Last van muizen boven het plafond

Tips & advies over ongedierte

Last van muizen boven het plafond

Producten: muizen boven het plafond, Muizen verjagen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (1)
6 - Elektronische Muizenverjager
119,94
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4 - Elektronische Muizenverjager
94,96
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (4)
2 - Elektronische Muizenverjager
49,47
rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet
Muizengaas - Afdichtingsnet -rvs wering gaas 5 cm
5,7547,50

Veel gehoorde klacht “muizen boven het plafond”

Ik heb last van muizen tussen mijn plafond, is een veelgehoorde klacht. Ze houden je ‘s nachts wakker omdat ze zoveel herrie maken. Het lijkt wel of er een heel regiment muizen boven het plafond heen banjert. Heb jij die ervaring ook ? 

Het probleem van muizen boven het plafond is dat je er niet, of heel moeilijk bij kunt komen. Wat ik wel eens hoor is dat mensen spotjes uit het plafond halen om een klem of gif te plaatsen. Dit is natuurlijk een heel gedoe en kost nogal wat tijd, buiten het feit dat het geen duurzame oplossing is voor de muizen boven het plafond.

Muizen boven het plafond wordt over het algemeen als zeer irritant ervaren, omdat ze je nachtrust verstoren. Een paar muizen kunnen al snel heel veel lawaai veroorzaken. Zeker boven plafonds van gipsplaten is de herrie die muizen maken soms enorm. De herrie die de muizen maken bezorgen je slapeloze nachten en je bent daardoor overdag niet fit. 

Muizen duurzaam weren

Als je op een duurzame manier van muizen boven het plafond af wilt komen dan zijn een aantal zaken belangrijk. Je bijvoorbeeld zelf een inspectie uitvoeren of je huis veel ingangen heeft voor muizen. 

* kijk of je open stootvoegen hebt in je buitenmuur.
* kijk of je ventilatieopeningen hebt in je buitenmuur.
* kijk of je andere openingen hebt in je buitenmuur

Maak de ventilatie en stootvoegen dicht met rvs gaas. Dit werkt heel eenvoudig.  Knip het rvs wering gaas op maat en stop het een beetje gevouwen in de openingen. Hiermee voorkom je dat muizen in je spouw kunnen komen en vervolgens hun weg vinden naar je plafond. 

Heb je een kruipruimte dan kun je die ook inspecteren op kleine openingen naar je spouwmuur of naar boven. Maak deze openingen ook dicht.

Muizen boven het plafond komen daar meestal door de spouwmuur. eenmaal in de spouwmuur dan kunnen de muizen zich door bijna heel je huis begeven. Door het duurzaam afsluiten van de ingangen voorkomt je dat muizen gemakkelijk in je spouwmuur kunnen komen. Alles wat je doet aan het duurzaam weren van muizen zal helpen om een langdurige oplossing te verkrijgen.

Muizen verjagen

Naast het nemen van deze weringsmaatregelen kunnen elektronische muizenverjagers  een zeer positief effect hebben. Hiermee creëer je een ondraaglijke omgeving voor muizen waardoor ze weg gaan en niet meer terug komen. 

Stress door muizen boven het plafond

Herkent je het, stress door muizen boven je plafond ? Regelmatig word ik gebeld door mensen die last hebben van muizen boven het plafond. Zoals ze zeggen slapen ze daardoor slecht, met als gevolg dat er stress begint te ontstaan. Meerdere nachten achter elkaar slecht slapen, kan een behoorlijke impact hebben op je wel en wee. Ik kan het mezelf helemaal voorstellen want muizen kunnen behoorlijk herrie maken boven het plafond.

Hoe komen muizen boven het plafond?

Muizen kunnen op je plafond komen door openingen vanuit de spouwmuur. Openingen naast de draagbalken die niet goed zijn dichtgemaakt tijdens de bouw verschaffen toegang tot het plafond. Het probleem is echter dat je daar niet meer bij kunt komen, of je zal er je plafond uit moeten halen. Dat is niet alleen een hele dure actie maar het brengt ook veel rommel en stof met zich mee.

Waarom hoort je muizen boven het plafond

Muizen zijn van nature zeer nieuwsgierig aangelegd. Door deze nieuwsgierigheid struinen ze het liefst door heel je huis heen. Het plafond is een soort snelweg voor muizen waar ze veilig en ongestoord kunnen bewegen en verblijven. 

Boven het plafond is het ook warmer dan in de spouw, hierdoor bouwen ze ook graag hun nestje boven een plafond. Het is er heerlijk warm en rustig. Muizen zijn nachtdieren. Het is dus niet raar dat ze je dan ook in de nacht wakker houden.

Wat te doen tegen muizen boven het plafond

Ik heb de afgelopen jaren al van alles gezien. Mensen die ten einde raad waren en inderdaad hun plafond eruit hadden gehaald. Weer andere hadden er een spotje uitgehaald om er een bakje muizengif in te zetten, en andere mensen zijn naar een andere kamer verhuist. Herken jij dit ook?

Muizen kunnen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken. Door het navigatiesysteem en de stofwisseling in de war te brengen raken muizen gestrest. Verblijven ze langere tijd in een omgeving waar ze op deze wijze worden gestrest dan worden ze heel traag en sloom. De omgeving die eerst zo heerlijk was boven het plafond kan veranderd worden een omgeving die niet prettig meer is. Muizen zullen daardoor weg gaan boven het plafond, en jij kunt weer heerlijk slapen.

Je kunt dit bewerkstelligen door het plaatsen van onze elektronische muizenverjagers. Met dit systeem kun je muizen stressen zonder dat het geluid maakt. Jij merkt er dus helemaal niets van maar muizen wel. 

Wil je meer weten over wat deze elektronische muizenverjagers voor jou kunnen betekenen lees dan ook onderstaande artikelen even door. 

Elektronische muizenverjager voor in huis

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
15-Fabeltjes over ratten en muizen

15-Fabeltjes over ratten en muizen

Fabeltjes over ratten en muizen Fabeltjes over ratten en muizen die leuk zijn om te weten.  Fabeltje 1.   Muizen hebben…
Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Hiervoor zijn voerdozen voor ratten en muizen bedoelt Een voerdoos voor ratten of muizen is bedoelt om giftige bestrijdingsmiddelen zoals…
Ook handig bij jouw bestelling