Wat eten muizen – muizennest – muis vangen – beste muizenval

Tips & advies over ongedierte

Wat eten muizen – muizennest – muis vangen – beste muizenval

Producten: beste muizenval, muis vangen, muizennest, wat eten muizen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Geen producten gevonden.

Wat eten muizen?

Muizen zijn alleseters, maar ze hebben wel hun voorkeur voor bepaalde soorten voedsel. Ze eten ongeveer drie tot vijf gram voedsel per dag. Eten waar muizen een duidelijke voorkeur voor hebben bestaat uit :

 • Granen
 • Peulvruchten
 •  Noten
 •  Vetrijke spijzen zoals kaas
 •  Vet
 •  Boter
 •  Spek  
 • Voedsel met een hoog suikergehalte
 • Zoet snoepgoed
 • Vette zaden
 • Zonnebloempitten

Muizen eten ook fruit en groente zoals :

 • Bananen
 • Perziken
 • Meloen
 • Appels
 • Bessen
 • Citrusvruchten
 • Wortels

Huismuizen bezorgen de meeste overlast

De muizensoort waar wij als mens het meeste mee te maken hebben is de huismuis.  Huismuizen hebben een groot aanpassingsvermogen en kunnen onder verschillende omstandigheden leven. Ze leven graag bij mensen in de buurt omdat die hen van alles voorzien wat ze nodig hebben om een lekker rustig leventje te leiden. De huismuis komt algemeen voor in gebouwen en woningen en bezorgen daar dan ook de meeste overlast. Huismuizen kunnen enkele dagen zonder water als wat ze eten maar minimaal 15% vocht bevat. 

muis in huis

Hoe en waar ze een muizennest bouwen?

Een muizennest wordt gebouwd op een rustig plaats waar ze ongestoord aan gezinsuitbreiding kunnen doen. Muizen leven niet graag in een omgeving waar ze constant gestoord worden. Is dat wel het geval dan zullen ze die plaats gaan verlaten en elders hun heenkomen zoeken. Vaak hoor je als er ergens verbouwd wordt, of er wordt aan de weg gewerkt dat mensen ineens last van muizen in huis krijgen. Dit komt dan omdat ze ergens anders niet rustig kunnen nestelen. 

Een muizennest wordt gemaakt van vezelig materiaal dat wordt gevonden door de huismuizen. Stukjes touw, papiersnippers, stukjes stof van kleding, verpakking van voedsel, vulling van kussen, matrassen en kleden en van allerlei andere soorten vezelachtig materiaal. 

Muizen vormen een bolletje in het muizennest waar ze zich heerlijk warm en beschut kunnen voelen. Baby muisjes worden in het muizennest geboren en gezoogd. De zoogperiode van de jonge muisjes is 3 weken en dan gaan deze huismuizen het muizennest verlaten om zelf de omgeving te gaan ontdekken. 

Een vrouwtjes muis heeft een draagtijd van 3 weken en legt dan gemiddeld  5 a 6 jonge in haar muizennest. Na twee maanden zijn ook deze jonge muisjes geslachtsrijp en dan gaat de vermenigvuldiging razendsnel. 

muizennest-op-zolder

Waar kun je een muizennest vinden?

Zoals reeds gezegd kun je een muizennest vinden op een rustige plek. Plaatsen waar veel spullen liggen opgeslagen zijn ook vaak rustige plekken. Daar waar veel rommel ligt zul je zelf ook niet zo vaak komen en hebben muizen dus rust. Plaatsen waar je een muizennest tegen kunt komen zijn :

 • Op een rommelige zolder
 • In een rommelige kelder
 • In een rommelige garage
 • In een rommelige berging

Ik leg hier de nadruk op rommelig en dat is niet voor niets! Elke keer weer kom ik het tegen dat genoemde ruimten overvol liggen met spullen die men niet vaak en zelfs nooit meer gebruikt. Dat is op zich niet zo erg maar het ligt ook allemaal los en niet in dichte plastic bakken. Ik adviseer je echt om spullen die je opslaat in afgesloten plastic bakken te doen. Daar kunnen muizen niet bij om een muizennest in te maken. 

Andere plaatsen waar een muizennest kan zitten, maar waar je ze niet kunt zien, zijn boven je plafond, in de spouwmuur, achter een wand en achter keukenkastjes.

Een muis vangen met de beste muizenval

Heb je last van een muizennest in huis dan kun je een muis vangen met de beste muizenval. Voor huishoudelijk gebruik is de beste muizenval een professionele muizenval. Deze werken heel eenvoudig en zijn goedkoop in gebruik.  

Een muis vangen is niet voor iedereen. Sommige mensen zijn zelfs bang van een dode muis, en andere vinden het weer heel onhygiënisch. De beste muizenval is voor iedereen anders. Er zijn veel verschillende soorten muizenvallen om een muis te vangen, maar zou het niet fijner zijn als je een duurzamere oplossing zou kunnen toepassen, zodat de muizen niet steeds weer terug blijven komen?

Er zijn namelijk goede alternatieven voor zelfs de beste muizenval. Budget Ongedierte Bestrijden kan je daar heel goed bij helpen. Op mijn blog schrijf ik regelmatig TIPS en ADVIEZEN hoe je overlast van muizen duurzaam en milieuvriendelijk aan kunt pakken. 

Kijk eens hoe onze elektronische muizenverjagers jou zouden kunnen helpen met het oplossen van je muizenprobleem.  

Effectief een muizenval zetten / muizen vangen

Een muizenval zetten is geen hogere wiskunde, maar met een beetje hulp van de online ongedierte adviseur zal het je vast en zeker beter lukken. 

Muizen vangen kan met verschillende soorten muizenvallen. Ik ga je in dit artikel uitleggen hoe je een professionele muizenval effect kunt zetten. Dit is de val die wij zelf als professioneel muizenbestrijder in de praktijk ook gebruiken.

Er zijn ook houten, zeer goedkope muizenvallen in de handel verkrijgbaar. Deze muizenvallen hebben als nadeel dat je vingers ook heel snel gevangen worden. En dat is schrikken geblazen, dat kan ik je vertellen. Je zult je er niet aan verwonden maar een val die je een stuk eenvoudiger kunt zetten, is wel erg prettig. 

Ik ga je uitleggen hoe je een professionele muizenval effectief kunt zetten om muizen te vangen in je garage, opslagruimte, schuur, loods, stal of op een manege. Muizen klapvallen van professionele kwaliteit zijn eenvoudig zelf te zetten, hygiënisch en duurzaam in gebruik. Je kunt ze schoon maken, in tegenstelling tot de goedkopere houten muizenvallen. 

Je kunt een professionele muizenval dus meerdere keren gebruiken, ze gaan langer mee en de kans dat je vingers er tussen komen is nihil, mits je ze goed gebruikt.

Effectief een muizenval zetten

Op de moderne professionele muizenval zit een rondje, het zogenaamde lokaasdepot. In de praktijk zie ik vaak dat mensen het lokaasdepot te vol stoppen met bijvoorbeeld pindakaas of een ander lokmiddel.

Muizenklem details

TIP: Vul het lokaasdepot op een professionele muizenval maar voor de helft en druk de pindakaas goed aan. De muis moet dan echt moeite doen om bij het lokaas te komen en het eruit te halen. De kans dat je dan de muis vangt is aanzienlijk groter dan wanneer het lokaas eruit puilt aan de bovenkant. 

LEES OOK
Muizen vangen. Wat is het beste lokaas?
Elektronische muizenverjager voor in huis
Muizenval TIPS

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Hoe ontstaat een Muizenplaag

Hoe ontstaat een Muizenplaag

Zo ontstaat een muizenplaag Er wordt in de volksmond al snel over een muizenplaag gesproken, maar van een echte plaag…
Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
Ook handig bij jouw bestelling