Wat is weren van muizen en ratten

Tips & advies over ongedierte

Wat is weren van muizen en ratten

Producten: Muizen weren, ratten weren

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Voegenreparatiekit-1
Voegenreparatiekit
5,97
verzinkt-muizengaas-kippengaas
Verzinkt Muizengaas - Kippengaas
19,97
rvs wering krul - muizengaas
2 x RVS Wering Krul
1,37
rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet
Muizengaas - Afdichtingsnet -rvs wering gaas 5 cm
5,7547,50

Weren van ratten en muizen

Weren van muizen en ratten is een cruciale stap in het duurzaam en milieuvriendelijk voorkomen en beheersen van deze knaagdieren, maar weren werkt ook effectief tegen wespen en vliegen in je spouwmuur. Weren kan soms een intensieve klus maar in de meeste gevallen valt het wel mee als je weet wat je het beste kunt doen. Weren is een actie welke absoluut effectief is in het beheersen van overlast van muizen en ratten.

Heb jij overlast van muizen of ratten in je huis of bedrijf dan is weren één van de belangrijkste maatregelen die je echt dient te gaan nemen. 

Waarom weren van muizen en ratten

Waarom je aan wering zou doen is simpelweg om twee redenen. Deze twee redenen zijn:

  1. Voorkomen dat muizen en ratten binnen kunnen komen.
  2. Voorkomen dat muizen of ratten zich binnen kunnen verplaatsen. 

Voorkomen is beter dan bestrijden

Als je op een goede manier weringsmaatregelen neemt, dan doe je daarmee een duurzame en milieuvriendelijke investering, die je absoluut terug verdient. Weren van muizen en ratten is een éénmalige actie waarvan je jarenlang plezier hebt. Muizen en ratten zoeken de warmte op als het buiten kouder gaat worden. Natuurlijk kun je ook in de zomerdag overlast van beide diersoorten hebben. Ze leven nu eenmaal graag in de buurt van mensen.

Als je bewust omgaat met het weren van muizen en ratten dan wordt je ongediertepreventie ook steeds beter. Als je er bewust mee omgaat dan zie je ook steeds meer openingen en doorgangen. Realiseer jezelf goed dat muizen en ratten zich toegang tot je pand kunnen verschaffen door zeer kleine openingen. Muizen kunnen door een opening van 5 millimeter en ratten door 1,5 centimeter. 

Buitenmuur weren

Weringsmaatregelen aan de buitenmuur zijn vaak een kwestie van voegen dicht maken met rvs wering gaas. Hierdoor zijn de ventilatie openingen afgesloten voor muizen en ratten, maar blijven hun ventilatiefunctie behouden. Grote gaten kunt je heel simpel met voegenreparatiekit dicht maken. Kozijnen die niet goed aansluiten en dergelijke kun je heel simpel dicht kitten. Hou daarbij wel rekening dat je er eerst rvs wering krul in stopt zodat muizen of ratten er niet doorheen kunnen knagen. 

Weren van hemelwaterafvoeren

Dit is even een punt van aandacht en daarom wil ik je dit even extra uitleggen. Openingen rondom hemelwaterafvoeren zijn vaak erg groot. Er kunnen muizen, ratten maar ook wespen gemakkelijk door naar binnen komen. Om deze openingen op een goed manier dicht te maken kun je als volgt te werk gaan. 

  1. Vul de open ruimte op met rvs wering krul. 
  2. Je kunt de krullen alvoren ze in de opening te doen vullen met pur of kit zodat het een harde massa wordt. 
  3. Zorg ervoor dat de rvs wering krullen voldoende diep in de opening zitten zodat je dit nog kunt opvullen. 
  4. Vul de ruimte op met voegenreparatiekit.
  5. Nu zijn je hemelwaterafvoeren weer helemaal dicht zodat er geen ongewenste beestjes meer door naar binnen kunnen.  

Binnen weren

Binnen weren heeft te maken met het verplaatsen van ongedierte. Muizen en ratten struinen graag door heel je woning of bedrijf. Dat is ook de reden waarom je overal, en op de meest verschillende plaatsen keuteltjes kunt vinden van deze ongenode gasten. Binnen weren heeft als functie dat je de bewegingsvrijheid van muizen en ratten ontneemt. Dit doet je door leidingdoorvoeren dicht te maken, en door gaten van de ene kamer naar de andere dicht te maken. Maak bijvoorbeeld de leidingdoorvoeren vanuit de kelder en kruipruimte naar boven dicht. Maak oude gaten van verwarmingsbuizen dicht. 

Te vaak excuses om het niet te doen

In de praktijk horen wij vaak excuses en dat men het teveel werk vindt om aan wering te doen.  Ik adviseer echter iedereen om er bewust mee om te gaan en het desnoods stapje voor stapje uit te voeren. Het treffen van weringsmaatregelen werkt echt en je zal er direct verschil van gaan merken. 

Zie hier al onze producten voor het weren van ongewenste beestjes

LEES OOK
Stootvoegroosters – bijenbekjes of rvs wering gaas
Zo gebruik je rvs wering gaas
Muizen in spouwmuur
Netnox – RVS wering gaas

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten - Tips voor het zetten van rattenval

Rattenklem effectief zetten Een rattenklem effectief zetten vergt wat creatief denkwerk. Je dient ratten namelijk slimmer af te zijn om…
Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden - rattenval kopen

Ratten bestrijden Ratten bestrijden kan een lastige klus zijn. Het zijn sluwe slimme beesten die zich niet zomaar laten vangen…
Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Baby ratten - jonge ratjes - Hoe ontstaat een rattenplaag

Steeds meer meldingen van rattenoverlast Steeds vaker hoor en zie je meldingen in kranten, op tv en op internet over…
Ook handig bij jouw bestelling