Ik heb muizen in huis. Wat kan ik het beste doen?

Tips & advies over ongedierte

Ik heb muizen in huis. Wat kan ik het beste doen?

Producten: muizen bestrijden, Muizen in huis, Muizen verjagen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Voegenreparatiekit-1
Voegenreparatiekit
5,97
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (1)
6 - Elektronische Muizenverjager
119,94
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4 - Elektronische Muizenverjager
94,96
rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet
Muizengaas - Afdichtingsnet -rvs wering gaas 5 cm
5,7547,50

Dit kun je het beste doen als je muizen in je huis hebt

De beste manieren om overlast van muizen in je huis tegen te gaan en hoe Budget Ongedierte bestrijden je daarbij kan helpen. 

Wij van Budget Ongedierte bestrijden zijn zelf als professioneel ongediertebestrijder elke dag op pad om mensen te helpen met oplossingen tegen muizen en andere ongewenste beestjes. Onze kennis delen wij graag met jou zodat jij zelf aan de slag kunt met het oplossen van je muizenprobleem. 

Ik heb muizen in huis. Wat kan ik het beste doen?

Heb je last van muizen in huis dan is dat soms heel eenvoudig op te lossen en soms zijn er meerdere maatregelen nodig om uiteindelijk tot een goed resultaat te komen. Wil je de overlast van muizen zelf aanpakken dan kan dat heel goed, maar je dient dan wel als een professional naar het probleem te kijken. 

Budget Ongedierte Bestrijden is jouw online hulp en als je onze adviezen opvolgt dan is de kans groot dat je de muizen in huis snel ziet verdwijnen. Het is een keuze om de overlast van muizen zelf aan te pakken, of om het uit te besteden aan een professioneel bedrijf zoals bijvoorbeeld BOB. 

Uitbesteden kan soms een dure aangelegenheid worden, terwijl je het zelf natuurlijk veel goedkoper kunt. Ik neem je onder de arm en laat je stap voor stap zien, wat je het beste kunt doen om muizen duurzaam de toegang tot je woning te ontzeggen. 

Stap 1

Zorg dat muizen niet binnen kunnen komen

Preventieve maatregelen tegen muizen in huis zijn eenvoudig zelf te nemen, en beschermen je tegen deze indringers. Maak openingen in je buitenmuur dicht. Hou daarbij in gedachten dat muizen door openingen van 5 mm naar binnen kunnen komen. Inspecteer je huis aandachtig op openingen in de buitenmuur. 

Ik zal je hier enkele tips geven waar je het beste kunt kijken naar openingen waardoor muizen in huis komen. 

 1. Ventilatieopeningen van de spouw.
 2. Ventilatieopeningen van de kruipruimte.
 3. Deurkozijnen die niet goed afsluiten in de hoeken. 
 4. Raamkozijnen die niet goed afsluiten.
 5. Leidingdoorvoeren van kraantjes, elektra en dergelijke.
 6. Scheuren in je buitenmuur.

Openingen zijn heel eenvoudig dicht te maken met rvs wering gaas en voegenreparatiekit.

Stap 2. 

Ontneem muizen voedsel en water

Muizen eten zo ongeveer 20 keer per dag, maar dan wel hele kleine beetjes en ze kunnen niet zonder water. Dus als je ervoor zorgt dat er geen voedsel en water voorhanden is, voor dan maak je ze het al een stuk lastiger voor muizen om zich bij jou in de buurt te huisvesten.

Een optimale hygiëne zorgt ervoor dat muizen  in huis niet echt lang zullen blijven. Ik krijg als ik dit zeg tegen mensen thuis altijd een boze blik,…….en een reactie van……..ja maar het is hier toch schoon!!

Dat klopt precies maar men vergeet dan dat er buiten afgevallen fruit, beuken noten, eikels en nader voedsel ligt. En ook dat hoort bij een optimale hygiëne. De omgevingsfactoren spelen absoluut een rol als je last hebt van muizen in huis.

Stap 3. 

Voorkom nestplaatsen

Steenstapels, houtstapels, overvolle zolders en garages, schuurtjes, kippenren, volaire, open spouwmuren……het zijn allemaal plekken waar muizen zich kunnen gaan nestelen. Maar even zo goed als onder je keukenblok, kelderkast en achter je koelkast. 

Hou je huis inclusief zolder, kelder, kruipruimte en tuin opgeruimd zodat je overzicht hebt en snel activiteiten van muizen in huis kunt waarnemen. 

Muizen hebben 3 eerste levensbehoefte en als je er daar minimaal 1, maar het liefst 2 van kunt verstoren dan is de kans op muizen in huis heel klein. Deze eerste drie levensbehoeften zijn:

 1. een rustige nestplaats
 2. eten 
 3. drinken

Je hebt last van muizen….wat te doen?

Stap 1,2 en 3 vertellen je wat je preventief kunt doen tegen muizen in huis. Als je alles hebt gedaan kan het toch nog zo zijn dat er een paar muizen de weg naar je huis weten te vinden. Hier onder kun je lezen wat je dan nog meer of extra kunt doen. 

Gebruik muizenvallen in huis

Er zijn veel verschillende soorten muizenvallen om muizen mee te vangen. Enkele voorbeelden zijn:

 1. professionele muizenklem
 2. houten muizenklem
 3. levende muizenval
 4. muizen lijmplank

Voor elke soort is wat te zeggen, en ik adviseer je om te kiezen wat bij je past. Uit ervaring kan ik zeggen dat de professionele muizenklem het beste werkt, en dat je daar snel een muizenpopulatie mee klein kunt krijgen. 

Zorg ervoor dat welke muizenval je ook gebruikt dat ze altijd afgeschermd staan voor kinderen en huisdieren, zodat die er niet mee in contact kunnen komen. 

Gebruik aantrekkelijk lokmiddel voor muizen

Een veelgemaakte fout met het zetten van muizenklemmen is dat mensen er vaak te weinig zetten en dat ze er teveel lokaas in doen. Vul het lokaasdepot voor op de muizenklem voor maximaal de helft zodat de muis er moeite voor moet doen om erbij te kunnen. Je zal zien dat de vangkans enorm toeneemt. 

Voor elke muizenval geldt dat ze aantrekkelijk gemaakt dienen te worden. In de praktijk werken wij met PestiNext lokmiddel voor muizen, en dit is echt een aanrader om elke muizenval aantrekkelijk te maken. 

Waar en hoeveel muizenvallen zet je het beste

Ik zeg altijd dat je nooit teveel muizenvallen kunt zetten maar wel te weinig. Afhankelijk van de situatie, de besmetting en de grootte van het gebied waar je muizen wilt vangen, heb je muizenklemmen nodig. 

Over het algemeen geldt dat je elke 3 strekkende meter een muizenval dient te zetten, met een aantrekkelijk lokaas. 

Plaats muizenvallen vooral op en bij plekken zoals:

 • looppaden
 • holle ruimten
 • nestingangen
 • achter je koelkast
 • onder je keukenblok
 • op plekken waar je sporen ziet 

Plaatsen van aasstations met muizengif

Alhoewel ik zelf voorstander ben van muizen bestrijden met muizenklemmen kun je natuurlijk ook werken met muizengif. 

Muizengif kan ook heel goed werken, maar je dient er wel rekening te houden dat er absoluut geen kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren mee in contact kunnen komen. Zet muizengif altijd in een muizenvoerdoos welke op slot kan en zet ze op plekken waar ze niet in het zicht staan voor kinderen en huisdieren. 

Verstoren van de leefomgeving zodat muizen weg gaan

Als professioneel muizenbestrijder werk ik zelf al sinds 2012 met elektronische dierverjagers. Deze werken echt heel goed tegen muizen in huis, ze zijn diervriendelijke, je hebt geen dode beesten in huis, en vaak is dit het enige wat je hoeft te doen…….de units in het stopcontact steken. 

Elektronische dierverjagers van PestiNext maken absoluut geen geluid. Ze maken gebruik van het elektriciteitsnetwerk in je woning en brengen daar simpelweg gezegd een verandering in aan. Deze verandering heeft voor de rest nergens geen invloed op, maar wel op muizen. Muizen raken er namelijk van gestrest. Aangezien dat muizen niet kunnen leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken verlaten ze je huis.

Dier- en milieuvriendelijk muizen in huis bestrijden

Zoals gezegd werk ik als professioneel ongedierte adviseur al sinds 2012 met deze units. Ik heb dus al heel wat jaartjes ervaring met deze apparatuur. Ik weet inmiddels wanneer dit systeem wel en niet zal werken. het is daarom van belang de instructies bij de elektronische dierverjagers goed te lezen en op te volgen. 

Ben je op zoek naar een effectieve, dier- en milieuvriendelijke oplossing dan is het proberen van elektronische dierverjagers absoluut een optie,…….en omdat ik weet dat de PestiNext dierverjagers in 98% van de gevallen werken geven wij van Budget Ongedierte Bestrijden 60 dagen geen resultaat geld terug garantie. Heb je binnen 2 tot 3 weken niet het gewenste resultaat neem dan altijd even contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen. 

Heb je vragen stel ze dan hier onder in het reactie veld.

Lees ook
Weren van muizen en ratten
Muizenval tips
Muizen verjagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
15-Fabeltjes over ratten en muizen

15-Fabeltjes over ratten en muizen

Fabeltjes over ratten en muizen Fabeltjes over ratten en muizen die leuk zijn om te weten.  Fabeltje 1.   Muizen hebben…
Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Hiervoor zijn voerdozen voor ratten en muizen bedoelt Een voerdoos voor ratten of muizen is bedoelt om giftige bestrijdingsmiddelen zoals…
Ook handig bij jouw bestelling