Tips tegen bedwantsen

Tips & advies over ongedierte

Tips tegen bedwantsen

Producten: bedwantsen bestrijden, bedwantsen detecteren, bedwantsen opsporen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

eco-bedwants-poeder-natuurlijk-gifvrij
Bedwantspoeder - ecologisch - milieuvriendelijk
11,99
12 bedwantsvallen
Bedwantsenval voor bedpoten - 12 stuks
12,95
catchmaster bedwantsen monitor - bedwantsenval
Bedwants monitorval - CatchMaster -4x
14,55

Welke maatregelen kun je nemen tegen de verspreiding van bedwantsen? Ik geeft je enkele eenvoudige tips die je kunnen helpen om overlast van bedwantsen te voorkomen en verspreiding tegen te gaan. Bedwantsen komen wereldwijd voor op plaatsen waar mensen komen en wonen. Door het mondiale verkeer met vliegtuigen en boten is het heel eenvoudig geworden om vervelende insecten zoals bedwantsen mee naar je eigen huis te transporteren.

bedwantsen in meubels

TIPS tegen bedwantsen

Middels dit artikel wil ik je graag wijzen op de risico`s hoe je ongewenste beestjes in huis kunt halen, maar ook op de mogelijkheden wat je er zelf aan kunt doen om die kans juist te verkleinen. Hieronder geef ik je enkele tips. Mijn motto is altijd; Voorkomen is beter dan bestrijden

  1. Heb je last van bedwantsen dan is het altijd raadzaam om de omwonende huishoudens daarvan op de hoogte te stellen. Een gezamenlijke aanpak is altijd beter dan in je eentje een actie uit te voeren. Dit geldt overigen voor alle soorten ongedierte waarvan je overlast kunt hebben. Een gezamenlijke aanpak werkt altijd beter dan een enkelvoudige.
  2. Het is uiterst belangrijk dat alle kleding en beddengoed wordt uitgewassen op een temperatuur van minimaal 60 graden Celsius. Als het mogelijk is op een nog hogere temperatuur en voor minimaal 30 minuten. Een totale wasbeurt is raadzaam om die na een paar weken nog eens te herhalen. Ik weet dat het een hele klus is, zeker als je veel kleding hebt. Alles is echter beter dan je huis vol met bedwantsen. Zijn je kasten leeg dan heb je ook de mogelijkheid om daar goed te stofzuigen en de naden en kieren af te dichten. Zoals ik reeds eerdere en in meerdere artikelen heb geschreven is het afdichten van naden en kieren zinvol tegen meerdere soorten. Zilvervisjes, papiervisjes, kakkerlakken, vlooien en bedwantsen verschuilen zich allemaal in naden en kieren. Dat is de reden dat ik daar zo op blijft hameren en dat ik dat steeds maar weer blijf herhalen. 
  3. Controleer spullen die je tweedehands koopt goed op sporen van bedwantsen. Ook dit geldt voor andere soorten ongedierte zoals; zilvervisjes, papiervisjes, kakkerlakken, vlooien, mijten en andere soorten insecten. Het is absoluut niet ondenkbaar dat je overlast krijgt van bedwantsen doordat je gebruikte materialen en goederen koopt.
  4. Doe bedpoot bedwants vallen aan de onderkant van de poten van je bed. Dit is geen permanente oplossing maar je kunt wel zien of ze daar omhoog gekropen komen. Ze blijven vastplakken aan de bedpoot vallen. Hiermee kunt je monitoren waar ze eventueel vandaag komen. Alles wat je op deze manier vangt kan bij jou geen bloedmaaltijd komen halen in de nacht.
  5. Was al je kleding goed uit als je terug komt van je vakantiebestemming. Liefs boven de 60 graden en langer dan een half uur. Heb je een wasdroger om je was te drogen dan is dat alleen maar beter vanwege de hogere temperatuur. 
  6. Stofzuig regelmatig ook op plaatsen waar je normaal gesproken met een stofzuiger niet komt. Stofzuig verbindingen van je ledikant en stofzuig ook naden en kieren in muren en vloeren. Besteed er serieuze aandacht aan om verdere verspreiding te voorkomen. 
  7. Invriezen van spullen werkt ook heel erg goed. 
hotelkamer-bedwantsen-tips tegen bedwantsen

Bedwantsen komen in kamers waar wordt geslapen

Bedwantsen komen alleen voor in kamers waar regelmatig wordt geslapen. Ze halen hun bloedmaaltijd het liefst bij mensen en soms ook bij warmbloedige huisdieren. Ze hebben stekende, zuigende monddelen waarmee ze hun bloedmaaltijd bij je afnemen. Hun speeksel zorgt ervoor dat je bloed niet stolt zodat ze het gemakkelijk uit kunnen zuigen. Het afnemen van een bloedmaaltijd duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. 

Nu weet je wat je kunt doen om geen bedwantsen mee naar huis te nemen. Zet op je checklist van je vakantie dat je voordat je gaat inpakken, alles goed controleert op besmetting van bedwantsen en andere insecten.

Zie hier al onze producten tegen bedwantsen

LEES OOK
Trappit bedwantsval met feromoon
Bedwantsen weren met diatomeeenaarde
Bedwantsen! Hoe krijg je bedwantsen?
Zijn bedwantsen moeilijk te bestrijden

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Trappit Bedwantsenval met feromoon

Trappit Bedwantsenval met feromoon

Kenmerken Trappit bedwantsen val met feromoon De Trappit bedwantsenval met feromoon is een gebruiksvriendelijk en snelwerkend bedwants detectiesysteem dat door…
Bedwantsen. Hoe krijg je bedwantsen?

Bedwantsen. Hoe krijg je bedwantsen?

Bedwantsen  Bedwantsen bestrijden kan met giftige chemische stoffen. Deze zijn schadelijk voor jou, je kinderen en je huisdieren. Het is…
Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Diatomeeenaarde is een natuurlijke stof Bedwantsen weren met diatomeeënaarde is een 100% gifvrije en zeer effectieve manier om van deze…
Ook handig bij jouw bestelling