Muizen of ratten in kruipruimte

Tips & advies over ongedierte

Muizen of ratten in kruipruimte

Producten: muizen in kruipruimte, ratten in kruipruimte

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

muizenval - muizenklem - klapval muizen 3 stuks
3 x Professionele muizenklem - muizenval
5,40
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (1)
6 - Elektronische Muizenverjager
119,94
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4 - Elektronische Muizenverjager
94,96
rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet
Muizengaas - Afdichtingsnet -rvs wering gaas 5 cm
5,7547,50

Muizen of ratten in kruipruimte

Muizen of ratten in kruipruimte en andere ongewenste beestjes kunnen problemen geven als deze zich onder je huis begeven. Kruipruimten geven vaak toegang tot het bovengelegen huis, bedrijfspand of ander soort gebouw. Heb je last van muizen of ratten in je kruipruimte dan is het in de meeste gevallen noodzakelijk om maatregelen te nemen zodat ze niet verder je huis of bedrijfsgebouw in komen. 

Kruipruimten zijn vaak vergeten ruimten vanwaar muizen of ratten zich al snel een weg naar boven weten te vinden. Vaak ligt of een hoop rotzooi in, of is het erg vochtig en soms zijn ze netjes droog en opgeruimd. Er kunnen verwarmingsbuizen doorheen lopen en wat elektrische bekabeling. 

Leidingen en afvoeren zijn vaak niet voldoende afgedicht en vormen zo toegang tot je huis of bedrijfsgebouw. De kleinste gaatjes geven muizen toegang en de iets grotere openingen kunnen ratten toegang geven. Muizen hebben aan 5mm genoeg en ratten kunnen al door openingen van 1.2cm

Muizen of ratten in kruipruimten kunnen heel goed geweerd worden. Hier volgen enkele tips om knaagdieren zoals ratten en muizen uit kruipruimten te weren. 

muizenpoep-en-urine-muizenkeutels-opruimen-budget-ongedierte-bestrijden-8

Stap 1.

  • Maak alle openingen naar binnen toe dicht met speciaal daarvoor bestemd materiaal. Openingen zijn een open deur voor ongewenste beestjes zoals ratten en muizen, en ze kunnen zich snel weer uit de voeten maken. Maak daarom alles dus goed dicht.

Stap 2.

  • Probeer de kruipruimte zo droog mogelijk te krijgen. Muizen en ratten vinden een vochtige omgeving wel fijn. Als je de kruipruimte goed kunt ventileren zou dat een heel positief effect kunnen hebben.

Stap 3.

  • Houdt struiken en dichtbegroeide gewassen weg van je buitenmuur. De aarde blijft zacht door de wortels en muizen en ratten kunnen zo gemakkelijk door de grond heen graven. 

Stap 4. 

  • Controleer je fundering van binnen en van buitenuit op zwakke plekken. Soms knagen de knaagdieren door het beton heen.

Stap 5.

  • Inspecteer voortdurend op ongewenste beestjes zoals muizen en ratten in en rondom je woning of bedrijfsgebouw. 

Stap 6.

  • Ongediertepreventie en ongediertebeheersing is een continu proces. Onderhoud en hygiëne vormen daarbij een cruciale rol.

Bescherm je huis of bedrijf ook van binnenuit. In sommige gevallen is het nodig om vele maatregelen te nemen voor het beste resultaat. Eenmaal gedaan en er wordt goed onderhoud gepleegd dan heb je echt eer van je inspanningen.

Muizen of ratten in kruipruimtes

Wanneer muizen of ratten hun weg vinden naar je kruipruimte, hebben ze een ideaal huis gevonden; een donkere ruimte om de hele dag te slapen, van waaruit ze ‘s nachts toegang hebben tot verschillende gaten en kanalen naar je keuken. 

Als je huis in de buurt een bosrijk gebied staat of het bevindt zich in een binnenstad, dan is je kruipruimte waarschijnlijk vanaf de eerste dag een doelwit voor muizen en ratten. Natuurlijk hebben muizen en ratten over het algemeen een groot voordeel als het gaat om kruipruimtes. Het is namelijk een gebied dat donker en rustig is, en wat zelden wordt gecontroleerd door huiseigenaren.

Je gaat er misschien vanuit dat je kruipruimte onfeilbaar zou zijn, maar het enige dat nodig is, is een kleine kier voor muizen of ratten om je huis binnen te komen. Muizen kunnen immers door gaten ter grootte van 5 mm kruipen, en ratten kunnen door openingen van 1.2cm glippen. 

Hoewel de kruipruimte dient als een dampscherm voor je huis, kan dit allemaal in gevaar komen als muizen of ratten naar binnen komen. De gaten die ze achterlaten, kunnen de waterbarrière van je huis aantasten, waardoor ranzige schimmels en schimmels kunnen ontstaan. 

De volgende tips kunnen je kruipruimte echter muis- en rat bestendig maken:

  1. Plaats geen eetbare items in je kruipruimte. Muizen en ratten kunnen voedsel ruiken vanuit hun schuilplaatsen en ze zijn bereid door hout te kangen om bij het voedsel te komen.
  2. Plaats een aan/uit lamp in je kruipruimte; ofwel een die je elke dag herhaaldelijk kunt inschakelen, of een die automatisch om de paar uur wordt geactiveerd. Muizen en ratten vermijden licht, en dat is de reden dat je ze normaliter overdag niet buiten ziet.
  3. Houd uw kruipruimte droog. Dit omvat niet alleen water, maar ook voedsel. Muizen en ratten kunnen water uit voedselbronnen halen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kruipruimte vrij is van alles met vocht.
  4. Sluit gaten rondom je huis af. Als je gaten ziet die eruit zien alsof ze ingangen voor muizen of ratten kunnen zijn, bedek die gaten dan met iets dat knaagdieren blokkeert maar toch lucht doorlaat, zoals rvs wering gaas.

Electronische muizen en ratten verjagers plaatsen

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch

Een heel goed middel om muizen en ratten uit je kruipruimte te verjagen zijn elektronische muizenverjagers. Er dient dan wel elektrische bekabeling door de kruipruimte te lopen waar ook daadwerkelijk stroom doorheen komt. 

Met elektronische dierverjagers creëer je een ondraaglijke omgeving voor muizen en ratten waardoor ze weggaan uit je kruipruimte en huis. 

Wil je meer weten hoe elektronische muizen en ratten verjagers werken lees dan meer op de linken hieronder. . 

Voor maximale muisbescherming plaatst u een ultrasone ongediertebestrijdingseenheid, zoals onze PestChaser® Pro, in uw kruipruimte, die knaagdierverontrustende geluiden zal uitzenden – niet waarneembaar door mensen en niet-knaagdieren – met verschillende volumes en frequenties.

Muizen verjagen
Elektronische muizenverjager voor in huis

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten Een rattenklem effectief zetten vergt wat creatief denkwerk. Je dient ratten namelijk slimmer af te zijn om…
Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden Ratten bestrijden kan een lastige klus zijn. Het zijn sluwe slimme beesten die zich niet zomaar laten vangen…
Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Steeds meer meldingen van rattenoverlast Steeds vaker hoor en zie je meldingen in kranten, op tv en op internet over…
Ook handig bij jouw bestelling