Muizen in huis voorkomen

Tips & advies over ongedierte

Muizen in huis voorkomen

Producten: last van muizen, Muizen in huis

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4 - Elektronische Muizenverjager
94,96
PestiNext muizen en ratten afweermiddel
Muizen en Ratten afweermiddel
13,9645,00
rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet
Muizengaas - Afdichtingsnet -rvs wering gaas 5 cm
5,7547,50
professionele-muizenklem
Professionele muizenklem - muizenval
1,85119,95

Huismuizen veroorzaken de meeste overlast

De huismuis geeft in gebouwen en woningen de meeste overlast. Muizen in huis voorkomen is meer dan het zetten van muizengif als je tenminste een duurzame oplossing kiest,  voor een vaak terugkerend probleem. Muizen in huis voorkomen betekent dat je meerdere belangrijke punten aandacht dient te geven. Weren en een omgeving creëren die ondraaglijk is voor muizen zijn twee zaken die daarbij van essentieel belang zijn.

Tekenen van een muizenprobleem

Het zien van een muis is een duidelijk teken van het hebben van een muizenprobleem. Zeker gezien het feit dat muizen in de nacht actief zijn en zich liever niet laten zien. Zie je een muis dan is dat vaak een teken dat er meerdere in je huis aanwezig zijn. 

Muizen verschuilen zich op plaatsen waar ze niet gestoord worden, en lopen langs wanden waar ze buikvet achter laten. Buikvet kun je zien op plaatsen waar ze lopen, bij doorgangen en bij ingangen van hun nestjes. Dit zijn typisch tekenen van een muizenprobleem. 

Een ander duidelijk teken van muizen in huis zijn uitwerpselen die ze overal achter laten. Muizen leggen tussen de 60 tot 80 keutels per dag. Dat je ergens muizenkeutels ziet is dus niet verwonderlijk. Muizenkeutels en muizenurine bevatten ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Vind je uitwerpselen op je aanrechtblad, in je keukenkast of elders dan is het belangrijk om die plaatsen goed schoon te maken en te ontsmetten.

Muizen zijn ook in staat om schade aan te richten aan meubels, elektra, boeken en isolatiemateriaal. Materiële schade kan behoorlijk oplopen en veel geld kosten.  

Andere tekenen van muizen in huis zijn geluidsoverlast van knagen en lopen en geur overlast van nesten, urine en uitwerpselen.

Gifvrij Plaagdier Management voor woonhuizen

Gifvrij Plaagdier Management voor woonhuizen is een door Budget Ongedierte Bestrijden zelf ontwikkelde methodiek voor het duurzaam en milieuvriendelijk oplossen van muizenproblemen.  Wij helpen je graag met een duurzame oplossing waarvan je jarenlang plezier hebt. Muizenkorrels hebben daarentegen een korte werking en het probleem blijft zich vaak herhalen. 

Gifvrij Plaagdier Management voor woonhuizen omvat een aantal stappen welke jezelf heel eenvoudig uit kunt voeren. Deze stappen zijn belangrijk om tot een duurzame oplossing te komen waarbij geen muizenkorrels worden gebruikt.

  1. Inventarisatie van de huidige situatie.
  2. Plaatsen van PestiNext units.
  3. Weringsmaatregelen treffen.
  4. Monitoren en bijsturen.

Ad 1. Om een goed beeld te krijgen waar de overlast vandaan komt en wat de mogelijke oorzaak is zal er een grondige inventarisatie gemaakt dienen te worden. Dit is noodzakelijk voor het bieden van een duurzame en gifvrije oplossing. Je let hierbij op openingen en doorgangen zowel binnen als buiten. 

Tijdens deze inventarisatie krijg je al direct een beter inzicht in je muizenprobleem. Het is belangrijk dat je je bevindingen op papier opschrijft zodat je direct op de juiste plaats actie kunt ondernemen voor het beste en het snelste resultaat.  Let daarbij kritisch op de dingen die te maken met begroeiing, weren(openingen), opruimen en hygiëne. Vaak wordt gedacht als je last van muizen hebt dat de situatie onhygiënisch is, maar dat is natuurlijk niet zo. Hygiëne heeft ook te maken met diervoeders of andere voedselbronnen. 

Ad 2. Plaatsen van PestiNext units voor het verjagen van muizen uit huis. De units veranderen de prettige leefomgeving van muizen in een zeer onprettige omgeving. Muizen raken daardoor gestrest en gedesoriënteerd. Hun omgeving wordt ondraaglijk gemaakt waardoor ze uit hun vertrouwde schuilplaatsen worden verjaagd. 

Ad 3. Als de muizen zijn verjaagd kun je weringsmaatregelen gaan nemen, zodat ze niet meer nar binnen kunnen lopen. Des te meer je muizen hun bewegingsvrijheid ontneemt, en des te meer je hun leefomgeving verstoord des te eerder zijn ze weg. Muizen leven graag op plaatsen waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Middels weringsmaatregelen maak je het ze moeilijker om binnen te komen, maar je beperkt ook hun bewegingsvrijheid. 

Ad 4. Monitoren en bijsturen daar waar nodig. Je houd dan de controle op wat er gebeurd en kun je snel extra maatregelen nemen als dat nodig is. 

OPMERKING : Wacht niet met het nemen van maatregelen als je een muis in huis ziet lopen. Ze planten zich snel voort en al snel heb je er meerdere in huis. Snelle actie geeft het beste resultaat en wacht niet af tot het erger wordt. Woon je in een bosrijke- of landelijke omgeving dan is het zaak om snel in te grijpen, omdat er in die gebieden meestal voedsel genoeg voor muizen aanwezig is waardoor er sneller een plaag uit kan onstaan. 

Preventieve TIPS tegen muizen

  • Openingen en gaten dicht maken
  • Zorg dat de algehele hygiëne in orde is
  • Verstoren van leefomgeving

Leefwijze – gedrag  – menu van de huismuis

Algemeen hebben huismuizen een groot aanpassingsvermogen. Het zijn  uitstekende klimmers en hebben een goed reactievermogen bij gevaar.  Ze zwemmen bij voorkeur niet en graven zelden. Ze zijn meestal in de nacht actief waardoor ze jouw nachtrust behoorlijk kunnen verstoren met knagen en trippelen. 

Het menu van de huismuis bestaat uit een voorkeur voor granen, vette zaden, peulvruchten, kaas, vet, boter, spek en snoepgoed. Muizen zijn alleseters. 

De huismuis houdt zich schuil onder vloeren, achter wanden en boven plafonds. Plaatsen waar veel spullen opgeslagen liggen zijn vaak favoriet om te nestelen, omdat ze daar ongestoord kunnen verblijven. 

Muizen leven bij voorkeur op plaatsen waar mensen leven. In de zomer zijn ze genegen om meer naar buiten te trekken, maar zodra het weer veranderd en het wordt kouder, dan komen ze naar binnen op zoek naar beschutting. 

TIP : Sla voedsel op in afgesloten plastic bakken en hou zolders, garages en ander opslagruimten opgeruimd en voorkom nestplaatsen. 

Hoe muizen verjagen?

Muizen verjagen kun  je op verschillende manieren doen. Je kunt muizen verjagen met ultrasoon geluid, middels het reeds aanwezige elektromagnetisch veld, en middels geur die ze niet kunnen verdragen. 

Muizen verjagen met ultrasoon geluid kan goed werken als het geluid in het gehoorveld van muizen komt. In een lege ruimte kan deze manier effectief zijn. Staan er obstakels of verblijven muizen niet in een open ruimte dan werkt een ultrasoon muizenverjager niet effectief. Boven plafonds, in kasten en achter wanden is de toon niet hoog genoeg meer om een muis te verstoren. 

Muizen verjagen middels het reeds aanwezige elektromagnetisch veld werkt in de meeste gevallen heel erg goed. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de elektrische bedrading in je huis of bedrijf. Deze bekabeling is aanwezig op plaatsen waar muizen zich begeven namelijk, achter een wand, op het plafond, onder en in apparatuur en in je spouwmuur. Door het elektromagnetische veld te veranderen ontstaat er voor muizen een omgeving die ondraaglijk is geworden. Hierdoor gaan ze weg. Werkt deze methode niet effectief dan is daar altijd een oorzaak voor. Vinden we die oorzaak dan wordt het muizenprobleem opgelost. 

Muizen verjagen met geur is een hele effectieve manier voor het verdrijven en weren van muizen uit je tuin, garage, houthok of opslagruimte. Muizen verjagen met geur is een zeer effectieve manier om binnen afzienbare tijd van een muizenprobleem af te zijn. Budget Ongedierte Bestrijden kan je ook daarbij heel goed helpen met ons 100% natuurlijk en plantaardig middel muizen en ratten afweermiddel.

Muizenoverlast

Muizenoverlast kan vervelende situaties met zich meebrengen. Wij zijn ervan overtuigd dat je heel veel zelf kunt doen om overlast van muizen te voorkomen. Heb je last van muizen in huis dan is ons advies om te kiezen voor een duurzame oplossing zodat je niet elk jaar weer opnieuw met dezelfde overlast wordt geconfronteerd. Heb je muizenoverlast neem dan direct actie en wacht niet. Muizen planten zich snel voort en voor je het weet heb je een hele familie in je huis. Dat is wat je niet wilt. 

Budget Ongedierte Bestrijden kan jouw helpen met gifvrije en duurzame oplossingen tegen muizen die veilig zijn voor jouw, voor je kinderen en voor je huisdieren. 

LEES OOK
Muizenval TIPS
Muizen verjagen
Kenmerken van muizen in huis

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Hoe ontstaat een Muizenplaag

Hoe ontstaat een Muizenplaag

Zo ontstaat een muizenplaag Er wordt in de volksmond al snel over een muizenplaag gesproken, maar van een echte plaag…
Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
Ook handig bij jouw bestelling