#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Muizen bestrijden – muizen in plafond

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Muizen bestrijden – muizen in plafond

Producten: muizen bestrijden, muizen in plafond

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
LP Templateproduct
39,95
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (1)
6x Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
203,75
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
39,95
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (4)
2x Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
75,90

Muizen bestrijden volgens de conventionele methode met giftige bestrijdingsmiddelen is niet duurzaam en zeker niet milieuvriendelijk. Heb je overlast van muizen dan is het eerste wat er in je opkomt het kopen van muizengif. Een hele logische gedachte want het is ook heel lang niet anders geweest. Inmiddels zijn er goede alternatieven om muizen te bestrijden. De allerbeste en meest duurzame oplossing is een elektronische muizenverjager; in je stopcontact en klaar!

Muizen bestrijden – Doe Het Zelf

Muizen bestrijden volgens de Doe Het Zelf methode die ik u hier ga vertellen, is eenvoudig en simpel uit te voeren. Het bespaart je op den duur veel geld, omdat ik vertel  welke maatregelen je het beste  kunt nemen met een duurzaam karakter. Alleen gebruik van muizengif is nooit een duurzame oplossing. Dit blijkt ook wel als jou muizenprobleem na enkele maanden of het jaar erop steeds weer terug blijft komt. 

Zelf muizen bestrijden in 4 stappen

Stap 1. Inspecteer of er voedsel vrij toegankelijk is voor muizen. Is er voedsel waar muizen bij kunnen, zorg er dan voor dat alles wordt opgeslagen in afgesloten bakken of emmers. Het gaat hier om voedsel voorraad bij je in de kast, maar ook om diervoeders.

Stap 2. Sluit alle toegangen waardoor muizen naar binnen kunnen komen af. Gebruik cement, rvs wering gaas, muizengaas of afdichtingsnet. 

Stap 3. Maak binnenshuis gaten en doorgangen dicht zodat muizen zich niet kunnen verplaatsen.  Compartimenteren maakt het makkelijker om muizen te vangen en te verjagen. Ga je verbouwen hou dan rekening met openingen en doorgangen. Maak ze dicht als je er goed bij kunt.

Stap 4. Besteed extra aandacht aan kelders en kruipruimten. Deze worden vaak vergeten en kunnen toegang geven naar je keuken. Vaak lopen leidingen en afvoeren uit de keuken naar de kruipruimte. Speling die tussen de leidingen en doorvoeren zit is voldoend voor muizen om naar boven te komen. Dit geldt ook voor de meterkast. 

Zie hier onze producten voor een optimale ongediertepreventie

Muizen bestrijden op een duurzame manier

Budget Ongedierte Bestrijden is jouw online ongedierte adviseur als het gaat om duurzame muizen bestrijding. Muizen bestrijden op een duurzame manier is volgens BOB meer dan alleen een paar bakjes muizengif plaatsen. Onze duurzame methode bestaat uit:

 1. Het creëren van een omgeving die muizen niet fijn vinden. 
 2. Wegnemen van voedsel en water.
 3. Afsluiten van ingangen en doorgangen.
 4. Hygiëne optimaliseren.
 5. Schuil- en nestplaatsen verminderen.

Muizen in plafond bestrijden

Muizen in je plafond bestrijden is op de conventionele manier een hele klus. Het valt namelijk niet mee om muizengif of muizenklemmen boven je plafond te zetten. Als er geen inbouwspotjes in je plafond zitten dan zou je genoodzaakt zijn om er gaten in te maken, om erbij te kunnen…………… Gelukkig is er een oplossing!

Veel gehoorde klacht: “muizen boven het plafond”

Ik heb last van muizen tussen mijn plafond, is een veelgehoorde klacht. Ze houden je ‘s nachts wakker omdat ze zoveel herrie maken. Het lijkt wel of er een heel regiment muizen boven het plafond heen banjert. Heb jij die ervaring ook ? 

Het probleem van muizen boven het plafond is dat je er niet, of heel moeilijk bij kunt komen. Wat ik wel eens hoor is dat mensen spotjes uit het plafond halen om een klem of gif te plaatsen. Dit is natuurlijk een heel gedoe en kost nogal wat tijd, buiten het feit dat het geen duurzame oplossing is voor de muizen boven het plafond.

Muizen boven het plafond wordt over het algemeen als zeer irritant ervaren, omdat ze je nachtrust verstoren. Een paar muizen kunnen al snel heel veel lawaai veroorzaken. Zeker boven plafonds van gipsplaten is de herrie die muizen maken soms enorm. De herrie die de muizen maken bezorgen je slapeloze nachten en je bent daardoor overdag niet fit. 

Getrippel van muizen in plafond

Het is uitermate irritant en vervelend als je getrippel van muizen in je plafond hoort. Ze maken een hoop herrie en houden je uit je slaap, met als gevolg dat je `s morgens niet fit bent. 

Heb je last van muizen in je plafond dan kun jij erover meepraten………getrippel van de ene naar de andere kant,……….gerol van noten, ………..geknaag aan balken of electra………om gek van te worden. Soms lijkt het wel of ze ruzie hadden en de boel aan het afbreken zijn. Wat een ellende zeg. PFFFFFFFFF

Je zal maar vroeg je bed uit moeten en wakker gehouden zijn door muizen in je plafond. Ik denk dat we het met elkaar eens zijn dat muizen in je plafond geen lolletje is.

Muizengif in het plafond

Heb je een jaren 70 huis dan is de kans dat de verdiepingsvloer van de zolder van hout is, en dat de plafonds van onder gelegen kamers nog van zachtboard of gips zijn. Super gehorig om maar even zacht uit te drukken. 

Muizengif is het plafond plaatsen is nog niet zo eenvoudig. Je moet behoorlijke inbouwlampen hebben om er met goed fatsoen bij te kunnen. Helaas is dat niet het geval bij de meeste woningen. Muizengif in het plafond zetten is meestal niet mogelijk of men moet een gat in het plafond maken. Kortom een dure aangelegenheid, met daarbij een hoog risico dat er het jaar erop weer muizen in je plafond zitten.

Gelukkig zijn er nieuwe innovatieve oplossingen mogelijk met elektronische toepassingen waarover ik verderop in dit bericht meer zal schrijven.

muizengif rattengif muizen ratten

Hoe komen muizen in je plafond?

Heb jij het jezelf ook al eens afgevraagd..? “Hoe komen muizen in het plafond?”. Ik krijg deze vraag nogal eens gesteld. Ik kan me voorstellen dat jij als leek niet weet hoe muizen in je plafond komen, en waarom het een steeds terugkerend probleem blijft. 

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Muizen komen in je plafond door:

 • Open ventilatievoegen in je spouwmuur.
 • Open randen langs boeiboorden.
 • Balken die rusten op de spouwmuur.
 • Via open verbindingen met je buren.

Muizen komen simpelweg op het plafond doordat de afwerking van huizen niet zo serieus wordt genomen. Of het nu jaren 70 huizen zijn of huizen anno 2021. De afwerking van huizen is nog steeds bar en boos, en er wordt ondanks de claim “ duurzaam bouwen “ nog steeds niet duurzaam gebouwd. 

Muizen hoeven niet zo heel veel moeite te doen om in het plafond te komen. Duurzaam bouwen ten aanzien van ongedierte is nog heel ver te zoeken. Er wordt totaal geen rekening gehouden met mogelijke overlast van muizen.

Het probleem van muizen boven je plafond…slapeloze nachten…

Muizen boven het plafond is een veel voorkomend probleem. Het kan behoorlijk irritant zijn want die kleine beestjes kunnen behoorlijk kabaal maken. Slapeloze nachten en stress als gevolg. Wil jij rustig slapen..?

Hoe komen muizen in je plafond?

Hoe komen die muizen boven je plafond zult je afvragen? Muizen kunnen door openingen van 5 millimeter. Ze hebben dus niet veel ruimte nodig om boven je plafond te komen. Aan elkaar grenzende huizen of gebouwen kunnen open verbindingen met elkaar hebben. Muizen boven het plafond kunnen onder andere van naastgelegen huizen of gebouwen komen.

Spouwmuren kunnen ook een oorzaak zijn van muizen boven plafond. Spouwmuren zijn hol en geven zo toegang tot plafonds. Zorg dat gaten en sleuven in buitenmuren dicht zijn door bouwkundige voorzieningen te treffen. Heb jij je uw huis al eens geïnspecteerd op openingen ?

Kruipruimtes kunnen ook toegang tot je huis bieden met muizen boven het plafond als gevolg. Vaak zitten er doorvoeren in kruipruimtes die toegang tot je spouw verschaffen. Muizen kunnen tegen grove wanden en muren op lopen. Het is dus een koud kunstje om boven je plafond te komen.

Muizen boven het plafond kunnen zeer irritant zijn en je slapeloze nachten bezorgen. Niet goed geslapen is niet goed gerust, met alle gevolgen van dien. Herken je deze situatie ?

Muizen in plafond bestrijden

Muizen in je plafond bestrijden is in de meeste gevallen een onbegonnen klus. Simpelweg omdat je er niet bij kunt komen en omdat muizen bestrijden in een plafond een lastige klus is. Heb je muizen in je plafond en wil je ze bestrijden dan adviseer ik je om het op een duurzame manier te doen. Je wilt tenslotte niet dat je muizenprobleem elk jaar weer opnieuw terug komt. 

Muizen bestrijden boven je plafond is normaal gezien een lastige klus. Je kan moeilijk je plafond uitbreken, wat je erg veel geld gaat kosten. Muizengif plaatsen is ook lastig want je weet niet waar de muizen zich verplaatsen. Sterker nog je kunt er gewoonweg niet bij.

Muizengif plaatsen brengt ook risico’s met zich mee als het niet op de juiste wijze gebeurd. Vaak wordt er wat gif gestrooid of staan de lokdoosjes op toegankelijke plaatsen. Stel je zich eens voor dat jou of een ander kind van het gif eet. Vergiftiging van kinderen door pesticiden gebeurd vaker dan je denkt. Huisdieren raken ook nog al eens vergiftigd door pesticiden die niet volgens voorschrift worden gebruikt en geplaatst.

Afhankelijk van je woonsituatie is mijn TIP in deze om het probleem van muizen in je plafond gezamenlijk met buren aan te pakken. Naar alle waarschijnlijkheid hebben zij ook last van muizen. De meest duurzame oplossing bewerkstellig je door samen het muizenprobleem aan te pakken.

Muizen in plafond bestrijden: STAPPENPLAN

Als professioneel ongedierte adviseur deel ik graag mijn kennis en ervaring. Het stappenplan zoals hieronder is mijn manier van werken bij klanten in de regio waar ik werkzaam ben. Muizen in je plafond bestrijden met een duurzaam karakter omvat meer dan het plaatsen van bakjes muizengif. 

Muizen kunnen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken. Door het navigatiesysteem en de stofwisseling in de war te brengen raken muizen gestrest. Verblijven ze langere tijd in een omgeving waar ze op deze wijze worden gestrest dan worden ze heel traag en sloom. De omgeving die eerst zo heerlijk was boven het plafond kan veranderd worden een omgeving die niet prettig meer is. Muizen zullen daardoor weg gaan boven het plafond, en jij kunt weer heerlijk slapen.

Je kunt dit bewerkstelligen door het plaatsen van onze elektronische muizenverjagers. Met dit systeem kun je muizen stressen zonder dat het geluid maakt. Jij merkt er dus helemaal niets van maar muizen wel. 

Mijn stappenplan is als volgt:

 1. Plaatsen van elektronische dierverjagers.
 2. Vraag of je buren ook meedoen als dat van toepassing is.
 3. Wacht na het plaatsen van de elektromagnetische dierverjagers een paar weken af wat er gebeurd. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om voor een uurtje of 3 per dag tijdelijk de verlichting aan te doen. Hierdoor worden muizen sneller verjaagd door het  verjaagsysteem. Lees hier meer over elektronische dierverjagers
 4. Na een paar weken maak je de openingen aan de buitenkant van je huis dicht op een manier dat de natuurlijke ventilatie in takt blijft. RVS muizengaas.
 5. Maak openingen waar je binnenshuis bij kunt komen ook dicht. Let hierbij op openingen onder je keukenblok, meterkast en zolder.
 6. Je kunt eventueel op verschillende plekken in je huis wat extra muizenklemmen zetten om het proces wat sneller te laten verlopen. 

Als professioneel ongedierte adviseur werk ik al sinds 2012 met elektronische dierverjagers. Plaats ze zoals ik aangeef in de handleiding, dan zijn ze het meest effectief.

Lees ook

Muizen- of muizenplaag bestrijden
Muizen in spouwmuur
Elektronische muizenverjager voor in huis
Hoe ontstaat een muizenplaag

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

6 reacties

 1. Bedankt voor je uitgebreide artikel. Ik zou graag een electronische verjager gaan gebruiken maar zie dat die in een stopcontact moeten én deze kun je dus ook niet tussen het plafond zetten. Is het voldoende als deze electronische verjager in de kamer staat en heeft hij dan bereik tot boven het plafond?

  Bedankt alvast voor je reatie,
  Angélique

  1. Beste Angelique, dank voor je bijdrage. Het grote voordeel van onze elektronische muizenverjagers is dat ze juist heel effectief kunnen zijn boven plafonds zonder dat je ze daar hoeft te plaatsen. Middels het elektriciteitsnetwerk wordt het signaal ook boven je plafond verspreidt. Onder het artikel en op de site staat een uitgebreide handleiding hoe het werkt. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag. Met vriendelijke groet François

 2. Beste Francois,

  Ik kan me helemaal terugvinden in jouw artikel. Ik heb al jarenlang last van muizen in mijn plafond en ik heb van alles geprobeerd, verschillende ongediertebestrijders, gif, en ja ook ultrasound lampen. Ze staan momenteel zelfs aan. Maar de muizen gaan nooit langdurig weg. Ze gaan misschien wel voor een tijdje weg, maar dan komen ze altijd weer terug, alsof ze immuun worden tegen het gif en de ultrasound lampen. Ik weet ook niet door welke gaten ze in het plafond binnen komen, zoals je zegt kan het gaatje maar een paar millimeter zijn en ze kunnen al naar binnen. Hoe moet ik dan alles afsluiten aan de buitenkant? Heb je tips wat ik kan doen? Ik ben ondertussen zo radeloos.
  Groetjes

  1. Beste Milena, hartelijk dank voor je bericht. Ik ben niet bekend met de situatie bij je huis en ik weet ik niet wat voor soort woning je hebt. Over het algemeen zijn er vaak ingangen in de buitenmuur middels open stootvoegen ( ventilatie openingen), kozijnen die in de hoeken en aan de onderkant niet goed afsluiten. Wellicht kun je mij even bellen dan kunnen we de situatie even door nemen en kan ik mee kijken op Google maps. Dit werkt vaak heel verhelderend en kunnen we kijken of we tot een oplossing kunnen komen. Ik ben bereikbaar op 0647831301. Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet Francois. ps als ik niet opneem bel ik je altijd terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Volieregaas – Vogelgaas met een kleine maaswijdte Heb je het idee om zelf een volière, kippenren of een konijnenhok te…
Muizen weren

Muizen weren

Hoe kun je muizen weren uit je huis? Heb je last van muizen in huis dan is er een reden…
Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Muizen en ratten hebben verschillende leefgewoonten Muizen en ratten lijken uiterlijk veel op elkaar behalve dat ze in grootte van…
Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid is heel iets anders dan het systeem van de PestiNext muizenverjager. Muizen verjagen met geluid kan…
Ook handig bij jouw bestelling