#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Producten: Voordelen van diatomeeenaarde

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
5kg PestiNext Diatomeeënaarde (Kiezelgoer) (eco & gifvrij)
21,99
ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
3kg PestiNext Diatomeeënaarde (Kiezelgoer) (eco & gifvrij)
17,99
ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
1kg PestiNext Diatomeeënaarde (Kiezelgoer) (eco & gifvrij)
11,94
ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
500g PestiNext Diatomeeënaarde (Kiezelgoer) (eco & gifvrij)
7,95

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product

Misschien heb je nog nooit van diatomeeënaarde gehoord, maar de kans is groot dat je ongemerkt met dit product in aanraking bent geweest middels producten waarin dit is verwerkt. Tandpasta is daarvan een heel goed voorbeeld. 

Zelf ben ik in 2016 met dit geweldige product in aanraking gekomen, en ik wordt er steeds enthousiaster over omdat het een heel goed en effectief alternatief is voor giftige bestrijdingsmiddelen, en het een geweldig voedingssupplement is.

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product dat bestaat uit gefossiliseerde overblijfselen van kleine in het water levende organismen, genaamd diatomeeën.

Dit product wordt onder andere gebruikt als mechanisch bestrijdingsmiddel tegen kruipende insecten en als voedingssupplement voor mens en dier. Ook wordt dit natuurproduct gebruikt in verzorgingsproducten, voedsel, en voor waterfiltratie.

Een heel groot voordeel van diatomeeënaarde voor menselijk- en dierlijk gebruik is dat het op natuurlijke wijze het lichaam ontdoet van vrije radicalen, virussen, insecten, parasieten en andere schadelijke organismen.

Voordelen van Diatomeeënaarde

 1. Diatomeeënaarde werkt als een natuurlijk ontgiftingsmiddel in het lichaam van mens en dier. Veel detox producten bevatten dit natuurlijk poeder. Voordelen voor mens en dier zijn dat het spijsverteringskanaal wordt gereinigd, de leverfunctie wordt gestimuleerd, schadelijke stoffen in het bloed worden geabsorbeerd en parasieten worden geëlimineerd. Dit product kan zowel uit- als inwendig worden gebruikt.
 2. Diatomeeënaarde wordt ook gebruikt voor natuurlijk filtratie van water. Waterfilters met dit product verminderen de giftigheid van water in bijvoorbeeld aquariums.
 3. Diatomeeënaarde bestrijdt parasieten in- en uitwendig. Een heel mooi en goed voorbeeld daarvan is dat dit product zeer effectief is tegen bloedluis bij kippen (uitwendig). Uit onderzoek is gebleken dat kippen die dit product als voedingssupplement bijgevoerd kregen veel minder parasieten in hun spijsverteringskanaal hadden.
 4. Diatomeeënaarde als natuurlijk middel tegen diverse soorten kruipende insecten.

  Insecten die met dit product in aanraking komen worden op mechanische manier afgestoten. Het stofachtig fijne poeder beschadigde de beschermlaag van de huid en absorbeert vocht waardoor de insecten snel uitdrogen.
 5. Diatomeeënaarde verbetert de gezondheid van gewrichten, pezen en botten. Een studie uit 2007 gepubliceerd in het Journal of Nutrition Health and Ageing verklaard dat silicium gunstig is voor bot en bindweefsel en het helpt een lage botmassa (osteoporose) te voorkomen.

  Diatomeeënaarde is daarom een perfecte aanvulling op elk dieet en behandelplan van osteoporose. 
 6. Diatomeeënaarde reinigt en beschermt huid, nagels en tanden. Dit product bevat natuurlijke schurende eigenschappen en wordt in veel tandpasta’s en poetsmiddelen gebruikt. Het is ook als scrubmiddel voor je huid te gebruiken. Het hoge gehalte van calcium draagt bij een het vormen van sterke botten, nagels en tanden.

Is diatomeeënaarde veilig te gebruiken voor mens en dier?

Het antwoord is volmondig, JA. Dit product is zowel in- als uitwendig veilig te gebruiken. De diatomeeënaarde welke door ons wordt aangeboden is van voedselkwaliteit en van de zuiverste graad. Diatomeeënaarde wordt wereldwijd als veilig erkent en is toegelaten in verschillende soorten voedsel, drank en voedingssupplementen.  

De gezondheidsvoordelen van dit product kunnen zijn:

 • verbeterde spijsvertering en meer regelmatige stoelgang
 • verbeterde werking van lever en dikke darm
 • verbeterde ontgifting en verwijdering van zware metalen
 • verbetering van het immuunsysteem en betere bescherming tegen ziektes
 • een schoner huis, vrij van insecten zoals bedwantsen, kakkerlakken, mieren, huisstofmijt, vlooien en bloedluis
 • gezonder uitziende huid, nagels en haar
 • sterkere botten en bescherming tegen osteoporose en botbreuken
 • gezondere gewrichten en pezen
 • verbeterde energie
 • voor honden en katten een schonere huid en vlooien bestrijding

Waarom diatomeeënaarde gebruiken als voedingssupplement 

Er zijn diverse overtuigende studies waarbij wordt aangetoond dat siliciumdioxide een essentieel voedingssupplement is voor een goede gezondheid, en sterke anti verouderingseffecten heeft. 

Nogmaals wil ik benadrukken dat ik enthousiast diatomeeënaarde gebruiker ben geworden door mijn eigen positieve ervaringen tijdens mijn werk als professioneel ongedierte adviseur. Het sterkt mij om andere mensen ook kennis te laten maken met dit fantastische natuur product omdat ik zelf zelf ook baat bij heb.

Wil jij ook weten wat dit product voor jou kan betekenen probeer het dan minimaal 3 maanden uit. Zelf neem ik elke morgen een grote mok met 1 theelepel diatomeeënaarde en spoel, na met een grote mok water. Overdag drink ik bewust meer water dan dat ik vroeger deed. Mijn ervaring is dat ik me fitter voel en dat enkele lichamelijke klachten langzaam zijn verdwenen. 

LEES OOK
Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken
Bedwantsen weren met diatomeeenaarde
Bloedluis – Vogelmijt voorkomen met diatomeeenaarde

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 reacties

  1. Beste Yoyce, neen dit is niet effectief tegen covid 19. Covid 19 is een longziekte en daar zal dit niet tegen werken. Hartelijk dank en groet Francois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Diatomeeënaarde het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen Diatomeeënaarde is een uniek 100% natuurlijk product met zeer veel positieve eigenschappen en gebruiksmogelijkheden.…
Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde voor je paard als voedingssupplement en als natuurlijke ontwormer.  Diatomeeënaarde kan op verschillende manieren worden gebruikt als voedingssupplement voor…
Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Diatomeeenaarde is een natuurlijke stof Bedwantsen weren met diatomeeënaarde is een 100% gifvrije en zeer effectieve manier om van deze…
Bloedluis - Vogelmijt bij kippen voorkomen met diatomeeënaarde

Bloedluis - Vogelmijt bij kippen voorkomen met diatomeeënaarde

Bloedluis – Vogelmijt bij kippen Bloedluis oftewel vogelmijt bij kippen zijn een nachtmerrie voor de professionele en particuliere kippenhouders. Bloedluis…
Ook handig bij jouw bestelling