Stootvoegrooster – Bijenbekje of rvs wering gaas

Tips & advies over ongedierte

Stootvoegrooster – Bijenbekje of rvs wering gaas

Producten: Muizen weren, Ongediertepreventie

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

kippengaas-rol-2,5meter-budget-ongedierte-bestrijden
Kippengaas (gegalvaniseerd)
24,97
volieregaas-muizengaas-vogelgaas-budget-ongedierte-bestrijden
Volièregaas (gegalvaniseerd)
24,97
Voegenreparatiekit-1
Voegenreparatiekit
5,97
verzinkt muizengaas - muizen weren
Muizengaas (verzinkt)
24,97

Open stootvoegen zijn ingangen voor muizen, ratten en wespen

Open stootvoegen worden in een huis of ander gebouw gemaakt voor een optimale gevelventilatie. Ventilatie van je spouwmuur is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Een groot nadeel van deze open voegen is dat er ook muizen, ratten en wespen in je spouwmuur kunnen komen.

Stootvoegrooster

Een stootvoegrooster laat lucht door in je spouwmuur en deze worden ingebouwd tijdens de bouw. Dit is de beste manier voor het muisdicht maken van je woning, maar dit wordt helaas bijna nergens toegepast. 

Ik ga regelmatig op bouwplaatsen kijken, en ik ben het nog nergens tegengekomen dat er stootvoegroosters standaard worden aangebracht. Tijdens de bouw van een woning is het een hele simpele handeling om de metselaars dit direct te laten doen. In het kader van duurzaamheid is het een absolute aanrader. Zolang er standaard geen stootvoegroosters worden aangebracht tijdens de bouw van nieuwbouwwoningen, wordt er niet duurzaam gebouwd. 

Een stootvoegrooster is een geweldig mooi en goed product als ze tijdens de bouw worden aangebracht. Later is dat erg lastig of zelfs niet mogelijk. Een stootvoegrooster is maar voor één ding geschikt en dat is het dicht maken van open voegen tijdens nieuwbouw. 

Bijenbekje in open stootvoeg

Het bijenbekje is een mooi product maar wordt helaas vaak verkeerd aangebracht. Dit heeft mede te maken met de afmetingen van het bijenbekje. Je hebt ze van 5 of 7 centimeter en zijn te groot of te klein, waardoor ze vaak niet goed passen. De opening die dan overblijft is groot genoeg voor muizen en wespen  om je huis binnen te komen. Het bijenbekje heeft in deze gevallen geen enkele functie. 

Het bijenbekje is een mooi en goed product als het goed past. Ze zijn er in verschillende kleuren en hoogtes en kunnen alleen worden toegepast in open stootvoegen die zich in je buitenmuur begeven. 

RVS wering gaas

RVS wering gaas is een geweldig goed en flexibel product en is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Het is eenvoudig en gemakkelijk in gebruik, en het past altijd. Of een ventilatievoeg nu 4 of 24 centimeter is maakt niets uit.

Met RVS wering gaas kun je zelfs een dilatatievoeg dicht maken. RVS wering gaas is er in twee maten, namelijk 5 en 10 centimeter breed. RVS wering gaas is per meter en op rol verkrijgbaar. Met rvs wering gaas kun je ook boeiboorden, dakranden en openingen langs overheaddeuren mee dicht maken.

RVS wering gaas is een goed en flexibel product dat altijd past. Het is van roestvrij staal 304 gemaakt en heeft daardoor een zeer duurzaam effect. Dit gaas kun je wat dieper in de stootvoegen doen zodat het bijna niet opvalt. 

Lees op deze link hoe je RVS wering gaas gebruikt

Bijenbekje of rvs wering gaas

Sta je voor de keus en wil je de buitenmuur van je huis gaan weren tegen ongedierte zoals muizen, ratten en wespen in je spouw dan kun je kiezen uit het bijenbekje of rvs wering gaas. Wij van Budget Ongedierte Bestrijden werken altijd met rvs wering gaas omdat het simpelweg het eenvoudigst werkt en altijd past. Ik kan je dan ook het gebruik van rvs wering gaas aanbevelen, temeer omdat je het ook voor andere doeleinden kunt gebruiken zoals dakranden en boeiboorden. 

RVS wering gaas / muizengaas aanbrengen

RVS wering gaas oftewel muizengaas aanbrengen is een essentieel onderdeel van ongediertepreventie. Met de nadruk op preventie, omdat we natuurlijk niet willen bestrijden met giftige bestrijdingsmiddelen.  RVS wering gaas aanbrengen doe je in drie stappen namelijk:

  1. Hou het rvs wering gaas langs de open voeg.
  2. Knip het rvs gaas iets groter af dan de open voeg.
  3. Buig voorzichtig het gaas in het midden.
  4. Stop het licht gebogen gaas er met een plamuurmesje in.

Alvorens met Stootvoegrooster – Bijenbekje of rvs wering gaas je huis dicht te maken kan het raadzaam zijn om eerst muizen te verjagen middels elektromagnetische dierverjagers. Hiermee creëer je een ondraaglijke omgeving voor muizen en ratten waardoor je ze uit je huis jaagt.

Als je dan twee á drie weken later het rvs wering gaas gaat plaatsen dan heb je een duurzame en milieuvriendelijke oplossing tegen muizen, ratten maar ook wespen waarvan je jarenlang plezier hebt. 

LEES OOK
Netnox – rvs wering gaas

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Anti Muizen en Ratten spray

Anti Muizen en Ratten spray

PestiNext Anti Muizen en Ratten spray PestiNext Anti Muizen en Ratten spray is gemaakt van 100% natuurlijke en biologische stoffen.…
Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

Bedrijfsblindheid is een groot probleem Wat hebben bedrijfsblindheid en overlast van ongedierte met elkaar te maken???? Lees verder en het…
Knaagschade veroorzaakt door muizen en ratten is niet verzekerd

Knaagschade veroorzaakt door muizen en ratten is niet verzekerd

Knaagschade door muizen en ratten met vergaande gevolgen Wat veel mensen niet weten is dat knaagschade veroorzaakt door muizen en…
Het verschil tussen conventionele- en moderne ongediertebestrijding

Het verschil tussen conventionele- en moderne ongediertebestrijding

Dit is wat ouderwetse ongediertebestrijding is Conventionele (ouderwetse) ongediertebestrijding is niets meer en minder dan het bestrijden van ongewenste beestjes…
Ook handig bij jouw bestelling