#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Fruitvliegjes – Zo vang je ze eenvoudig

Tips & advies over ongedierte

Fruitvliegjes – Zo vang je ze eenvoudig

Producten: fruitvliegjes, fruitvliegval

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

PestiNext Fruitvliegjesval - 4 stuks
4x PestiNext Fruitvliegjesval
8,90
PestiNext Fruitvliegjesval
2x PestiNext Fruitvliegjesval
4,95

Waar komen fruitvliegjes vandaan? 

Ineens heb je last van fruitvliegjes. Waar komen die fruitvliegjes vandaan? De vervelende fruitvliegjes zitten ineens overal! Fruitvliegjes planten zich razendsnel voort. Daarom is het zo lastig om ervan af te komen. Maar waar komen de fruitvliegjes vandaan?  

Vind je het interessanter om ze te bestrijden? Bestel dan direct de fruitvliegjesval van PestiNext. Goedkoop en super effectief. 

bestel direct een PestiNext insectenval

Wat doen die fruitvliegjes ineens in je keuken?

Fruitvliegjes hebben maar één doel, rot fruit of alcoholresten vinden. Ze signaleren rottend fruit, groente of alcohol al van grote afstand. Heb je een fruitschaal in de keuken of in de huiskamer dan zijn er altijd wel twee fruitvliegjes die je fruitschaal weten te vinden. En omdat ze zich razendsnel voortplanten heb je er ineens heel veel. 

Hoe komen fruitvliegjes binnen? 

Omdat de fruitvliegjes zo klein zijn kunnen ze gemakkelijk binnenkomen door kleine naden en kieren. Kieren langs ramen en kozijnen zijn een gewilde ingang voor deze mini vliegjes. 

Het is ook mogelijk dat de vliegjes al op het fruit zaten toen je het kocht en dat je dus zelf de vliegjes mee naar binnen hebt genomen. Fruitvliegjes leggen hun eitjes op rijp of gistend fruit. Het kan dus zijn dat de banaan die je net gekocht hebt al vol met eitjes zit. 

Tomaten hebben ook een grote aantrekkingskracht op fruitvliegjes. Als je de tomaten rijp worden terwijl ze nog aan de plant zitten heb je binnen mum van tijd een plaag van fruitvliegjes. 

Fruitvliegjes planten zich uitzonderlijk snel voort. Van ei tot volwassen exemplaar binnen 8 tot 11 dagen. Heb je dus een week niet naar je fruitschaal gekeken en daar lag toevallig een (te) rijp fruitstuk tussen, dan heb je al een behoorlijke zwerm fruitvliegen. Daar komen fruitvliegen dus vandaan.

Waar komen fruitvliegjes op af? 

De naam zegt het al. Fruitvliegjes zijn dol op fruit. 

  • Ongekoeld fruit uit de supermarkt of van de groenteboer
  • Vers fruit van het land of van je eigen moestuin
  • Fruit in de fruitschaal
  • Resten van groenten en fruit in de keuken
  • Een niet goed afsluitbare gft-afvalbak. 

Wist je dat fruitvliegjes een groot doorzettingsvermogen hebben? 

Fruitvliegjes hebben niet persé fruit nodig om zich te kunnen voortplanten. Een vochtige vaatdoek of spons met een bepaalde zuurgraad door gisting is voldoende voor de kleine fruitvlieg.

Advies van dé online ongedierte adviseur

Nu je weet waar fruitvliegjes vandaan komen is het belangrijk om een goede hygiëne te hanteren. Want voor elk ongedierte geldt, voorkomen is beter dan bestrijden. Wil je snel van je fruitvliegjes af? Gooi te rijp fruit direct weg in een afgesloten bak en zet de PestiNext Fruitvliegjesval . 

Vraag het dé online ongedierte adviseur van Budget Ongedierte bestrijden

Resten van alcohol geven overlast van fruitvliegjes

Fruitvliegjes voelen zich heel erg aangetrokken door resten van alcohol. Veel overlast van fruitvliegjes duidt op een broedplaats bij je in de buurt of zelfs binnen.

Plaatsen waar vaak resten van alcohol aanwezig zijn :

  • Achter de bar
  • In vuilnisbakken
  • In afvoergoot
  • Onder koelapparatuur

Fruitvliegjes zijn kleine zeer snel reproducerende insecten. In een tijdsbestek van iets meer dan een week kunnen ze van eitje uitgroeien tot een volwassen exemplaar. Neem je niet op tijd actie dan is er al snel een plaat van fruitvliegen. Bestrijden is alleen effectief als je ook de bron aanpakt. 

Wat ik in de horeca vaak zie is dat er onder koelapparatuur en droogrekken vaak resten van alcohol, frisdrankdopjes en bierviltjes zie liggen. Deze combinatie is perfect voor het voortplanten van fruitvliegjes. Een substantie van alcohol, zoetigheid gemixt met bierviltjes die tijdens het werk onder de apparatuur komen.

Het is er lekker warm en het broeden kan beginnen. Horecazaken waar het hele jaar door last is van fruitvliegen hebben zeker ergens binnen hun bedrijf een broedplaats van fruitvliegen. Als het kouder is zal ook de overlast minder zijn, maar deze neemt toe zodra het wat warmer wordt. 

Het is heel belangrijk om onder koelingen en apparatuur te kijken achter de bar. Vaak loopt er onder de apparatuur water met alcohol, er komen frisdrankdopjes en bierviltjes bij.  Onder de apparatuur wordt in de regel niet schoon gemaakt en er ontstaat een drapperige massa die gaat gisten. Dit is echt de ideale broedplaats voor fruitvliegen.

Wat te doen tegen fruitvliegjes :

LEES OOK
Waar komen fruitvliegjes vandaan
Tips tegen fruitvliegjes in de horeca
Zelf een azijnval maken tegen fruitvliegjes

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Zelf een azijnval maken tegen fruitvliegjes- Tips tegen fruitvliegjes

Zelf een azijnval maken tegen fruitvliegjes- Tips tegen fruitvliegjes

Zelf een azijnval maken tegen fruitvliegjes Heb jij overlast van fruitvliegjes ? Het is zaak dat je direct maatregelen neemt…
Tips tegen Fruitvliegjes in de horeca

Tips tegen Fruitvliegjes in de horeca

Tips tegen fruitvliegen in de horeca Fruitvliegjes zijn vliegende insecten. De Latijnse familienaam is Drosophilidae. Volwassen exemplaren zijn 3-4 millimeter…
Waar komen fruitvliegjes vandaan

Waar komen fruitvliegjes vandaan

Waar komen fruitvliegjes vandaan Vaak lijkt het of fruitvliegjes uit het niets op komen duiken. De wetenschappelijke naam voor deze…
Ook handig bij jouw bestelling