#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Bloedluis – Vogelmijt bij kippen voorkomen met diatomeeënaarde

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Bloedluis – Vogelmijt bij kippen voorkomen met diatomeeënaarde

Producten: Vogelmijt bestrijden

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Bloedluispoeder - Vogelmijtpoeder 2.5kg
10,75
kruipende insecten poeder - diatomeeenaarde - voedselkwaliteit (2)
Bloedluispoeder - Vogelmijtpoeder 10 kg
42,98
Handveger set tbv aanbrengen Diatomeeënaarde
3,49
Witkalk-Natuurkalk-2,5-kg
2.5 kg Witkalk - Natuurkalk - PestiNext
18,25

Bloedluis – Vogelmijt bij kippen

Bloedluis oftewel vogelmijt bij kippen zijn een nachtmerrie voor de professionele en particuliere kippenhouders. Bloedluis is de veelgebruikte naam voor Vogelmijt.

Dermanyssus gallinae is de latijnse naam voor vogelmijt en is een kleine parasiet welke grote gevolgen kan hebben voor de gezondheid van kippen cq leghennen en mensen.

Als mens kun je gevolgen van bloedluis ervaren als de bloedluizen uit verlaten vogelnestjes je huis betreden en `s nachts een bloedmaaltijd komen halen. Een beet van bloedluis veroorzaakt rode plekken en jeuk. Zie je verlaten vogelnestjes onder de overstek van je huis haal ze dan weg om te voorkomen dat je vogelmijt besmetting in huis krijgt.

Symptomen en gevolgen van bloedluis bij kippen

Kippen krijgen rode vlekjes en jeuk van bloedluis beten. In beginsel is dit moeilijk te constateren, maar als de overlast erger wordt raken de kippen vermoeid en worden ze bleek. 

Gevolgen van bloedluis bij kippen zijn:

  1. Bloedluis kan ook andere ziektes overbrengen.
  2. Toename van stress en onrust onder de kippen.
  3. Toename van agressief gedrag en elkaar pikken.
  4. Slechtere kwaliteit van eieren.
  5. Afname productie van eieren.
  6. Bloedstippen op de eieren.
  7. Bloedarmoede bij kippen.
  8. Sterven van kippen.

Waar komt vogelmijt – bloedluis bij kippen voor?

Vogelmijt / bloedluis komt voor in de industriële kippenhouderij, maar ook veel bij hobbyisten die sierkippen of vogels houden.  Vogelmijt besmetting kan ook voorkomen bij huisdieren, vee, knaagdieren en mensen.

Hoe kun je bloedluis – vogelmijt voorkomen in je kippenren

Besmetting met vogelmijt vindt plaats door wilde vogels die in contact komen met je kippenren. Vogelmijten houden zich overdag schuil in de kleinste naadjes en kiertjes en komen `s nachts tevoorschijn om een bloedmaaltijd te halen. 

Vogelmijt – bloedluis voorkomen begint met de aanleg cq bouw van een kippenren. Ga doordacht te werk en voorkom open naden en kieren. Plaats stokken die dicht zijn en maak de ren regelmatig goed schoon. 

Bloedluis – vogelmijt voorkomen met voedselkwaliteit diatomeeënaarde

Zodra het weer warmer wordt is de kans op besmetting met bloedluis groter dan als het kouder is. Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit is het gifvrije en natuurlijke antwoord op chemische bestrijdingsmiddelen. 

Diatomeeënaarde kun je op 2 manieren inzetten, namelijk:

  1. Preventief
  2. Curatief

Mijn  advies als professioneel ongediertebestrijder is om altijd preventief te werken. Voorkomen is namelijk altijd beter dan bestrijden. Preventief werken met diatomeeënaarde is simpel en zeer effectief. Heb je al een besmetting met bloedluis, ook dan helpt diatomeeënaarde snel het probleem op te lossen. 

Hoe gebruik je diatomeeënaarde tegen bloedluis

Diatomeeënaarde heeft als eigenschap dat het zeer scherpe randjes bevat waarmee het beschermlaagje op de huid van bloedluis wordt beschadigd. Hierdoor drogen ze uit en sterven ze af. 

In de strijd tegen bloedluis is het belangrijk dat overal waar de bloedluis zich kan verstoppen diatomeeënaarde aanwezig is. Je kunt het aanbrengen met een zachte handveger tussen naden en kieren. Strooi wat diatomeeënaarde over de grond, in nestkasten, op stokken en doe het door de stofbak zodat kippen zichzelf inwrijven.

Diatomeeënaarde gifvrij – natuurlijk – duurzaam – milieuvriendelijk

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk en gifvrij product waaraan absoluut geen chemische bestanddelen aan zijn toegevoegd. Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit wordt ook gebruikt in sommige tandpasta’s, en als voedingssupplement voor mens en dier.

Let op!!! Diatomeeënaarde heeft als eigenschap dat het zeer sterk vochtabsorberend is. Het is een zeer fijn stofachtig poeder. Draag daarom altijd een stofmasker en een veiligheidsbril bij het verwerken van dit product. Bij inademing en contact met je ogen kan het irritaties veroorzaken. 

BOB’s Diatomeeënaarde is een product van voedselkwaliteit en is speciaal vervaardigd voor het mechanisch bestrijden van kruipende insecten zoals bloedluis, vogelmijt, zilvervisjes, mieren, pissebedden, kakkerlakken, vlooien en papiervisjes. 

(Mechanische bestrijding bevat geen werkzame stof zoals bij chemische bestrijding. Mechanische bestrijding vindt plaats doordat bloedluis zich over het product begeeft, waardoor de huid wordt beschadigd en uitdroogt) 

BESTEL DIRECT

LEES OOK
Ontwormen van je paard met diatomeeenaarde
Bedwantsen weren met diatomeeenaarde
Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Witkalk als middel tegen bloedluis - vogelmijt

Witkalk als middel tegen bloedluis - vogelmijt

Vogelmijt (Dermanyssus gallinae) ook wel bloedluis genaamd Een besmetting met rode vogelmijt (Dermanyssus gallinae) ook wel bloedluis genaamd is voor…
Handleiding diatomeeenaarde

Handleiding diatomeeenaarde

Diatomeeenaarde 100% natuurlijk en gifvrij Kruipende insecten GIFVRIJ bestrijden met PestiNext diatomeeënaarde is het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen. PestiNext diatomeeënaarde…
Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product Misschien heb je nog nooit van diatomeeënaarde gehoord, maar de kans is groot dat…
Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Diatomeeënaarde het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen Diatomeeënaarde is een uniek 100% natuurlijk product met zeer veel positieve eigenschappen en gebruiksmogelijkheden.…
Ook handig bij jouw bestelling