#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Ratten en muizen bestrijding met GoodNature

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Ratten en muizen bestrijding met GoodNature

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

lokaas-lokmiddel -voor-muizen-en-ratten
PestiNext muizen-ratten lokmiddel TBV GoodNature Lokstofhouder
6,95
GoodNature co2 patroon .
CO2 patroon ten behoeve van GoodNature Rattenval
9,98
GoodNature-complete-set-1-automatische rattenval
GoodNature A24 Automatische Rattenval (CO2 val)
179,95

GoodNature A24; de innovatieve rattenval

Ratten en muizen bestrijding met GoodNature is betrouwbaar en effectief. GoodNature is een automatisch Multi-kill systeem voor het humaan doden van ratten en muizen. 

Hoe werkt de GoodNature muizen- en rattenval?

De GoodNature A24 automatische muizen- en rattenval wordt aangedreven door gecomprimeerd gas uit een kleine recyclebare bus. De recyclebare bus is een co² patroon dat ervoor zorgt dat de val meerdere malen  opnieuw scherp wordt gesteld.  1 patroon kan 20 tot 24 ontladingen doen.

De GoodNature A24 automatische muizen- en rattenval wordt geactiveerd doordat muizen of ratten een rvs trigger bewegen. Deze trigger zorgt ervoor dat de val zich ontlaad. Door het ontladen slaat een slagpen zeer krachtig in de nek of op de schedel van de muis of rat, waardoor deze opslag de dood zal vinden.  Muizen en ratten worden op deze manier humaan gedood. 

GoodNature-complete-set-1-automatische rattenval

Ratten en muizen bestrijding met GoodNature is uitvoerig getest

Vele veldproeven hebben uitgewezen dat het muizen en ratten niet weerhoudt om in de val te lopen als er reeds dode exemplaren onder liggen. De verleiding om naar de lokstof te gaan is groot genoeg om over de dode exemplaren heen te klimmen en de val nieuwsgierig te betreden. 

Het ontwerp van de GoodNature automatische val komt voort uit het beheer van ratten in grootschalige Wildernis Instandhoudings Programma`s in Nieuw Zeeland. De vallen zijn zo geconstrueerd dat ze minimaal onderhoud nodig hebben en maximaal betrouwbaar en succesvol muizen en ratten doden. 

Geen GIF – Geen DOORVERGIFTIGING

Ratten en muizen bestrijding met GoodNature is zonder gif waardoor er ook geen doorvergiftiging plaatsvindt naar niet doelgroep dieren zoals roofvogels en landroofdieren.  Er worden geen giftige lokaas componenten aan de GoodNature muizen- en rattenval toegevoegd waardoor Gifvrij Plaagdier Management hiermee naar behoeften kan worden uitgevoerd.

Er zijn met deze manier van ratten en muizen bestrijding geen risico`s dat er giftige componenten in het milieu en de natuur komen. Dit automatische Multi-kill systeem is in staat om 20 tot 24 exemplaren te doden zonder dat je er omkijken naar hebt. Dode exemplaren worden in de natuur vaak weggenomen door roofdieren die muis en rat op het menu hebben staan. Stel je de GoodNature val binnen op dan dien je uiteraard elke dag een controle uit te voeren om de dode exemplaren weg te nemen. 

GoodNature Natuurlijk lokaas

Elke GoodNature A24 muizen- en rattenval is standaard uitgerust met een lokaas flacon. Dit flacon bevat een natuurlijk lokaas is zeer eenvoudig in de val te monteren. Het zit in een klein rond flacon met een schroefdraad waardoor het eenvoudig op de val te monteren is. 

Je draait de dop van de flacon of en schudt er een beetje mee zodat het lokaas vooraan in de opening zit. Je schroeft de flacon in de val en draait de afdekkap daar overheen.  De natuurlijke lokstof is uitvoerig getest door GoodNature en is het succes achter deze muizen- en rattenval. 

Het geheim achter dit natuurlijk lokaas geeft de producent niet prijs, maar je kunt ervan uitgaan dat het een intensieve wetenschappelijke evolutie heeft ondergaan.  De lokstof heeft hierdoor een maximale aantrekkingskracht op muizen en ratten. Het reukzintuig van muizen en ratten wordt maximaal geprikkeld om zodoende maximale aantrekkingskracht uit te oefenen op deze knaagdieren. 

GoodNature navulling lokmiddel ratten en muizen (7)a

Heden ten dagen hebben wij geen officieel GoodNature lokaas meer omdat dit een lange tijd niet leverbaar is geweest. In plaats daarvan hebben wij het PestiNext Lokmiddel en herbruikbare lokstofhouders. Je de GoodNature vallen dan met PestiNext lokmiddel of met je eigen lokmiddel gebruiken

Hoeveel GoodNature vallen plaatsen

De GoodNature A24 muizen- en rattenvallen zijn ontworpen voor het gebruik van woestijn conserveringsprojecten in Nieuw Zeeland. Bij deze projecten zijn  ze om de 50 tot 100 meter opgesteld om een effectieve werking te hebben. In een stedelijke omgeving wordt geadviseerd om de vallen om de 10 meter te plaatsen als het om muizen vangen gaat, en om de 20 tot 30 meter als het om ratten vangen gaat.

Handleiding GoodNature Automatische rattenval plaatsen

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten Een rattenklem effectief zetten vergt wat creatief denkwerk. Je dient ratten namelijk slimmer af te zijn om…
Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden Ratten bestrijden kan een lastige klus zijn. Het zijn sluwe slimme beesten die zich niet zomaar laten vangen…
Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Steeds meer meldingen van rattenoverlast Steeds vaker hoor en zie je meldingen in kranten, op tv en op internet over…
Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Hiervoor zijn voerdozen voor ratten en muizen bedoelt Een voerdoos voor ratten of muizen is bedoelt om giftige bestrijdingsmiddelen zoals…
Ook handig bij jouw bestelling