#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Elektronische muizenverjager voor in huis

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Elektronische muizenverjager voor in huis

Producten: muizen preventie, Muizen verjagen, Muizen weren

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
LP Templateproduct
39,95
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (1)
6x Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
203,75
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4x Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
143,85
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (2)
Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
39,95

Muizen in huis..? Dit is de vriendelijkste oplossing

Muizen in huis; een ergernis voor velen. Ze houden je uit je slaap, maken herrie, richten schade aan en met een beetje pech produceren ze ook nog eens stank. 

Elektronische muizenverjagers kunnen je helpen om op een simpele en doeltreffende manier van je muizenprobleem af te helpen.  

Hoe werkt een elektronische muizenverjager?

Een elektronische muizenverjager is een stekkerklaar apparaatje dat gebruik maakt van het aanwezige elektromagnetische veld. Je steek naar gelang de grootte van je woning een aantal muizenverjagers verdeeld door je woning in het stopcontact. Vanaf het moment dat de muizenverjagers in het stopcontact zitten doen ze hun werk. Het mooie is dat jij er helemaal niets van merkt. 

De verjagers maken gebruik van het elektriciteitsnetwerk in je woning. Dit netwerk begeeft zich overal waar muizen zich ook begeven, namelijk:

 • boven plafonds
 • in holle ruimten
 • onder je keukenblok
 • bijna overal door je woning loopt elektriciteitsbekabeling

Juist omdat er overal door je woning elektriciteit bekabeling loopt zijn deze elektronische muizenverjagers zo effectief. Hierdoor kunnen muizen zich nergens meer begeven zonder dat ze gestoord worden door dit systeem. 

Wat er gebeurd is namelijk het volgende. In de muizenverjager zit een spoel en een printplaat. De printplaat regelt de techniek en de spoel veroorzaakt uitbarstingen door aan en uit te schakelen. Het aan- en uitschakelen gebeurt om en om voor 3 minuten. 

Elektromagnetisch veld

De techniek van deze elektronische muizenverjager maakt gebruik van het reeds aanwezige elektromagnetische veld dat standaard in elk huis aanwezig is. Op het moment dat de verjagers zitten ingeplugd wordt er een verandering op de achtergrond van het reeds aanwezige elektromagnetisch veld gemaakt. De units zelf produceren nagenoeg geen elektromagnetisch veld. De units veranderen alleen het aanwezige elektromagnetisch veld. 

Het reeds aanwezige elektromagnetisch veld neemt niet toe en het neemt niet af. Door middel van muizenverjagers in te pluggen veranderd het reeds bestaande elektromagnetisch veld in je huis of bedrijf. Deze verandering kunnen muizen, ratten en kakkerlakken niet verdragen. 

Wat doet het met muizen en ratten?

Muizen en ratten raken gedesoriënteerd en krijgen te maken met een vervelend tintelend gevoel. Hierdoor raken ze gestrest. Muizen en ratten kunnen simpelweg niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken. Ze worden uit hun schuil en nestplaatsen verdreven en kunnen geen rustige plaatsen meer vinden. Uiteindelijk zullen ze je woning gaan verlaten.

Wat doet het bij kakkerlakken?

Bij kakkerlakken wordt het navigatiesysteem in de war gebracht. Kakkerlakken voelen met hun antenne en hebben deze absoluut nodig voor hun navigatie in de nacht als ze actief zijn. Door hun navigatiesysteem te beïnvloeden worden ze uit hun schuilplaatsen verjaagd waardoor ze gemakkelijker zijn te vangen en lokaliseren. Overlast van kakkerlakken is daardoor gemakkelijker onder controle te houden. 

Led lichtjes op de elektronische muizenverjager

Als de muizenverjagers zijn ingeplugd dan zal het groene controlelampje constant branden. Het rode lampje knippert aan en uit zolang de muizenverjager actief is. Daarna gaat het rode lampje uit en doet de muizenverjager niets. Dit gebeurd om en om. De verjager werkt dus 3 minuten wel (rode lampje knippert) en werkt 3 minuten niet (rode lampje uit).

Op het moment als de muizenverjager werkt schakelt het ingebouwde spoeltje aan en uit. Dit schakelt tussen de actieve en neutrale pool van de elektrische voeding, en zorgt ervoor dat er elektrische schokken ontstaan van 50 Hz. Deze veroorzaken stress bij muizen en ratten waardoor ze weg gaan. 

Waar hebben elektronische muizenverjagers wel en geen invloed op?

Onze elektronische muizenverjagers hebben absoluut geen invloed op:

 • volwassenen
 • kinderen
 • honden
 • katten
 • vogels

Dieren waar ze wél invloed op kunnen hebben zijn:

 • konijnen
 • hamsters
 • cavia`s
 • marmotten
 • andere knaagdieren

Om te voorkomen dat bovenvermelde knaagdieren last zouden kunnen krijgen van deze techniek dien je ervoor te zorgen dat ze rondom vrij staan van alle elektra en elektrische bekabeling.

Voordelen elektronische muizenverjagers

De voordelen ten opzichte van alle andere methoden om muizen te bestrijden of te verjagen zijn aanzienlijk.

 1. geen chemische stoffen  
 2. geen dampen
 3. geen nare geurtjes
 4. geen rommel
 5. veilig voor kinderen
 6. veilig voor andere huisdieren zoals hond, kat, vogels, vissen.
 7. lage kosten
 8. eenmalige aanschaf
 9. lange levensduur
 10. milieuvriendelijk

Wanneer werken elektronische muizenverjagers niet of minder?

De brandstof voor dit systeem is stroomverbruik. Normaliter wordt er in een woning stroom genoeg verbruikt. Maar bijvoorbeeld in een vakantiehuis weer niet. Daar waar stroomverbruik is is ook een elektromagnetisch veld en dat is waar dit systeem gebruik gebruik van maakt. 

Waar plaats je de muizenverjagers

Bedenk altijd bij het plaatsen van de muizenverjagers dat ze op afstand van grote stroomverbruiker dienen te zitten voor de meest effectieve werking. Grote stroomverbruikers in huis zijn:

 • koelkast
 • diepvriezer
 • vaatwasser
 • wasmachine
 • droogtrommel
 • airco
 • boiler

De muizenverjagers mogen wel naast kleine stroomverbruikers zoals je bijvoorbeeld je tv of computer. Dit versterkt zelfs de werking. Plaats de units verdeeld over je woning en bedenk je daarbij nogmaals dat ze op afstand zitten van de genoemde grote stroomverbruikers. 

Dit kun je nog meer doen tegen muizen in huis

 • Maak gaten en openingen in je buitenmuren dicht. Doe dit twee à drie weken na installatie van de muizenverjagers
 • Zorg dat deur- en raamkozijnen goed afsluiten. Let goed op de hoeken waar vaak nog openingen zitten bij de grond.
 • Laat vuilnis niet open en bloot staan.
 • Zorg dat containers goed afsluiten.
 • Laat geen vuile vaat staan.
 • Sla etenswaar op in goed afsluitbare plastic bakken.
 • Maak leidingdoorvoeren dicht.
 • Controleer of er voedingsbodem in de buurt is en neem die weg.
 • Strooi geen eten voor vogels.
 • Sla geen oude spullen op waar muizen in kunnen nestelen.
 • Maak gaten, kieren en openingen binnen ook dicht.

Absoluut GÉÉN ultrasone muizenverjager

Vaak wordt een PestiNext elektronische muizenverjager verward met een ultrasone muizenverjager of een ander ultrasoon apparaat. 

Een ultrasone muizenverjager of ultrasoon apparaat produceert een ultrasoon geluid. Ultrasoon geluid is een geluid waarvan de frequentie zo hoog is dat niet iedereen het kan horen. Veel mensen horen het wel, en vaak hebben honden en katten er ook last van. Een ultrasoon apparaat kun je ook in het hoorbare zetten zodat iedereen het kan horen.

Een ultrasone muizenverjager kan heel goed werken, maar alleen als het in een rechtstreekse lijn met het gehoorveld van het ongedierte is. Worden de ultrasone geluidsgolven tegen gehouden door obstakels, zoals kasten, wanden of plafondplaten dan werkt het niet goed. 

Boven plafonds, achter kastjes en in geïsoleerde wanden doet ultrasoon dus niets. Je dient in elke ruimte een ultrasone unit te plaatsen om het gewenste resultaat te behalen. Dan werkt het nog steeds niet boven plafonds en bijvoorbeeld achter keukenkastjes.

PestiNext Elektronische muizenjagers maken daar in tegen gebruik van het elektriciteitsnetwerk in je huis en maken absoluut geen geluid. Het elektriciteitsnetwerk zit overal in huis. Juist op de plaatsen waar muizen, ratten, kakkerlakken zich nestelen.  

Ultrasone muizenverjagers kunnen ook een negatief effect hebben op honden en katten. Deze huisdieren horen namelijk ook de ultrasone geluiden. Het kan ze erg nerveus en onrustig maken.

Verschillen ultrasoon en elektromagnetische muizenverjagers

Vaak worden PestiNext Elektronische (elektromagnetische) muizenverjagers vergeleken met ultrasone muizenverjagers. Er is echter een groot verschil in de techniek en de manier van werking.

PestiNext Elektronische Muizenverjager                 
1 Is juist effectief op plekken waar je niet bij kunt. 
2 Overal werkzaam waar elektra aanwezig is.
3 Zeer goed resultaten. 98% succes 
4 In aanschaf iets duurder.
5 Langere levensduur.
6 Maakt absoluut geen geluid.
7 Beïnvloed geen honden.
8 Beïnvloed geen katten.
9 Werkt goed in muren.
10 Geen absorptie.

Ultrasoon Muizenverjager
1 Ongedierte moet zich in directe lijn bevinden.
2 Geen invloed achter kasten.
3 Geen invloed boven plafonds.
4 Geen invloed achter obstakels.
5 Veel meer units nodig.
6 In aanschaf goedkoper.
7 Soms hoorbaar voor mensen.
8 Kan katten beïnvloeden.
9 Kan honden beïnvloeden.
10 Gaat niet door muren.
11 Geluid wordt geabsorbeerd door meubels.

Voorkomen van muizenoverlast

Elektronische muizenverjagers zijn ook heel goed preventief te gebruiken om overlast met muizen te voorkomen. Ze zijn toepasbaar in woonhuizen, kleine kantoor- en praktijkruimten. Deze muizenverjagers zijn niet geschikt voor restaurants, bakkerijen en andere bedrijven waar zware machines worden gebruikt. 

LEES OOK
Muizen bestrijden in plafond
Muizen verjagen
Huismuis-Huismuizen

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

6 reacties

 1. Geachte,

  Kunt u mij aangeven welke afstanden tot bijv. Wasmachine, droger, diepvries etc in acht genomen moeten worden voor de elektronische muizen verjagen.?
  Hoe gaat het toestel om met de verschillende installatiegroepen.?
  Hoe kan ik het aantal toestellen bepalen, om een effectieve werking te waarborgen.?

  Onze ruimte is ongeveer 50M2. Electra installatie bestaat uit 11 groepen. De grootste verbruikers zijn wasmachine, warmtepomp, auto laadvoorzieningen.

  Alvast bedankt voor uw reactie en advies.

  1. Beste heer van Oers, wat je altijd in gedachte dient te houden is dat de verjagers op afstand zitten van grote stroomverbruikers. Je praat echter over verschillende groepen en dat kan ik me bij een ruimte van 50m² niet goed voorstellen. Het aantal units is afhankelijke van de grootte van de woning. Om te voorkomen dat je een verplaatsing van het probleem krijgt of niet voldoende effect dient je hele huis gedekt te zijn. Wat heb je nodig voor je woning. Het is belangrijk dat je het juist aantal units in je huis plaats. De plaatsing van de units is van cruciaal belang. Bedenk bij het plaatsen van de units dat ze altijd op afstand zitten van grote stroomverbruikers zoals koelkast, diepvriezer, wasdroger, wasmachine, vaatwasser, boiler, cv ketel, waterpomp enz. Heb je nog specifiek vragen neem dan gerust even contact met mij op. Met vriendelijke groet Francois

 2. Beste uw product beschrijvingen gelezen en heb toch een vraag ik snap dat je meerdere apparatuur moet plaatsen maar u geeft aan dat het via het bestaande elektrisch net werk gaat maar in de groepen kast heb ik 11 groepen
  Elke ruimte heeft één apparte groep
  Moet je per groep 1 apparaat plaatsen of gaat het ook via de groepenkast over naar andere groepen
  Het betreft een vrijstaande woning maar apparte groepen voor wasmachine droger vaatwasser oven/magnetron
  Want als ik de dekkingen lees over de M2
  Diverse leidingen lopen over en langs elkaar en kan het problemen op leveren als er 2 op 1 groep staan
  Graag verneem ik van u

  1. Beste Arnold, dank voor je vraag. Je hoeft niet per groep een unit te plaatsen. Het signaal verdeeld zichzelf via het elektriciteitsnetwerk. Als je een 3 fasen (380V) netwerk hebt dan is het wel belangrijk om daar rekening mee te houden. Heb je een gewoon 220V netwerk plaats dan de units zoals staat uitgelegd. Twee units op 1 groep is geen probleem. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag. Met vriendelijke groet François

 3. Wij hebben op de slaapkamer van 1 van onze kinderen cavia’s staan, zullen zij last van een elektrische bestrijder hebben als we er geen op die kamer plaatsen?
  Of hoe ver moeten ze van het stroom netwerk staan?

  Mvg

  1. Beste Antoine, dank voor je reactie. Cavia`s, konijnen, hamsters en andere knaagdieren kunnen beïnvloed worden door dit systeem. Het is daarom van belang dat ze rondom 1,5 meter vrij staan van alle elektra. Dus boven, onder, voor, achter en de zijkanten dienen 1,5 meter vrij te staan van elektra in de muur en van elektrische apparatuur. Dat is een veilige afstand zodat ze niet beïnvloed worden. Hopelijk is het zo duidelijk anders verneem ik het graag van je. Met vriendelijke groet François

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Volieregaas – Vogelgaas met een kleine maaswijdte Heb je het idee om zelf een volière, kippenren of een konijnenhok te…
Muizen weren

Muizen weren

Hoe kun je muizen weren uit je huis? Heb je last van muizen in huis dan is er een reden…
Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Muizen en ratten hebben verschillende leefgewoonten Muizen en ratten lijken uiterlijk veel op elkaar behalve dat ze in grootte van…
Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid is heel iets anders dan het systeem van de PestiNext muizenverjager. Muizen verjagen met geluid kan…
Ook handig bij jouw bestelling