen weer niet. Ik vind dit een fabeltje omdat niet elke kat een muizenvanger is, daarbij komt dat een kat dragers is van zoönosen die op hun beurt zeker zo gevaarlijk kunnen zijn als de ziekteverwekkende bacteriën die muizen en ratten bij zich dragen. Katten als muizenvangers in bedrijven kan naar mijn mening daarom absoluut niet. 

Fabeltje 12.

Ratten en muizen kunnen zweten. Dit fabeltje is niet waar. Ratten en muizen zweten niet zoals mensen, en hijgen ook niet om de hitte te verlichten zoals een hond. In plaats daarvan regelen ratten en muizen hun lichaamstemperatuur door de bloedvaten in hun staarten uit te zetten en samen te trekken.

Fabeltje 13.

Ratten en muizen moeten knagen. Dit is geen fabeltje over ratten en muizen. Dit klopt. Ratten en muizen staan ​​erom bekend dat ze aan dingen knagen, en terecht. Hun tanden kunnen tot tot wel 5 cm per jaar groeien . Ze moeten op dingen knagen om hun tanden te laten slijten. Naast hout kunnen ratten ook door lood, sintelblokken en aluminiumplaten knagen.

Fabeltje 14.

Ratten en muizen zijn sociale wezentjes. Dit klopt precies. De meeste soorten ratten en muizen leven in familieverband , waar ze elkaar verzorgen, samen slapen en zelfs spelen. Ze zijn echter territoriaal, dus ze kunnen agressief worden als er onbekende in hun territorium komen. 

Fabeltje 15.

Ratten en muizen houden van kou. Dit fabeltje klopt niet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik haat de kou, vooral ‘s nachts. En goed, muizen en ratten zijn geen uitzondering.

Tijdens de herfst- en wintermaanden verblijven ratten en muizen graag in onze huizen en bedrijven om aan de kou te ontsnappen en een warme plek te vinden, met veel voedsel, om de koude tijden die voor ze liggen door te komen.

Budget Ongedierte Bestrijden is gespecialiseerd in gifvrije methodes

Fabeltjes over muizen en ratten zijn er heel wat. Één ding is zeker, en dat is dat je maatregelen dient te nemen als je overlast van deze knaagdieren hebt. Probeer anders te denken als je overlast hebt van deze ongenode gasten. Bedenk je dat er hele goede gifvrije toepassingen zijn om deze knaagdiertjes onder controle te krijgen.

Budget Ongedierte Bestrijden kan je helpen met gifvrije oplossingen en toepassingen. Wij werken in de praktijk al sinds 2012 met gifvrije toepassingen tegen muizen. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen om op een duurzame, gifvrije manier van deze diertjes af te komen, neem dan direct contact met ons op. 

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten Een rattenklem effectief zetten vergt wat creatief denkwerk. Je dient ratten namelijk slimmer af te zijn om…
Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden Ratten bestrijden kan een lastige klus zijn. Het zijn sluwe slimme beesten die zich niet zomaar laten vangen…
Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Steeds meer meldingen van rattenoverlast Steeds vaker hoor en zie je meldingen in kranten, op tv en op internet over…
Ook handig bij jouw bestelling