#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Kan ik muizen gifvrij bestrijden?

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Kan ik muizen gifvrij bestrijden?

Producten: bestrijden, gifvrij muizen bestrijden, muizen bestrijden

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
LP Templateproduct
39,95
PestiNext-muizenklem-muizenval-5stuks
5x Professionele muizenval (muizenklem)
5,99
kantelval muis-muisvriendelijke val-muizenval
Diervriendelijke Kantelval Muis (muizenval)
4,45
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
39,95

Jakkus…..ik heb last van muizen in huis!

Je komt de huiskamer in lopen…….en wat zie je daar…..een muis. Jakkus……ik heb last van muizen in huis. Het eerste wat er in je opkomt is dat je morgen bij Budget Ongedierte Bestrijden muizengif gaat bestellen, maar wist je ook dat je de muizen gifvrij kunt bestrijden?

gifvrij muizen bestrijden

Waarom muizengif geen duurzame oplossing is

Veel mensen denken nog steeds dat muizengif de meest effectieve en snelste manier van muizen bestrijden is. Helaas is dat in de meeste gevallen niet zo. Muizengif kan soms snel werken, maar zeker niet altijd. In de praktijk kom ik het als professioneel ongediertebestrijder nogal eens tegen dat mensen gif zetten maar dat het niet wordt opgenomen, en dus niet effectief is. 

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe lang het effect van muizengif is? Stel je hebt last van muizen in huis en je bestrijdt ze met muizengif. Het is weer even rustig in je huis, maar naar enkele maanden begint de overlast weer. Je kunt dan weer chemische bestrijdingsmiddelen zetten en het cirkeltje blijft zo maar doorgaan en geld kosten. 

Dit zijn de nadelen van muizengif

Gebruik van muizengif heeft vele nadelen en om die reden wordt het gebruik ervan aan strenge banden gelegd. Wij moeten bijvoorbeeld als professioneel bedrijf gecertificeerd worden, en dat brengt de nodige kosten met zich mee voor de consument. Elke professionele ongediertebestrijder moet in 2023 gecertificeerd zijn om nog muizengif te mogen gebruiken. En dat mogen ze dan als laatste redmiddel en eerder niet. 

De nadelen van muizengif zijn:

 1. Muizen hebben een langzame pijnlijke dood.
 2. Er vindt doorvergiftiging plaats naar roofvogels en landroofdieren.
 3. Kinderen en huisdieren kunnen ermee in aanraking komen.
 4. Muizengif is zeer moeilijk afbreekbaar (persistent).
 5. Het is zeer belastend voor het milieu en de natuur.

Hoe gevaarlijk muizengif kan zijn wordt niet altijd even serieus genomen. Muizengif is een rodenticide, gemaakt om te doden. Het is daarom per definitie niet goed voor je gezondheid, niet goed voor de gezondheid van je kinderen, en niet goed voor de natuur en het milieu. Je dient muizengif altijd volgens voorschrift te gebruiken voor de veiligheid van jezelf en je omgeving.

Deze nadelige effecten worden echt nog onderschat. Het ontbreekt op dit vlak aan goede voorlichting. Mensen weten vaak niet dat er goede alternatieven zijn en wat ze kunnen doen.

Hoe zou het zijn als je muizen duurzaam en milieuvriendelijk kunt bestrijden?

Als je niet beter weet kies je voor muizengif, maar vanaf nu weet je dat het ook anders kan. Wil je muizen op een duurzame manier en gifvrij bestrijden, dan is de oplossing eigenlijk heel simpel. 

Ik ben er als professioneel ongedierte adviseur van overtuigd dat er heel veel overlast van muizen voorkomen kan worden, door anders te denken en te werken. Als men een muis ziet dan is het eerste waar aan gedacht wordt dat men naar de winkel moet om een doosje muizengif te kopen. 

Wellicht is het zinvol om eerst te denken, waar komt die muis vandaan? Hoe komt die muis binnen? Waarom is die muis hier binnen? Zouden het er meer zijn?  Als je antwoord hebt op deze vragen dan kun je het probleem duurzaam en milieuvriendelijk aan gaan pakken. Het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen is dan vaak niet nodig.

Alternatieven voor het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen zijn voldoende voor handen. In eerste instantie is het essentieel dat de belangrijkste levensbehoeften worden weggenomen, zoals:

 1. Voedsel weg nemen
 2. Drinken weg nemen
 3. Schuil- en nestplaats weg nemen

Naast het nemen van deze maatregelen zal de algehele hygiëne in en rondom je woning optimale dienen te zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je geen vuilniszakken buiten laat staan en dat containers goed afsluiten. 

Muizen bestrijden zonder GIF – Dit is het alternatief

Het is nog nooit zo simpel geweest om gifvrij muizen te bestrijden, en het mooie is dat je ze in veel gevallen niet eens hoeft te bestrijden. Je kunt ze simpelweg verjagen met PestiNext muizenverjagers

Preventie is de beste strategie

Om te voorkomen dat je last van muizen in huis krijgt kun je het beste preventieve maatregelen nemen. Dit kun je op de volgende manier doen. 

 1. Plaats PestiNext muizenverjagers. Hiermee creëer je een omgeving die muizen niet prettig vinden en zullen ze je huis voorbij lopen. 
 2. Maak openingen in je buitenmuur dicht. Voorkom dat muizen gemakkelijk in je spouwmuur kunnen komen en daarmee ook je huis binnen kunnen. Maak met rvs muizengaas alle openingen in je buitenmuur dicht. 
 3. Maak binnen doorgangen dicht. Naast leidingen en afvoeren door vloeren en muizen zitten vaak openingen. Maak ook deze dicht met rvs muizengaas. 
 4. Inspecteer kozijnen en deuren. Onder in de hoeken van kozijnen zitten vaak openingen waardoor muizen zo naar binnen kunnen. Maak ze dicht met rvs muizengaas. Deuren die niet goed afsluiten kun je dichtmaken met Raxit deurrubbers met ingebed staaldraad. 
 5. Ruim voedsel op. Afgevallen fruit en noten in je tuin, diervoeders, brood strooien voor vogels. Ruim je niet op en blijf je voeren dan is het een kwestie van tijd en muizen en ratten komen naar je toe. 

Kan ik muizen gifvrij bestrijden?

Ja…je kunt zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen muizen bestrijden. In de meeste gevallen is het plaatsen van de PestiNext muizenverjagers al voldoende. Deze zijn in 98% van de gevallen effectief. 

Het is soms raadzaam om ook de hierboven vermelde punten uit te voeren. Gifvrij bestrijden van muizen gaat wat verder en er is soms meer voor nodig dan met het zetten van muizengif. Er is echter een essentieel verschil en dat is dat je met de gifvrije manier een duurzame, veilige en milieuvriendelijke oplossing bewerkstelligt. 

LEES OOK
Elektronische muizenverjagers voor in huis.
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen
Hoe kun je muizen weren uit je huis?

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel.

Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Wat zijn bestrijdingsmiddelen? Waar moet ik op letten met pesticiden?

Wat zijn bestrijdingsmiddelen? Waar moet ik op letten met pesticiden?

Wat zijn bestrijdingsmiddelen (pesticiden)? Bestrijdingsmiddel zijn niet alleen insecticiden, rodenticiden, herbiciden, nematiciden, en fungiciden die op gewassen worden gespoten of…
Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Volieregaas – Vogelgaas met een kleine maaswijdte Heb je het idee om zelf een volière, kippenren of een konijnenhok te…
Wat is ongediertebestrijding? Kan ik zelf ongedierte bestrijden?

Wat is ongediertebestrijding? Kan ik zelf ongedierte bestrijden?

Kan ik zelf ongedierte bestrijden?  Ongediertebestrijding is een een proces waarbij men ongewenste beestjes (ongedierte) uitschakelt middels doding. Ongediertebestrijding is…
Muizen weren

Muizen weren

Hoe kun je muizen weren uit je huis? Heb je last van muizen in huis dan is er een reden…
Ook handig bij jouw bestelling