Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Hoe werkt TICKLESS Horse tegen vlooien en teken

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Hoe werkt TICKLESS Horse tegen vlooien en teken

Producten: teken, tickless horse, vlooien

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

horse armore knockdown insectendeken paardendeken vliegendeken
Horse Armor paardendeken tegen insecten - OP = OP
125,00
dazenval inclusief professionele dazenlijm en ophangbeugel met touw
Dazenval inclusief dazenlijm - met touw en ophangbeugel
30,00
Ovi-catch muggenval-muggenvanger-muggen-INCLUSIEF HOOI BOB
2x CatchMaster Ovi-Catch™ AGO Muggenval
97,50
Pestinext-dazen-weg-1ltr
PestiNext Dazenweg
18,97

TICKLESS Horse is niet giftig, milieuvriendelijk en werkt zonder chemicaliën of geuren vrij te geven.

Tickless Horse Klein apparaatje – grootse werking

tickless horse tegen vlooien en teken bij paarden (2)

Dit kleine apparaatje houdt teken en vlooien gedurende 6-12 maanden na activatie weg bij je paard door gebruik te maken van ultrasoon geluid, maar zonder het gebruik van gevaarlijke chemicaliën. Eenvoudig in gebruik en makkelijk vast te maken aan het halster of zadel van uw paard. Eindelijk weer ongestoord van de natuur genieten. 

 • Milieuvriendelijk
 • Werkzaam d.m.v. ultrasoon geluid
 • 6-12 maanden werkzaam
 • Geen chemicaliën of geurtjes
 • Veilig voor jonge paarden, oudere paarden en drachtige merries

Tickless Horse apparaten werken met ultrageluid dat het vermogen van teken en vlooien om zich te oriënteren verstoort. Tickless Horse producten zenden een reeks ultrasone pulsen uit die niet waarneembaar zijn voor mensen, dieren of dieren in het wild, waardoor het volkomen veilig is om te gebruiken voor baby’s, kinderen, volwassenen en huisdieren. 

Milieuvriendelijk, bevat geen chemicaliën of geurstoffen en beschermt tot 12 maanden tegen parasieten. Het frequentiebereik van Tickless Horse apparaten is voor mens en dier niet waarneembaar.

TICKLESS Horse Ultrasone teken- en vlooienwerend middel voor paarden

Milieuvriendelijk, bevat geen chemicaliën of geurstoffen. De perfecte oplossing tegen teken en vlooien voor uw paard of pony. Schoon, veilig en gebruiksvriendelijk, zodat u zorgeloos vrij kunt rondlopen in de natuur.

Door het gebruiksvriendelijke, kleine apparaatje aan de tuigage van het paard te bevestigen, kunnen parasieten 6-12 maanden worden weggehouden, zodat jij en je paard vrij kunnen genieten van de natuur. Op basis van het laatste veldonderzoek kunnen we concluderen dat het apparaat 94% efficiënt is tegen teken zonder gebruik te maken van gevaarlijke chemicaliën!

Het is niet giftig en gebruikt of geeft geen chemische stoffen of geuren af, waardoor het veilig te gebruiken is, zelfs voor veulens, zieke of drachtige paarden.

Tickless Horse zendt ultrasone pulsen uit die voor mens en dier niet waarneembaar zijn, maar de teken verstoren en zo op afstand houden. Het werkbereik is ongeveer 2 meter. Het apparaat is primair bedoeld voor preventieve doeleinden.

De TICKLESS®-technologie werd grondig getest en is effectief gebleken in een klinische studie aan de School of Veterinary Medical Microbiology and Infectious Diseases Laboratory van de Universiteit van Camerino, Italië.

 • 94% efficiëntie tegen teken
 • vrij van chemicaliën
 • 2 m bereik
 • geen geuren en geuren
 • veilig te gebruiken, zelfs voor jonge, oudere, zieke of drachtige paarden
 • wetenschappelijk bewezen
 • bescherming gedurende het hele seizoen
 • preventieve oplossing

Hoe Tickless Horse te gebruiken?

Bevestig het apparaat aan het hoofdstel of zadel van het paard en zorg ervoor dat het rooster van het apparaat vrij blijft. Verwijder het lipje om het product te activeren. 4 groene flitsen geven aan dat het apparaat is ingeschakeld. 

Je kunt op elk moment controleren of het nog werkt door op de knop te drukken en te bevestigen dat de LED als reactie daarop knippert. Bij normale temperaturen kan het apparaat parasieten 6-12 maanden na activering weghouden. Om de effectiviteit ervan te garanderen, moet het apparaat te allen tijde aan het paard bevestigd blijven. 

Let OP: De effectiviteit hangt af van de conditie van de vacht van het paard, evenals het aantal parasieten dat in het gebied aanwezig is. In gebieden met veel teken is 100% bescherming niet gegarandeerd. Niet geschikt voor het verwijderen van teken of vlooien bij reeds geïnfecteerde paarden.

Tickless Horse Beige tegen teken en vlooien bij paarden zonder gif-

Veelgestelde vragen over Tickles Horse  tegen vlooien en teken bij paarden

Hoe werkt TICKLESS Horse tegen vlooien en teken?

Het apparaat zendt een reeks ultrasone pulsen uit die niet waarneembaar zijn voor mensen, huisdieren of dieren in het wild, maar die teken en vlooien verstoren en ze op afstand houden.

Wat is deze echo?

Ultrasone golven zijn akoestische (geluids)energie in de vorm van golven met een frequentiebereik dat hoger ligt dan het bereik van het menselijk gehoor. De geluiden die mensen kunnen waarnemen hebben een frequentie van 20 tot 20.000 hertz (Hz). Hoewel honden en katten veel beter horen dan mensen, worden ze niet gestoord door de zeer hoge frequentie van 40 kHz, waardoor het TICKLESS-apparaat volkomen veilig en onschadelijk is.

Is TICKLESS getest door een laboratorium?

De Tickless-technologie is grondig getest en is effectief gebleken in een klinische studie aan de School of Veterinary Medical Microbiology and Infectious Diseases Laboratory van de Universiteit van Camerino, Italië.

Kan Tickless Horse ook bij honden worden gebruikt?

Alhoewel Tickless ook ultrasone apparaten heeft voor honden kan deze uitvoering perfect bij honden worden toegepast.

Mijn hond kan echo horen, is dat niet storend voor hem?

Nee! Hoewel honden en katten veel beter horen dan mensen, worden ze niet gestoord door de geluidsgolf die TICKLESS uitzendt. Honden kunnen ultrasone golven tussen 25-30 KHz realiseren, het apparaat werkt met 40 KHz, waardoor het apparaat volkomen veilig en ongevaarlijk is.

Biedt TICKLESS 100% bescherming?

Op basis van het laatste veldonderzoek kunnen we concluderen dat het apparaat 94% efficiënt is tegen teken zonder gebruik te maken van gevaarlijke chemicaliën! Om de best mogelijke bescherming te garanderen, raden we aan om voor gebruik andere voorzorgsmaatregelen te nemen (bijv. wassen met shampoo).

In gebieden met veel teken is 100% bescherming niet gegarandeerd. Het is niet geschikt voor het verwijderen van teken of vlooien van huisdieren die al besmet zijn.

Ik draag het apparaat, maar ik heb een teek op mijn huid!

In sommige gevallen, vooral in gebieden met veel parasieten, is het mogelijk dat de teek zich af en toe aan jou of je huisdier hecht ondanks het dragen van TICKLESS, maar de ultrasone golven verstoren deze zodat ze je of je huisdier zullen verlaten.

Als je een teek ziet klimmen, pak je hem met een tissue en spoel je hem door het toilet.

Is het apparaat waterdicht?

Het apparaat is zeer goed bestand tegen vocht (IP31), wat betekent dat het bij regenachtig weer kan worden gebruikt, en geen probleem als er wat water op valt.

Als je hond per ongeluk in het water komt, droog het apparaat dan zo snel mogelijk af met een koud blazende föhn. Als het apparaat onmiddellijk is uitgedroogd, zal het waarschijnlijk daarna probleemloos werken, maar dit kan de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Is het goed als ik het apparaat in mijn zak of onder de jas van de hond draag?

Nee. Stop het apparaat niet in een zak of tas, omdat dit de uitgezonden ultrasone golven zal belemmeren.

Beschermt het de achterkant van het huisdier tijdens het dragen van de halsband?

Ja! Echografie omringt het lichaam van het huisdier binnen een straal van 1,5 meter.

Is het goed als ik mijn hond alleen aantrek om te wandelen?

Om de effectiviteit ervan te garanderen, moet het apparaat te allen tijde aan het dier bevestigd blijven. Als je de halsband van het dier thuis afdoet, raden we je aan om ons TICKLESS HOME-apparaat te gebruiken. TICKLESS is effectief tegen teken en vlooien, maar terwijl teken zich buiten je huis bevinden, zijn vlooien binnen. Vlooien leggen hun eieren altijd dicht bij de gastheer, dus dicht bij de plek waar je hond slaapt.

tickless horse tegen vlooien en teken bij paarden

Hoe lang werkt het?

Onder gemiddelde weersomstandigheden (luchtvochtigheid tussen 40%~75%, temperatuur -20℃~+70℃) kan het Human/Hunter-apparaat ongeveer 3000 uur werken, het baby-/huisdierapparaat 6-12 maanden.
Kan ik de batterij vervangen?

Nee! TICKLESS is een gesloten systeem, dus zodra je de batterij probeert te vervangen, kun je het apparaat kapot maken en kan de effectiviteit niet meer worden gegarandeerd. Door het apparaat te openen, verlies je ook de garantie Tickless geeft.

Wat geeft het LED-lampje aan als ik erop druk?

Totdat het LED-lampje verschijnt, werkt het apparaat naar behoren – en dat betekent ook dat er geluiden worden geproduceerd.

Kan ik TICKLESS samen met een ander teken- of vlooien middel gebruiken?

Ja! In gebieden die zwaar bevolkt zijn door teken, kunnen we geen 100% bescherming garanderen, dus elk ander afweermiddel tegen parasieten is een extra beschermingsschild.

Kan ik TICKLESS gebruiken als mijn hond epilepsie heeft?

Ja! Het ultrageluid in het apparaat valt buiten het gehoorbereik van mensen en huisdieren. Er is geen bewijs gevonden tussen echografie en epilepsie (echografie of geluidsgolven worden zelfs gebruikt om epilepsie-aanvallen te behandelen).

Wat als mijn hond allergisch is voor bepaalde soorten vlooienbanden? Zal hij allergisch zijn voor TICKLESS?

NEE, hij/zij zal niet allergisch zijn voor TICKLESS Pet! Het apparaat houdt teken en vlooien op afstand zonder het gebruik van gevaarlijke chemicaliën waar dieren vaak allergisch voor zijn. Het bevat geen giftige stoffen of geurstoffen, waardoor het zelfs veilig is voor jonge dieren, maar ook voor oudere, zieke of zwangere huisdieren.

Is het veilig voor baby’s en zwangere vrouwen?

Ja! Het apparaat is absoluut ongevaarlijk voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Het apparaat is niet giftig, milieuvriendelijk en werkt zonder chemicaliën of geuren vrij te geven, ook veilig in gebruik voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

budget-ongedierte-bestrijden-direct-bestellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

Muggenbeten bij paarden. Dit kun je eraan doen!

Muggenbeten bij paarden. Dit kun je eraan doen!

Muggenbeten bij paarden Voor elke ruiter heeft de gezondheid en het welzijn van zijn of haar paard de hoogste prioriteit.…
Muggenval ter bescherming van paarden

Muggenval ter bescherming van paarden

Proactief omgaan met muggenbeheersing Als je op dit artikel terecht komt dan zal je absoluut iets meer weten over hoe…
Wat te doen tegen vlooien in huis

Wat te doen tegen vlooien in huis

De kattenvlo Je komt terug van je welverdiende vakantie en je hebt net je huisdieren weer opgehaald van familie, de…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling