#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Muizen weren

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Muizen weren

Producten: muizen, Muizen weren

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
LP Templateproduct
39,95
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
39,95
PestiNext-muizengaas-gegalvaniseerd-
Muizengaas (gegalvaniseerd) - rol 2.5m - 50cm breed
9,99
RVS wering gaas - muizengaas - 10cm-bob
Muizengaas RVS (hoogste kwaliteit) - 10cm breed - per meter
7,95

Hoe kun je muizen weren uit je huis?

Heb je last van muizen in huis dan is er een reden voor bezorgdheid. Muizen weren is één van de belangrijkste stappen om deze beestjes buiten de deur te houden. Behalve dat deze ongenode gasten je laten schrikken als ze onverwachts opduiken, kunnen muizen je voedsel besmetten, knaagschade aan meubels veroorzaken, papier kapot knagen, elektrische bedrading beschadigen, en ziekten verspreiden. 

Het kan soms behoorlijk lastig zijn om eenmaal binnengedrongen muizen, die zich hebben verborgen en nesten hebben gemaakt volledig te bestrijden en uit je huis te krijgen. Merk je dat jouw huis gastheer is geworden voor muizen, neem dat de juiste maatregelen die nodig zijn om muizen te weren en ze buiten te houden. 

Tekenen dat er muizen in je huis aanwezig zijn

Wanneer muizen je huis betreden blijven ze vaak in het begin ongezien. Tekenen dat je muizen in huis hebt zijn meestal muizenkeutels, muizenplasjes of aangeknaagde verpakkingen van voedsel. Muizenkeutels zien eruit als kleine zwarte, donkerbruine rijstkorrels. 

Tekenen dat er muizen in je huis aanwezig zijn kun je ook vinden bij aangevreten diervoeders, kapot geknaagde dozen. Muizen kun je overal in je huis tegen komen. 

Het is belangrijk dat je een nauwgezette inspectie uitvoert op sporen van muizen en waar ze hun ingangen hebben. Kijk goed naar openingen rond leidingen van afvoeren en van de centrale verwarming in de huiskamer en vooral ook onder je keukenblok en meterkast. 

muizen weren - schade door muizen aan voedsel

Weer muizen uit je huis met deze tips

Het weren van muizen is de belangrijkste preventieve maatregel die je kunt nemen tegen deze onhygiënische plaagdieren. Muizen weren begint aan de buitenkant van je huis. Inspecteer de buitenmuur op openingen zoals, naden, kieren, en ventilatievoegen. Muizen hebben maar een opening nodig van 5 mm om binnen te kunnen komen. Je maakt deze openingen eenvoudig dicht met rvs wering tegen muizen (muizengaas).

Sluit je garagedeur of rolpoort niet goed af dan is dat ook een ingang voor muizen. Openingen aan de onderkant van garagedeuren, poorten en rolpoorten zijn eenvoudig dicht te maken met deurrubber met ingebed staaldraad. Muizen maar ook ratten kunnen daar niet doorheen knagen. 

Deuren waar aan de onderkant te veel speling is gelaten kun je heel gemakkelijk dichtmaken met kant en klare deurstrips ( ook weer met ingebed staaldraad)

De beste ongediertebestrijding is ongediertepreventie en dat begint met het dichtmaken van openingen van buitenaf. 

Binnen is het belangrijk om openingen en doorgangen daar waar je bij kunt af te sluiten met rvs wering gaas. Des te meer je muizen hun bewegingsvrijheid afneemt des te gemakkelijke kun je ze vangen met een goede muizenklem, en nog gemakkelijker kun je ze verjagen met PestiNext elektronische muizenverjagers

Tips om muizen te weren

Hierboven heb ik al enkele tips om muizen te weren genoemd maar er zijn nog een aantal manieren waarmee je muizen kunt weren. 

 1. Dicht maken van openingen in je buitenmuur en binnen. (zoals hierboven aangegeven)
 2. Voer geen vogels dicht bij je huis en het liefst helemaal niet. Vogels hebben geen extra voer nodig. Er is genoeg te eten in de natuur. Vogels voeren trekt hoe dan ook muizen, maar ook ratten aan en het is vragen om overlast van deze plaagdieren. 
 3. Sla honden en kattenvoer op in afgesloten bakken. Ik maak het elke dag in de praktijk mee als professioneel ongedierte adviseur dat honden- en kattenvoer is aangevreten door muizen. 
 4. Diervoeders van vogels, duiven, konijnen en andere huisdieren altijd opslaan in afgesloten bakken en van de grond af zetten. 
 5. Zet vuilniszakken niet open en bloot weg, maar altijd in een afgesloten container of bak. 
 6. Laat je buitenmuur niet potdicht groeien met allerlei bossages, struiken en klimplanten. Dit maakt het muizen heel gemakkelijk om naar boven te klimmen en om plekjes te vinden die jij niet snel ziet. 
 7. Zet voedingsmiddelen zoals suiker, meel, granen, brood en andere in afgesloten bakken weg in je voorraadkast. Je ziet maar al te vaak dat deze aangevreten worden en daarmee ook besmet raken met ziekteverwekkende bacteriën en virussen die muizen bij zich kunnen dragen. 
 8. Laat geen vuile vaat staan. Was direct na het eten af. 
 9. Ruim voedselresten zoals kruimels elke dag op en stofzuig regelmatig. 
 10. Laat buitendeuren niet onnodig lang open staan, of plaats er horren in, of zet er een dunnen plaats in van tenminste 50 cm hoog.

Muizen weren vergt in het begin een beetje aandacht, maar als het eenmaal in je systeem zit hoef je er geen moeite meer voor te doen. 

Weer muizen uit huis door het nemen van preventieve maatregelen

Wil je preventief te werk gaan, en muizen weren dan is dat heel goed en eenvoudig zelf te doen. De belangrijkste stappen zijn:

 1. Zowel buiten als binnen openingen dicht maken. 
 2. Voedselbronnen weg nemen.
 3. Schuilplaatsen weg nemen.

Muizen weren lijkt voor sommige mensen een hele klus, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Wat je nodig hebt bij het weren van muizen is als volgt:

Neem de bovenvermelde TIPS in acht en je bent een heel eind op weg met het weren van muizen zodat ze niet gemakkelijk meer bij je naar binnen komen. 

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel.

Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Volieregaas – Vogelgaas met een kleine maaswijdte Heb je het idee om zelf een volière, kippenren of een konijnenhok te…
Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Muizen en ratten hebben verschillende leefgewoonten Muizen en ratten lijken uiterlijk veel op elkaar behalve dat ze in grootte van…
Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid is heel iets anders dan het systeem van de PestiNext muizenverjager. Muizen verjagen met geluid kan…
Muizen bestrijden in huis, wat te doen?

Muizen bestrijden in huis, wat te doen?

In dit artikel ga ik je de grondbeginselen van duurzame ongediertepreventie tegen muizen vertellen die je echt gaan helpen. Er…
Ook handig bij jouw bestelling