#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Let hier op met het kopen van insecten- en vliegenlampen

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Let hier op met het kopen van insecten- en vliegenlampen

Producten: insectenlamp, uva lamp, vliegenlamp

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

kleefplaat-tbv-itrap-50-insectenlamp
Kleefplaat Insective iTrap50
4,95
Phillips Actinic BL TL-D(K) Secura
Phillips UVA tube actinic BL TL-D9(K) 15 W Secura – splintervrij 1x
9,97
professionele - insectenlamp - vliegenlamp - budget ongedierte bestrijden
Insective iTrap50 – professionele vliegenlamp
114,97
Armadilha-vliegenlamp-budget ongedierte bestrijden
Insective Armadilha 15 insectenlamp
39,95

Budget Ongedierte bestrijden kan je helpen met insectenlampen ook wel vliegenlampen genaamd. Ons assortiment insectenlampen bestaat uit diverse modellen voor verschillende gebruiksmogelijkheden. Of het nu gaat om een vliegenlamp voor industrieel gebruik, zakelijk gebruik of particulier gebruik, wij kunnen je helpen met het voor jou meest geschikte model. Op verzoek kunnen wij alles leveren, maar wij hebben de keus minimaal gemaakt door ons assortiment te beperken met 2 uitmuntende insecten-vliegenlampen. 

Alle modellen vliegenlampen en Insectenlampen van BOB zijn uitgevoerd met lijmplaten. Deze zijn veel hygiënischer dan elektrocutie modellen en ze vangen veel effectiever. Vliegen of andere insecten die in een elektrocutie model vliegen, spatten uit elkaar. Gezien het feit dat vliegen zeer onhygiënische insecten zijn is dat effect vaak niet gewenst. 

kleefplaat-tbv-itrap-50-insectenlamp

Lijmplaat modellen hebben meerdere voordelen ten opzichte van elektrocutie modellen. Deze voordelen zijn :

 • Effectievere vangst
 • Hygiënischer
 • Efficiënter
 • Geen vangbak
 • Geruisloos vangen
 • Geen rond spetterende stukjes

Het is van belang dat de uva lampen die worden gebruik een golflengte hebben van 360 tot 380 nm. In alle professionele vliegenlampen van Budget Ongedierte Bestrijden zitten de nieuwste Philips uva lampen die deze golflengte hebben. Goedkope elektrische vliegenvangers hebben geen Philips lampen en hebben vaak een inferieur armatuur. 

Standaard zitten in onze professionele insectenlampen Phillips shatterproof ( splintervrije) uva lampen. De lijmplaten zijn zeer eenvoudig en zonder gereedschap te vervangen. Insectenlampen met lijmplaten zijn veilig, hygiënisch en zijn beter voor de voedselveiligheid en gezondheid. Insectenlampen zijn voor het vangen van vliegen en insecten, maar ook voor het monitoren ervan. 

Bedrijven waar professionele insectenlampen een goede functie vervullen zijn :

 • Restaurants
 • Cafe`s
 • Bakkerijen
 • Slagerijen
 • Opslagruimten
 • Bedrijfskantines
 • Schoolkantines
 • Stallen

Elektrocutie vliegenlampen hebben een hoogspannings rooster. Vliegen of insecten die daar tegenaan vliegen spatten uit elkaar of vliegen half verlamt door. Het gevaar op besmetting van voedsel en apparatuur wordt daardoor erg groot. Vliegen zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Kies daarom altijd voor een insectenlamp als je met consumenten te maken hebt. Ook voor thuisgebruik van insectenlampen is het van belang om een armatuur te kiezen met een lijmplaat. 

8 Gouden regels voor het ophangen van een insecten- vliegenlamp

 1. Hoe lager – hoe beter
 2. Uit direct zicht van ramen en deuren
 3. Zo min mogelijk projectie van licht tegen andere oppervlakten
 4. Het licht moet goed zichtbaar zijn
 5. Dichtbij mogelijke ingangen
 6. Op een plaats met zo min mogelijke luchtverplaatsing
 7. Ideale omgevingstemperatuur van 27,4°C
 8. Niet/Nooit buitenshuis

Wist je dat uva lampen elk jaar vervangen moeten worden ? 

Actinic BL TL-D(K) Secura Phillips

Uva waar vliegen op af komen neemt in waarde af naargelang de ouderdom van de lamp. Uva lampen dienen daarom elke jaar vervangen te worden omdat anders het effect sterk afneemt. Budget Ongedierte Bestrijden kan je helpen met Phillips shatterproof lampen die 1 jaar meegaan.

De eisen die aan een insectenlamp worden gesteld zijn afhankelijk van het gebruik. Of een insectenlamp thuis of op kantoor wordt gebruikt of in een omgeving waar voedsel wordt verwerkt. Wij van Budget Ongedierte Bestrijden zijn ervan overtuigd dat er een aantal eisen zijn die overal zouden moeten gelden.

Volgens BOB moet een insectenlamp aan de volgende eisen voldoen :

 • Veiligheid
 • Eenvoudig
 • Onderhoudsvrij
 • Effectief
 • Milieuvriendelijk (RoHS normering)
 • Goede kwaliteit

De professionele insectenlampen van Budget Ongedierte Bestrijden hebben allemaal Phillips shatterproof uva lampen.  Phillips is een begrip in de lampenindustrie en stelt zeer hoge kwaliteitseisen aan haar lampen.

De gewone Phillips Actinic shatterproof lampen hebben gegarandeerd een levensduur van 8760 branduren.  

De modellen insectenlampen welke Budget Ongedierte bestrijden in het assortiment heeft zijn stuk voor stuk zeer eenvoudig in gebruik en worden prijsvriendelijk aangeboden. Door de goede prijs/kwaliteitverhouding is het veel goedkoper om de insectenlampen te kopen dan ze heel duur te huren. Het omslagpunt om insecten lampen te kopen en zelf te onderhouden is snel bereikt. 

De lijmplaten zijn eenvoudig en zonder gereedschap te verwisselen, waardoor in een enkele minuut het onderhoud is gepleegd.  In de praktijk en uit onderzoek blijkt dat insectenlampen met lijmplaten 100 keer meer vangen dan elektrocutie modellen. Philips uva lampen voldoen aan de hoogste milieueisen. Volgens de RoHS norm mag een lamp 5 mg kwik bevatten. 

Ben jij op zoek naar een hoogwaardige insecten- vliegenlamp dan kun je daar bij ons goed voor terecht. BOB heeft een klein maar professioneel assortiment insecten- cq vliegenlampen.  

Zie hier ons assortiment.

Lees ook
Professionele vliegenvanger
Tips tegen vleesvliegen

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Wat te doen tegen overlast van aasvliegen

Wat te doen tegen overlast van aasvliegen

De huisvlieg en andere aasvliegen De huisvlieg en andere soorten aasvliegen kunnen hinderlijke overlast bezorgen, maar dat is niet alles.…
Tips tegen Vleesvliegen

Tips tegen Vleesvliegen

Over Vleesvliegen Vleesvliegen zijn zeer onhygiënische vliegen. Ze voeden zich met rottend vlees en andere rottende organische stoffen, en leggen…
Professionele Vliegenvanger

Professionele Vliegenvanger

Vliegenvanger voor buiten De professionele Flyzone vliegenvanger is voor het effectief wegvangen van vliegen voor buiten, in stallen en maneges,…
Ook handig bij jouw bestelling