Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Wat is een Ovi-Catch muggenvanger – muggenval?

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Wat is een Ovi-Catch muggenvanger – muggenval?

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Catchmaster-Ovi-Catch AGO muggenvanger-muggenval-INCLUSIEF HOOI BOB
CatchMaster Ovi-Catch™ AGO Muggenval
69,95
Ovi-catch muggenval-muggenvanger-muggen-INCLUSIEF HOOI BOB
2x CatchMaster Ovi-Catch™ AGO Muggenval
97,50

De CatchMaster Ovi – Catch AGO Muggenval is speciaal ontworpen en gebouwd om muggen te vangen tijdens het hoogtepunt van de broedcyclus. Elke muggenvanger bevat een lijmbord aan de binnenkant met een gemaximaliseerd lijmoppervlak, zodat het gebruik van pesticiden niet nodig is. 

Deze krachtige muggenval zal muggen vangen zoals de gelekoortsmug (Aedes Aegypti) en Aziatische tijgermug (Aedes Albopictus) die ziekten zoals zika-, chikungunya- en dengue-virussen dragen. Het duurzame gevormde ontwerp is gunstig om te voorkomen dat meer dan honderd eieren per vrouwelijke mug uitkomen. 

Deze muggenval is ook ideaal om te gebruiken in buitengebieden waar veel muggen actief aanwezig kunnen zijn. De lijmborden beschikken over een UV-bestendige lijm formule en is door de experts als effectief beschouwd, waardoor ze perfect zijn voor programma’s voor het monitoren en verminderen van muggen. 

Deze vallen voor het bestrijden van muggen worden als efficiënt en kostenbesparend beschouwd omdat ze geen elektriciteit of batterijen nodig hebben om te functioneren. De val heeft een vochtbestendig ontwerp waarvan bewezen is dat het veilig is voor het milieu. De Ovi Catch muggenvangers zijn ontworpen en  gemaakt in de Verenigde Staten van Amerika. 

Elke set bevat 2 muggenvangers compleet met 2 opvangbakken en 2 lijmborden.  Vervangende lijmborden vindt je hier.  

Functies en specificaties van de Ovi-Catch muggenvanger

Gebruiksinstructies

 1. Vul de 19 liter container met 10 liter leidingwater, tot net onder de afvoer sleuven in de emmer.
 2. Voeg ongeveer een handvol organisch materiaal, bij voorkeur hooi, toe aan het water.
 3. Plaats het deksel op de 19 liter container.
 4. Plaats het gaas op de bodem van de opvangkamer.
 5. Haal de lijmborden van elkaar af en installeer ze aan de binnenkant van de opvangkamer, met de plakkerige kant naar binnen gericht. 
 6. Schroef het kamer deksel erop.
 7. Plaats de opvangkamer met het schroefdeksel erop, door in het deksel te klikken.
 8. Plaats de val in de achtertuin van het pand op een koele, schaduwrijke, vochtige plek uit de wind. Probeer de zwarte band in een contrasterende omgeving te plaatsen.

Soms worden preventieve maatregelen genomen om de muggenpopulatie onder controle te houden. De CatchMaster Ovi-Catch Ago Muggenval is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen en stopt muggenplagen voordat ze zich voordoen. 

Eén set bevat twee Ovi-Catch muggenvallen en twee lijmborden om volwassen muggen te vangen en om te voorkomen dat de larven uitkomen en uitgroeien tot broedende, bloedzuigende volwassenen. De vallen zijn eenvoudig op te zetten en kunnen buiten worden gebruikt waar muggen het meest voorkomen.

Hoe Catchmaster Ovi-Catch lijmborden werken

Ovi-Catch Ago muggenvallen hebben een container achtig ontwerp met drainagesleuven, lijmborden en een opvangbak. Het is een container van 19 liter die moet worden gevuld met water en hooi om vrouwelijke muggen te lokken. Omdat ze hun eieren in water leggen, bieden deze containers de nodige elementen voor de vrouwtjes. Zodra ze de val binnenkomen, blijven de muggen op hun plaats. Alle gelegde eieren zitten ook vast en kunnen niet uitkomen.

Waar kun je de Ovi-Catch muggenvallen gebruiken?

Gebruik de Ovi-Catch Ago muggenvallen in gebieden waar de muggenpopulaties normaliter uit de hand lopen. Ze kunnen in achtertuinen van woningen worden geplaatst om de muggen te vangen en te bestrijden. Omdat ze niet giftig zijn, hoef je jezelf geen zorgen te maken over het plaatsen ervan in gebieden waar kinderen en huisdieren spelen, zolang ze maar zijn opgesteld zoals aangegeven op het etiket. Ze kunnen worden gebruikt op commerciële eigendommen en industriële locaties om te voorkomen dat muggen ziekten verspreiden naar mens en dier.

Tegen welke muggen werkt de Ovi-Catch muggenvanger

Catchmaster ontwierp de Ovi-Catch Ago muggenvangers om muggen effectief te vangen en plagen te voorkomen. Ze vangen allerlei soorten muggen op, ook muggen die ziekten verspreiden zoals het zikavirus, chikungunya en West-Nijl virus. Vrouwelijke muggen hebben slechts ongeveer een centimeter water nodig om hun eitjes te leggen tijdens het broedseizoen. Door deze containers(emmers) met water te vullen, krijgen deze insecten een plek om hun eitjes te leggen. Het vangt ze echter op en houdt de bevolking onder controle.

Voordelen van de Catchmaster Ovi-Catch muggenval

Een van de grootste voordelen van het gebruik van Ovi-Catch muggenvallen is hun vermogen om muggen te vangen zonder chemicaliën te gebruiken. De meeste huiseigenaren en bedrijven willen een alternatief voor pesticiden die schadelijk kunnen zijn voor hen, hun huisdieren en nuttige insecten in het gebied. Deze muggenvallen gebruiken water om met name vrouwtjes muggen te lokken, evenals lijmborden en vangbak om de muggen op te vangen. Het is niet nodig om aas of chemische sprays te gebruiken om het ongedierte te elimineren. 

Andere voordelen zijn onder meer:

 • Geen batterijen of elektriciteit nodig
 • Heeft een UV-bestendige lijm
 • Perfect voor het monitoren van muggenplagen
 • Milieuvriendelijk alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen
 • Eenvoudig te installeren op woningen en commercieel vastgoed
 • Duurzaam en solide weersbestendige muggenvangers
 • Voor professioneel en particulier gebruik

Catchmaster Muggenvallen zijn milieuvriendelijk

Van muggen is bekend dat ze talloze virale ziekten op mensen overdragen, van zika tot knokkelkoorts. Vrouwelijke muggen kunnen tussen de 100 en 200 eieren per keer leggen voordat ze sterven. Dat zijn honderden muggen om aan de populatie toe te voegen.

Catchmaster Ovi-Catch Ago Muggenvallen vangen de muggen en voorkomen een muggenplaag. Ze werken zonder de noodzaak van chemische bestrijdingsmiddelen en hebben geen batterijen of elektriciteit nodig, waardoor ze de ideale oplossing zijn tegen overlast van muggen voor zakelijk en particulier gebruik.

Gebruik Ovi-Catch Ago muggenvallen in gebieden waar de muggenpopulaties uit de hand lopen. Ze kunnen in achtertuinen van woningen worden geplaatst om de muggen te vangen en te bestrijden. Omdat ze niet giftig zijn, hoef je jezelf geen zorgen te maken over het plaatsen ervan in gebieden waar kinderen en huisdieren spelen, zolang ze maar zijn opgesteld zoals aangegeven op het etiket. Ze kunnen worden gebruikt op commerciële eigendommen en industriële locaties om te voorkomen dat muggen ziekten verspreiden naar mens en dier.

Tegen welke muggensoorten werkt de Ovi-Catch muggenval?

Catchmaster ontwierp de Ovi-Catch Ago muggenvallen om vooral steekmuggen te vangen en plagen te voorkomen. Ze vangen allerlei soorten muggen op, ook muggen die ziekten verspreiden zoals het zikavirus, chikungunya en het West-Nijl virus. Vrouwelijke muggen hebben slechts ongeveer een centimeter water nodig om hun eieren te leggen tijdens het broedseizoen. Door deze containers met water te vullen, krijgen deze insecten een plek om hun eieren te leggen. Het vangt ze echter op en houdt de muggenpopulatie onder controle.

Voordelen van Catchmaster Ovi-Catch muggenvangers

Een van de grootste voordelen van het gebruik van Ovi-Catch muggenvanger is hun vermogen om muggen te vangen zonder chemicaliën te gebruiken. De meeste huiseigenaren willen een alternatief voor pesticiden die schadelijk kunnen zijn voor hen, hun huisdieren en nuttige insecten in het gebied. Deze vallen gebruiken water om de muggen te lokken, evenals lijmborden en vallen om muggen te vangen. Het is niet nodig om aas of chemische sprays te gebruiken om muggen te elimineren. 

Andere voordelen zijn onder meer:

 • Geen batterijen of elektriciteit nodig
 • Heeft een UV-bestendige lijm
 • Perfect voor het monitoren van muggenplagen
 • Milieuvriendelijk alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen
 • Eenvoudig te installeren op woningen en commercieel vastgoed

Veelgestelde vragen en specificatie van de Ovi-Catch muggenvallen

 1. Tegen welke muggensoorten kan ik deze muggenval gebruiken?
  Ovi-catch kun je inzetten tegen de vrouwtjes van steekmuggen. Gelekoortsmug, Aziatische tijgermug. Effectief tegen muggen die broeden in stilstaand water. 
 2. Waar kan ik de Ovi-Catch muggenvangers gebruiken?
  Particuliere woningen in een waterrijk gebied, veehouderijen, maneges, recreatieparken, campings en overal waar veel overlast van muggen is. 
 3. Waar plaats ik het beste deze muggenvallen?
  Plaats ze op koel, schaduwrijke plekken uit de wind. Ze kunnen ook tussen struiken gezet worden. 
 4. Hebben de muggenvangers veel onderhoud nodig?
  Nee….deze muggenvangers zijn onderhoudsvriendelijk. Ik adviseer je om ze elke maand een keer te controleren of het lijmbord eventueel vervangen moet worden. 
 5. Wat zijn de afmetingen van de container (emmer)?
  40 cm hoog en 32 cm breed
 6. Hoeveel heb ik er nodig?
  Dit is afhankelijk van het soort gebruik. Voor particulier gebruik is het advies om er 2 te gebruiken. Plaats ze achter in de hoeken van de tuin. Zakelijk gebruik zoals bijvoorbeeld veehouders en andere agrarische bedrijven, maneges en industriële bedrijven 4 tot 8 muggenvallen per hectare.
 7. Is de Ovi-Catch veilig te gebruiken?
  Ja…de vallen zijn veilig te gebruiken. Zorg er wel voor dat kinderen ze niet om kunnen gooien en niet bij het lijmbord kunnen komen.
budget-ongedierte-bestrijden-direct-bestellen

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

LEES OOK
Hoe gevaarlijk zijn muggenbeten
Wat studies zeggen over de Ovi-Catch muggenval
Muggenbestrijding op de boerderij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

Effectieve manieren om muggen te weren

Effectieve manieren om muggen te weren

Het is belangrijk om muggen op afstand te houden Ben jij ook op zoek naar effectieve manieren om muggen ​​te…
Muggenbeten bij paarden. Dit kun je eraan doen!

Muggenbeten bij paarden. Dit kun je eraan doen!

Muggenbeten bij paarden Voor elke ruiter heeft de gezondheid en het welzijn van zijn of haar paard de hoogste prioriteit.…
Muggenval ter bescherming van paarden

Muggenval ter bescherming van paarden

Proactief omgaan met muggenbeheersing Als je op dit artikel terecht komt dan zal je absoluut iets meer weten over hoe…
Muggenbestrijding op de boerderij

Muggenbestrijding op de boerderij

Muggenbestrijding is van cruciaal belang Nederlandse en Europese huishoudens zijn gaan vertrouwen op een voedselvoorziening die overvloedig, betaalbaar en veilig…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling