Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Wat is Tupoleum? en hoe gebruik je het?

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Wat is Tupoleum? en hoe gebruik je het?

Producten: geurverdrijfmiddel konijnen, tupoleum, verjagen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

kleine plastic geurzuil voor tupoleum witte
Geurzuil voor Tupoleum®
31,75
Tupoleum – Geurverdrijfmiddel
Oase blokjes voor Tupoleum® (geurverdrijfmiddel)
4,95
tupoleum
1l Tupoleum® (geurverdrijfmiddel)
76,25
tupoleum
0.5l Tupoleum® (geurverdrijfmiddel)
44,45

Wat is Tupoleum?

Tupoleum is een geurstof welke je kunt gebruiken om verschillende soorten wild en knaagdieren te verjagen van plaatsen waar je ze niet wilt hebben, waar ze schade kunnen toebrengen of van plaatsen waar ze een gevaar vormen voor zichzelf of voor ons als mens.

Tupoleum is een afweer en verdrijf geur op basis van natuurlijke vijanden, etherische oliën en brand. De combinatie van deze afschrikkende geuren maakt Tupoleum tot een uniek product dat zijn effectiviteit reeds heeft bewezen. Tupoleum is uitvoerig getest en wordt grootschalig ingezet door de Nederlandse Spoorwegen, Prorail en Natuurmonumenten. 

Door de essentiële oliën in dit wonderbaarlijke verdrijf en afweermiddel is de vloeibare substantie bestand tegen snelle verdamping waardoor het middel dat eenmaal is aangebracht tot wel 4 maanden lang zijn afschrikkende geur blijft afgeven. 

Tupoleum is een niet giftige substantie, volledig ongevaarlijk voor je gezondheid, en veilig voor de natuur en ons milieu. 

Voordelen van Tupoleum

Tupoleum heeft een aantal zeer gunstige voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld wild, steenmarters, konijnen, ratten en muizen verjagen van plaatsen waar ze overlast veroorzaken. Tupoleum is door zijn indringende geur niet binnen te gebruiken, mits het ergens in een ruimte is waar je niet vaak hoeft te zijn. 

 1. Tupoleum is 100% biologisch afbreekbaar
 2. Tupoleum is niet gevaarlijk voor mensen
 3. Tupoleum is niet gevaarlijk voor dieren
 4. Tupoleum is milieuvriendelijk
 5. Tupoleum is natuurvriendelijk
 6. Tupoleum vormt geen gevaar voor flora en fauna
 7. Tupoleum heeft een duurzame werking
 8. Tupoleum is zeer effectief
 9. Tupoleum is diervriendelijk

Tegen welke diersoorten is Tupoleum inzetbaar?

Tupoleum is ontwikkeld om wild en knaagdieren te verjagen van plaatsen waar ze overlast veroorzaken, schade toebrengen of een gevaar vormen voor zichzelf of voor de mens. 

Tupoleum is buiten inzetbaar tegen de volgende diersoorten:

 • Ratten
 • Muizen
 • Konijnen
 • Steenmarters
 • Wilde zwijnen
 • Herten
 • Reeën
 • Vossen
 • Mollen

Hoe gebruik je Tupoleum

Tupoleum is een afschrikkende geurstof die wordt gedragen door de lucht. Afhankelijk van het gebruik zijn er verschillende geurzuiltjes te verkrijgen waarin de geurstof wordt aangebracht. De geurzuiltjes variëren in formaat en afhankelijk waarvoor ze worden ingezet kies je voor het formaat geurzuil. 

Afhankelijk van de grootte van het terrein kies je voor 1 of meerdere geurzuiltjes. Er zijn verschillende soorten geurzuiltjes die als drager dienen voor Tupoleum. De verschillende soorten geurzuiltjes zijn:

 1. Grafwachters. Deze bestrijken en omtrek van 3 meter.
 2. Kartonnen kokers. Deze bestrijken een omtrek van 5 meter.
 3. Kleine kunststof kokers. Deze bestrijken een omtrek van 15 meter.
 4. Grote kunststof kokers. Deze bestrijken een omtrek van 30 meter.

Bovenvermelde dragers van de geurstof zullen 3 a 4 maanden na het vullen effectief geur af blijven geven. Na die tijd dienen ze hervuld te worden. Heb je steeds tijdelijk overlast van ongewenste dieren dan hoef je het product ook maar tijdelijk te gebruiken. 

Zorg dat de kokers altijd op een plek staan waar de wind bin kan komen. Wind is de drager en verspreider van de geur. Zuiltjes bij voorkeur 30 cm boven de grond. 

Waar is Tupoleum inzetbaar?

Tupoleum is op zeer veel plaatsen inzetbaar. Heb je daar vragen over bel ons dan gerust even zodat wij je kunnen helpen. Voorbeelden waar Tupoleum inzetbaar is zijn:

 1. Tankstations
 2. Golfbanen
 3. Sportvelden
 4. Aspergevelden
 5. Vliegvelden
 6. Begraafplaatsen
 7. Volkstuinen
 8. Taluds van spoorwegen
 9. Taluds van wegen
 10. Taluds van bruggen

En nog veel meer!

Tupoleum is uitvoerig getest

Tupoleum is een uitvoerig getest product. Grote Nederlandse ondernemingen werken succesvol met dit ondraaglijke geur middel tegen de reeds genoemde diersoorten.

 • Nederlandse Spoorwegen gebruikt het tegen konijnen in het talud van de spoorwegen.
 • Prorail gebruikt het om wild van het spoor weg te houden.
 • Natuurmonumenten gebruikt het om wild op bepaalde plaatsen zoals snelwegen weg te houden.
 • Landbouwers gebruiken het om vraatschade aan gewassen en fruitbomen te voorkomen.
 • Waterschappen gebruiken het tegen ratten en konijnen in rivierdijken.
 • Sluiscomplexen gebruiken het tegen ratten en konijnen.
 • Agrarische bedrijven gebruiken het tegen mollen, vossen en ratten op hun terrein.
 • Particulieren gebruiken het om ratten, muizen of mollen van hun erf te weren. 

Samenstelling Tupoleum geurstof 

De geurstof TUPOLEUM® is een natuurlijke en volledig biologisch product waarvan de samenstelling is afgestemd op een intens en bedreigende waarneming door het wild. Elk wild dier voelt zich door deze geur bedreigd en onzeker en verlaat of vermijdt de locatie waar de geurstof wordt waargenomen. 

Ingrediënten Tupoleum

De basisstof bestaat uit etherische oliën, gedistilleerd water en vloeibare zeep. Het hoge aandeel van olieachtige substantie veroorzaakt een zeer langdurige verdamping van de werkzame geurstoffen en dat betekent een lange periode van effectiviteit. Gebruik Deze buitengewoon onaangename en doordringende ruikende dispersie is voor zowel mensen als dieren niet giftig, volledig onschadelijk voor de gezondheid en niet gevaarlijk voor de bodem en het grondwater (water-gevarenklasse WGK 1). 

De geurstof TUPOLEUM® dient als volgt te worden behandeld:

 • Volle, aangebroken en lege verpakkingen van TUPOLEUM® opslaan in een goed geventileerde vorstvrije ruimte
 • Schade aan de verpakkingen voorkomen en liefst uitsluiten en pas bij het voorgenomen gebruik de verpakking gaan openen
 • Flessen goed schudden. – Gebruik altijd wegwerphandschoenen en veiligheidsbril bij het hanteren van TUPOLEUM®
 • Spetters op kleding of huid met overvloedig water verwijderen
 • Tijdens opslag, opslag en transport de verpakking beschermen tegen gebruik door kinderen en onbevoegden.

Hulpmiddelen voor het plaatsen van Tupoleum

Tupoleum® microzuil/stinky Deze kunststof kokers hebben een „cistern“ met kokos chips. Deze kokers worden met Tupoleum® gevuld en op diverse plaatsen neergelegd.

Oase blokjes. Deze blokjes kun je volledig doordrenkt met Tupoleum inbrengen in ratten- en muizenholen. 

LEES OOK
Ratten verjagen met geur – Tupoleum
Muizen verjagen met geur
Muizen verjagen

12 reacties

 1. even een vraag over het gebruik van Tupoleum.
  is het ook in veestallen te gebruiken, heeft het vee er last van?
  of is het vooral bedoeld voor gebruik buiten de stallen?

  1. Beste Karel, Het wordt veel gebruikt rondom de stallen. Koeienstallen zijn tegenwoordig veelal open en daar wordt het ook gebruikt. De gehouden dieren hebben er geen last van. Ik hoop dat je vraag zo voldoende is beantwoord? Met vriendelijke groet François

 2. Wij moeten de warmtepomp van ons zwembad beschermen tegen muizen. De warmtepomp bevindt zich zo’n 6 meter van het zwembad. Hoe ver draagt de stank van zo’n ‘grafwachter’ ongeveer ? We zouden namelijk zelf ook niet van ons zwembad willen worden verdreven..

  Aangezien dit middel op de wind werkt en de wind nooit van alle kanten tegelijk komt, is het dan beter om bv 2 ‘grafwachters’ te installeren aan 2 zijden van de warmtepomp of zou 1 voldoende zijn ?

  Bvd

  1. Beste Bernhard, Tupoleum is voor buitengebruik, mar in de buurt van een zwembad lijkt me dit geen goed idee. De geur is zeer sterk en als de wind naar het zwembad staat ruikt je het inderdaad zelf ook. Om de waterpomp en bedrading te beschermen kun je beter de PestiNext elektronische muizenverjagers gebruiken. Hiermee creëer je rondom elektrische bedrading en apparatuur een omgeving die muizen niet prettig vinden en weg gaan. Om voor mij een beter beeld te krijgen mag je mij ook altijd even bellen zodat we de situatie door kunnen nemen. Met vriendelijke groet François

 3. Hoi hoi op de zolderverdieping van ons vakantiehuis in Thüringen zitten een paar relmuizen. Ze zijn er name in de avond en nacht actief. Ze zitten onder het dakbescot en tussen vloer van de zolder en plafond van de slaapkamers.
  Kunnen we tupoleum gebruiken voor de vrperdrijving van deze knaagdieren?

 4. Hoe is het middel voor honden en katten?
  Ratten en muizen plaag in de schuur met paarden waar ook katten leven en honden komen.
  Groet Ilonka

 5. Is het ook mogelijk om het product binnen (op een grote zolder, alleen toegankelijk via een luik en met beperkte stahoogte) te gebruiken?
  Met vriendelijke groeten, Soleil

  1. Beste Soleil, dank voor je bericht. Het advies is om binnen een Tupoleum te gebruiken vanwege de doordringen en penetrante geur van brandlucht. Ik adviseer het ook echt niet om binnen te gebruiken mits je ervan overtuigd bent dat de geur niet naar beneden kan komen. met vriendelijke groet Francois

  1. Beste Saskia, Tupoleum werkt inderdaad ook tegen katten in je tuin. Zorg er wel voor dat je de geurzuil zo plaatst dat de wind erbij kan komen. De geur wordt namelijk gedragen door de wind. Plaats daarom de zuil of zuiltjes altijd op een verhoging van een centimeter of 30 hoog. Met vriendelijke groet Francois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

Zo kun je konijnen uit je tuin houden

Zo kun je konijnen uit je tuin houden

Konijnen zijn geen knaagdieren Konijnen worden vaak als knaagdier aangemerkt maar dat zijn ze niet. Officieel behoren konijnen tot de…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling