#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Ratten verjagen met geur – Tupoleum

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Ratten verjagen met geur – Tupoleum

Producten: ratten verjagen, ratten verjagen met geur

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

kleine plastic geurzuil voor tupoleum witte
Geurzuil voor Tupoleum®
31,75
Tupoleum – Geurverdrijfmiddel
Oase blokjes voor Tupoleum®
4,95
tupoleum
0.5l Tupoleum® (geurverdrijfmiddel)
44,45
Tupoleum – Geurverdrijfmiddel voor ratten
Complete (geur)verdrijfset tegen ratten
49,45

Tupoleum als alternatief voor rattengif

Ratten verjagen met geur is een ideale oplossing voor het niet meer toegestane rattengif. Heb je buiten overlast van ratten dan is ratten verjagen met geur in veel gevallen het ideale alternatief. 

Ratten verjagen met geur

De basis van ratten verjagen met geur is het creëren van een situatie die als zeer onaangenaam en schrikwekkend wordt ervaren. Ratten zijn bang van natuurlijke vijanden zoals grotere roofdieren en ze zijn bang van brand. Beide geuren zijn naast etherische oliën die ze niet fijn vinden, prominent vertegenwoordigd in de geur die nodig is om buiten ratten te verjagen. 

Ratten verjagen met Tupoleum

Ratten verjagen met Tupoleum is een snelle en effectieve manier om ratten weg te krijgen van plaatsen waar ze niet zijn gewenst. Heb je bijvoorbeeld last van ratten in je tuin dan is het plaatsen van enkele geurzuiltjes voldoende om je tuin ratvrij te krijgen. 

Tupoleum bevat de afschrikkende geur van natuurlijke vijanden, de geur van brand en de geur van essentiële oliën die ze als niet prettig ervaren. De mix van deze drie afwerende geuren heeft een schrikeffect op ratten waardoor ze het terrein gaan verlaten waar ze het eerst zo heerlijk vonden.

Tupoleum is een getest geurmiddel en wordt met succes door grote Nederlandse ondernemingen zoals Prorail, Natuurmonumenten en de NS ingezet voor het verdrijven van diverse soorten wild en knaagdieren.

Hoe kun je ratten verjagen met geur

Ratten verjagen met de geur van Tupoleum werkt heel simpel en eenvoudig. Afhankelijk van de grootte van het terrein plaats je grote of kleine kunstof geurkokers. De doet er een afgepaste hoeveelheid Tupoleum in en plaatst de kokers verdeeld over het terrein. De geur doet vanaf dat moment zijn werk en de ratten zullen weg gaan. 

Het is aan te bevelen om de Tupoleum geurstof langzaam in de geurzuilen te gieten. Giet er liever een paar keer langzaam een klein beetje in dan ineens snel de benodigde hoeveelheid. Geef de geurstof de tijd om in de geurkokers te trekken voor het beste resultaat.

De geur van Tupoleum wordt door de wind gedragen en verspreidt. Zorg er altijd voor dat de geurzuiltjes in de wind staan en op zo’n 30 cm boven de grond. De wind moet er goed bij kunnen zodat de geur goed wordt verspreid over het terrein. 

Wat kun je doen met rattenholen

Heb je in je tuin ook enkele rattenholen gevonden onder bosschages, stoeptegels, hout- of steenstapels of onder een container dan kun je daar enkele oaseblokjes in leggen die gedrenkt zijn in de Tupoleum geurstof. Gooi de volledig doordrenkte oaseblokjes in het rattenhol en de geur zal zich daar doorheen gaan verspreiden. De aanwezige ratten kunnen de geur niet verdragen en zullen snel hun hol gaan verlaten en er niet meer in terug komen. Doe in elk rattenhol een blokje of 8 doordrenkt met Tupoleum. Zie hier de complete geurverdrijfset voor ratten.

Als je dit doet is het toch raadzaam om ook geurkokers te plaatsen om ervoor te zorgen dat niet alleen de rattenholen zijn voorzien van de afschrikkende geur, maar dat ook de omgeving afschrikkend ruikt zodat ze ook echt weg gaan. 

Budget Ongedierte Bestrijden, jouw online ongedierte adviseur

Budget Ongedierte Bestrijden is een professioneel ongediertepreventie bedrijf. Wij leggen de nadruk op preventie en verjagen, en als het niet anders kan op bestrijden. Wij helpen particulieren en bedrijven met onze kennis en ervaring waardoor je heel veel zelf kunt doen, en ons als professioneel bedrijf dus niet fysiek nodig hebt. 

Budget Ongedierte Bestrijden is als professioneel ongedierte advies bedrijf gespecialiseerd in muizen en ratten problematiek en wij helpen je graag met duurzame, gifvrije en milieuvriendelijke toepassingen en oplossingen. Diervriendelijk staat daarbij bij ons ook hoog in het vaandel. 

Heb je last van ratten in je omgeving en je weet niet exact wat je kunt doen stel dan gerust je vraag hieronder in het reactieveld. 

LEES OOK
Wat is Tupoleum en hoe gebruik je het
Muizen verjagen met geur
Muizen verjagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 reacties

  1. Help en Hoi, kunnen jullie ajb hulp bieden? Heb een oud huis en muizen EN nu ook een rat gezien. Ik wil graag jullie Tupoleum gebruiken. Kan dat ook binnenshuis? Gr, Anita

    1. Beste Anita, hartelijk dank voor je reactie en vraag. Lokaal in Den Bosch en omstreken ben ik actief als professioneel ongedierte adviseur. Tupoleum is niet geschikt voor binnen gebruik simpelweg omdat de geur te intens is. Je gaat dan zelf ook lopen en dat zal niet de bedoeling zijn. Het is in een oud huis altijd belangrijk om aan wering te doen. Maak openingen in de buitenmuur op de juiste manier dicht en zo ook openingen vanuit de kruipruimte naar boven. Onderzoek waar de overlast vandaan kan komen en neem daar heel gericht actie. Overlast van ratten kan vanuit het riool komen dus een rioolonderzoek is vaak op zijn plaats. Kom je er niet uit mag je altijd contact met mij opnemen. Woon je in de buurt kan ik je altijd bezoeken en anders kun je ook een collega uit de buurt inschakelen. Ik wens je veel succes en groet Francois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten Een rattenklem effectief zetten vergt wat creatief denkwerk. Je dient ratten namelijk slimmer af te zijn om…
Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden Ratten bestrijden kan een lastige klus zijn. Het zijn sluwe slimme beesten die zich niet zomaar laten vangen…
Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Steeds meer meldingen van rattenoverlast Steeds vaker hoor en zie je meldingen in kranten, op tv en op internet over…
Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Hiervoor zijn voerdozen voor ratten en muizen bedoelt Een voerdoos voor ratten of muizen is bedoelt om giftige bestrijdingsmiddelen zoals…
Ook handig bij jouw bestelling