#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Duiven weren met duivenpinnen

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Duiven weren met duivenpinnen

Producten: anti duiven strips, duivenpinnen, duivenstrips

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

RVS wering gaas - vogelwering -afdichtingsnet 10cm per meter
Vogelgaas RVS - 10cm breed - hoogste kwaliteit - per meter
7,95
anti-klim-strips-voor-katten-budget -ongedierte-bestrijden
Anti-vogelstrips (hoge kwaliteit plastic)
2,49
Silicone-kit
Silicone kit Pattex (voor strips)
5,97
vogelpinnen - duivenpinnen budget ongedierte bestrijden
Duivenpinnen & Vogelpinnen - 50cm (hoge kwaliteit metaal)
2,69

Voorkom onhygiënische duivenpoep

Hoe onfris is het als duiven je balkon, stoep, gevel of raamkozijn besmeuren met hun uitwerpselen. Verf wordt aangetast, het stinkt, het is niet mooi om te zien en het werkt zelf corrosief op allerlei materialen. Duiven strijken neer op balustrades, hekwerken, airco’s, terrasmeubels, schuttingen, balkons en meer dingen in,op en rond je woning. 

Duiven zijn vogels die bekend staan om hun pracht, maar worden gevreesd door hun overlastgevende gedrag. Ze verzamelen zich op daken, dakranden, balkons en zijkanten van gebouwen om uit te rusten. Met name in stedelijke gebieden en gebieden waar voedsel voorhanden is zijn deze overlastgevende vogels te vinden. 

DOE-HET-ZELF OPLOSSING

Als je op dit blogartikel bent gestuit dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een eenvoudige doe-het-zelf oplossing voor je duivenoverlast? Heb jij even geluk……..want ik ga je hier uitleggen wat je zelf kunt doen tegen overlast van duiven.

Duiven weren met duivenpinnen – Een beproefde oplossing

Duivenpinnen zijn een beproefde, fysieke barrière tegen overlast van duiven op hekwerken, randen, schuttingen, uithangborden, balkons en veel meer smalle plekken waar duiven op neer strijken. Duivenpinnen zijn naaldachtige staafjes die onder verschillende hoeken zijn gemonteerd op een basis van kunstof of metaal. 

Veel huiseigenaren en bedrijven vertrouwen al jaren op de effectiviteit van duivenpinnen om hun dure bezittingen te beschermen tegen overlast van deze vogels. 

Duivenpinnen uit ons assortiment

Hoe werken anti duiven strips?

Anti duiven strips werken volgens het principe dat duiven niet meer kunnen landen. Duiven fladderen naar hun rustplaats en strijken zachtjes neer. Op het moment dat er anti duiven strips zijn gemonteerd dan kunnen ze dat niet meer omdat ze anders door de duivenpinnen worden geprikt.

De anti duiven strips veroorzaken een ongemakkelijke gevoel aan de poten en ze moeten lang genoeg zijn om pijnloos te voorkomen dat duiven neerstrijken op een vlakke ondergrond. Anti duiven strips hoeven niet scherp te zijn om duiven te weren. De lengte en de hoek waarin ze geplaatst zijn is veel belangrijker. De meeste duiven komen niet in aanraking met de anti duiven strips omdat ze al voordat ze willen gaan landen zijn opgemerkt. Het is dus een humane manier van duiven weren. 

Voordelen anti duiven strips:

 1. Ze voorkomen overlast van duiven in en rondom je huis.
 2. Ze voorkomen materiële schade aan bijvoorbeeld de airconditioning unit op het dak. 
 3. Ze stoppen verspreiding van ziekteverwekkende bacteriën. 

Anti duivenpin voor de doe-het-zelver

Anti duivenpinnen zijn heel eenvoudig zelf te monteren. Je kunt dat op verschillende manieren doen. Onze duivenstrips zijn voorzien van rvs anti duiven strips en hebben een UV- bestendige polycarbonaat plastic basis. De afmetingen zijn als volgt:

 • duivenpinnen staan 13.5 en 8 cm uit elkaar.
 • de lengte van de anti duivenpinnen is 10.5 cm
 • het breedste deel van de basis is cm
 • de lengte van de basis is 50 cm

Door de flexibele basis kan de anti duivenpin ook bevestigd worden rondom een buis of een gebogen hekwerk. Dit type anti duivenpin is bij uitstek geschikt voor het weren van duiven op smalle landingsplaatsen. Het is natuurlijk ook mogelijk om ze naast elkaar te bevestigen op bijvoorbeeld de buitenunit van een airconditioning. 

Ga je zelf duivenstrips monteren neem dan de volgende adviezen in acht voor een succesvolle bevestiging.

 1. Maak de ondergrond goed schoon. Haal mos, groene aanslag en dergelijke weg zodat er een goede hechting mogelijk is met bijvoorbeeld siliconenkit. Maak gladde oppervlakken goed schoon met een ammoniakoplossing, zodat vetten weg worden genomen. 
 2. Bevestig de duivenstrips naar gelang met schroeven, siliconenkit of met tyraps. De manier van bevestigen is afhankelijk van de ondergrond. 

TIPS tegen overlast van duiven

 1. Monteer anti duivenpinnen. Kies strategische plekken om deze anti duiven strips op te monteren zodat deze vogels ervan weg blijven. 
 2. Strooi geen eten. Duiven worden nu eenmaal aangetrokken door eten, en voedselresten. Nodig ze dus niet uit.
 3. Voorkom schuilplaatsen. Openingen onder de overstek van je dak, of elders dicht maken zodat ze er niet meer in kunnen. 
 4. Omring nest gebieden met rvs vogelgaas. Maak openingen rondom je airco en in je dak dicht. 

Meer informatie over het bestrijden van duiven

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Zo bevestig je vogelpinnen

Zo bevestig je vogelpinnen

Zo bevestig je vogelpinnen en duivenpinnen Het is fantastisch om vogels om je heen te zien. Het zijn onmiskenbaar mooie…
Ook handig bij jouw bestelling