Ratten- en muizen lijmvallen

Tips & advies over ongedierte

Ratten- en muizen lijmvallen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Catchmaster 72MB lijmval - lijmplank
72 x CatchMaster Super muizen - insecten lijmplank - lijmval
71,82597,60
lijmplank - lijmval - lijmbord voor pallets - muizenlijmplank 72XL
Lijmplank - Lijmval voor pallets -XL
2,09
lijmplank - lijmplaat lijm solvent - oplosmiddel
Sakarat Lijmplank Oplosmiddel
22,49
lijmplank - lijmtapijt - lijmplaat budget ongedierte bestrijden
Lijmplank - Lijmtapijt - Lijmvallen
1,75131,25

In Nederland is het verboden om lijmplanken te gebruiken

Ratten lijmvallen, ook wel bekend als ratten lijmplanken of kleverige rattenvallen die een snelle en zeer effectieve methode bieden om knaagdieren zoals muizen en ratten te bestrijden. Lijmplanken zijn erg handig voor de bestrijding van knaagdieren zoals ratten en muizen in huis, scholen, restaurants, hotels, ziekenhuizen, groente-, fruitmagazijnen en graanmagazijnen. In Nederland is het verboden om lijmplanken te gebruiken voor het vangen van muizen en ratten. Hierover verder meer informatie.

Extra grote LijmTapijten

Zijn voorzien van: 

 • Kleverige supersterke viscose, niet beïnvloed door temperatuur, geen verlies, geen bederf, sterke viscositeit, goede resultaten.
 • Sterke hechting.
 • Waterproof kan in meerdere hoeken van de woning of bedrijf worden geplaatst.
 • Groot formaat 120 × 28 cm, geschikt meerdere exemplaren te vangen.
 • Niet giftig, onschadelijk en veilig, geen pesticiden.
 • Kan worden gebogen en gesneden.
 • Geschikt voor hotels, restaurants, ziekenhuizen, voedselverwerkende fabrieken, magazijnen en andere huishoudelijke omgevingen binnenshuis. 

Specificatie lijmval

 • Kleur: Zwart (maak de lijmvanger meer verborgen en minder waarschijnlijk om muizen en ratten te waarschuwen)
 • Ongedierte: muizen, knaagdieren en andere insecten
 • Afmeting: 120 x 28 cm
 • Houdbaarheid: 3 jaar
 • Lengte: 1,2 meter

Identificatie van knaagdieren

Er zijn drie meest voorkomende soorten knaagdieren.

 1. Huismuis (Mus musculus)
 2. Zwarte (Rattus rattus)
 3. Bruine rat (Rattus norvegicus)

Huisrat (Mus musculus) met een kleine lichaamsvorm, het gewicht van 15 g, kop en lichaam tot 9 cm Staart tot 10 cm, kopvorm met spitse snuit, kleine met bont bedekte oren, gelijkmatig donkere staart en uitwerpselen van 5 mm lang. 

Zwarte rat (Rattus rattus) met een slanke lichaamsvorm, een gewicht van 200 g, kop en lichaam tot 22 cm Staart tot 25 cm, kopvorm met spitse snuit, grote haarloze oren, gelijkmatig donkere staart en uitwerpselen van slanke, puntige uiteinden, vaak banaanvormig. 

Bruine rat (Rattus norvegicus) met robuuste lichaamsvorm, het gewicht van 300 g, kop en lichaam tot 25 cm Staart tot 22 cm, kopvorm stompe snuit, kleine met bont bedekte oren, donkere bovenvlakken bleke ondervlakken staart en uitwerpselen van cilindrische , stomp uiteinde 20 mm lang.

Hoe gebruik je Lijm Trap-tapijten?

Integrated Pest Management (IPM) is de beste aanpak om knaagdieren te bestrijden, inclusief sanitaire voorzieningen, uitsluiting, dodelijke bestrijding en opvoeding van bewoners.

Als het gebied open en groot is, kun je lijmvallen zoals deze lijmtapijten gebruiken. Als de knaagdieren in nauwe en nauwe delen van je huis aanwezig zijn, kun je kleine lijmplanken gebruiken. 

Er zijn slechts drie stappen om de lijmtapijten te gebruiken:

 1. Vouw het lijmtapijt open.
 2. Leg het lijmtapijt op de plaats waar muizen en ratten vaak worden gezien en onderschep hun looppad.
 3. Bind het rondom buizen om ratten en muizen te vangen die erlangs omhoog willen gaan.

TIP 1: Het wordt aanbevolen om het lijmtapijt met tape of zware dingen op de vloer te bevestigen. 

TIP 2: Als je een lijmtapijt uit wilt vouwen en het gaat wat lastig, verwarm het dan een beetje zodat de lijm zachter wordt. Je kunt ze dan eenvoudiger uit elkaar trekken..

Welke voedingsmiddelen trekken muizen en ratten aan

Ratten eten graag veel dingen zoals, meloenzaadjes, pinda’s, gebakken voedsel, bonen, zoete aardappelchips, gedroogde visfilet, gebakken worstjes, stukjes fruit, rijst, enz. De meeste muizen eten alles. 

BOB heeft zijn eigen lokmiddel dat is samengesteld met allerlei soorten voedsel waar muizen en ratten doel op zijn.

Gebruik van lijmtapijten in de keuken

Lijmtapijt wordt in de keuken geplaatst zoals op het plafond, rond de riolering, rondom de keuken, hoekvulling en het smalle gedeelte is demontabel tot een koker.

Let op: het wordt aanbevolen om 1-2 vellen in de keuken en 2-3 vellen in de eetkamer, woonkamer en kamer te plaatsen.

Ratten en muizen vangen vaardigheden

Omdat ratten gewend zijn om door hoeken te gaan, is het effect van het vangen van ratten beter als het product in de hoek wordt geplaatst, aan beide zijden van de deur, onder de gootsteen, bij de afvoer en achter de koelkast.

Probeer het op de verborgen, donkere en de enige manier voor muizen te plaatsen. Meng het plakkerige muisbord opzettelijk met de objecten en meubels, zodat er een kanaal voor het muisbord overblijft.

De strategie van “verzamelen overdag en ‘s nachts loslaten” kan overdag in een ongemakkelijke positie worden aangenomen, wat het effect van het vangen van ratten niet beïnvloedt, omdat ratten overdag in een hinderlaag lopen en’ s nachts tevoorschijn komen.

Het geheugen van muizen is ongeveer 2 à 3 maanden (equivalent aan 7 à 10 jaar voor mensen). Wanneer de functie van een muizenval door muizen wordt gevonden, moet deze onmiddellijk worden verzameld en na 3 maanden worden gebruikt.

Om te voorkomen dat de gevangen ratten dezelfde soort informatie vertellen (lijmvangtapijt is gevaarlijke goederen) moet je de ratten direct na het plakken opruimen, zodat andere ratten niet kunnen weten dat het lijmvangtapijt aan ratten blijft plakken. De strategie van “zodra de ratten waren behandeld, werden de ratten behandeld met externe behandeling totdat ze werden geëlimineerd”.     

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van het product

 • Vouw het product op als het niet wordt gebruikt
 • Bij gebruik binnen en buiten, zal direct zonlicht het lijmeffect beïnvloeden
 • Bij het openen kan het langzaam en traag worden geopend, zonder veel moeite
 • Let zowel thuis als buiten op kinderen en huisdieren om te voorkomen dat ze eraan blijven plakken

IPM-lijmbordtapijten kunnen binnen en buiten worden gebruikt en kunnen in een omgeving met zonlicht, water en stof worden geplaatst om het effect niet te beïnvloeden.

Let bij het gebruik van het kleverige muizenlijmtapijt op de kinderen en huisdieren in huis om te voorkomen dat het vastplakt. Als het per ongeluk aan de lijm kleeft, kan het worden geschrobd met minerale olie of plantaardige olie en vervolgens worden gewassen met een afwasmiddel.

Waarschuwing over lijmplanken

Let Op: Het is in Nederland verboden om muizen en ratten te vangen met Lijmplanken – Lijmvallen. Lijmvallen mogen verkocht worden maar ze mogen niet voor het doel “ vangen van muizen en ratten gebruikt worden“ Onder bepaalde omstandigheden mogen bedrijven ze gebruiken als ze een ontheffing hebben gekregen van de NVWA. Deze bedrijven zullen dan onder verscherpt toezicht komen te staan. Lees hier meer over gebruik van lijmplanken.

Vangst van niet doelgroep dieren en voorzorgsmaatregelen

Wil je toch met lijmvallen werken dan is het advies om dat uitsluitend te doen op plekken waar geen kinderen en niet doelgroep dieren bij kunnen komen. Leg lijmvallen – lijmplanken altijd zo neer dat ze niet bereikbaar zijn voor kinderen en niet doelgroep dieren.

Heb je per ongeluk toch een niet doelgroep dier gevangen dan kun je deze eenvoudig los maken met Sakarat Lijmplank Oplosmiddel. BoB adviseert iedereen om Sakarat Lijmplank Oplosmiddel op de plank te hebben als je met lijmvallen, lijmplanken, lijmborden, lijmtapijten of iets dergelijk gaat werken.

Zie hier de lijmtapijten

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Ook handig bij jouw bestelling