Groothandelsprijzen tot 10% korting!

SUCCES GIDS – Handleiding GoodNature A24 Rattenval

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
SUCCES GIDS – Handleiding GoodNature A24 Rattenval

Producten: handleiding goodnature, ratten, ratten bestrijden, ratten vangen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

GoodNature lokstof voor aantrekken ratten (1)a
200g GoodNature gifvrij lokmiddel (lokaas)
12,45
lokaas-lokmiddel -voor-muizen-en-ratten
PestiNext muizen-ratten lokmiddel voor GoodNature A24 Lokstofhouder
6,95
GoodNature navulling lokmiddel ratten en muizen (5)
Herbruikbare Lokstofhouder voor GoodNature A24
6,99
GoodNature-complete-set-1-automatische rattenval
GoodNature A24 Automatische Rattenval (CO2 val)
119,00

Succesgids / Handleiding GoodNature A24 rattenval

Heb je een GoodNature A24 Rattenval gekocht en weet je eigenlijk niet wat je ermee moet doen om er succesvol ratten mee te vangen.

Om die reden krijg ik veel vragen van mensen over de werking van GoodNature A24 automatische rattenvallen. Het leek mij handig om de Succesgids welke door GoodNature is geschreven, te vertalen en hier te publiceren. Dit is de complete handleiding met gebruiksvoorschriften zoals de producent het aangeeft.

Er wordt zo hier en daar naar bepaalde bladzijden verwezen welke hier natuurlijk niet zichtbaar zijn. Dit is mijn vertaling en alles staat erin en kun je terug vinden. Succes met deze automatische rattenval.

De visie van GoodNature Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland zal ooit plaagdier vrij zijn. Door het hele land en over de hele wereld zorgen duizenden automatische GoodNature A24 rattenvallen voor een effectieve, tijd besparende en humane bestrijding van ratten. GoodNature vallen beschermen de agrarische sector, natuurgebieden en privé terreinen tegen de vernieling en ziekten die veroorzaakt worden door (geïntroduceerde)  plaagdieren zoals ratten en muizen zonder daarbij gif te gebruiken. Dat is pas goed voor de natuur,…..volgens de visie van GoodNature uit Nieuw zeeland. 

SLEUTELS TOT SUCCES met de automatische muizen- en rattenval van GoodNature

Ondanks dat de GoodNature  rattenvallen heel effectief zijn, blijf jij als plaatser – de belangrijkste schakel van het proces met ratten vangen. Het is belangrijk dat je alle onderstaande stappen begrijpt en juist uitvoert, omdat het allemaal sleutels zijn om tot een succesvolle inzet te komen van de innovatieve GoodNature automatische A24 rattenval.

De GoodNature VAL 3

DEEL DE VISIE 4

BEOORDELEN – NIET RADEN 5-6

DE VALLEN PLAATSEN 7-9

DE VALLEN SUCCESVOL HOUDEN 10

DE VALLEN VERPLAATSEN 11

FAQ’S – ALGEMEEN 12

FAQ’S – TELLER 13

WAARSCHUWINGEN & GARANTIE 14
Lees je liever geen gebruiksaanwijzingen dan kun je op https://www.goodnature.co.nz/een aantal relevante video`s terugvinden.

 • ONTWIKKELD EN GEMAAKT IN AOTEAROA, NIEUW ZEELAND
 • BEVAT GEEN GIF
 • VEILIG VOOR HUISDIEREN EN VOGELS

SNUFFEL…
Gerichte “long life” lokstof lokt ratten in de val.

PANG!
Ratten bewegen de trigger om bij de lokstof te komen.

AUTO-RESET De val staat meteen weer “scherp” nadat het plaagdier (zeer humaan) gedood is.

SNUFFEL… De “long life” lokstof blijft ratten lokken voor een permanente controle.

VERSLEPING Verschillende dieren (natuurlijke vijanden) verslepen de dode dieren die onder de val liggen.

goodnature muizenval rattenval rattenvanger

Hoe de GoodNature A24 rattenval werkt

SYSTEEM VAN PERMANENTE CONTROLE

GEFELICITEERD!………. Als je een GoodNature automatische rattenval hebt aangeschaft dan ben je eigenaar van de meest geavanceerde knaagdier bestrijdings technologie ter wereld. Het automatische vang systeem van Goodnature is zo ontwikkeld dat je val wacht totdat het knaagdier de val activeert. Dit in tegenstelling tot het moeten legen en spannen na elke slag van conventionele rattenvallen. Dit bedoelen we nu met Ηpermanente controle:͗ de bestaande populatie opruimen en altijd klaar staan in geval van herintreding.

Door hogedruk CO² als krachtbron te gebruiken combineert de techniek van Goodnature een perfect design en gedragswetenschap met de hoogste productkwaliteit om zo een val te krijgen die tot wel 24 keer per CO²cilinder werkt. De longlife lokstof is wetenschappelijk ontwikkeld om een optimale werking te combineren met minimaal onderhoud.

Omdat er gif-vrij gewerkt wordt is er geen kans op doorvergiftiging van niet doelwit dieren (wild, huisdieren of de veestapel). Deze eigenschap (in combinatie met het slagmechanisme) geven de Goodnature A24 rattenvanger zijn gecertificeerde A-klasse humane status.

Deze gids is ontwikkeld om je de beste informatie te geven voor een goede locatie-analyse en vervolgens de beste resultaten te krijgen. We hopen dat je tevreden bent en waarderen alle feedback via onze website: www.goodnature.co.nz

Goede vangst

SOCIALE MEDIA

Sluit je aan bij de groeiende groep van Goodnature gebruikers die de visie delen dat Nieuw Zeeland ooit vrij van ongedierte zal zijn.

VIDEOS

Je kunt onze duidelijke en informatieve video’s bekijken op onze website: www.goodnature.co.nz Facebook: www.facebook.com/GoodnatureNZ
Twitter: @nzgoodnature

BOUW JE NETWERK OP

Wat is er, in het streven om Nieuw Zeeland ongedierte vrij te maken, beter dan een Goodnature val? Twee Goodnature vallen. Wat is beter dan jou twee Goodnature vallen?……..Jou Goodnature vallen en die van je buurman.

Er kan een heleboel bereikt worden door samenwerking met de mensen om je heen: een netwerk dat de inheemse soorten een houvast geeft in hun strijd tegen geïntroduceerde plaagdieren zoal ratten.

BEOORDELEN – NIET RADEN

BEOORDEEL VANG LOCATIES

GoodNature’s KNAAGDIER DETECTORS geven de beste locatie aan om je A24 rattenvallen te plaatsen. Plaats ze verspreid over het terrein en waar knaagdieren erop gekauwd hebben is een plek waar ze de lokstof opnemen en dus gevangen kunnen worden.

DE REDEN WAAROM DE RODENT DETECTORS WERKEN

Ondanks dat er lokaal sporen van ratten of muizen gevonden kunnen worden (zoals uitwerpselen, graafsporen of looppaden) of dat je ze zelfs ziet lopen, zijn deze plaatsen niet altijd geschikt om deze beesten te vangen. Je kunt ze alleen vangen op plekken waar ze voedsel  onderzoeken en zich dus veilig voelen. GoodNature’s KNAAGDIER DETECTORS bevatten de gif-vrije longlife lokstof die ook in de val gebruikt wordt.

GEBRUIK DE GOODNATURE DETECTOR CARDS OM :

• De effectiviteit van de huidige locatie van de ratttenvallen te beoordelen en te monitoren of om

• Een nieuwe locatie te vinden om een bestaande val naar te verplaatsen.

WAARNEMEN GEDURENDE 3 NACHTEN

Laat de KNAAGDIER DETECTOR CARDS gedurende 3 nachten hangen vooraleer ze te beoordelen.

Als er muizen of ratten contact hebben gehad met de DETECTIE KAARTEN dan zullen er bijt afdrukken zichtbaar zijn op het oranje vlak. Zie de laatste pagina (‘LAAT DE PLAAGDIEREN ZICHZELF ZIEN’) om te beoordelen wie er contact gehad heeft met de DETECTIE KAARTEN.

Plaats de GoodNature automatische muizen- en rattenvallen op precies die plekken waar er contact geweest is met de DETECTIE KAARTEN.

DE GOODNATURE VALLEN PLAATSEN

 1. HAAL DE BEVESTIGINGSBEUGEL VAN DE VAL AF

Verwijder de bevestigingsbeugel door de twee zwarte tabs naar binnen te drukken. Je kunt de beugel nu van de val af schuiven. Verwijder de twee meegeleverde bevestigingsschroeven en de CO2-cilinder van de bevestigingsbeugel.

 1. BEVESTIGINGSBEUGEL VASTZETTEN

Gebruik een schroevendraaier type Robertson #2 vierkant of een inbussleutel. Zet de beugel verticaal vast (onderkant 12cm boven de grond). Let op dat de schroeven niet te vast aangedraaid worden anders kan het plastic barsten. Kies een rechte boom met een open, aflopende basis.

 1. KLIK DE VAL IN DE BEVESTIGINGSBEUGEL

Kantel de val iets achterover en schuif deze over de bovenste bevestigingshaak heen. Druk de val nu naar beneden. Deze zal dan vanzelf in de beugel glijden en vastklikken. De val en de bevestigingsbeugel dienen zonder speling stevig vast te zitten aan de boom. Je kunt de val ook op een zelfgemaakte steun schroeven.

 1. DE VAL OPSTARTEN / OP DRUK ZETTEN

Pak de CO2 cylinder, verwijder het zwarte dopje en zorg dat de schroefdraad vrij is en schoon blijft. Draai de cilinder in de val vast. Je hoort de val op druk komen zodra het zegel doorboord wordt. Draai de cilinder handvast aan.

 1. BEVESTIG DE DIGITALE SLAGENTELLER

De digitale slagenteller wordt standaard meegeleverd door Budget Ongedierte Bestrijden. 

ALS je een teller gekocht hebt bij je GoodNature muizen- en rattenval

Maak de binnenkant van de teller’s rubberen band vochtig voor een gemakkelijke bevestiging. Draai de teller 180 graden tegen de klok in terwijl je deze over de cilinder schuift. De ronde onderkant van de cilinder moet in de uitsparing van de teller zitten.

 1. OP NUL STELLEN VAN DE TELLER

Je kunt de teller op nul stellen door de knop in te drukken en deze vast te houden totdat er “00” in het display staat. De teller schakelt zichzelf enkele seconden nadat de knop is losgelaten uit.

 1. De GoodNature VAL TESTEN

Om de val te testen steek je een pen (of takje) door de bevestigingsplaats van de lokstof en duw de 360 graden trekker opzij. De slagpen zal met een klap uitslaan en zich weer langzaam terug trekken. Waarschuwing: houd je handen verwijderd van de ingang en ga er altijd van uit dat de val “scherp” staat.

 1. DE LOKSTOF VOORBEREIDEN

Tik het GoodNature lokstofpompje tegen je handpalm zodat de lokstof bij de opening van het potje zit. Dit is absoluut noodzakelijk voor een goede werking van de val.

 1. DE BOOM VOORBEHANDELEN

Knijp een beetje van de lokstof uit het potje en strijk dit onder de val op de stam. Door deze lok werking wordt het vang succes aanzienlijk vergroot.

 1. DRAAI DE LOKSTOF IN DE VAL EN HERPLAATS DE BESCHERMKAP

Na het aanbrengen van de lokstof op de boom moet de lokstof boven in de val gedraaid worden. Zorg ervoor dat de lokstof in de hals van het potje zit. Draai als laatste de  beschermkap op de val om het potje lokstof te beschermen.

 1. DE TELLER CONTROLEREN

Om de teller af te lezen moet je de knop kort indrukken en weer loslaten. LET OP: door de knop in te drukken en vast te houden stelt de teller zich weer op nul.

Zie blz. 14 voor waarschuwingen en garantie.

 1. ELKE MAAND — DE LOKSTOF VERVERSEN

Verwijder de beschermkap en haal het potje lokstof uit de val. Wrijf ermee tegen de boom zodat het uitgedroogde lokaas, samen met vers lokaas, op de boom zit om de ratten te lokken. Aan de opening van het flesje zit nu ook weer vers lokaas voor een optimale  aantrekking. De lokstof in het potje is genoeg voor 6 maanden.

De GoodNature A24 RATTENVALLEN SUCCESVOL HOUDEN

ELKE MAAND — DE LOKSTOF VERVERSEN

KNIJP ELKE MAAND VERS LOKAAS NAAR BUITEN

Ondanks dat onze lokstoffen “longlife” zijn zal naar verloop van tijd uitdroging optreden en zal de versheid geur verminderen door blootstelling aan de lucht. Vervang het potje met lokstof minimaal elke 6 maanden. 

ONTHOU: LOKSTOF IS DE SLEUTEL tot succes!

Elke humane, kwalitatieve knaagdierval is slechts zo effectief als de kwaliteit van de gebruikte lokstof. De lokstof is datgene dat het doelwit motiveert om de val in te gaan en te activeren.

HOU EEN LOGBOEK BIJ

Gebruik een tabel, maak een aantekening in je agenda, stel een alarm in op je telefoon: ….. als je het maar niet vergeet. Weten is meten en meten is weten.

ELKE ZES MAANDEN — HOU JE VALLEN “GELADEN”

VERVANG DE CO 2-CYLINDER EN HET POTJE LOKSTOF ELKE 6 MAANDEN

Elke zes maanden dient de CO 2-cilinder vervangen te worden (of eerder als de teller 24 slagen aangeeft). Volg hiervoor stap 1-3 van “De vallen verplaatsen” gevolgd door stap 4-10 van “De vallen plaatsen”.

DEMONTEREN VAN DE TELLER EN DE CO 2 CILINDER (zie “Demonteren” blz. 11)

VERWIJDER OUDE CILINDER (zie “Ontgas” blz. 11)

LAAT DE DRUK AF VAN DE VAL (zie “Druk aflaten” blz. 11)

NIEUWE CO 2-CILINDER (zie “De val opstarten / op druk zetten” blz. 7)

TESTEN (zie “Uw val testen”blz. 8)

NIEUWE POTJE LOKSTOF (zie “De lokstof voorbereiden” blz. 8)

DE VALLEN VERPLAATSEN

PERMANENTE CONTROLE

In plaats van de vallen te verplaatsen is het beter om, door vallen bij te plaatsen, het beschermde gebied te vergroten. Mocht het toch nodig zijn om de val te verplaatsen dan is het erg belangrijk om onderstaande instructies op te volgen. 

GoodNature ontwikkeld producten die continu controleren op ratten en muizen bevorderd. Dit wordt bereikt door een permanent netwerk van vallen die doelwit plaagdieren uitroeien en vervolgens altijd klaar staan voor de onontkoombare herintreding. Bouw aan een netwerk van goed opgestelde vallen om overlast van muizen en ratten beheersbaar te houden.

Plaats de A24 rattenvallen VEILIG

Om de val te verplaatsen dien je eerst de teller te verwijderen. Vervolgens draai je de CO2-cilinder los. Het is mogelijk dat je het geluid van ontsnappend gas uit de cilinder hoort. Dit kan ervoor zorgen dat de cilinder koud wordt.

WAARSCHUWING:

Ondanks dat de CO2-cilinder verwijderd is kan de val nog altijd “scherp” staan doordat de drukkamer nog vol is. Om de val te deactiveren dien je met een stokje de trekker van boven uit opzij te duwen. Draai hiervoor het potje lokstof uit de val. Je ziet nu via de opening de trekker. De slagpen zal afgaan met een knal.

Ga er tot dit moment altijd van uit dat de val “scherp” staat. Hou dus altijd je vingers verwijderd van de ingang van de val.

Als de slagpen niet afgaat dan is het gas al eerder op geweest. 

Zodra de val drukloos is kun je deze aan de onderkant vastpakken. Vervolgens met duim en wijsvinger de twee zwarte tabs onder de bevestigingsbeugel indrukken. Schuif de val daarna met enige druk naar boven en van de bevestigingsbeugel af.

Gebruik de KNAAGDIER DETECTIE KAARTEN van GoodNature om de beste nieuwe locatie te bepalen. Zie ook de sectie genaamd “BEOORDELEN – NIET RADEN” hier verder naar beneden.

VEELGESTELDE VRAGEN GoodNature – ALGEMEEN

IK WEET AL DAT IK RATTEN HEB. WAAROM ZOU IK DAN DE DETECTIE KAARTEN GEBRUIKEN?

De plek waar je ratten ziet is niet altijd de beste plaats om ze te vangen. De DETECTIE KAARTEN tonen je de beste plaats voor aan je om de GoodNature vallen te plaatsen. Dat is daar waar ratten zich veilig voelen. Bekijk onze  online video`s hoe de kaartjes te gebruiken om de val zo effectief mogelijk te maken.

WAAROM VIND IK GEEN DODE DIEREN ONDER MIJN GoodNature VALLEN?

De meest waarschijnlijke reden is dat de gedode dieren vaak worden versleept. Andere redenen kunnen zijn dat de vallen op plekken geplaatst worden die hier niet geadviseerd worden c.q. niet onderhouden worden volgens de instructies. Ook kan het zijn dat de locatie complex is (zie de volgende FAQ). Als je nog geen teller hebt dan kun je deze aanschaffen om een beter inzicht te krijgen in de activiteit van de val.

IK HEB EEN LASTIGE EN VOEDSELRIJKE LOCATIE EN ZIE NOG STEEDS RATTEN.

Op voedselrijke locaties is het lastiger om ratten te vangen en vraagt dit gewoonweg extra inzet. Locaties waar je ratten (of sporen van ratten) ziet zijn niet altijd de plekken waar ze gevangen kunnen worden. Gebruik de detectie kaarten om de beste plek voor de val te vinden. Het kan nodig zijn om de aanwezige voedselbronnen te verplaatsen waardoor de ratten gedwongen worden hun voedsel elders te gaan zoeken.

ZIJN de GoodNature VALLEN GEVAARLIJK VOOR KATTEN?

GoodNature’s long life muizen- en ratten lokstof is niet aantrekkelijk voor katten. De ingang van de val is ook te klein voor het hoofd van een kat en de plaatsing 12cm boven de grond  voorkomt eveneens dat een kat de val gaat onderzoeken. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat een kat de val zal activeren. Wel waarschijnlijk is dat buurtkatten de dode dieren van onder de val zullen gaan verslepen!

HOE WEET IK HOEVEEL CO2 ER NOG IN DE CILINDER ZIT?

Dit kun je niet weten. Je dient de CO2 cilinder elke 6 maanden te vervangen onafhankelijk van het aantal vangsten of het aantal op de teller. Vergelijk het met de batterij in een rookalarm – het moet altijd klaar staan om in geval van nood te werken. Daarom dient het CO2 patroon regelmatig vervangen te worden.

IS DE GoodNature muizen- en rattenval GEVAARLIJK VOOR VOGELS?

Om te voorkomen dat vogels de val ingaan is het belangrijk om de val op de geadviseerde 12 cm hoogte te installeren. Dit maakt het voor vogels moeilijk om de val in te gaan.

KAN IK DE VALLEN VERPLAATSEN TERWIJL ZE “SCHERP” STAAN?

Je dient de CO2 cilinder uit de val draaien en de druk uit de drukkamer aflaten voordat je ze gaat verplaatsen. 

WAAROM MOET IK DE LOKSTOF ELKE MAAND VERVERSEN?

Het gedeelte van de lokstof dat aan de lucht blootgesteld wordt zal in aantrekkingskracht achteruit gaan en dus zullen ratten niet meer optimaal aangetrokken worden naar de val. Voor de beste resultaten knijp je wat lokstof naar buiten en veeg dit onder de val af. Dit zorgt ervoor dat de aantrekkingskracht van de val optimaal blijft en dat de lokstof vers blijft.

DEMONTEREN

Draai de teller tegen de klok in naar beneden 

Het vangen van ratten kan op bepaalde locaties en onder bepaalde omstandigheden lastig zijn. Kijk voor meer succes op de website: https://www.goodnature.co.nz/

MIJN TELLER GEEFT EEN GETAL AAN MAAR IK HEB GEEN DODE DIEREN GEZIEN.

Deze vraag horen we veel bij GoodNature. Versleping van kadavers is heel algemeen – zelfs als je het niet verwacht. Ratten, marters, katten, vogels, zwijnen, varkens en honden verslepen dode dieren die onder de GoodNature val liggen. Er zijn gebruikers die tot wel 20 slagen op de teller hebben staan voordat ze het eerste dode dier gezien hebben.

HOE LANG GAAT DE BATTERIJ MEE?

De batterij gaat tot wel 5 jaar mee. Het apparaat staat namelijk de meeste tijd uit en gebruikt alleen energie als de val slaat of wanneer je de val checkt.

WAT TE DOEN ALS DE BATTERIJ LEEG IS?

Als de batterij van de teller leeg is kun je deze opsturen naar Goodnature om te worden herladen. LET OP: door het zelf openen van de teller vervalt de Goodnature garantie.

WAAROM GEEFT MIJN TELLER SLAGEN AAN ALS IK HEM UIT DE DOOS HAAL?

De teller reageert op schokken en die kunnen tijdens het transport van ons naar jou optreden. 

WAT GEBEURT ER ALS DE TELLER OP 99 STAAT?

Als eerste vier je het succes van de permanente controle met je familie en vrienden en vervolgens stel je de teller weer op nul want als deze op 99 staat stopt hij met tellen. 

KUNNEN RATTEN DE TELLER OP EEN ANDERE MANIER AF LATEN GAAN?

Dat is onwaarschijnlijk omdat de teller afgesteld is op sterke schokken zoals het slaan van de val.

HOEVEEL ratten KAN IK VERWACHTEN TE VANGEN?

Elke locatie zal anders zijn. De bewegingen van de ratten binnen hun territorium en de grootte van de populatie varieert gedurende het jaar.

Uitgaande van een goed onderhouden en geplaatste val, zal deze altijd klaarstaan als een permanente controle. Gebruik de detectie kaarten om plekken te vinden waar de vallen naar verplaatst kunnen worden of breid het aantal vallen uit om zo een groter gebied te beheersen.

MIJN TELLER GEEFT NOG STEED “00” AAN. WAAROM?

Hier kunnen een aantal redenen voor zijn.  Het kan zijn dat je ongewild de teller op nul stelt als je de val controleert (doordat je de knop te lang indrukt). 

Andere redenen kunnen zijn dat je geen detectie kaarten gebruikt hebt om de beste plaats voor de vallen te vinden of, als je dit wel gedaan hebt, is het onderhoud om de lokstof vers te houden niet goed uitgevoerd of is de lokstof en/of de CO2-cylinder niet na 6 maanden vervangen.

HOE ZET IK DE TELLER OP DE VAL?

Zie stap 5 van “De vallen plaatsen”. 

HOE HAAL IK DE TELLER VAN DE CILINDER AF?

Zie de eerste afbeelding  “Demonteren”.

WAARSCHUWINGEN EN GARANTIE

WAARSCHUWINGEN

• Ga verantwoordelijk om met de GoodNature vallen en gebruik deze alleen zoals
  aanbevolen.
• Ga er altijd van uit dat de val “scherp” staat en plaats de CO2 cilinder pas als de val correct
  is geplaatst en klaar is om geactiveerd te worden.
• Als de CO2 cilinder verwijderd is kan de val nog voldoende gas bevatten (in de drukkamer) 
  om de val af te laten gaan. Zie het gedeelte “Druk aflaten” en verwijder de val  
  daarna pas uit de bevestigingsbeugel.
• Test de val alleen als deze correct is geïnstalleerd. Zie hiervoor het gedeelte “De val
    testen”. Gebruik altijd gepaste veiligheids voorzieningen bij het plaatsen en testen
    van een val.
• Steek nooit je hand of iets anders in de ingang van de val. Dit kan de val laten afgaan en
  verwondingen veroorzaken. Ook kunnen de bewegende delen hierdoor beschadigd
  worden.
• Laat de val nooit meerdere malen snel achter elkaar afgaan ivm. mogelijke interne schade.
• Gebruik alleen GoodNature CO2 cilinders in de vallen. De Goodnature 16 grams CO2
  cilinders zijn volgens de hoogste standaards gemaakt en er zijn siliconen aan toegevoegd
  om de regulateur en pakkingen te smeren om zo de levensduur van de val te verlengen. Bij
  gebruik van andere CO2 cylinders vervalt de garantie.
• Gebruik nooit een smeermiddel op basis van petroleum in de GoodNature val.
• Plaats de vallen op de hoogte die hier aangeraden wordt en houdt rekening met andere
  mensen bij het plaatsen van de val.
• Haal nooit “grappen” uit met de val.
• Sla CO2 cylinders op onder 49°C.
• Verplaats de val nooit als deze “scherp”staat.

GoodNature Garantie:

De onderstaande garantie geldt voor producten die gekocht zijn in Nieuw Zeeland. Voor producten die buiten Nieuw Zeeland gekocht zijn is de internationale garantie van toepassing. Zie onze website onder “Technical Documents”.

Wij willen een product van hoge kwaliteit aan al onze klanten leveren. Al onze producten hebben een garantie van twee jaar op fabrieksfouten vanaf aankoopdatum.

Als wij bepalen dat het product een fabricagefout heeft, zullen wij het gratis repareren of vervangen.

De beslissing om een product te repareren of te vervangen ligt alleen bij Goodnature.

Het product moet gekocht zijn bij een officiële Goodnature dealer en er mag niet aan geknoeid zijn geworden in welke vorm dan ook.

Onze productie garantie dekt geen claims die ontstaan zijn door misbruik, niet geadviseerd gebruik, niet geadviseerde installatie, transportschade, producten die gevallen zijn, nalatigheid, producten waaraan geknoeid is geworden, gebruikt gekochte producten of aangepaste producten (inclusief het gebruik van andere CO2 cilinders dan die van GoodNature). Onze garantie dekt ook geen roest aan bevestigings materialen die het resultaat zijn van atmosferische of milieutechnische omstandigheden.

Als het product gekocht is voor bedrijfsmatig gebruik gelden de uitsluitingen voor bedrijven die in de “Consumer Guarantees Act 1993” staan.

BUITEN DE GARANTIE BEPALINGEN?

Als je product buiten de garantieperiode van twee jaar valt of als de schade niet gedekt wordt door de fabrieksgarantie, willen wij jou product met alle plezier repareren tegen acceptabele prijzen.

LAAT DE PLAAGDIEREN ZICHZELF MELDEN

BIJTSPOREN GEVEN DE IDEALE LOCATIE VOOR DE VALLEN AAN.

GoodNature detectie kaarten kunnen knaagdieren identificeren door hun unieke bijtsporen.

Ratten en muizen zijn heel nauwkeurige knagers. Ze focussen zich vaak op een gebied waarbij soms een beetje plastic verwijderd wordt. De grotere kaaklengte van ratten zorgt voor grotere bijtsporen in het kaartje vergeleken met muizen.

ZWAAR CONTACT – Het grote verschil tussen de bijtsporen van ratten en muizen is dat muizen kleinere tanden en kaken hebben die fijne sporen achterlaten met scherpe randen. Ratten kunnen met hun geknaag het kaartje ook volledig vernielen.

GEEN KNAAGDIER CONTACT – Ofwel zijn er geen ratten of muizen in de omgeving aanwezig of de kaartjes zijn op plekken geplaatst waar geen interactie is tussen de lokstof en de val. Wacht nog enkele dagen af of verplaats de kaartjes naar een andere locatie.

Voor meer informatie ga je naar de GoodNature website www.goodnature.co.nz

Kijk hier voor alle GoodNature en aanverwanten producten

LEES OOK
Ratten bestrijden met GoodNature
Ratten en muizen bestrijding met GoodNature
Hoe plaats ik een GoodNature automatische rattenval?

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

<strong>Hoe werken PestiNext muizenverjagers?</strong>

Hoe werken PestiNext muizenverjagers?

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe PestiNext muizenverjagers werken en wat je kunt verwachten in je huis nadat…
<strong>Wat eten ratten?</strong>

Wat eten ratten?

Ratten zijn alleseters maar hebben hun voorkeur Ratten eten eigenlijk alles,……. het zijn alleseters en eten daarom alles wat ze…
<strong>Hoe herken je Rattenpoep – rattenkeutels - rattenurine</strong>

Hoe herken je Rattenpoep – rattenkeutels - rattenurine

Rattenpoep en urine zijn ziekmakend Hoe onfris is het niet als je thuiskomt of op kantoor en er ligt rattenpoep…
Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Muizen en ratten hebben verschillende leefgewoonten Muizen en ratten lijken uiterlijk veel op elkaar behalve dat ze in grootte van…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling