Zo zet je het beste een muizenklem

Tips & advies over ongedierte

Zo zet je het beste een muizenklem

Producten: muizen vangen, muizenval zetten

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

3 x Lokdoos - Voerdoos Muizen met muizenklem
13,97
muizenval - muizenklem - klapval muizen 3 stuks
3 x Professionele muizenklem - muizenval
5,40
PestiNext-lokaas-voor-muizen-en-ratten-6
PestiNext Lokaas Muizen - Ratten Lokmiddel
2,98
muizenval - muizenklem hout - 4 pack
Muizenval - Muizenklem van hout
4,9520,75

Een muizenklem zetten is geen hogere wiskunde

Een muizenklem zetten is geen hogere wiskunde maar toch zijn er een aantal belangrijke dingen die je beter kunt doen. Als professioneel ongediertebestrijder geef ik je hier enkele tips zodat jij ook muizen kunt vangen als een professional.

Zo zet je het beste een muizenklem

Hier onders staan de tips en adviezen van BOB, hoe je het beste een muizenklem kunt zetten. Tips en adviezen hoe wij als professionele ongediertebestrijders zelf in de praktijk ook werken. Hou je aan deze tips en je zult zien dat je nog gemakkelijker muizen kunt vangen. 

TIP 1.  Zet nooit te weinig muizenklemmen

Een veelgemaakte fout is dat men te weinig muizenklemmen zet. Hou in gedachte dat je minimaal 3 muizenklemmen moet zetten voor een optimaal resultaat. BOB wordt vaak gebeld met de mededeling dat men 1 muis in huis heeft. In de praktijk zijn het er vaak meer. Zet daarom altijd meer dan 1 muizenklem.

Het advies voor grotere ruimten is dat je elke 3 meter een muizenklem zet. Afhankelijk van de situatie zet je het beste elke 50 cm een muizenklem bij grote overlast van muizen.

TIP 2. Draag handschoenen bij het zetten van muizenklemmen.

Muizen detecteren geuren. Geuren welke ze prettig vinden maar ook geuren welke ze niet prettig vinden. Draag daarom altijd handschoenen bij het zetten van muizenklemmen en voorkom dat er een geur op de klemmen zit die ze niet prettig vinden. Dit kan de vangst negatief beïnvloeden. 

Draag ook handschoenen als je de muizenklem leeg maakt. Dit om te voorkomen dat er ziekteverwekkende bacteriën of virussen op je handen komen. Gebruik goedkope wegwerphandschoenen. Dat is al voldoende.

TIP 3. Gebruik het juiste lokmiddel in of op een muizenklem

Veel mensen denken dat kaas het beste lokmiddel voor muizen is. Muizen zijn net als ratten dol op vette zaden. Het zijn echte zaad- en noteneters. Kaas is dus niet het beste lokmiddel. 

Gebruik altijd een lokmiddel waarin vette ingrediënten zitten zoals pindakaas met nootjes. BOB maakt zelf lokmiddel met daarin alle ingrediënten waar muizen dol op zijn. 

TIP 4. Doe niet teveel lokmiddel in of op een muizenklem

Als professioneel ongediertebestrijder hoor ik vaak van mensen dat de kaas van de muizenklem is gegeten en dat de klem niet is afgegaan. De oorzaak hiervan is dat men teveel lokaas gebruik of een te groot stuk. Muizen kunnen het zo uit de klem plukken en hun buikje rond eten. 

BOB adviseert om het lokaasdepot op onze professionele muizenklem tot maximaal de helft te vullen. Muizen moeten dan moeite doen om het eruit te krijgen. Dit vergroot de vangkans aanzienlijk. Op de houten muizenklemmen van CatchMaster zit een geel plastic plaatje met daarop een soort haakje. Doe een klein beetje professioneel lokmiddel onder dat palletje en je gaat muizen vangen.

TIP 5. Zet muizenvallen op de juiste plek

Muizen lopen van nature lang een muur of wand en niet in een open ruimte. Ze lopen langs een wand om zichzelf te beschermen en om te navigeren met hun snorharen. 

Zet muizenklemmen altijd met de slagkant naar de muur of wand toe. Zo kunnen muizen van beide zijden in de val lopen. 

Snel veel muizen vangen met muizenklemmen

Je kunt met het zetten van muizenklemmen snel veel muizen vangen. Muizenklemmen stellen je in staat om een muizenpopulatie snel kleiner te maken. Naast het vangen van muizen met muizenklemmen is het belangrijk om te onderzoeken waar het muizenprobleem vandaan komt. 

Als je de oorzaak hebt gevonden kun je maatregelen nemen met een duurzaam karakter zodat het probleem niet terug blijft komen. BOB is professioneel ongediertebestrijder en helpt je graag met advies. 

Zo gebruik je muizenlokdoosjes

Muizenval Tips

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Hoe ontstaat een Muizenplaag

Hoe ontstaat een Muizenplaag

Zo ontstaat een muizenplaag Er wordt in de volksmond al snel over een muizenplaag gesproken, maar van een echte plaag…
Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
Ook handig bij jouw bestelling