Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Horse Armor paardendeken-vliegendeken-insectendeken

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Horse Armor paardendeken-vliegendeken-insectendeken

Producten: paarden, paardendeken, vliegendeken

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

horse armor knockdown been wraps tegen vliegen en insecten
Horse Armor Knockdown been wraps (set van 4 stuks) OP=OP
39,95
horse armore knockdown insectendeken paardendeken vliegendeken
Horse Armor paardendeken tegen insecten - OP = OP
125,00
dazenval inclusief professionele dazenlijm en ophangbeugel met touw
Dazenval inclusief dazenlijm - met touw en ophangbeugel
30,00
Pestinext-dazen-weg-1ltr
PestiNext Dazenweg
18,97

Het ultieme paardendeken inclusief Insect Shield® tegen vliegen en andere vliegende insecten!

Horse armor vliegendeken met insect shield

Er is eigenlijk een geweldig verhaal achter de uitvinding van het Horse Armor paardendeken tegen insecten. Bescherming van paarden tegen insecten welke is ontwikkeld met een buitengewone drive van wetenschappelijke inzichten.

Een paardendeken ook wel insecten deken genoemd is er om je paard te beschermen tegen stekende en bijtende insecten. Een goed paardendeken zorgt ervoor dat je paard rustig blijft en niet gestresst raakt. Het Horse Armor paardendeken beschermt je paard als geen ander omdat dit deken is uitgerust met het natuurlijke Insect Shield. (langwerkend insecticide). Insect Shield Knockdown van Horse Armor weert dazen, vliegen, teken en muggen af, en het dood ze. Lees in dit artikel het ontstaan en de werking ervan. 

Hoe is Horse Armor met Insect Shield® ontstaan? Het ultieme paardendeken – Insecten Deken voor paarden.

Terug naar het begin. De inspiratie achter Horse Armor kwam van een Nederlander die zijn liefde voor dieren in heeft gezet. De Nederlander had achtergrond in de paardensport en dierwetenschappen, en hij had ervaring met het produceren van door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) goedgekeurde Long Lasting Insecticide Muskietennetten (LLIN’s). Deze waren bedoeld voor malariapreventie, en om een ​​effectieve oplossing te ontwikkelen voor de bestrijding van overlast gevende insecten bij paarden.

Het was geen gemakkelijke weg om een doeltreffend deken te ontwikkelen tegen stekende en bijtende insecten. Het kostte de Nederlander zelfs enkele jaren (inclusief overleg met de professoren van een universiteit en andere geleerden) om het idee goed uit te werken. Zijn uitgangspunt was dat als Long Lasting Insecticide Muskietennetten bij mensen een oplossingen bieden voor een veilige en langdurige bescherming tegen insectenbeten, dat hij hetzelfde concept van toepassing kon maken op zijn Horse Armor Knockdown vliegendekens. 

Door de Horse Armor anti insecten dekens te impregneren met een insecticide welke je aan een stof (paardenkleed) kunt binden, zodanig dat het insecticide stevig aan het anti-insecten deken blijft kleven voor een langere tijd en dat het veilig is voor paarden. Dan zou dat een uitkomst zijn omdat je dan paarden kunt beschermen tegen overlast gevende insecten, zonder steeds opnieuw een insecticide aan te moeten brengen. Het moest een anti-insecten deken worden dat tegen een grote verscheidenheid aan insecten effectief zou zijn.  

Toen de Nederlander eenmaal had vastgesteld dat Horse Armor inclusief ingebed Insect Shield® echt veilig was voor paarden,………en dat het effectief was tegen bijtende en stekende insecten,………… en dat het ook nog eens een langdurig effect had,…….. en als gevolg daarvan dat paarden goed worden beschermd tegen beten en steken van schadelijke insecten verspilde hij geen tijd meer. 

Hij zette een productieketen op en begon Horse Armor Insect Shield vliegendekens over de gehele wereld te sturen, zodat paardeneigenaren hun paarden de nodige bescherming kunnen bieden tegen schadelijke vliegende en kruipende insecten. Het Horse Armor Knockdown Sheet met Insect Shield was geboren. 

horse-armor-paardendeken tegen insecten-knockdown-deken-175-cm-insect-shield

Welke insectenplagen hinderlijk zijn voor paarden

Een groot aantal insectenplagen kunnen irritatie en schade aan paarden veroorzaken. Deze plagen omvatten:

 • vliegende insecten zoals bijtende vliegen
 • hinderlijke vliegen en muggen evenals
 • kruipende insecten zoals luizen, mijten en teken. 

Symptomen van beten en steken van deze overlastgevende insecten variëren van lichte jeuk en irritatie tot bloedverlies, extreme ergernis, vermoeidheid en ondervoeding. De meest voorkomende insectenplagen geassocieerd met paarden en hun lokalen zijn hieronder opgesomd:

 1. Hinderlijke vliegen zoals huisvliegen en aasvliegen in de stallen.
 2. Bijtende vliegen zoals dazen en horzels als ze buiten staan.
 3. Muggen
 4. Kruipende insecten zoals luizen, mijten en teken

De technologie van het Horse Armor Knockdown Sheet 

Anti-Insect Technologie

Permethrin

Het insecticide dat wordt gebruikt in Horse Armor is permethrin. Permethrin behoort tot de familie van pyrethroïden die synthetische verbindingen vergelijkbaar met de geproduceerde natuurlijke pyrethrinen door chrysanten en madeliefjes. 

Permethrin is uniek omdat het kan dienen zowel als een insecticide, het doden van insecten bij contact, en als een insectenwerend middel. Het is een reukloos neurotoxine dat wordt gebruikt in landbouw en bij veterinair werk, en zoals de primaire voorgeschreven behandeling voor mensen met luizen of schurft. 

In tal van onderzoeken is Permethrin gebruikt om een grote verscheidenheid aan insecten te doden, en het wordt beschreven als het meest effectieve impregneermiddel voor kleding dat beschikbaar is. Horse Armor gebruikt de technologie van Insect Shield voor de impregnatie van het Horse Armour Knockdown Sheet paardendeken tegen insecten..

Insect shield

De Insect Shield®-technologie is een revolutionaire insectendodende verbinding die is ontworpen om een langdurige, effectieve en gemakkelijke persoonlijke bescherming te bieden tegen insecten. De duurzame bescherming die wordt geboden door Insect Shield is het resultaat van jarenlang onderzoek en testen. 

In juli 2003 werd Insect Shield geregistreerd door de United States Environmental Protection Agency. In 2006, de Verenigde Staten Environmental Protection Agency (EPA) heeft een amendement aanvaard dat de duurzaamheidsclaims uitbreidt van 25 wasbeurten tot 70 wasbeurten. De duur van zijn insecticide en afstotende activiteit wordt ondersteund

door experimentele gegevens. Insect Shield combineert het gepatenteerde Insect Shield-proces met een gepatenteerde formulering van het insecten verdrijvende middel permethrin, wat resulteert in effectieve, geurloze insecten bescherming die de verwachte levensduur van de geïmpregneerde stoffen aanhoudt.

Knockdown-testen met Insect Shield

De werkzaamheid van de Insect Shield permethrin-polymeer coating die door Horse Armour wordt gebruikt, wordt beoordeeld door middel van een knockdown-test. Knockdown (KD) testen is een algemeen aanvaard wetenschappelijk laboratorium methodologie voor het bepalen van de werkzaamheid van met insectenwerende middelen behandelde textielproducten.

Een Knockdown-test is de enige test die de effectiviteit aantoont door langdurig wassen met een wetenschappelijke methode. Veel erkende bureaus gebruiken hiervoor KD-testen, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Een van de voordelen van KD-testen is dat geen enkel dier proefpersonen worden blootgesteld aan insecten. 

Voor de KD-test is een met permethrine geïmpregneerd textiel monster: gedurende een bepaalde tijd in een afgesloten ruimte met insecten geplaatst, waarna de monster wordt verwijderd en het effect op de insecten wordt gedocumenteerd en de knockdown-snelheden zijn: opgenomen. De onderstaande testresultaten illustreren de superieure effectiviteit van het Insect Shield permethrin-polymeertechnologie op 2 verschillende soorten muggen. Onder aan dit artikel kun je de Engelstalige versie vinden met illustraties bij download.

Optimale beschermende kleur van dit anti-insecten deken

Het zichtbare lichtspectrum voor mensen bestaat uit zeven verschillende kleuren: rood, oranje, geel,groen, blauw, indigo en violet, in lengte van 400 tot 700 miljardsten van een meter lang. Insecten zien dingen anders dan mensen. De menselijke ogen onderscheiden kleuren slechts in een klein deel van het zonnespectrum dat we zichtbaar noemen. We onderscheiden kleuren omdat ons zicht trichromatisch is.

Verschillende dieren nemen kleuren anders waar vanwege variaties in spectrale gevoeligheid. De meeste insecten hebben ook trichromatisch zicht zoals wij, maar met kleur gevoeligheden verschoven naar het ultraviolette bereik. Ze worden aangetrokken door blauwe en ultraviolette golflengten omdat ze korter zijn met een hogere frequentie terwijl rode golflengten langer zijn en een lagere frequentie hebben. 

Dat laatste is veel moeilijker voor de insecten om te detecteren. Dus het spectrum van kleuren dat zichtbaar is voor insecten is iets hoger in frequentie dan wat wij mensen kunnen zien. Kortom, licht wordt zichtbaar voor insecten rond het ultraviolette deel van het kleurenspectrum en eindigt bij geel licht en daarom zien veel insecten geen rood. 

Het Horse Armor paardendeken heeft een Optimale beschermende kleur in het rode spectrum voor zijn knockdown-lakens en beenwikkels die: maakt de uitrusting vrijwel onzichtbaar voor insecten. Dit is de reden waarom Horse Armor Knockdown-uitrusting een

nog effectievere barrière vormt die voorkomt dat insecten paarden bijten.

Kenmerken Horse Armor anti -Insecten paardendeken

Het Horse Armor anti-insecten Knockdown vliegendeken met afneembaar nekstuk is een lichtgewicht en comfortabel vliegendeken gemaakt van Optimum Protective Color polyester mesh stof met daarin een Insect Shield® coating die vliegen, muggen, teken en andere insecten neerslaat en doodt. De actieve stof die wordt gebruikt op de Horse Armour Knockdown sheet is permethrin. Permethrin is een natuuridentieke synthetische stof die veel wordt gebruikt als een anti-insectenmiddel en werkt insect afstotend. 

De Insect Shield®-impregnatie van Horse Armor Knockdown anti-vliegen paardendeken is: 

 1. onzichtbaar
 2. geurloos
 3. duurzaam 
 4. veilig voor paard en mens

Belangrijkste kenmerken

 • Langdurige Insect Shield®-coating dat insecten neerslaat en lang meegaat tot 70 wasbeurten
 •  Koelketting gebreid gaas met superieure duurzaamheid
 •  Afneembaar nekstuk
 •  Optimale bescherm kleur rood tot de zichtbaarheid voor insecten verminderen
 •  Lichtgewicht zijwaartse ontgrendeling gespen voor gemakkelijk aan/uit 
 •  Anatomisch gesneden om comfort te garanderen fit
 •  Elastisch verstelbaar en afneembaarbeenbanden

Langdurige werkzaamheid Horse Armor Anti-Insecten paardendeken

De werkzame stof in Insect Shield® wordt aangebracht op de Horse Armor Knockdown paardendekens samen met een bindende stof die het insecticide daadwerkelijk beschikbaar maakt om af te weren en tegelijkertijd insecten dood. Het wordt niet opgenomen door de vezels en daarom wel blijvend effectief zolang de gemiddelde gebruiksduur van het Knockdown vliegendeken. Dit betekent dat het vliegendeken is bestand tegen zweten van het paard, en een groot aantal wasbeurten (70) zonder dat de Insect Shield wordt uitgewassen.

Koelend duurzaam warp-gebreid gaas

De mesh-stof van de Horse Armor Knockdown anti -insecten paardendekens is ketting gebreid met behulp van meerdere fijne kwaliteit 600D polyester garens om superieure duurzaamheid te bieden. De stof dient als fysieke barrière tussen de huid en insecten en als substraat voor het permethrin. Het houdt ook de paard koel door lichaamswarmte naar buiten en koele lucht naar binnen te laten. De duurzaamheid, taaiheid en scheurvastheid van ketting gebreid polyester maken deze vliegendekens; geschikt om te dragen als uitrukdeken of in de stal.

Lichtgewicht gespen met zij-ontgrendeling

Alle Horse Armour Knockdown vliegendekens zijn voorzien van lichtgewicht side release

gespen. De gespen zijn gemaakt van thermoplastische polymeer harsen en voorzien van een centrale steunrib voor weerstand tegen verbrijzeling en grote vinger putten die gemakkelijke toegang en een lage loskracht mogelijk maken.

Elastische verstelbare en afneembare beenbanden

Verstelbare en afneembare beenriemen van hoge kwaliteit houden het paard vast

Armor Knockdown-blad stevig veilig, vooral als het kruislings is vastgebonden. De schuifjes en drukknopen op de banden hebben gladde randen zodat je paard er geen ongemak van zal voelen tijdens het dragen. En wanneer de riemen worden vuil, ze kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor reiniging.

Comfortabele pasvorm

De grootte en pasvorm van de vliegendekens zijn erg belangrijk voor Horse Armor. Bij Horse Armor begrijpen ze dat en ontwerpen ze vliegendekens voor het lichaam van een paard. Horse Armor Knockdown paardendekens worden zo gesneden dat ze niet te strak en niet te los zitten. Natuurlijk is het kiezen van de juiste maat paardendeken erg belangrijk voor het draagcomfort. Horse Armor Knockdown dekens tegen insecten hebben een unieke maattabel dus zorg ervoor dat je onze maattabel gebruikt om de juiste maat te bepalen.

Het Horse Armor Knockdown masker

Het is een lichtgewicht en comfortabel vliegenmasker gemaakt van Optimum Beschermende kleur polyester mesh-stof met een Insect Shield®-coating die dazen, horzels, vliegen, muggen, teken en andere insecten afstoot en dood. De werkzame stof die wordt gebruikt op de Horse Armor Knockdown-maskers is permethrine. Permethrin is een natuuridentieke synthetische stof die veel wordt gebruikt als anti-insectenmiddel en insectenwerend middel. De Insect Shield® impregnatie van Horse Armor Knockdown maskers zijn onzichtbaar, geurloos, gaan lang mee (tot 70 wasbeurten) en is veilig voor paarden en mensen.

Belangrijkste kenmerken

 • Langdurige Insect Shield®-coating dat insecten afstoot en dood.
 • Gaat tot 70 wasbeurten mee.
 • Koelketting gebreid gaas met superieure duurzaamheid.
 • Stijf buigzaam gaas voor de oogbollen om oogcontact te voorkomen.
 • Zacht gaas voor de oren om tolerantie bij gevoelige oren te maximaliseren.
 • Optimale beschermkleur rood wat de zichtbaarheid voor insecten vermindert. 
 • 5 cm (2″) brede klittenband voor gemakkelijk aan / uit met extra gesp voor veiligheid.

Comfortabele pasvorm Horse Armor Knockdown masker

Het Horse Armor Knockdown-masker met langdurige anti-insecten eigenschappen is ontworpen voor optimaal draagcomfort. Het is gemaakt voor een zachte koeling van duurzaam schering gebreid gaas. Zachter gaas wordt gebruikt om de oren van gevoelige paarden te beschermen. Het Knockdown-masker is gemakkelijk aan en uit te trekken met een 5cm brede klittenband, terwijl een extra riem met gesp aan de zijkant zorgt ervoor dat het masker blijft zitten.

De grootte van een vliegendeken doet er absoluut toe

De juiste maat vliegendeken is erg belangrijk voor het draagcomfort. Een goed passend paardendeken mag niet over de schoft of schouders van een paard wrijven, want dat beweegt of schaaft. In plaats daarvan moet het deken comfortabel langs zijn borst, schouders en rug meebewegen.

De afmetingen van het deken voor een paard komen overeen met de afmetingen van de zijkant van het paard en zijn: formaat per cm

 • beginnend bij 145 cm en gaand tot 213 cm.

Hieronder 5 stappen meetproces helpt bij het bepalen van de gewenste maat van de Horse Armor Knockdown-vliegendeken.

 1. Met behulp van een flexibel meetlint meet de afstand van het midden van de borst.
 2. Rond het breedste deel van de schouder en het breedste deel van de achterhand.
 3. Tot aan de rand van de staart.
 4. Het meetresultaat is de maat van het deken.

Horse Armor paardendeken tegen insecten is verkrijgbaar in verschillende maten. 

Fly Sheet artikelcode:KNOC00175KNOC00183KNOC00191
Fly SHeet Afmeting: (Onderlente)175 cm183 cm191 cm
Schofthoogte pony/paard:141-150 cm151-160 cm161-170cm

Horse Armor beveelt aan om het paard te meten in de onderlengte vanaf (A) het midden van de borst, over het hoge punt van de schouder en vervolgens naar (B) de achterkant van het achterbeen. 

Als je die maat hebt, kies dan de dichtstbijzijnde maat in de onderstaande maattabel. Om je paard de optimale pasvorm, comfort en bescherming te bieden die het verdient, is het belangrijk om altijd de onderlengte te meten vanaf (A) tot (B). Bij het kiezen van een deken moet je rekening houden met de onderlengte van de deken welke altijd wordt gemeten vanaf (A) het midden van de borst over de schouder van het paard tot aan de achterzijde (B) waar je wilt dat de deken eindigt.

Horse Armor paarden wetenschap

De effectieve werking van Horse Armor paardendekens wordt ondersteund door solide bewijs. Hier zijn de wetenschappelijk bewezen redenen waarom paardendekens geïmpregneerd met Horse Armor Insect Shield® en met Optimum Protection kleuren veilig en effectief je paard beschermen tegen insectenplagen.

Tot nu toe zijn er talloze onderzoeken uitgevoerd om het gebruik van permethrine voor insecten te beoordelen ter bescherming van paarden die zijn gepubliceerd in onafhankelijke wetenschappelijke tijdschriften. Ook er is veel onderzoek gepubliceerd dat het zichtbare lichtspectrum van insecten identificeert. 

Wat hebben ze bewezen? Ze hebben aangetoond dat:

 • Met permethrin geïmpregneerde netdekens stalvlieg populaties aanzienlijk verminderen.
 • Laboratoriumtests in een vliegenkamer, en in het veld tests hebben aangetoond dat permethrine bijtende vliegen effectief bestrijdt.
 • Permethrin zorgt voor een goede controle tegen de stalvlieg en de zandvlieg Culicoides spp op paarden. 
 • Permethrin is een van de veiligste pesticiden voor mensen en de meeste andere zoogdieren. 
 • Licht wordt zichtbaar voor insecten rondom het ultraviolet deel van het kleurenspectrum en eindigt bij geel licht en dus veel insecten zien de kleur rood niet.

Veelgestelde vragen Horse Armor Insect Shield Knockdown paardendekens

Waarom is een geïmpregneerd Insect Shield Horse Armor Knockdown vliegendeken zo anders?

De met insecticide geïmpregneerde Horse Armor Knockdown vliegendekens zijn: verschillend omdat ze een unieke combinatie hebben waarvan is gebleken dat ze heel goed werken. De combinatie van de rode kleur en het ingebouwde Insect Shield blijkt heel effectief en wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. 

De samenstelling van het knockdown vliegendeken biedt fysieke bescherming tegen bijtende insecten en vanwege de langdurige Insect Shield-impregnatie, werkt het afstotend en het dood insecten die op het paard neerstrijken. Het is door deze eigenschappen een echt paarden harnas

Kenmerken van het knockdown-blad zijn onder meer:

 • Insect Shield geïmpregneerd
 • Langdurige werkzaamheid
 • Verkoelend duurzaam polyester
 • Optimale beschermende kleur
 • Comfortabele pasvorm

Wat is een met Insect Shield geïmpregneerd vliegendeken?

Horse Armor Knockdown vliegendeken. Hoe werkt het?

Het concept van een duurzaam met Insect Shield geïmpregneerde vliegendeken is een geweven polyester deken waarop het insecticide-effect aanhoudt. Het anti-insecten deken blijft effectief tijdens de gemiddelde gebruiksduur zelfs al wordt het regelmatig gewassen en blootgesteld aan transpiratie. 

Het insecticide dat wordt gebruikt op het vliegendeken van het paard is: permethrine. Permethrin is een natuuridentieke synthetische chemische stof die veel wordt gebruikt als insecticide en insectenwerend middel.

Het is niet bekend dat het in lage doses snel schadelijk is voor mensen of paarden en wordt slecht door de huid opgenomen. De permethrine impregnatie van Horse Armour vliegendekens is onzichtbaar, geurloos, duurzaam (tot 70 wasbeurten) en veilig.

Is er enig bewijs dat een Insect Shield geïmpregneerd is? Hoe kan het Horse Armor Knockdown vliegendeken mijn paard helpen?

Onderzoeksresultaten tonen aan dat het insecticide permethrin als een pour-on concentraat, spray behandeling voor het hele lichaam, en ook geïmpregneerd op een deken effectief is voor insectenbestrijding op paarden. Met Horse Armour wordt permethrin aangebracht op het polyester gaasdoek samen met een polymeer bindende substantie waardoor het insecticide beschikbaar is om insecten af te stoten en te doden.

Het insecticide wordt niet geabsorbeerd door de gaasvezels van het deken, en is gebonden door een bindmiddel. Daarom blijft het anti-vliegendeken effectief voor een lange periode, daardoor bestand tegen zweten van het paard als evenals een groot aantal wasbeurten (70) zonder dat het effectiviteit verliest.

Waarom zijn Horse Armor Knockdown vliegendekens alleen beschikbaar in de optimale beschermkleur rood?

Licht wordt zichtbaar voor insecten rond het ultraviolette deel van het kleurenspectrum en eindigt bij geel licht en dat is waarom veel insecten de kleur rood niet zien. Horse Armor heeft een optimale beschermende kleur in het rode spectrum voor zijn vliegendekens waardoor de dekens vrijwel onzichtbaar zijn voor insecten. Dit is de reden waarom het met insecticide geïmpregneerd Horse Armor Knockdown anti-vliegendeken zijn gelijkmatig verdeelde effectievere barrières heeft die voorkomen dat insecten bijten paarden.

Is het Insect Shield geïmpregneerde Horse Armor Knockdown vliegendeken veilig voor mijn paard?

Het insecticide dat wordt gebruikt bij de Horse Armor Knockdown vliegendeken is permethrine. Hoewel giftig voor insecten, is permethrin een van de veiligste pesticiden voor mensen en de meeste andere zoogdieren. Permethrin presenteert geen opmerkelijke genotoxiciteit of immunotoxiciteit in de landbouw en permethrin kan zelfs worden gebruikt voor plaatselijke toepassing op paarden. 

Ondanks de veiligheid kan er wel gevoeligheid voor permethrine optreden na gebruik op mens of dier. Zo nu en dan kunnen paarden negatief reageren bij contact met permethrin. Dit kan sporadisch voorkomen. De tekenen van overgevoeligheid zijn jeuk en een gezwollen huid, en die verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar dagen na het stoppen van de behandeling. 

Als er tekenen van gevoeligheid optreden, was je paard dan met een milde, niet-insecticide shampoo, en spoel af met grote hoeveelheden water. Overleg met je dierenarts als de tekenen van overgevoeligheid blijven doorgaan.

Waarom zou ik kiezen voor Insect Shield geïmpregneerd paardendeken in plaats van goedkope vliegendekens? 

Omdat niemand meer weet over behandelde dekens met insecticide voor paarden tegen vliegen dan Horse Armor. Het unieke van het Horse Armor Knockdown vliegendeken is in de loop der jaren ontwikkeld door te testen. Horse Armor was in staat om een ​​unieke combinatie van functies bij elkaar te brengen die beter werken dan welke enkelvoudig product dan ook. De voordelen van Horse Armor worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Het is dus niet nodig om insecticide telkens opnieuw aan te brengen zoals wel het geval is  bij pour-on concentraten of bodysprays.

Link naar de Horse Armor paardendekens tegen insecten

LEES OOK
Muggenval ter bescherming van paarden
Muggenbeten bij paarden. Dit kun je eraan doen!
Wat studies zeggen over de Ovi-Catch AGO muggenval

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

Zelf een dazenval maken met dazenlijm

Zelf een dazenval maken met dazenlijm

Zelf eenvoudig en snel een dazenval maken Iedereen die landelijk, in een bosrijke of in een agrarisch gebied woont heeft…
Dazen veroorzaken pijnlijke beten - Zo kun je dazen voorkomen

Dazen veroorzaken pijnlijke beten - Zo kun je dazen voorkomen

Dazen veroorzaken pijnlijke beten Dazen (Tabanidae) zijn een familie van bloedzuigende insecten die behoren tot de orde tweevleugeligen (Diptera). De…
Muggenbeten bij paarden. Dit kun je eraan doen!

Muggenbeten bij paarden. Dit kun je eraan doen!

Muggenbeten bij paarden Voor elke ruiter heeft de gezondheid en het welzijn van zijn of haar paard de hoogste prioriteit.…
Muggenval ter bescherming van paarden

Muggenval ter bescherming van paarden

Proactief omgaan met muggenbeheersing Als je op dit artikel terecht komt dan zal je absoluut iets meer weten over hoe…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling