#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Bedwantsen. Hoe krijg je bedwantsen?

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Bedwantsen. Hoe krijg je bedwantsen?

Producten: bedwantsen besstrijden, bedwantsen detecteren, bedwantsen opsporen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

PestiNext - Bedwantspoeder - ecologisch - niet giftig
300ml PestiNext Bedwantspoeder (eco & gifvrij)
12,50
bedwants detectie-bedwantsen opsporen-bluestar cimex
Bluestar Cimex Bedwants detectie
24,96
trappit-bedwantsval-bedwantsenval-bedwants val-BOB
10x Trappit bedwantsenval
24,45
12 bedwantsvallen
12x Bedwantsenval voor bedpoten (The Bugo)
12,95

Bedwantsen 

Bedwantsen bestrijden kan met giftige chemische stoffen. Deze zijn schadelijk voor jou, je kinderen en je huisdieren. Het is zaak dat je direct actie onderneemt als je denkt last te hebben van bedwantsen. Denk niet het komt later wel want het zijn er al snel meer dan je lief is. Je huis heeft de ideale temperatuur en omstandigheden voor een snelle voortplanting.

Bedwantsen. Vindt ze voordat ze je leven beïnvloeden !

Je hebt een goede zaklamp nodig om bedwantsen te vinden. Bedwantsen bevinden zich vaak tussen je linnengoed. Het is belangrijk om dekens en lakens goed uit te vouwen en grondig te inspecteren, en vergeet vooral matras niet te inspecteren. 

Waar verstoppen bedwantsen zich:

 • In je bed
 • In ledikanten. In holle delen, tussen kieren van verbindingen
 • Tussen beddengoed. Kijk goed tussen zomen.
 • Matrassen. Inspecteer noppen en zomen goed.
 • In ombouwen van bedden en meubilair.
 • In naden en kieren van plinten.
 • In naden en kieren van vloerbedekking en laminaat of parket.
 • Achter spiegels, schilderijen en andere dingen aan de muur.
 • Achter loszittend behang.
 • In  wandcontactdozen en stopcontacten.
 • Naden en kieren in muren. Naden langs deurkozijnen en dergelijke.

Je kunt schuilplaatsen herkennen aan sporen van uitwerpselen, vervellingshuidjes, eitjes en eischaaltjes. De uitwerpselen zijn zeer kleine bruinzwarte bolletjes verteerd bloed. Deze zijn te vinden bij de ingangen van hun schuilplaatsen. 

Het uiterlijk van bedwantsen :

 • Platachtig uiterlijk. Lijkt op pitje van een appel.
 • 4,5 tot 8,5 millimeter lang.
 • Nagenoeg rond achterlijk bij vrouwtjes.
 • Achterlijf mannetjes wat langer met kegelvormige uitstulpingen.
 • Na een bloedmaaltijd hebben ze een donkerrood en gezwollen achterlijf.

Eitjes van bedwantsen zijn wit soms geelwit van kleur. Ze zijn ongeveer 1 millimeter lang. De eitjes worden aan de wand van hun schuilplaats vast gehecht.

Bedwantsen ontwikkelen zich prima in een huiselijke omgeving. De temperatuur is vaak optimaal voor een snelle voortplanting. Nadat ze hun nachtelijke bloedmaaltijd bij je hebben genuttigd keren ze terug naar hun schuilplaats. Overdag laten ze zich niet zien omdat ze lichtschuw zijn. 

Hebben ze bij je een bloedmaaltijd afgenomen dan krijg je jeukende huidirritaties. Deze huidirritaties gaan naar enkele dagen zwellen, waardoor je een beetje misselijk en onwel kunt worden. 

De verspreiding van bedwantsen

Verspreiding van bedwantsen kan heel snel gaan als je daar geen rekening mee houdt. heb je het idee dat er misschien bedwantsen in je huis, hotel of kamer zijn verplaats dan niet meer zonder er een plastic zak omheen te doen. Maak deze pas voorzichtig open als je bijvoorbeeld bij je wasmachine bent. Wasgoed zonder plastic zak verplaatsen is vragen om verspreiding van bedwantsen. 

 • Via doorgangen in muren kunnen ze naar je toe komen vanaf aangrenzende woningen.
 • Via bagage vanaf je vakantie bestemming.
 • Beddengoed uitkloppen waardoor ze bij jou terechtkomen.
 • Spullen die je koopt op rommelmarkt.

Er zijn tal van oorzaken te bedenken waardoor je overlast van bedwantsen kunt krijgen. Hou altijd rekening met ongewenste beestjes als je van vakantie terug keert ?

Tips en advies tegen bedwantsen

Bedwantsen vormen een groot probleem in vele delen van de wereld. Je kunt ze mee naar huis nemen doordat ze in je bagage terecht zijn  gekomen op je vakantiebestemming. Met het mondiale karakter van de hedendaagse wereld is verspreiding van deze insecten dan ook niet zo verwonderlijk.

Heb je eenmaal bedwantsen in huis dan is het belangrijk om alles zeer goed te inspecteren. Dit om effectief maatregelen te kunnen nemen. Zie je iets over het hoofd dan kan het zomaar zijn dat je binnen afzienbare tijd weer opnieuw een besmetting hebt.

Bedwantsen kunt je vinden op je matras, in je lakens, onder je kussen, tussen je bedsteun, tussen open staande plinten, in zakken en in je kleding. Bedwantsen vormen een potentieel risico voor je gezondheid en het is zaak dat je er zo snel mogelijk van af bent. 

Inspecteer ook je vakantieadres op bedwantsen

Effectief bestrijden van bedwantsen is een serieuze aangelegenheid en dient goed te gebeuren. Voorkomen is echter altijd nog beter dan bestrijden. Met een beetje meer oplettendheid kun je jezelf veel ellende en overlast besparen. 

Insecten zoals zilvervisjes, papiervisjes, kakkerlakken, vlooien en bedwantsen komen vaak in je huis door anderen of door jezelf. Overlast van ongewenste beestjes kan onder andere voorkomen worden als je bewuster je bagage inpakt voor de terugreis naar huis, maar ook op je vakantiebestemming zelf.

Inspecteer eerst je kamer of verblijfplaats goed op bedwantsen. Het kan je achteraf heel veel ellende en geld besparen.  Overlast van ongewenste beestjes kan ook voorkomen worden als je spullen van een tweedehands markt beter inspecteert op beestjes. 

Zie hier onze artikelen tegen bedwantsen

Lees ook
Trappit bedwantsval met feromoon
Tips tegen bedwantsen
Bedwantsen bestrijden met diatomeeënaarde
Zijn bedwantsen moeilijk te bestrijden

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Tips voor het inspecteren van hotelkamers op bedwantsen

Tips voor het inspecteren van hotelkamers op bedwantsen

Heerlijk op vakantie (geen mens die aan bedwantsen denkt) Je gaat heerlijk met je gezin op vakantie naar een lekker…
Last van bedwantsen

Last van bedwantsen

Weet zeker dat je met bedwantsen te maken hebt Als je denkt dat je een besmetting met bedwantsen hebt, dan…
Zijn bedwantsen moeilijk te bestrijden?

Zijn bedwantsen moeilijk te bestrijden?

Zijn bedwantsen moeilijk te bestrijden? Het korte antwoord is ja!!………. Een besmetting met bedwantsen is geen probleem dat kan worden…
Trappit Bedwantsenval met feromoon

Trappit Bedwantsenval met feromoon

Kenmerken Trappit bedwantsen val met feromoon De Trappit bedwantsenval met feromoon is een gebruiksvriendelijk en snelwerkend bedwants detectiesysteem dat door…
Ook handig bij jouw bestelling