Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Wat kan ik doen tegen Kakkerlakken

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Wat kan ik doen tegen Kakkerlakken

Producten: kakkerlakken bestrijden, kakkerlakken vangen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

kakkerlakval-kakkerlakken-kakkerlakkenval
5x PestiNext Kakkerlakken Val PRO XL
7,95
PestiNext-kakkerlakkenval-kakkerlakken -10 stuks
10x PestiNext Kakkerlakken Val PRO XL
9,95
kakkerlak-val-insective -triple
3x Insective Triple Kakkerlakken lijmval
2,97
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4x Elektronische Muizenverjager (160m²) - 90 dagen Resultaat Garantie
169,95

Wat zijn Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn vervelende insecten om in huis of bedrijf te hebben. Ze kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Er is al snel sprake van een plaag als je er één paar in huis hebt. Kakkerlakken zijn over het algemeen lastig te bestrijden.

Kakkerlakken zijn hardnekkige insecten. Ze kunnen bijna een maand leven zonder voedsel. Ze kunnen ongeveer twee weken zonder water. Sommige vrouwtjes blijven hun hele leven zwanger na de eerste keer. Ze kunnen tot wel 40 minuten hun adem inhouden. Ze kunnen  ongeveer 5 km per uur lopen. En ze kunnen zelfs een week zonder kop leven. 

Het zijn snel voortplantende insecten. Dat is de reden dat er al heel gauw een plaag heerst als er één bij je in huis of in bedrijf komt. Deze insecten kunnen binnenkomen door bagage uit het buitenland, verhuisdozen, tropische producten, tweedehands  goederen en ze kunnen meeliften met kleding en transporten.

Zie hier onze producten tegen kakkerlakken

Kakkerlakken hebben een groot aanpassingsvermogen

Kakkerlakken behoren tot een van de oudste groepen van insecten. Dit geeft aan dat ze zich heel goed kunnen aanpassen aan hun omgeving en veranderingen daarin.  In Nederland komen de Duitse en Amerikaanse kakkerlak het meeste voor. Deze insecten zijn verspreiders van bacteriën, schimmels en andere ziektekiemen.

Kakkerlakken zoeken een donkere schuilplaats omdat ze niet van licht houden. Ze overleven erg gemakkelijk op donkere, vochtige en warme plekken.  Zo zijn ze dan ook vaak te vinden onder en achter koelkasten. `s Nachts gaan ze op zoek naar voedsel. Ze hebben een voorkeur voor vochtig en zoet voedsel. Kunnen ze dat niet vinden dan eten ze ook huisstof, afval, vetdruppels, textiel, dode insecten en papier.

Preventieve maatregelen tegen kakkerlakken zijn goed ventileren om de vochtigheid te verlagen. Zorg voor een hygiënische huishouding. Maak gaten, kieren en sleuven dicht zoveel als mogelijk dicht. Hierin verschuilen kakkerlakken zich namelijk. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk schuilplaatsen zijn. Het schoonhouden van de keuken is erg belangrijk, en laat geen vochtige doeken hangen.

Realiseer je goed dat een kakkerlakken paar uit kan groeien tot een populatie van 400000 bij gunstige omstandigheden. 

Zie hier onze producten tegen kakkerlakken

Hoe kakkerlakken navigeren

Kakkerlakken navigeren met hun antenne. Omdat deze insecten `s nachts actief zijn kunnen ze hun antenne niet missen. Hun positie wordt daarmee bepaald en hiermee vinden ze hun weg. De antennen zijn de zintuigen van kakkerlakken. Door deze te beïnvloeden met elektronische dierverjagers raken de kakkerlakken gedesoriënteerd en gaan ze weg uit hun schuilplaatsen. Ze dan gemakkelijker te vangen met bijvoorbeeld lijmplanken

Hoe krijg je kakkerlakken in huis ?

Hoe krijg je kakkerlakken in huis ?  Het is een veelgestelde vraag. Niemand wil daar ooit de schuld van krijgen, want het zijn hardnekkige beesten om te bestrijden. Het zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën.

Kakkerlakken in huis krijg je niet omdat het niet hygiënisch schoon is. Kakkerlakken kunnen in de schoonste huizen of bedrijven voorkomen. Ze worden onbewust naar binnen gebracht door jezelf of door anderen.

Kom  je ergens waar reeds kakkerlakken aanwezig zijn, dan is er een kans dat jij ze mee naar huis of je werk neemt aanwezig. Die paar beestjes die je hebt meegenomen hoeven geen directe oorzaak te zijn van een kakkerlakkenplaag. 

Hygiëne speelt een grote rol bij het uitbreken van een plaag. 

Dit geldt overigens voor alle soorten ongedierte. Ik zeg altijd maar zo ; Daar waar voedingsbodem is, is ook ongedierte. De populatie wordt zo groot als de voedingsbodem is. Is er veel voedsel kan een populatie ongewenste beestjes groot worden. Een plaag van kakkerlakken breekt alleen uit op plaatsen waar de algehele hygiëne niet optimaal is.

Zie hier onze producten tegen kakkerlakken

Waar kom je kakkerlakken in huis vaak tegen !

Plekken waar je over het algemeen kakkerlakken in huis tegenkomt zijn:

 • In keukenkastjes
 • In voorraadkelders
 • In voorraadkasten
 • In ruimten waar etensresten liggen
 • Onder en achter koelkasten
 • Onder en in keuken machinerieën
 • Onder magnetrons
 • In en rondom ovens

Hoe krijg je kakkerlakken in huis?

 • Via een bestelling die u opgestuurd krijgt
 • Import uit het buitenland
 • Vakantie bagage
 • Via visite
 • Via woning van buren
 • Spullen kopen op een rommelmarkt

Er zijn legio manieren te bedenken hoe je kakkerlakken in huis krijgt. Wees er vooral op bedacht als je, je vakantie spullen inpakt op een tropische vakantiebestemming. Bedwantsen komen ook op deze manier in je huis terecht. 

De meest voorkomende kakkerlak soort in Nederland is de Duitse kakkerlak. Kakkerlakken in huis verschuilen zich in naden en kieren op de plaatsen waar je ze het vaakst tegen komt. 

Kakkerlakken hebben drie levensbehoeftes :

 1. Water
 2. Voedsel
 3. Warme omgeving

Hoe beïnvloed je kakkerlakken met elektronische dierverjagers?

De verandering die wordt aangebracht door elektronische dierverjagers beïnvloed de antenne van deze insecten. Kakkerlakken voelen en navigeren met hun antennes. Ze raken als het ware gedesoriënteerd door het elektronische dier verjaag systeem. In de nacht zijn ze het meest actief. Een nauwkeurig navigatiesysteem kunnen ze dus niet missen. Hun zintuigen worden dermate beïnvloed dat ze in de war raken en zich niet meer prettig voelen. Lijm Valletjes voor kakkerlakken zijn dan een ideale methode om ze te vangen. Steeds als er nieuwe uitkomen zullen ze worden opgejaagd door de elektronische dierverjagers.

Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak heeft zich over de gehele wereld verspreid. In Nederland is het de meest voorkomende kakkerlak.  De Duitse kakkerlak kan voorkomen op warmere plaatsen zoals in keukens, bakkerijen, woonhuizen, appartementen, flats ,voedingsmiddelenindustrie en overal waar met voedsel wordt gewerkt.

De Duitse kakkerlak kan 1,2 tot 1,5 centimeter lang worden. Ze zijn bruin van kleur. Deze soort is ook een nachtdier en zal zich overdag in principe schuil houden. Het zijn alleseters en houden van vocht.

De leefwijze van de Duitse kakkerlak is zeer divers. Ze hebben een enorm aanpassings- en overlevingsvermogen. Ze kunnen tot wel 14 dagen zonder voedsel. Ze eten zoetigheid, koolhydraten, dode dieren en uitwerpselen van andere dieren. 

De Duitse kakkerlak is ook drager van bacteriën, ziektekiemen en virussen. Hierdoor is deze kakkerlak ook schadelijk voor uw gezondheid. Met hun uitwerpselen besmetten ze voedsel, verpakking, werktafels en werkruimtes.

De Duitse kakkerlak leeft het liefst in omgevingen waar de luchtvochtigheid en de temperatuur hoog is. Een temperatuur van 25 tot 32 graden vinden ze heerlijk. Kakkerlakken verspreiden zich via kieren, naden, ventilatiekanalen en open ruimtes. Ze planten zich snel voort. U heeft dus al snel met een plaag te maken. 

De Duitse kakkerlak is voornamelijk `s nachts actief en navigeert mijn zijn antennes. Als er elektronische dierverjagers actief zijn raken de kakkerlakken in de war en gedesoriënteerd. Hierdoor komen ze uit hun schuilplaatsen en kunnen moeilijk de weg terug vinden. Ze zijn gemakkelijker te vangen en je probleem zal sneller opgelost zijn. 

Zie hier onze producten tegen kakkerlakken

Amerikaanse Kakkerlak

De Amerikaanse kakkerlak kan men terugvinden in voornamelijk keukens van huizen, bedrijven en organisaties. Ze kruipen door bevuilde gebieden en plekken. Ze kruipen rond door huizen en bedrijfsruimtes.  Het zijn dragers van ziektekiemen en bacteriën, waarmee ze voedsel kunnen besmetten. Hierdoor vormen ze een gevaar voor je gezondheid.

Het is een veel voorkomend plaaginsect in de voedingsmiddelenindustrie. Bedrijven waar met voedsel wordt gewerkt hebben een verhoogd risico op de Amerikaanse kakkerlak. Met name bedrijven die producten uit tropische landen importeren of inkopen lopen extra risico op deze kakkerlak soort.

De Amerikaanse kakkerlak is de grootste kakkerlak die je in huizen en andere gebouwen tegen kunt komen. Dit insect heeft zijn naam niet mee, want oorspronkelijk is deze kakkerlak uit Afrika afkomstig. Vrouwtjes kunnen tot 150 nakomelingen per jaar zorgen. Ze krijgen pas vleugels als ze volwassen zijn en ze kunnen tot wel bijna 5 centimeter groot worden.

De kleur van de Amerikaanse kakkerlak is roodbruin met een geel achtig patroon op de rug van hun hoofd.

De Amerikaanse kakkerlak wordt door zijn omvang ook wel Grote Kakkerlak genoemd. De Latijnse naam is Periplaneta Americana. Dit insect heeft zich over de gehele wereld kunnen verspreiden met behulp van goederentransport en de mondiale reizen van personen.

De Amerikaanse kakkerlak is erg gesteld op warmte. In tegenstelling tot ander kakkerlak soorten kan deze zich moeilijk handhaven in koude streken. Deze soort kakkerlak is een nachtdier en is overdag niet actief.

De Amerikaanse kakkerlak heeft 2 grote antennes. Deze heeft hij nodig om te navigeren. Daar waar een elektronisch verjaagsysteem actief is zal een kakkerlak gedesoriënteerd raken. Hun navigatie systeem raakt in de war en ze worden opgejaagd door dit systeem. Als ze `s nachts uit hun schuilplaats komen, zijn ze daarom gemakkelijker te vangen. 

Zie hier onze producten tegen kakkerlakken

Oosterse kakkerlak

De Oosterse kakkerlak wordt ook wel bakkerstor genoemd. De vorm heeft iets weg van een kever. Ze zijn donkerbruin tot zwart van kleur. Ze komen met name voor in flatgebouwen, woonhuizen en voedingsmiddelenindustrie. Dit plaaginsect is te vinden in keukens en bereidingsruimtes. De oosterse kakkerlak is net zoals de andere kakkerlakken een verspreider van schimmels, bacteriën en mijten.

De Oosterse kakkerlak vindt zijn oorsprong ook in Zuidwestelijk Azië. Ze zijn wat groter dan de meeste kakkerlakken. Hun kleur is ook wat donkerder. Deze kakkerlak soort heeft de voorkeur voor vuile en koelere plaatsen. Keukenafval en voedselvoorraden vinden ze heerlijk.

Is de algemene hygiëne op orde dan neemt het aantal vanzelf af. Als ze geen voedsel kunnen vinden eten ze elkaar op. Het opruimen van etensresten en een goede hygiëne is de beste preventie. Dit geldt overigens voor alle soorten ongedierte. 

De Oosterse kakkerlak komt in Europa uitsluitend in gebouwen voor en niet in de natuur. Hun schuilplaatsen vinden ze voornamelijk in ketelhuizen van bijvoorbeeld ziekenhuizen en rondom ovens in bakkerijen. Zijn de omstandigheden optimaal dan kunnen ze ook elders voorkomen.

De Oosterse kakkerlak kan 2 tot 3 centimeter groot worden. Om de Oosterse kakkerlak uit zijn schuilplaats te verjagen kan elektronische dier verjaag systeem oplossing bieden. Let wel dat dit systeem nooit een 100% oplossing is maar een hulpmiddel om overlast van kakkerlakken te beheersen. 

Door het elektronische systeem raken kakkerlakken gedesoriënteerd en worden ze opgejaagd uit hun schuilplaatsen. Ze zijn gemakkelijker te vangen met kakkerlak vallen en het probleem is sneller opgelost. Nieuwe eitjes die uitkomen worden ook direct opgejaagd. Hiermee voorkom je dat er een nieuwe plaag uitbreekt. 

Zie hier onze producten tegen kakkerlakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling