#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Professionele Vliegenvanger

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Professionele Vliegenvanger

Producten: vliegen vangen, vliegenvanger

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

vliegenlint-400-meter
Vliegenlint - 400 meter - Insective - 1 rol
15,75
Vliegenrol budget ongedierte bestrijden
Vliegenrol - 10 meter - Insective - 1 rol
12,95
insective -vliegenzak-vliegenval-vliegenvanger-xl-10 stuks
10 x Vliegenval - Vliegenzak - Vliegenvanger - Flyzone XL
59,96
vliegenval - vliegenzak - vliegenvanger - flyzone
Vliegenval - Vliegenzak - Vliegenvanger - Flyzone XL
9,95

Vliegenvanger voor buiten

De professionele Flyzone vliegenvanger is voor het effectief wegvangen van vliegen voor buiten, in stallen en maneges, op recreatieparken en op campings. Zo gauw als het weer wat warmer begint te worden in het voorjaar neemt direct de overlast van vliegen toe. Het is raadzaam om zo vroeg mogelijk in het seizoen te beginnen met de bestrijding van deze onhygiënische insecten. 

Voortplanting van vliegen

Een wijfje legt honderden eitjes en de ontwikkeling van eitje tot volwassen exemplaar gaat relatief snel. Afhankelijk van de temperatuur zijn ze binnen 3 tot 5 weken volwassen.  Er worden per seizoen 15 tot 20 generaties geboren. Je kunt wel uittellen hoeveel vliegen dat er in één seizoen voortgebracht kunnen worden. Enkele honderdduizenden. 

Vliegen die je ziet vliegen zijn slechts een klein deel van de totale populatie. Dit is ongeveer 15 % van het totaal. Dit betekend dat 85 % nog aan het ontwikkelen is op rottende organische voedselrijke plaatsen. 

Zie hier onze producten tegen vliegen

Vliegen vangen

Als de temperatuur gunstig is gaat de ontwikkeling van eitje tot volwassen vlieg razendsnel. Het is daarom zaak dat er snel actie wordt ondernomen om de vliegen te vangen. Een vliegenplaag is immers zo uitgebroken.  Het vinden van de bron is haast onbegonnen werk omdat het soms absoluut niet mogelijk is. Er kunnen veel oorzaken zijn voor overlast van vliegen. 

Effectief vliegen vangen doe je met de professionele Flyzone vliegenvanger. Deze vliegenvanger is uitgerust met een zeer aantrekkelijke lokstof waar vliegen dol op zijn. Vliegen vangen is daardoor zeer effectief met deze vliegenval. 

De Flyzone vliegenvanger voor buiten is te gebruiken rondom gebouwen en in sommige gevallen ook voor binnen gebruik. De Flyzone vliegenvanger hang je in de buurt van de plaats waar het meeste overlast is van vliegen. Hang de Flyzone buiten op een hoogte van ongeveer 2 meter en 5 tot 10 meter van de plaats waar de overlast het grootst is. Rondom gebouwen is het raadzaam om enkele vliegenvangers extra op te hangen zodat er een goede dekking is.  Zelfs in de buurt van vuilcontainers is de Flyzone vliegenvanger voor buiten zeer effectief.

Sommige situaties laten het toe om ook een Flyzone vliegenvanger binnen op te hangen. Binnen is de val te gebruiken op maneges, veehouderijen, boerderijen, en dergelijke organisaties. 

vliegenval - vliegenzak - vliegenvanger - flyzone

Hoeveel Flyzone vliegenvangers heb je nodig

Afhankelijk van de omvang van het terrein en het gebouw is het aantal vliegenvallen dat geplaatst kan worden. Normaliter plaats je elke 15 meter een vliegenval rondom een gebouw.  Plaats ze in de vorm van een w-vorm zodat er vliegenvangers wat dichterbij en wat verder af van het gebouw hangen.  Je creëert nu een No Flyzone rondom je gebouw. Je zult echt versteld staan van het resultaat. Één Flyzone vliegenvanger voor buiten is goed om duizenden vliegen te vangen. 

Waar is de Flyzone vliegenvanger te gebruiken

 • In de buurt van vuilcontainers
 • In de buurt van GFT containers
 • Rondom en in stallen
 • In de buurt van compost stapel
 • Bij slachterijen 
 • Bij maneges
 • Overal waar buiten overlast van vliegen is

Is de Flyzone vliegenvanger vol  haal deze dan weg en doe de val in een afgesloten plastic zak. Gooi deze zak direct in de container. Zorg dat de vliegenvangers buiten bereik van kinderen, dieren en huisdieren worden opgehangen. 

Zie hier al onze producten tegen vliegen

Vliegen vangen in agrarische sector

Bestrijding van vliegen in de agrarische sector is een must. Veel bedrijven in de agrarische sector hebben overlast van vliegen. De meeste overlast vindt plaats in stallen van varkenshouder, rundveehouders, pluimveehouders en melkveehouders.  De noodzaak om actie ondernemen tegen vliegen is groot. Vliegen zijn dragers van ziekteverwekkende bacteriën en virussen.

Het is belangrijk om vliegenoverlast bij agrarische bedrijven in de kiem te smoren en op tijd te beginnen met de bestrijding ervan. Als het voorjaar voor de deur / stal staat dan komen de eerste vliegen weer tevoorschijn. Bij veel agrarische bedrijven is er het hele jaar door overlast van vliegen. Dit komt doordat het in de stallen relatief warm is. 

Vliegen bestrijden in de agrarische sector is noodzakelijk omdat vliegen voor behoorlijke schade kunnen zorgen. Schades die door vliegen veroorzaakt kunnen worden zijn :

 • Verspreiding van verschillende ziektes namelijk :
  1. Besmetting met salmonella
  2. Besmetting met varkenspest
  3. Besmetting met mond- en klauwzeer
  4. Besmetting met rotavirus
  5. Besmetting met mastitis
  6. Besmetting met brucellose
  7. Besmetting met PRRS virus

De genoemde ziektes hebben weer grote gevolgen voor de melkveehouders, veehouders en pluimveehouders.  Gevolgen in financiële zin maar ook voor het dierwelzijn. Deze gevolgen hebben betrekking op :

 • Verminderde melkproductie
 • Verminderde vleesproductie
 • Veel extra werkzaamheden
 • Stres bij de ondernemer
 • Meer kosten bij dierenarts
 • Verscherpte inspecties van NVWA

Budget Ongedierte bestrijden kan bedrijven in de agrarische sector helpen met vliegen bestrijden. De Flyzone vliegenvanger is van de hoogste kwaliteit en is speciaal ontwikkelt voor het bestrijden van vliegen in de agrarische sector. De Flyzone vliegenvanger is een goedkope oplossingen om vliegen te bestrijden. 

Zie hier al onze producten tegen vliegen

Het lokaas dat wordt bijgeleverd heeft een enorme aantrekkingskracht op vliegen. Het trek voornamelijk vrouwelijke vliegen aan wat resulteert dat er aanzienlijk minder nieuwe eitjes worden gelegd, waardoor de vliegenplaag snel minder zal worden. De vliegen worden gevangen door hun normale gedrag omdat komen op de geur van rottend organisch materiaal. Dit in tegenstelling tot het gebruik van giftige pesticiden. 

Kenmerken Flyzone vliegenvanger :

 • Niet giftig
 • Veilig in gebruik
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Naarmate er meer vliegen inzitten zal de vangst toenemen

Hoe de Flyzone vliegenvangers te gebruiken :

 • Hang de Flyzone vliegenvanger buiten meer dan 5 meter van het probleem gebied
 • Hang enkele Flyzone vliegenvangers rondom uw gebouw
 • Hang de vliegenvangers op een hoogte van 1,80 tot 2,00 meter
 • Hang ze in het voorjaar op zonnige plaatsen
 • Hang ze als het echt warm is buiten half in de schaduw

Voordeel pak met 10 Flyzone vliegenvangers

De Flyzone vliegenvangers zijn ideaal en zeer effectief voor het bestrijden van vliegen. Ze zijn zowel buiten als binnen te gebruiken.  Plaats ze buiten de stallen maar ook binnen.

Is er een Flyzone vliegenvanger bijna vol hang dan alvast een nieuwe in de buurt. Zorg ervoor dat het waterniveau af en toe een keer wordt bijgevuld. 

Zie hier al onze producten tegen vliegen

Lees ook
Tips tegen vleesvliegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Wat te doen tegen overlast van aasvliegen

Wat te doen tegen overlast van aasvliegen

De huisvlieg en andere aasvliegen De huisvlieg en andere soorten aasvliegen kunnen hinderlijke overlast bezorgen, maar dat is niet alles.…
Let hier op met het kopen van insecten- en vliegenlampen

Let hier op met het kopen van insecten- en vliegenlampen

Budget Ongedierte bestrijden kan je helpen met insectenlampen ook wel vliegenlampen genaamd. Ons assortiment insectenlampen bestaat uit diverse modellen voor…
Tips tegen Vleesvliegen

Tips tegen Vleesvliegen

Over Vleesvliegen Vleesvliegen zijn zeer onhygiënische vliegen. Ze voeden zich met rottend vlees en andere rottende organische stoffen, en leggen…
Ook handig bij jouw bestelling