Beste lokaas muizen

Tips & advies over ongedierte

Beste lokaas muizen

Producten: lokaasmuizen, lokmiddel muizen, muizen lokken

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Budget Ongedierte bestrijden rattenkist - rattenvoerdoos met 2 rattenklem
Professionele Rattenvoerdoos - Rattenkist met 2 klemmen
12,85

Lokaas met een krachtige geur en een goede samenstelling 

Als je een muizenval hebt gevonden die bij je past, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat die val ook aantrekkelijk gemaakt wordt zodat muizen er op afkomen. Muizen hebben een scherp reukvermogen, daarom is het belangrijk om voor een lokaas te kiezen met een krachtige geur en met de juiste samenstelling.

Veelgebruikt lokaas muizen

Er zijn een aantal voedingsmiddelen welke als favoriet worden gebruik door mensen. Wat ik zoal zie en hoor worden onderstaande lokazen het meeste gebruik als muizenval aas.

  1. pindakaas
  2. chocolade
  3. kaas
  4. spekblokje
  5. zoet snoep
  6. vogelzaad
  7. worst
  8. vette zaden
  9. hondenbrokken
  10. kattenvoer

Er wordt dus van alles gebruik als lokaas om muizenvallen aantrekkelijk te maken. Als professioneel ongedierte adviseur heb ik door de jaren heen van alles getest en uitgeprobeerd. Ik heb van mijn jarenlange ervaring een lokaas mix gemaakt welke in de praktijk ontzettend goed werkt. Voor mij werkt dit muizenval aas het beste, omdat het alle ingrediënten bevat waar niet alleen muizen maar ook ratten dol op zijn.

Onweerstaanbaar lokaas muizen

Onweerstaanbaar lokaas muizen is naar mijn mening een mix van allerlei voedingsmiddelen waarop muizen dol zijn. 

Je hebt tegenwoordig ook rubber geurblokjes. Dat is naar mijn mening geen onweerstaanbaar lokmiddel. Dat is een gemakkelijk te gebruiken product maar meer ook niet. 

Mijn voorkeur gaat uit naar een lokmiddel van voedselkwaliteit, waar een natuurlijke en krachtige geur aan zit. Muizenval aas moet in mijn beleving en ervaring een lokaas zijn van voedselkwaliteit. Het moge duidelijk zijn dat muizen zich meer aangetrokken voelen door natuurlijke ingrediënten dan door een stukje rubber met een geurtje.

PestiNext Lokaas Muizen / Ratten Lokmiddel is voor mij het lokaas bij uitstek, waar ik zelf in de dagelijkse praktijk zeer goede resultaten mee behaal.

Nu je weet welke lokaas mijn voorkeur heeft, is het ook nog belangrijk om te weten hoe je nu het beste een muizenval zet.

lokaas-lokmiddel -voor-muizen-en-ratten

Tips voor het zetten van muizenvallen

Muizenval zetten? 5 Tips voor het gebruiken van muizenvallen

Je hebt last van muizen en je wilt hier effectief iets aan doen?

Je hebt de muizenvallen gevonden welke het beste bij je passen en je vraagt je af hoe je deze nu het beste kunt plaatsen? 

Er zijn verschillende soorten muizenvallen. Elke muizenval heeft zijn eigen gebruiksvoorschriften en voor- en nadelen. In onze webwinkel kun je zelf een keuze maken welke soort muizenval het beste bij jou past.

Het maakt niet uit voor welke soort muizenval je kiest, ze vangen allemaal beter als je ze aantrekkelijk maakt met onweerstaanbaar lokmiddel. 

Gebruik deze tips voor effectief gebruik van muizenvallen:

Muizenval tip 1: Gebruik nooit teveel lokaas

Dit is de belangrijkste tip voor het zetten van muizenklemmen. Een muizenklem is een muizenval welke dicht klapt door een triggersysteem. OP de muizenval zit een lokaasdepotje waar je lokaas in kunt doen. Vul dit voor maximaal de helft. Een veel gemaakte fout is dat men teveel lokaas gebruikt waardoor het er uitgegeten wordt maar de muizenval niet dicht klapt. Vul het lokaasdepot voor maximaal de helft zodat muizen echt hun beste moeten doen om het eruit te krijgen. Dit verhoogd de vangkans enorm.

Muizenval tip 2: Plaats een muizenval nooit in een open ruimte

Een muizenval kan het beste geplaatst worden langs een muur of wand. Plaats je de muizenval langs een muur of wand, zorg er dan voor dat de val zo geplaatst is dat de val dichtklapt naar de wand of muur toe staat. 

Muizenval tip 3: Plaats meerdere muizenvallen

Het beste is om altijd meerdere muizenvallen te plaatsen. Plaats in ieder geval meerdere vallen op doorgangen en looppaden. Zie hier hoe je dat het beste doet.

Muizenval tip 4: Gebruik lokaas waar muizen gek op zijn

Er zijn verschillende etenswaren zeer geschikt als lokaas op de muizenval. Het meest bekend is een blokje kaas, maar pindakaas of een spekblokje zijn ook effectief. Het voordeel van pindakaas is dat het langere tijd goed blijft, waar kaas en spek na enige tijd gaan schimmelen. Zie hier het PestiNext Lokaas

Muizenval tip 5: Controleer de vallen dagelijks

Als je eenmaal de muizenvallen geplaatst hebt controleer dan elke dag of je al een muis hebt gevangen. Heb je na enkele dagen nog steeds geen muis gevangen probeer dan een andere plaats voor de muizenval.

Muizenval tip 6: Denk aan de veiligheid

Plaats de muizenvallen op plekken waar kinderen of huisdieren niet bij kunnen. Gebruik eventueel een lokdoosje die je over de val plaatst om kinderen en huisdieren te beschermen.

Zie hier al onze producten tegen muizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Hoe ontstaat een Muizenplaag

Hoe ontstaat een Muizenplaag

Zo ontstaat een muizenplaag Er wordt in de volksmond al snel over een muizenplaag gesproken, maar van een echte plaag…
Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
Ook handig bij jouw bestelling