Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Welke tochtstrip – deurstrip heb ik nodig om ongedierte en tocht te weren?

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Welke tochtstrip – deurstrip heb ik nodig om ongedierte en tocht te weren?

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Raxit 40 mm deurstrips deurrubbers deurafdichtingen voor voedingsmiddelenbranche
Raxit Deurstrip tegen ongedierte - 1 meter - 40 mm
33,45
deurrubbers deurafdichtingen deurstrip van Raxit 30 mm
Raxit Deurstrip tegen ongedierte - 1 meter - 30 mm
32,95
deurafdichting - deurrubber -deurstrip
Raxit Rubber Deurafdichting met Staaldraad
27,45
1-meter-Raxit-deurstrips-deurrubbers-deurafdichtingen-20-mm
Raxit Deurstrip tegen ongedierte - 1 meter - 20mm
32,50

Ongedierte en tocht weren met Raxit tochtstrips

Een tochtstrip is bedoeld om tocht in je huis of bedrijf te voorkomen. Tocht is onaangenaam, verspilt energie en geeft een onbehaaglijk gevoel. Een gewone borstel tochtstrip biedt vaak niet de oplossing en houdt GEEN ongedierte tegen. 

De Raxit tochtstrip is van massief rubber met ingebed staaldraad. Deze tochtstrip houdt tocht en ongedierte tegen als geen andere. 

Je ziet het probleem van grote kieren onder deuren bij veel huishoudens en bedrijven!……….Een behoorlijke kier waar tocht en ongedierte gemakkelijk door naar binnen kan komen. Muizen, ratten en insecten kunnen er heel eenvoudig door deze openingen onder deuren naar binnen komen, en zich verplaatsen door de rest van je huis of bedrijf. 

Normale deurstrips met een borstel houden deze ongewenste beestjes helaas niet tegen. Ze kunnen zich er gemakkelijk doorheen knagen, of ze vinden altijd wel een kleine opening waar ze doorheen kunnen komen. Uiteindelijk is dit niet de bedoeling van tochtstrips en deurrubbers.

Waarom tochtstrips plaatsen?

Nu de wintermaanden weer voor de deur staan, is het waarschijnlijk een topprioriteit om je huis en bedrijf warm en gezellig te houden. Naarmate het koude weer binnensluipt, begin je echter pas te merken dat je koude luchtstromen onder je deuren voelt glippen. Dit werkt duidelijk tegen het verwarmingssysteem van je huis, en ongedierte kan er ook door naar binnen komen.

Een van de beste manieren om dit te voorkomen, is door goede tochtstrips te plaatsen. Tochtstrips zijn accessoires die aan de onderkant van  een deur worden geplaatst om luchtverlies te voorkomen. Ze worden gebruikt om de openingen of andere kleine kieren te bedekken waardoor koele luchtstroom (tocht) tussen kamers of van binnen naar buiten kan stromen.

Door de inefficiëntie van kieren onder deuren kan tocht er zelfs voor zorgen dat je een hogere energierekening krijgt!…………. En wie wil er nou tegenwoordig niet besparen op nutsvoorzieningen? Zeg maar dag tegen warmteverlies door kieren met Raxit tochtstrips.

Nu al die informatie die door je hoofd gaat, is het een goed moment om na te denken over de voordelen van tochtstrips met ingebed staaldraad. Deze handige accessoires helpen bij het regelen en behouden van de temperatuur in je huis of bedrijf, helpen je energie te besparen, en last but not least ze houden ook nog eens ongedierte tegen.

Wat is het nut van een goede tochtstrip?

Een goede tochtstrip of deurrubber moet tocht en ongewenste beestjes buiten de deur houden. Dit kan alleen bewerkstelligd worden als de strips goed afsluiten, en geen luchtstroom door laten gaan. Met een gewone borstelstrip bereik je dit doel niet. 

Als je het mij als professioneel ongedierte adviseur vraagt dan moet een goede deurstrip cq tochtstrip een de onderstaande eisen voldoen.

 1. Een goede tochtstrip moet ook daadwerkelijk luchtstroom tegen houden. 
 2. Een goede deurstrip zorgt ervoor dat een deur hermetisch wordt afgesloten.
 3. Een deurstrip heeft als doel om tocht en ongedierte zoals muizen, ratten en insecten te weren. 
 4. Een tochtstrip die goed afsluit is energie besparend.
 5. Een goede deurstrip – tochtstrip is bestand tegen knagen van ratten en muizen. 
 6. Een goede deurstrip laat geen ongewenste beestjes zoals muizen en ratten door. 
 7. Tochtstrips die goed afsluiten verhogen het comfort in je woning of bedrijf.
 8. Goede deurstrips zijn duurzaam in gebruik.
 9. Gemakkelijk te installeren. 
 10. Een tochtstrip kan tot wel 25 meter uit 1 stuk zijn. 

Voordelen van Raxit tochtstrips tegen ongedierte

Raxit tochtstrips zijn speciaal ontworpen om ongewenste beestjes zoals muizen, ratten en insecten te weren en om tocht te voorkomen. Een prettige bijkomstigheid is dat ze energie besparen omdat ze zo goed afsluiten. 

Andere voordelen zijn:

 • Raxit deurrubbers zijn gemaakt van Santoprene rubber.
 • Voorzien van rvs en zuurbestendig staaldraad.
 • Knaagdieren kunnen en niet doorheen knagen.
 • Gemakkelijk zelf te monteren. 
 • Het zijn duurzame producten welke in Europa worden vervaardigd.
 • Van 1 tot 25 meter uit 1 stuk verkrijgbaar.
 • Kant en klare strips van 1 meter met bevestiging van aluminium in hoogtes van 20, 30 en 40 mm.
 • Energiebesparing.
 • In verschillende lengtes beschikbaar.
 • Duurzaam en veerkrachtig.
 • Zuurbestendige geïntegreerde rvs draden.
 • Vermindert de instroom van water.

Waarom tochtstrips van Raxit?

Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel. Raxit tochtstrips zijn knaagdierbestendig en passen daarom in elke vorm van integraal ongedierte management. Industriële bedrijven die werken volgens de IPM werkwijze zullen knaagdieren buiten de deur willen houden. Dit kan niet als de binnen- en buitendeuren niet goed afsluiten. 

Raxit Kant-en-klare deurstrips in lengtes van 1 meter bieden een gemakkelijk te monteren knaagdier afweersysteem. Gemaakt van 3,2 mm breed vlamvertragend Santopreen. Dit zeer flexibele en duurzame materiaal is versterkt met rvs staaldraden om te voorkomen dat knaagdieren er doorheen knagen. Kant en klare tochstrips met een aluminium bevestigingsstrip hebben voorgeboorde gaten om de tochtstrip op zijn plaats te houden met het bevestigen.

Kant en klare tochtstrips van Raxit zijn verkrijgbaar in 3 verschillende hoogte, namelijk:

De Raxit kant-en-klare tochtstrips bieden een eenvoudig te monteren knaagdierwerende oplossing waarmee je deur- en poort drempels veilig kunt beveiligen tegen insluip van knaagdieren en ander ongedierte. Dit zeer flexibele en duurzame materiaal is gemaakt van 3,2 mm breed vlamvertragend Santoprene™ en is versterkt met staaldraden om te voorkomen dat knaagdieren er doorheen kauwen. 

De deurafdichting is gegolfd om te voorkomen dat de staaldraden die in de afdichting zijn ingelegd, verschuiven. De geanodiseerde aluminium strip heeft voorgeboorde gaten en er is een dubbelzijdige plakstrip voorzien om de deurstrip op zijn plaats te houden tijdens het bevestigen. Verkrijgbaar in 20, 30 of 40 mm hoogte.

Raxit tochtstrip op lengte van 1 tot 25 meter

Om kieren onder overhead deuren of poorten af te sluiten, die breder zijn dan 1 meter, heeft Raxit een tochtstrip tot wel 25 meter lang. Deze deurrubber is bij Budget Ongedierte Bestrijden te bestellen vanaf 1 meter. Heb je 5 meter nodig dan krijg je dat uit één lengte. 

Deze deurrubber of tochtstrips van Raxit op lengte kun je simpelweg vastzetten met bijvoorbeeld zelftappende schroeven met revetjes. Plaats om de 10 cm een zelftappende schroef met revet en de tochtstrip zit perfect.

Tips voor het plaatsen van alle Raxit deurrubbers!

 • Zorg dat het rubber de vloer niet raakt.
 • Plaats de tochtstrip niet als de vloer als deze omhoog loopt.
 • Plaats de rubber deurafdichting altijd met behulp van afstandhouders zodat ze met dezelfde minimale afstand van de vloer kunnen worden vastgezet.

Deze tips zijn van essentieel belang voor een lange levensduur van het rubber zelf, en de rvs metalen draden die ingebed zijn. Als het rubber over de grond schuurt kunnen de metalen draden gaan verdraaien, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verkort. 

Raxit tochtstrips bieden een zeer effectieve, milieuvriendelijke, gebruiksvriendelijke oplossing voor het water- en tochtdicht maken van deuren, poorten, hekken enz. tegen ratten, muizen en ander ongedierte. 

Deze deurafdichting is grondig getest om bestand te zijn tegen aanhoudende aanvallen van knaagdieren die toegang proberen te krijgen tot gebouwen. Gemaakt van zeer duurzaam vlamvertragend Santopreen-materiaal, dat het extra voordeel heeft van 1 mm staaldraden die door de lengte van de strip lopen. 

Deze deurafdichting kan worden bevestigd met schroeven met platte kop en een zelfklevende kit of middels de aluminium strip bij de kant en klare tochtstrips. 

LEES OOK
Raxit deurrubbers deurafdichtingen tegen ongedierte
Elektronische muizenverjagers voor in huis

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

<strong>Hoe werken PestiNext muizenverjagers?</strong>

Hoe werken PestiNext muizenverjagers?

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe PestiNext muizenverjagers werken en wat je kunt verwachten in je huis nadat…
Raxit deurrubbers deurafdichtingen tegen ongedierte

Raxit deurrubbers deurafdichtingen tegen ongedierte

Wat zijn Raxit deurafdichting en deurrubbers tegen ongedierte? Raxit deurafdichtingen en deurrubbers bieden een eenvoudig te monteren knaagdierwerende oplossing waarmee…
Waarom veroorzaken duiven zoveel overlast?

Waarom veroorzaken duiven zoveel overlast?

Duiven zijn wereldwijd overlast gevende vogels Heb je met duiven overlast te maken dan ben je waarschijnlijk ten einde raad.…
SUCCES GIDS - Handleiding GoodNature A24 Rattenval

SUCCES GIDS - Handleiding GoodNature A24 Rattenval

Succesgids / Handleiding GoodNature A24 rattenval Heb je een GoodNature A24 Rattenval gekocht en weet je eigenlijk niet wat je…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling