Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Wat is diatomeeënaarde van voedselkwaliteit en waarvoor wordt het gebruikt?

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Wat is diatomeeënaarde van voedselkwaliteit en waarvoor wordt het gebruikt?

Producten: diatomeeenaarde, diatomeeenaarde voedselkwaliteit

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden (4)
25kg PestiNext Diatomeeënaarde (eco & gifvrij)
84,95
ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
5kg PestiNext Diatomeeënaarde (eco & gifvrij)
27,50
diatomeeenaarde-poeder-verstuiver-2
Handige Verstuiver / Sprayflacon voor poeder / diatomeeënaarde
4,97
ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
500g PestiNext Diatomeeënaarde (eco & gifvrij)
8,95

Diatomeeënaarde is een natuurlijk voorkomend zand

Diatomeeënaarde is een soort poeder gemaakt van het sediment van gefossiliseerde algen die in waterlichamen worden aangetroffen. Omdat de cellen van deze algen een hoog gehalte aan silica bevatten, bevat het gedroogde sediment dat uit deze fossielen wordt geproduceerd ook een zeer hoog silicagehalte. 

Deze afzettingen zijn over de hele wereld te vinden. De oude Grieken gebruikten diatomeeënaarde om bouwmaterialen te maken, zoals bakstenen en blokken. Later werd het populair in Europa voor verschillende industriële toepassingen.

Diatomeeënaarde is een natuurlijk voorkomend zand dat uit de aarde wordt gewonnen.

Het bestaat uit microscopisch kleine skeletten van algen – bekend als diatomeeën – die in de loop van miljoenen jaren zijn gefossiliseerd.

Er zijn twee hoofdtypen diatomeeënaarde: 

 1. voedselkwaliteit, die geschikt is voor consumptie.
 2. filterkwaliteit, die oneetbaar is maar veel industriële toepassingen heeft.

De diatomeeën in diatomeeënaarde bestaan ​​grotendeels uit een chemische verbinding die silica wordt genoemd. Silica wordt in de natuur vaak aangetroffen als onderdeel van alles, van zand en rotsen tot planten en mensen. Diatomeeënaarde is echter een geconcentreerde bron van silica, wat het uniek maakt.

Waarvoor wordt diatomeeënaarde gebruikt?

Bij orale inname wordt diatomeeënaarde gebruikt als een bron van silica, voor de behandeling van hoge cholesterolwaarden, voor de behandeling van constipatie en voor het verbeteren van de gezondheid van huid, nagels, tanden, botten en haar.

Bij toepassing op de huid of tanden wordt diatomeeënaarde gebruikt om tanden te poetsen of ongewenste dode huidcellen te verwijderen. Bij dieren wordt diatomeeënaarde van voedselkwaliteit gebruik voor het ontwormen en reinigen van het darmstelsel. 

Diatomeeënaarde wordt ook gebruikt in de industrie. Het wordt gebruikt om ongewenst materiaal uit drinkwater te verwijderen. Het wordt ook gebruikt als vulmiddel of om de vorming van klonten in voedsel, medicijnen, verf en plastic en kattenbakvulling te voorkomen. Het wordt gebruikt om gemorste vloeistoffen op te ruimen of voor isolatie in de industrie, maar ook om dingen te schrobben. Diatomeeënaarde wordt gebruikt als onderdeel van verschillende chemische tests. Het wordt ook gebruikt als insecticide.

Hoe werkt diatomeeënaarde ?

Diatomeeënaarde is een poeder dat ongeveer 80%-90% silica bevat. Silica bestaat in twee hoofdvormen, kristallijn en amorf (niet-kristallijn). De scherpe kristallijne vorm lijkt onder een microscoop op glas. Het heeft eigenschappen die het wenselijk maken voor tal van industriële toepassingen.

De twee belangrijkste soorten diatomeeënaarde variëren in hun concentraties kristallijn silica:

 • Voedselkwaliteit: Dit type bevat 0,5-2% kristallijn silica en wordt gebruikt als insecticide en antiklontermiddel in de landbouw- en voedingsindustrie. Filterkwaliteit: Ook bekend als non-food-grade, bevat dit type meer dan 60% kristallijn silica. Het is giftig voor zoogdieren, maar heeft veel industriële toepassingen, waaronder waterfiltratie en de productie van dynamiet.

Diatomeeënaarde van voedingskwaliteit bevat weinig kristallijn silica en wordt als veilig voor mensen en dieren beschouwd. Het type filterkwaliteit bevat veel kristallijn silica en is giftig voor de mens.

Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit geschikt voor mens en dier is een 100% natuurlijk en niet giftig product. Het is zeer sterk vochtabsorberend en heeft een schurend effect. 

Werking diatomeeënaarde van voedselkwaliteit niet voldoende onderzocht 

Dat diatomeeënaarde voor mij een geschenk uit de hemel is staat zo vast als een huis. De wereldwijd gemaakte claims over diatomeeënaarde zijn tot op heden echter niet voldoende wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd. In mijn ogen is dit een gemiste kans als het gaat om het vervangen van verschillende giftige bestrijdingsmiddelen tegen kruipende insecten. 

Diatomeeënaarde is in mijn ogen en fantastisch, 100 natuurlijk, niet giftig en zeer effectief product wat wereldwijd wordt gebruikt voor specifieke doeleinden zoals:

 • Bestrijden en weren van kruipende insecten.
 • Reinigen van het darmstelsel.
 • Ontwormen van dieren zoals paarden, koeien, schapen, honden, katten en kippen. 
 • Ondersteuning van een gezonde spijsvertering.
 • Voorziet het lichaam van sporenelementen.
 • Bevorderen gezondheid van huid en nagels. 

Zowel persoonlijk als beroepsmatig heb ik zeer goede en verbluffende resultaten behaald met gebruik van diatomeeënaarde. Ik adviseer je om je in te lezen in dit fantastisch product. Als je voor jezelf overtuigd bent van de eventuele voordelen die dit product heeft dan kun je besluiten om het zelf eens uit te proberen. Zoals reeds aangegeven kun je dit product heel breed inzetten en uitproberen. 

Wat er wordt beweert over diatomeeënaarde van voedselkwaliteit

 1. Diatomeeënaarde wordt gebruikt als insecticide om de wasachtige buitenlaag van het exoskelet van insecten te verwijderen. Sommigen geloven dat het ook parasieten kan doden, maar dit vereist verder onderzoek.
 2. Diatomeeënaarde van voedingskwaliteit bevat weinig kristallijn silica en wordt als veilig voor mensen beschouwd. Het type filterkwaliteit bevat veel kristallijn silica en is giftig voor de mens.
 3. Diatomeeënaarde wordt gebruikt als insecticide om de wasachtige buitenlaag van het exoskelet van insecten te verwijderen. Insecten drogen hierdoor uit en kunnen niet verder leven.
 4. Supplementenfabrikanten beweren dat diatomeeënaarde veel gezondheidsvoordelen heeft, maar dit is niet bewezen in onderzoeken.
 5. Sommigen beweren dat het silica in diatomeeënaarde het silicium in je lichaam kan verhogen en botten kan versterken, maar dit is niet bewezen.
 6. Een belangrijke gezondheidsclaim voor diatomeeënaarde is dat het je kan helpen ontgiften door je spijsverteringskanaal te reinigen. Deze claim is gebaseerd op het vermogen om zware metalen uit water te verwijderen, de eigenschap die diatomeeënaarde tot een populair filter van industriële kwaliteit maakt. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dit mechanisme kan worden toegepast op de menselijke en dierlijke spijsvertering 
 7. Diatomeeënaarde van voedingskwaliteit is veilig om te consumeren, maar inhaleer het niet.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft siliciumdioxide ook erkend als een veilig voedseladditief. In 2018 drong de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid er bij de Europese Unie op aan om strengere richtlijnen voor siliciumdioxide op te leggen totdat verder onderzoek kon worden gedaan.

Hoewel onderzoek tot nu toe suggereert dat er niet veel risico’s verbonden zijn aan de inname van siliciumdioxide, heeft de FDA bovengrenzen gesteld aan het gebruik ervan: Siliciumdioxide mag niet meer bedragen dan 2 procent van het totale gewicht van een voedingsmiddel. Dit komt vooral omdat hoeveelheden hoger dan deze vastgestelde limieten niet voldoende zijn onderzocht.

Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit voor menselijk gebruik

Allereerst wil ik iedereen aanraden als je diatomeeënaarde wilt gaan gebruiken om jezelf zoals reeds aangegeven eerst goed te onderzoeken wat het nu precies is en wat het voor jou of je dieren kan betekenen. 

Als je voor jezelf diatomeeënaarde wilt gaan gebruiken dan kun je dat op de hiuer onder aangegevn maniert doen. Let er wel op dat dit mijn manier van gebruik is en dat jezelf ook  andere toepassingsmogelijkheden kunt gebruiken. 

 • Ik zelf gebruik diatomeeënaarde op een lege maag in de ochtend. Mijn  ervaring is dat je met een klein beetje moet beginnen daar je anders als bijwerkingen kunt krijgen dat je jezelf grieperig voelt en hoofdpijn krijgt. Bouw het gebruik dus langzaam op en begin met een halve theelepel.

  Voeg de halve theelepel toe aan een groot glas water en meng dit goed. Drink het mengsel in een keer op. De smaak is kleiachtig. Je kunt het ook aan bijvoorbeeld yoghurt of een sapje toevoegen voor een betere smaak. Veel water drinken is belangrijk om afvalstoffen af te voeren. Hoofdpijn en grieperig komen doordat je lichaam gaat ontgiften, het is geen bijwerking van de diatomeeënaarde. 

Op dezelfde wijze kun je diatomeeënaarde ook aan dieren geven of je kunt het vermengen met voer. Let hierbij op dat je nooit meer dan 2% van het totaal gewicht van het dagelijkse voer geeft.  

Het nemen van diatomeeënaarde van voedselkwaliteit zal niet alleen helpen hoe je er uitwendig uitziet, maar het zal je ook intern helpen. Dit 100% natuurlijk product kan zelfs helpen bij het creëren van een meer regelmatige stoelgang en het ontgiften van je spijsverteringsstelsel. Je zal dit snel genoeg merken als jet het gaat gebruiken.

De verhoogde collageenproductie die het gevolg is van het toevoegen van silica aan je dieet kan een gezonde spijsvertering ondersteunen, waardoor je lichaam meer voedingsstoffen kan opnemen en meer onnodig afval kan wegspoelen.

Wil je wat afvallen? Collageen helpt een gezond metabolisme te ondersteunen en kan je helpen je gewicht te beheersen in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging.

Collageen helpt de gezondheid van de gewrichten te bevorderen en kan gewrichtspijn na verloop van tijd verminderen en het kraakbeen versterken dat onze gewrichtsbewegingen dempt.

Studies hebben ook aangetoond dat voedselkwaliteit diatomeeënaarde, wanneer het dagelijks wordt ingenomen, kan helpen bij het bevorderen van een gezond cholesterolgehalte.

Zoals reeds aangegeven heb ik zelf alleen maar positieve ervaringen met het gebruik van diatomeeënaarde. Probeer het eerst altijd zelf even uit voor 3 maanden zodat je ook werkelijk de voordelen voor jezelf kunt vaststellen. 

Diatomeeënaarde zit in veel producten verwerkt

Silica is ook een ingrediënt in veel tandheelkundige, huidverzorgings- en cosmetische producten. Waarom zou je geld uitgeven aan dure cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging als je silica-rijke diatomeeënaarde kunt gebruiken?

Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit zit onder andere in:

 • Verschillende insecten bestrijdingsmiddelen als mechanisch bestrijdingsmiddel.
 • Tandpasta`s.
 • Als natuurlijk scrubmiddel om je huid en poriën schoon te maken. 
 • Als natuurlijk masker om een vette huid droger te krijgen.
 • Als natuurlijk haarmasker. 

Benamingen van diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde heeft verschillende benamingen maar het uiteindelijke product is hetzelfde namelijk Amorf Silica. De verschillende benamingen zijn:

 1. diatomeeënaarde
 2. kiezelgoer
 3. kiezelaarde
 4. siliciumoxide

Aanbevolen hoeveelheid diatomeeënaarde van voedselkwaliteit voor dieren

 • Paarden 10 a 30 gram per dag
 • Honden onder 20 kg 2 theelepels
 • Honden boven 20 kg 1 eetlepel
 • Honden boven de 40 kg 2 eetlepels
 • Katten 1 theelepel
 • Kittens 1/2 theelepel
 • Kippen 5 % van het rantsoen gewicht
 • Rundvee 2 % van het droge rantsoen gewicht
 • Kalveren 4 gram s’morgens
 • Varkens 2 % van het rantsoen gewicht
 • Schapen 1 % van het krachtvoer gewicht
 • Geiten 1 % van het krachtvoer gewicht
budget-ongedierte-bestrijden-direct-bestellen

Als anti-parasitaire kuur 2 a 3 maanden dagelijks geven, 1 à 2 keer per jaar.(o.a. vanwege de cyclus van de darm parasieten)

Hoewel het gebruikelijker is om Diatomeeënaarde te gebruiken als vlooienpreventie, hebben veel mensen kleine hoeveelheden DE aan het dieet van hun huisdier toegevoegd. Er zijn tal van voordelen die een huisdier kan krijgen van een consistente dosering van dit 100% natuurlijke product. 

Eigenaren van gezelschapsdieren zoals honden en katten die hun huisdier diatomeeënaarde van voedselkwaliteit hebben gegeven, hebben ontdekt dat hun huisdier een verbeterde vacht, eetlust, stofwisseling en spijsvertering heeft.

DE bestaat grotendeels uit amorf silica, maar het bevat ook calcium, magnesium, titanium dioxide, gallium, natrium en andere sporenelementen. Houd er rekening mee dat er verschillende soorten diatomeeënaarde zijn, dus zorg ervoor dat je diatomeeënaarde van voedingskwaliteit voor je huisdier koopt.

Pure Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit

Dit is 100% natuurlijke, ongewijzigde Diatomeeenaarde die eenvoudig uit de aarde is gewonnen en voor jouw gebruik is verpakt. Dit is het soort dat we hier verkopen op Budget Ongedierte Bestrijden.

Voedselkwaliteit Diatomeeënaarde biedt een alternatieve methode om je lichaam en dat van dieren te ontgiften, met een goedkope, eenvoudige en effectieve manier. Het vereist geen vasten of slecht smakende gezondheidsvoeding, en veel mensen gebruiken het met succes.

De natuurlijke, absorberende, en schurende aard van diatomeeënaarde maakt het een ideale interne reiniger voor mens en dier. Terwijl het door je systeem gaat, absorbeert het schadelijke gifstoffen, en het doet dit zonder dat je je dieet of levensstijl hoeft te veranderen.

Voeg eenmaal per dag ongeveer een theelepel diatomeeënaarde van voedingskwaliteit toe aan je ochtendwater of voeg het toe aan je lekkere ochtend fruit-smoothies!

Neem het op een lege maag in, minstens een uur voor of twee uur na het eten. Verhoog de komende weken langzaam je diatomeeën-dosering van één halve theelepel naar maximaal twee theelepels, één in de ochtend en één theelepels avonds. We raden aan om maximaal een eetlepel per dag in te nemen. Zorg ervoor dat je elke dag veel water drinkt om je systeem gehydrateerd te houden!

budget-ongedierte-bestrijden-direct-bestellen

LEES OOK
Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement
Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken
Ontwormen van je paard met diatomeeenaarde
Bloedluis bij kippen voorkomen met diatomeeenaarde

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

2 reacties

 1. Goededag
  Ik heb een vraag kan dit product ook bijmensen toegepast worden
  5kg PestiNext Diatomeeënaarde (eco & gifvrij)

  Mvg I.Mazur

  1. Beste Mazur, Onze diatomeeenaarde is van voedselkwaliteit en kan voor menselijke consumptie gebruikt worden. Zelf gebruik ik het ook regelmatig en heb er veel profijt van. Gebruik het wel met mate. Zelf neem ik regelmatig een theelepeltje vermengd met water. Met vriendelijke groet François.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product Misschien heb je nog nooit van diatomeeënaarde gehoord, maar de kans is groot dat…
Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Diatomeeënaarde het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen Diatomeeënaarde is een uniek 100% natuurlijk product met zeer veel positieve eigenschappen en gebruiksmogelijkheden.…
Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde voor je paard als voedingssupplement en als natuurlijke ontwormer.  Diatomeeënaarde kan op verschillende manieren worden gebruikt als voedingssupplement voor…
Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Diatomeeenaarde is een natuurlijke stof Bedwantsen weren met diatomeeënaarde is een 100% gifvrije en zeer effectieve manier om van deze…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling