Muizenval kopen. De beste manier om een muizenval te zetten

Tips & advies over ongedierte

Muizenval kopen. De beste manier om een muizenval te zetten

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

muizenval-diervriendelijk-muisvriendelijk-muizen vangen
Diervriendelijke Muizenval - Vangkooi
5,49
3 x Lokdoos - Voerdoos Muizen met muizenklem
13,97
muizenval - muizenklem - klapval muizen 3 stuks
3 x Professionele muizenklem - muizenval
5,40
PestiNext-lokaas-voor-muizen-en-ratten-6
PestiNext Lokaas Muizen - Ratten Lokmiddel
2,98

Muizenval kopen

Ga je een muizenval kopen dan is het raadzaam dat deze gemakkelijk en hygiënisch werkt. Er zijn verschillende soorten muizenvallen verkrijgbaar op de markt. Ik laat je hier kennis maken met de professionele muizen klapval. Als professioneel muizenbestrijder werk ik zelf ook met deze vallen, omdat ze zeer effectief, en eenvoudig in gebruik zijn.

Wil je een muizenval kopen dan dien je rekening te houden met waar je de vallen neer wilt gaan zetten. Je kunt er nooit teveel zetten, maar wel te weinig. Plaats er minimaal 1 per 3 meter wand, en bij de opening van een muizennest als je die kunt vinden.

muizenval - muizenklem muizenvanger professioneel

Eenvoudig te gebruiken muizenval 

De professionele muizenval is een geëvolueerde versie van de ouderwetse houten muizenklem. Een groot en niet onbelangrijk verschil is dat  professionele plastic muizenval veel hygiënischer en makkelijker in gebruik is. 

De volledig plastic en metalen onderdelen van deze professionele muizenval zijn bestand tegen geuren en vlekken die kunnen optreden bij houten muizenvallen. Professionele muizenvallen zijn ontworpen om steeds weer opnieuw te gebruiken. Gevangen muizen zijn zeer eenvoudig te verwijderen zonder dat je de muis hoeft aan te raken. De gele plastic bekleding van de slagkant zorgt ervoor dat gevangen muizen makkelijk loslaten bij het leegmaken van de val. 

Hoe zet je een professionele muizenval  

Een professionele muizenval zet je heel eenvoudig nadat je deze hebt geprepareerd met een beetje onweerstaanbaar lokmiddel. Wij gebruiken het PestiNext muizen lokmiddel dat vol zit met de lekkerste ingrediënten waaronder noten en zaden. Muizen zijn dol op noten en vette zaden.

Vul het lokaas rondje van de muizenval voor maximaal de helft met lokmiddel. Doe er zeker niet teveel in zodat de muis echt moeite moet doen om het eruit te kunnen eten. De muizenval heeft een beetje druk nodig om dicht te klappen, en daar kun je de muis mee helpen door ervoor te zorgen dat deze wat extra moeite moet doen. Zodra de muis zijn pootje op het trigger mechanisme zet dan klapt de val dicht, en is de muis nagenoeg opslag dood.

Zet de muizenval altijd met de kant waar het rondje met lokaas zit tegen de muur. Muizen kunnen er zo van beide kanten af inlopen. 

Waar dien je op te letten als je muizenvallen gaat zetten!!

Als je muizenvallen wilt gaan zetten die je de volgende regels in acht te nemen, namelijk:

  1. Zet open muizenvallen alleen op plaatsen waar kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren niet bij kunnen. Kunnen die er wel bij gebruik dan muizenvallen in een lokaasdepot.
  2. Doe er niet teveel lokaas in. Zorg ervoor dat muizen moeite moeten doen om bij het lokaas te komen. Dit vergroot de vangkans aanzienlijk en zorgt ervoor dat de muis goed in de val komt.
  3. Zet minimaal 1 muizenval per 3 meter wand en ook bij ingangen en doorgangen.
  4. Draag rubber of plastic handschoenen met het prepareren en zetten van muizenvallen. Dit is niet noodzakelijk maar raad ik wel aan om hygiënische redenen. 
  5. Muizen hebben een aangeboren angst voor open ruimten. Zet muizenvallen daarom nooit in het midden van een ruimte, maar langs muren, wanden en als het kan op beschutte plekken.
  6. De praktijk leert de meestal de eerste nacht de meeste muizen worden gevangen. Zet er daarom meer dan dat je eigenlijk wilt doen. 
  7. Controleer muizenvallen elke 2 dagen, en beter is het nog om ze elke dag te controleren. Gevangen muizen gaan stinken en trekken vliegen aan. Maak ze dus met regelmaat leeg. 

Wanneer muizenvallen gebruiken?

Muizenvallen zijn zeer effectief als je overlast van muizen hebt. Het is een zeer goed middel om een muizenpopulatie snel te verminderen, maar het is nooit een 100% oplossing voor je muizenprobleem. Muizenvallen zijn vaak een onderdeel van een plan om duurzaam van je muizen af te komen.

Muizenvallen kun je gebruiken in je garage, schuur, berging, kelder, kruipruimte, opslagruimte, bedrijfshal, verlaagde plafonds en boven systeemplafonds. Nogmaals wil ik hier benadrukken dat je open muizenvallen nooit zet op plaatsen waar kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren bij kunnen komen. Zet op die plaatsen muizenvallen in een lokaasdepot.

Alternatief voor muizenvallen

Afhankelijk van de plaats waar je overlast van muizen hebt, kun je muizenvallen inzetten. Vind je het zetten van muizenvallen maar niets dan kun je ook kiezen voor andere middelen zoals:

Zie hier al onze producten tegen muizen.

Budget Ongedierte Bestrijden is een gediplomeerd ongediertebestrijdingsbedrijf en is gespecialiseerd in muizenbestrijding, en duurzame preventieve maatregelen tegen muizen. Voorkomen is immers beter dan bestrijden. Middels dit blog wil ik mijn kennis delen en uitleg geven hoe ik in de praktijk ook werk als professioneel ongediertebestrijder, zodat jij niet direct veel geld hoeft uit te geven met het inhuren van een professioneel bedrijf.

LEES OOK
Direct professionele Muizenvallen kopen op deze link
Muizenval Tips. Zo zet je het beste een muizenval
Elektronische muizenverjager

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
15-Fabeltjes over ratten en muizen

15-Fabeltjes over ratten en muizen

Fabeltjes over ratten en muizen Fabeltjes over ratten en muizen die leuk zijn om te weten.  Fabeltje 1.   Muizen hebben…
Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Hiervoor zijn voerdozen voor ratten en muizen bedoelt Een voerdoos voor ratten of muizen is bedoelt om giftige bestrijdingsmiddelen zoals…
Ook handig bij jouw bestelling