#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Last van spinnen – Tips tegen spinnen

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Last van spinnen – Tips tegen spinnen

Producten: spinnen, spinnenweg

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

PestiNext-Spinnen-weg-spray
Spinnen Weg Spray Insect Stop Pro Biologisch
14,95

Last van spinnen 

Heb jij ook last van spinnen, dan ben je niet de enige want het de tijd dat je meer spinnen gaat zien is weer begonnen. Dit wil niet zeggen dat er nu meer spinnen aanwezig zijn dan anders, maar wel dat je ze nu meer ziet, en omdat ze nu veel actiever zijn.

Waarom in de herfst meer last hebt van spinnen

Zo tegen de herfst leggen spinnen hun eitjes die straks in het nieuwe voorjaar weer uit komen. Tijdens de zomer zijn de meeste spinnen nog klein omdat ze jong zijn. Als de herfst weer aanbreekt dan worden de spinnen volwassen en zijn ze groot. Er zijn eigenlijk het hele jaar door evenveel spinnen, alleen ze zijn niet altijd even goed zichtbaar. 

In de herfst komen spinnen uit hun schuilplaatsen en kun je daarom meer last van spinnen ervaren. 

Waarom maken spinnen spinnenwebben

Spinnen maken spinnenwebben om diverse redenen. Middels de spintepels waarin honderden spindoppen zitten wordt spinrag uitgescheiden. Spinnenwebben worden gemaakt voor:

 1. Het vangen van prooien
 2. Het inpakken van prooien welke ze later opeten
 3. Het afsluiten van de woontunnel met spinsel
 4. Het vastzetten van het lichaam als ze lopen of spinnen
 5. Het maken van een eicocon
 6. Het zichzelf naar beneden laten zakken
 7. Het verpakken van sperma

Tips die helpen tegen spinnen

De volgend tips kun je gebruiken bij het voorkomen van veel spinnen rondom je woning of bedrijf. 

 1. Maak je bedrijfsgebouw of woning rondom schoon met een ragebol neem alle spinnennesten en spinnenwebben weg. Je kunt ook een stofzuiger gebruiken om ze op te zuigen. Als het kan zet dan de spinnenwebben en nesten in een groenstrook of plantsoen. Je ontmoedigd spinnen om te blijven als je regelmatig hun web en nest weghaalt.
 2. Ruim je garage, schuur, opslagruimte, kelder en zolder regelmatig op. Spinnen houden van stille, ongestoorde ruimtes. Deze tip is overigens goed tegen alle soorten beestjes waarvan je overlast kunt ervaren. 
 3. Voorkom dichte begroeiing rondom je huis of bedrijfsgebouw.
 4. Leg geen hout- en steenstapels tegen je buitenmuur.
 5. Plaats horren voor deuren en ramen.
 6. Plaats buitenverlichting niet aan of vlakbij je huis of bedrijfsgebouw. Er komen andere insecten op af welke op het menu staan van spinnen. Buitenverlichting is aantrekkelijk voor insecten zoals muggen. Spinnen zullen er dus snel een web vormen omdat er gemakkelijk prooidieren te vangen zijn in de buurt van verlichting.
 7. Plaats lampen om een bedrijfsgebouw te verlichten op afstand en laat ze richting het pand schijnen. Zo voorkom je dat er veel insecten dicht bij je bedrijf komen. 

PestiNext Insect Stop Pro tegen spinnen

PestiNext Insect Stop pro is een reinigings- en conserveringsmiddels dat ervoor zorgt dat spinnenwebben niet meer hechten aan de ondergrond. Spinnen zelf verliezen de grip over de ondergrond en kunnen geen spinnenweb meer maken. 

PestiNext Insect Stop Pro is een product dat 100% biologisch afbreekbaar is, en is niet giftig. Je kunt dit product heel eenvoudig zelf aanbrengen en het blijft 6 maanden effectief. Plaatsen waar je last van spinnen hebt dien je 2 keer per jaar met dit product te behandelen in september en april. 

Deze anti spinnen spray kun je het beste als volgt toepassen:

 1. Neem spinnenwebben weg met een ragebol. Zet ze als het kan in een groenstrook of plantsoen. (doden is niet nodig)
 2. Neem ei-cocons weg en zet deze ook in een plantsoen of groenstrook.
 3. Maak de te behandelen delen schoon. Haal insecten uitwerpselen weg. Heb je een hogedrukreiniger dan kun je alles eenvoudig schoon maken. Maak daarna alles droog of laat het even drogen door de wind.
 4. Spuit alle te behandelen delen, kozijnen, damwanden, boeiboorden, balkons, meubels, tafels en alles waar last van spinnen is in.
 5. Laat dit drogen en spinnen zullen voor 3 maanden weg blijven. 
 6. Doe dit minimaal 3 keer per jaar en je blijft spinvrij.

LEES OOK
Spinnenweb voorkomen
PestiNext Insect Stop Pro
Mag je spinnen verdelgen

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Spinnenweb voorkomen

Spinnenweb voorkomen

Ben jij ook zo bang voor spinnen? Veel mensen zijn bang voor spinnen en kunnen soms panisch reageren als ze…
PestiNext Insect Stop Pro

PestiNext Insect Stop Pro

Insect Stop Pro PestiNext Insect Stop Pro is een 100% biologisch afbreekbaar, en niet giftig product dat werend en afschrikkend…
Mag je spinnen verdelegen

Mag je spinnen verdelegen

Het antwoord is kort en krachtig………..Spinnen verdelgen mag niet Wettelijk gezien is spinnen verdelgen verboden omdat het een beschermde diersoort…
Ook handig bij jouw bestelling