Tips tegen muizen op kantoor

Tips & advies over ongedierte

Tips tegen muizen op kantoor

Producten: kantoor muizen, muizen bestrijden, muizen op kantoor

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Geen producten gevonden.

Heb jij ook last van muizen op kantoor?

Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het keukenkastje aangevreten en ligt er muizenpoep op je toetsenbord?….. Dansen de muizen na werktijd op je bureau, de kantinetafel en snoepen ze goed van alles wat er wordt achtergelaten?

Muizen op kantoor is een veel voorkomend probleem. Buiten het feit dat het erg onhygiënisch is en dat muizen ziekteverwekkende bacteriën verspreiden, kunnen ze ook behoorlijk de werksfeer verpesten. 

Wanneer muizen worden aangetroffen in kantoorgebouwen, zijn ze op zoek naar voedsel , warmte en beschutting. Jou kantoor biedt een uitzonderlijke schuilplaats voor muizen, het verbergt ze voor het koude weer en beschermt ze tegen roofdieren. En met al het voedsel dat nog in hokjes, bureauladen en pauzeruimtes ligt, is jouw kantoor als een gigantisch onbeperkt buffet. Omdat kantoren het centrum zijn van bedrijven waar vergaderingen worden gehouden en werk wordt voltooid, kan een muizenplaag voor je personeel minder dan ideale werkomstandigheden creëren.

muizen op kantoor - muizenpoep op bureau

Waar komen muizen op af

Muizen komen af op voedselresten. Voedselresten liggen op de grond van het kantoor, in de kantine, en vuilnisbakken die niet goed afgesloten zijn.

Hoe komen muizen binnen

Muizen op kantoor komen binnen door openingen in de buitenmuur, openingen vanuit de kruipruimte en openingen van en naar aangesloten bedrijfspanden. Muizen zijn zeer wendbare en flexibele beestjes, die in staat zijn om grote afstanden te rennen en te springen, en ze kunnen bijna elk oppervlak beklimmen. Bovendien kunnen jonge muizen door een opening zo klein als 5mm. Er zijn veel manieren waarop een muis of rat je kantoor binnen kan komen.

 1. Snelwegen voor muizen in kantoren. Een manier waarop muizen hun weg naar je werkplek kunnen vinden, is via verbindingen tussen verschillende gebouwen, zoals waterleidingen, kabels en doorgangen en kabeldoorvoeren. Hierdoor kunnen ratten en muizen gemakkelijk en snel tussen verschillende gebouwen bewegen. Nu er elke dag meer en meer gebouwen worden gebouwd, die allemaal dezelfde leidingen en kabels delen, vinden ratten en muizen het nog gemakkelijker om nieuwe gebieden te verkennen op zoek naar voedsel en een plek om te wonen, en dit kan je kantoor zijn. Eenmaal binnen kunnen muizen hun weg vinden via snelwegen die er zijn aangelegd tijden bouw en verbouw, namelijk: kabelgoten, valse plafonds, valse vloeren, scheidingswanden, liftschachten, kabeldoorvoeren en andere holle ruimten.
 2. Aanvoer van buitenaf. Een andere manier waarop muizen je kantoor binnenkomen, is via aanvoer van eten, drinken en kantoorspullen, vooral als je kantoor aan een magazijn is bevestigd. Als een voedselbereiding fabriek een besmetting van ratten of muizen heeft, kan deze zich snel verspreiden naar andere gebieden. Een muis zal ongetwijfeld de omgeving verkennen van het nieuwe gebied waar ze naartoe gaan. Het enige dat muizen nodig hebben om te overleven, is onderdak en minimaal voedsel en water, en ze kunnen zich binnen enkele maanden vermenigvuldigen. Hoe meer we voedsel van de ene plaats naar de andere vervoeren, hoe meer muizen ongemerkt meeliften.

Dit zijn de risico`s van muizen op kantoor

 1. Ziekte verspreiden – Muizen zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Iets wat je niet wilt op kantoor!!!
 2. Uitwerpselen – Knaagdieren zoals ratten en muizen kunnen via hun uitwerpselen ziektes verspreiden. In tegenstelling tot jij en ik zijn muizen niet zindelijk, dus laten ze overal en altijd hun uitwerpselen achter, ook op je toetsenbord en telefoon. Met muizen op kantoor wil je je toetsenbord niet aanraken op een maandagochtend.
 3. Urine – Muizen urineren ook graag overal, vooral op een nieuwe plek. Hiermee kunnen ze bijhouden waar ze zijn geweest en kunnen ze berichten achterlaten voor hun vrienden. Wanneer muizen meerdere keren in bepaalde gebieden plassen, begin je urine pilaren te krijgen. Hier versmelt de urine met het vet van hun vacht en ontstaan ​​er kleine hoopjes die veel op stalagmieten lijken, dat wil je niet zien tijdens de lunchpauze. Bovendien is urine van muizen ook een van de belangrijkste aanstichters van de verspreiding van door knaagdieren overdraagbare ziekten. Deze schadelijke ziekteverwekkers kunnen op je handen worden opgenomen of soms vermengen met stof, dat, indien verstoord, kan worden ingeademd.
 4. Kabelknagen – Muizen zijn zeer neophilic (onderzoeken nieuwe dingen) wezens. Het in hun aard om te ontdekken – vooral met hun tanden. Ze knagen aan dingen om te testen op voedsel, om doorgang te krijgen of gewoon uit nieuwsgierigheid. In een kantooromgeving kan deze nieuwsgierigheid ertoe leiden dat muizen op de vele kabels in je kantoor knagen met grote financiële gevolgen. Dit kan overal zijn, van toetsenbord- en telefoondraden tot internet- en server kabels. 
 5. Brandgevaar – Een van de mogelijke nadelen van knaagdieren zoals muizen die aan de draden in je kantoor knagen, is het potentieel om branden te veroorzaken. Door op de draden te knagen gaat de rubberen mantel open, wat kan leiden tot kortsluiting met brand als gevolg.
 6. Financiele risico`s – Naast het potentiële brandgevaar dat muizen in je kantoor met zich meebrengen, bestaan er ook nog andere financiële risico`s en risico`s dat het werk stil komt te liggen. Tegenwoordig gebeurt alles op computers, een muis die door de stroom- en netwerkkabels knaagt, kan leiden tot computerstoringen met werkverlies tot gevolg.

Zo kun je muizen op kantoor voorkomen

Nu ken je de risico’s van muizen in je kantoor, maar hoe stop je ze? De beste manier is door middel van een handje vol muis preventietechnieken die kunnen worden uitgevoerd zonder de hulp van een professioneel bestrijdingsbedrijf. Ik help je graag als professioneel ongedierte adviseur met enkele simpel uit te voeren tips.

Tips tegen muizen op kantoor

 • Laat geen eten liggen
 • Stofzuig elke dag secuur
 • Laat geen vuile vaat staan
 • Laat geen fruit open en bloot liggen
 • Doe voedsel in afgesloten plastic bakken
 • Zorg dat containers goed afsluiten 
 • Maak openingen aan de buitenkant dicht
 • Sluit kabelgoten en doorvoeren af
 • Sluit holle ruimten af
 • Repareer lekkages

Opruimen en hygiëne optimaliseren – Muizen zijn alleseters, hoewel ze niet veel voedsel nodig hebben om te overleven, zullen ze een gratis maaltijd niet laten liggen. Daarom werken vuile borden als een magneet voor muizen. Gemakkelijk eten waarvoor ze niet zoveel moeite hoeven te doen. Een eenvoudige manier om te voorkomen dat muizen je kantoor binnenkomen, is ervoor te zorgen dat al je borden, mokken en kopjes aan het eind van de dag schoon zijn.

Lege vuilnisbakken – Vuilnisbakken zijn ook een goede plek voor muizen om voedsel te vinden. Het zijn (meestal) geen kieskeurige eters en eten graag uit een vuilnisbak. Zorg ervoor dat je aan het einde van elke dag de vuilnisbakken leeg en schoon maakt. Het is een goed idee om met de verhuurder cq eigenaar van je kantorencomplex te praten om te proberen de buitencontainers op een goede afstand van het gebouw te plaatsen om te voorkomen dat muizen hun weg naar binnen vinden. 

Eet niet aan je bureau – Het is heel gebruikelijk om dit tegenwoordig te zien gebeuren, maar het is een groot nee als je geen muizen het gebouw in wilt lokken. Eten aan je bureau is een open uitnodiging voor muizen. Kruimels of etensresten die je op je bureau achterlaat, werken ook weer als een magneet op muizen. Als je besluit om toch aan je bureau te eten, zorg er dan voor dat je alle achtergebleven kruimels opruimt en gebruikte verpakkingen en ongewenst voedsel op de juiste manier weggooit.

Bewaar voedsel in afgesloten plastic bakken – We hebben allemaal onze favoriete snacks verstopt in ons bureau, maar wist je dat dit gigantische magneten zijn voor muizen? Een geweldige manier om snacks in de buurt te houden, is door ze in luchtdichte plastic containers te plaatsen. Ze houden niet alleen de geur verborgen voor muizen, maar ze houden je eten ook vers!

Monitoren middels muizenklemmen – Een effectieve manier om muizen op kantoor te bestrijden is met muizenklemmen. Zet deze op strategische plekken zodat je activiteit kunt monitoren en in de kiem kan smoren. 

Preventieve maatregelen – Neem preventieve maatregelen zoals het dichtmaken van ventilatieopeningen, openingen onder buitendeuren, sluit kabeldoorvoeren en kabelgoten af. 

Professionele muizenbestrijding – Als je de nodige preventiemaatregelen hebt gevolgd, maar nog steeds ongewenste kantoor gasten zoal muizen hebt, is de volgende stap om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. Budget Ongedierte Bestrijden heeft zich al sinds 2012 toegelegd op duurzame en milieuvriendelijke muizenbestrijding. In Rosmalen en in een straal van 10 km kunnen wij bedrijven helpen met professionele moderne muizenbestrijding. 

Inlichten, voorlichten, bewustwording en alle neuzen dezelfde kant

Heb je last van muizen op kantoor dan zijn bovenstaande tips van cruciaal belang. Duurzaam oplossen van problemen met muizen begint nooit met het zetten van giftige bestrijdingsmiddelen. De gegeven tips zijn zeer eenvoudig zelf uit te voeren. Maatregelen van hygiënische aard dienen door alle medewerkers in acht genomen te worden. Het is daarom van belang dat alle medewerkers ingelicht worden als je met duurzame en milieuvriendelijke ongediertepreventie begint. 

Inlichten, voorlichten, bewustwording en alle neuzen dezelfde kant op zijn van cruciaal belang als je last hebt van muizen op kantoor. 

LEES OOK
Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen
Hoe veilig opruimen na overlast van muizen of ratten
Muizen poep en urine

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
15-Fabeltjes over ratten en muizen

15-Fabeltjes over ratten en muizen

Fabeltjes over ratten en muizen Fabeltjes over ratten en muizen die leuk zijn om te weten.  Fabeltje 1.   Muizen hebben…
Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Voerdoos ratten en muizen - Waarom je ze altijd dient te gebruiken

Hiervoor zijn voerdozen voor ratten en muizen bedoelt Een voerdoos voor ratten of muizen is bedoelt om giftige bestrijdingsmiddelen zoals…
Anti Muizen en Ratten spray

Anti Muizen en Ratten spray

PestiNext Anti Muizen en Ratten spray PestiNext Anti Muizen en Ratten spray is gemaakt van 100% natuurlijke en biologische stoffen.…
Ook handig bij jouw bestelling