Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Handleiding diatomeeenaarde

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Handleiding diatomeeenaarde

Producten: diatomeeenaarde

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
2.5kg PestiNext Diatomeeënaarde (eco & gifvrij)
22,50
diatomeeenaarde-poeder-verstuiver-2
Handige Verstuiver / Sprayflacon voor poeder / diatomeeënaarde
4,97
ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
500g PestiNext Diatomeeënaarde (eco & gifvrij)
8,95

Diatomeeenaarde 100% natuurlijk en gifvrij

PestiNext diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product vervaardigd uit fossiele plankton en is reukloos. Diatomeeenaarde kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo wordt het gebruikt in voedings- en verzorgingsmiddelen, voor het ontwormen van dieren en het ontvochtigen van producten en dierverblijven.

Uit alles wat je kunt lezen op internet kun je opmaken dat dit product zeer effectief is tegen kruipende insecten zoals 

 • zilvervisjes
 • mieren
 • papiervisjes
 • bedwantsen
 • kakkerlakken
 • pissebedden
 • bloedluis bij vogels en pluimvee
 • mijten en vlooien bij honden en katten

Het is zo effectief omdat het vocht onttrekt uit bijvoorbeeld een dierverblijf. Veel insecten hebben vocht nodig voor hun ontwikkeling. Als het vocht wordt onttrokken dan zal ook de voortplanting c.q. ontwikkeling worden doorbroken en stil komen te staan.

Waarom werkt diatomeeenaarde goed tegen kruipende insecten?

Het is een zeer fijn poeder dat je aanbrengt in de openingen en op plekken waar insecten kruipen. Kruipende insecten nemen het PestiNext diatomeeënaarde poeder mee naar hun nest, en het doet direct zijn werk. PestiNext diatomeeënaarde zorgt ervoor dat het beschermlaagje van de huid verdwijnt waardoor kruipende insecten uitdrogen. Het poeder werkt snel en is zeer effectief. Volgens de Nederlandse wetgeving maag Diatomeeenaarde van voedselkwaliteit niet gebruik worden als bestrijdingsmiddel.

Diatomeeenaarde op basis van fossiel plankton is 100% natuurlijk

De basis van dit 100% natuurlijk product is fossiele plankton. Fossiele plankton bestaat uit microscopische kleine omhulsels van eencellige plantaardige plankton (Phytoplanton). Dit natuurlijk product zet zich al meer dan 100 Miljoen jaar af in rustige baaien en binnenzeeën.  Fossiel plankton is een heel belangrijk onderdeel van het water en zet zich in grote hoeveelheden af als sediment op de bodem van de zee.

Wat doet diatomeeënaarde

Kruipende insecten hebben van nature een beschermlaag welke bestaat uit een soort waslaagje over hun buitenste omhulsel. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de insecten niet uitdrogen. Het fossiele plankton in PestiNext diatomeeënaarde heeft een zeer sterk absorberende eigenschap. Oliën, wassen en vetten worden door PestiNext diatomeeënaarde zeer goed opgenomen door de sterk absorberende eigenschap.

Kruipende insecten die in aanraking komen met PestiNext diatomeeënaarde van voedselkwaliteit raken hun beschermlaag kwijt, waardoor ze uitdrogen. PestiNext diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen tegen kruipende insecten zoals genoemd.

In veel gevallen werkt het zo ook tegen larven van verschillende beestjes waardoor je problemen en overlast in de kiem kan smoren. De werking van diatomeeënaarde is niet chemisch of biologisch, maar puur fysisch (mechanisch).

Nogmaals wil ik benadrukken dat je dit product niet als bestrijdingsmiddel mag gebruiken. Ik wijs je hier alleen op de gebruiksmogelijkheden van dit product.

Diatomeeën Spray voor planten

Diatomeeënaarde is heel goed te gebruiken tegen insecten op planten en gewassen. Je kunt hiervoor 30 gram diatomeeënaarde vermengen met water en dit heel goed schudden. Doe het in een fles met een spraydop. Spray hiermee je planten en gewassen in en je zult al snel het resultaat kunnen zien. 

Herhaal zo nodig de behandeling na een paar dagen totdat bijvoorbeeld de luizen en mieren uit je planten. Schud voor gebruik de diatomeeën spray goed zodat eventueel bezinksel weer wordt opgenomen door de rest van de spray. Diatomeeën Spray is te gebruiken tegen bladluis, mieren in gewassen en bloedluis.

Algemeen gebruik diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk en veilig te gebruiken product. Het wordt echter wel aanbevolen om beschermende kleding te dragen als je gaat verstuiven of strooien. Het is een zeer fijn poeder dat irritatie op de luchtwegen en ogen kan veroorzaken ondanks het feit dat het geen giftig product is. Draag daarom latex of andere handschoenen, een stofbril en stofmasker.

Strooi of verstuif de diatomeeënaarde bij ingangen, verblijfplaatsen en paden van mieren, kakkerlakken, pissebedden, slakken, zilvervisjes, papiervisjes en bedwantsen. Een dun stof laagje is voldoende. Heb je bijvoorbeeld last van kakkerlakken dan kun je dit product ook onder je gasfornuis verstuiven. 

Tegen mieren strooi je het ook in deuropeningen en kozijnen, maar ook op tuinpaden, op gras en op aarde. Diatomeeënaarde is op velerlei wijzen te gebruiken en in te zetten.

Diatomeeënaarde tegen vlooien bij honden en katten

Diatomeeënaarde kan ook gebruikt worden tegen vlooien bij honden en katten. Bestrooi de hondenmand of kattenbak met het poeder en wrijf de vacht van de huisdieren in. Herhaal deze behandeling na 3 dagen en zo nodig nogmaals. 

Deze behandeling is veilig voor de huisdieren, maar ook voor kleine kinderen die anders in aanraking zouden komen met giftige chemische bestrijdingsmiddelen. Je kunt ook rondom wat extra diatomeeën poeder strooien. Dezelfde behandeling kun je doen als het gaat om mijten en luizen.

Diatomeeënaarde tegen mieren

Verstuif het poeder in de openingen van de mierennesten en rondom waar ze lopen. Binnen 12 uur zie je dat de mieren verdwenen zijn. Aangezien mierennesten vaak wat dieper kunnen zitten is de kans aanwezig dat er iets verder op na enkele dagen activiteit van mieren komt.  

Ze willen dan via een andere openingen verder gaan. Behandel deze op dezelfde manier en je zult zien dat je uiteindelijk miervrij wordt. Voordeel van diatomeeënaarde is dat het ook effectief blijft als het na een regenbui nat is geworden.

 1. Ga naar de plekken waar je ingangen van mierennesten ziet.
 2. Verstuif het poeder in de ingangen en er rondom heen, maar ook over de looppaden.
 3. Komen er na een paar dagen elders openingen doe daar dan hetzelfde als bij 1 en 2
 4. Blijf dit herhalen en je zult zien dat de overlast van mieren verdwijnt.

Een dun laagje diatomeeënaarde is voldoende dus strooi niet onnodig veel, simpelweg omdat het niet nodig is. 

Diatomeeënaarde tegen naaktslakken

Naaktslakken zijn voor veel tuinliefhebbers een doorn in het oog. Naaktslakken kunnen je planten behoorlijk toetakelen. Strooi diatomeeënaarde tussen je planten en de naaktslakken zullen dat niet fijn vinden.

Diatomeeënaarde tegen vliegen

Het reduceren van het aantal vliegen in stallen, schuren en kooien met kippen, paarden, koeien en konijnen is een lastige klus. Wat je kunt doen is de diatomeeënaarde in bijvoorbeeld een zakdoek doen en die dicht knopen aan de bovenkant. Hang deze op in de hokken of ren . 

Doordat de beesten tegen de zakken aan lopen krijgen de diatomeeën poeder over zich heen, en komen vliegen ermee in aanraking als ze op de dieren neer strijken. Het aantal vliegen kan hiermee gereduceerd worden. Je kunt met diatomeeën spray ook de plaatsen behandelen waar vliegen vaak gaan zitten.

Diatomeeënaarde tegen pissebedden

Vaak kom je pissebedden tegen op vochtige plaatsen. Onder bloempotten en soms in kelders. Strooi het poeder onder je bloempotten en op de grond in je kelder.

Diatomeeënaarde tegen ongedierte werkt snel, effectief, eenvoudig en het allerbelangrijkste is dat het milieuvriendelijk en veilig te gebruiken. Het is een zeer goed alternatief voor giftige chemische bestrijdingsmiddelen.

Diatomeeënaarde tegen zilvervisjes en papiervisjes

Afhankelijk van waar de meeste van deze insecten zitten kun je dit poeder inzetten. Je kunt het boven een systeemplafond verstuiven. Dit werkt echt heel erg goed. Ik heb dit zelf toegepast op een kinderdagverblijf en als je ziet hoe effectief het daar heeft gewerkt is echt fantastisch. Dus daar waar je het kunt verstuiven boven een plafond raad ik dat echt aan om te doen.

Je kunt diatomeeënaarde ook met een zachte handveger achter de plinten van bijvoorbeeld laminaatvloeren vegen. Zilver- en papiervisjes zitten vaak onder laminaat.

Voordat je laminaat gaat leggen raad ik je aan om van te voren diatomeeënaarde aan te brengen zodat deze insecten er niet meer onder kunnen overleven. Dit kun je doen door wat diatomeeënaarde op verschillende plekken te strooien met een hand strooier, en met een zachte veger verdelen over het vloeroppervlakte. Een fijn laagje aarde is al voldoende.  

Breng diatomeeënaarde aan onder je keukenblok en in alle andere holle ruimten. 

Diatomeeënaarde tegen pissebedden

Heb je last van pissebedden in huis dan is dat vaak een vochtprobleem. Probeer de oorzaak te vinden en ventileer goed zodat alles droogt. De pissebedden zullen dan vanzelf verdwijnen. Natuurlijk kun je om het proces te versnellen op de plaatsen waar pissebedden zitten dit poeder aanbrengen. Strooi ook wat diatomeeënaarde onder bloempotten zodat daar geen mieren en pissebedden onder kunnen ontwikkelen. 

Diatomeeënaarde tegen vlooien en mijten bij honden en katten

Wrijf de diatomeeën poeder in de vacht van je hond of kat. Let altijd op dat je niet stoft en dat het niet in de ogen en luchtwegen komt. Behandel de verblijfplaatsen van je hond of kat ook. Was je huisdier na 3 dagen en herhaal de behandeling. Was dekens en verblijfplaatsen ook regelmatig.

Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen of vogels

Bloedluis verschuilt zich overdag in de kleinste naadjes en kiertjes. In de nacht komen ze eruit om een bloedmaaltijd te halen bij de gastheren zoals men dat noemt.

Doe diatomeeënaarde in een wat grotere bak en ga er met een borstel doorheen. Veeg het poeder in naden en kieren. Met een verstuiver kun je het poeder aanbrengen op alles wat in het verblijf aanwezig is. Herhaal een behandeling na 3 dagen en daarna na 5 dagen of zo vaak als nodig.

Diatomeeënaarde tegen slakken en naaktslakken

Diatomeeënaarde is ook zeer effectief tegen slakken en naaktslakken. Je kunt het poeder zeer eenvoudig aanbrengen met een diatomeeën handstrooier. Heb je last van slakken strooi dit poeder dan op plaatsen waar de slakken zitten en zich bewegen. Strooi het poeder op de grond tussen groenten en andere gewassen.

Diatomeeënaarde tegen bladluis en luizen

Je kunt diatomeeënaarde ook oplossen in water waardoor je het kunt sprayen. Gebruik hiervoor 20 gram op één liter water. Spray dit over planten waar bladluis of andere luizen op zitten en herhaal dat zo vaak als nodig is. Voor gebruik altijd goed schudden want de diatomeeënaarde zakt naar beneden en lost niet op in water. 

Waarschuwing : wil je dit poeder op stofzuigen dan kan dat niet met een gewone stofzuiger. Je dient hiervoor een stofzuiger te hebben die bouwstof kan zuiger of een special fijnstofzuiger. Een normale stofzuiger kan kapot gaan door het fijne stof van dit poeder.

LEES OOK
Bloedluis – Vogelmijt voorkomen
Bedwantsen weren met diatomeeenaarde
Ontwormen van je paard met diatomeeenaarde
Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

30 reacties

   1. ik heb een vraagje diatomeeenaarde
    mag in het badwater van vogels.
    maar ik kan op internet daar geen mengverhouding van vinden.
    kunt u mij misschien vertellen hoeveel gram er in een liter water mag.

    1. Beste Berry, excuus voor mijn late reactie door een fout in onze website. Ik adviseer je om 15 tot 20 gram diatomeeenaarde per liter te gebruiken. Zodra het opdroogt doet het zijn werk. Let hierbij wel op dat de huid niet te droog gaat worden. met vriendelijke groet François

   2. Zeer interessant! Toch nog een vraagje
    …ik zit met kleuters…dus maw regelmatig hoofdluis…daar dit geen giftig product is en eco…kan ik hiervan wat aanbrengen in hun haren? ( Verdund in sprayvorm dus) en dan s avonds uitwassen?

    1. Beste Sawlin, In principe kan dat inderdaad, maar je dient wel heel goed op te letten dat het absoluut niet in de ogen komt en dat ze het niet inademen. Dit is echt een serieus punt van aandacht omdat diatomeeenaarde irritaties geeft als het in ogen en luchtwegen komt in droge vorm. Wat je beter kunt doen is de haren ermee wassen, goed in masseren en uitspoelen, dagelijks controleren en als het nodig is herhalen. Let wel op dat de hoofdhuis niet uitdroogd. Met vriendelijke groet Francois.

 1. Heb jij al ervaring gehad met dit produkt(diathomeeaarde) ivm bestrijding mieren want ik zit met een enorme mierenplaag in mijn tuin(tuinpaden) en heb al van alles geprobeerd

  1. Beste Rene, hartelijk dank voor je reactie. Dit poeder werkt heel goed tegen mieren. Strooi het wat op de looppaden en in de gangen van het mierennest. Het kan zijn dat er wat verder op dan weer nieuwe openingen komen en daar doe je hetzelfde. Herhalen op plekken waar je weer activiteiten ziet van mieren. met vriendelijke groet François

 2. Mag ik vragen of diatomeeën aarde ook helpt tegen spinnen?
  Neem aan van wel.
  Maar misschien zijn die er te groot voor om te doen van grote plagen hier op het erf.

  En kan ik mijn tamme ratten ook lvoor uizen enzo mee behandelen?
  Komt omdat ik in bos en weiland woon en ook veel honden en ganzen en kippen hier.
  En ik doe de tuin op een paar hectare waardoor ik veel in aanraking kom met die luizen en vlooien waardoor mijn ratten ze ook hebben.
  Moet ik dan gewoon wat poeder op m’n vingers doen en ze inwrijven?
  Maar omdat er staat je voorzorgsmaatregelen zoals mondkapje(goh hebben we nog wat positiefs over gehouden aan de corona.
  Omdat anders had vrijwel niemand mondkapje in huis en nu heb je dozen vol staan thuis!Dus mondkapjes genoeg.)
  En bescherming voor de ogen en handschoenen dus.
  Maar als ik mijn ratten er mee behandel komt er ook stof door en ze krabben en wassen dus komt er ook stof in de oogjes en longen en alles.
  En ratjes EXTRA gevoelig voor zijn….kan het dan wel?

  En als je het in je bed gebruikt op de lakens tegen bedwantsen enzo, moet ik dat met bv een kwast in het bakje poeder en wat grover beetje schilder bewegingen maken over m’n lakens en het bed zelf?
  En wat als ik met m’n deken in m’n oog wrijf en dat daar dus het poeder op zit?
  Krijg ik het in m’n oog….

  En als ik alle gaten en kieren(het is één en al gaatjes kleine en grote,en spleten…zucht….alles is kieren en gaten met vooral veel spinnen uit het bos klein en groot.
  En mijn huis is volledig van hout.
  Als ik dan alle kieren en gaten in wrijf met een borstel of kwast gewoon het poeder in de kieren en spleten “duw”?met de kwast denk ik.
  Want heeft het dan meer zin om met zo’n verspreider flesje zoals hier op deze site wordt aangeboden voor nog geen 5 euro,kan ik beter met zo’n poeder verstuiver langs de kieren gaan?
  Of gaat het beter met een kwast?
  En het poeder wat daarbij vrij komt is dus ook schadelijk voor de ogen en de longen van m’n ratjes toch?
  Want ik zelf moet me beschermen voor het poeder maar m’n ratjes staan er dus midden in.
  En denk ik dat ik hun moet beschermen daarvoor door een laken over het hok heen te doen.
  Maar na hoe lang is het weer veilig als ik echt ieder kiertje heb gedaan want echt alles is kieren ECHT ALLES.
  (HET IS NIET TE DOEN OM PATRONEN MET KIT TE KOPEN (ZELFS NIET DIE VAN DE ACTION)EN ALLES DICHT TE KITTEN …KOST ME VERMOGEN EN ALLES ONDER DE KIT,ZO ERG!!).

  Oh ja,laatste vragen over deze diatomeeën aarde is bij gebruik als schoonheidsmiddel ofzo zeg je,als verzorgings product?
  Tegen het verouderen….?
  Hoe moet ik en waarvoor exact gebruiken?
  Gaat niet rimpels tegen als ik m’n gezicht ermee in wrijf neem ik aan……euh…raar….maar het staat wel tegen veroudering zeg je.
  Dus hoe dat zit.

  En als laatste vraag,is een medische vraag.
  Mijn beste vriend heeft jicht en dat komt door zuren in het bloed.
  Dat slaat neer op bloedvaten en dus rondom de gewrichten van de voeten neer slaat.
  De nieren kunnen het niet meer goed aan om de grote hoeveelheid van zuren urinezuur uit te scheiden.
  Nou denk ik het niet zal helpen de voeten in te smeren met de stof maar misschien kan het helpen als hij dus 1 mok water met 1,5 theelepel diatomeeën aarde in op lost, misschien helpt dat het zuur te ontdekken?
  Maar andere kant is dan dat het ook meer vocht uit het lichaam wordt gehaald?
  En het zuur nog geconcentreerde word omdat het vocht onttrekt…?
  Maar het moet dan de zuren onttrekken….is mijn bedoeling.
  Ofzo?
  Lastig uit te leggen….en ik ben nog wel medisch onderlegd ook nog,ik voel me dom…
  Maar zou ik iets kunnen proberen dat ik hem elke ochtend 1 mok met 1,5 theelepel diatomeeën aarde laat drinken?

  En dus als ik zeg maar 5 kilo koop hier op deze site is deze dus geschikt voor alles wat ik op heb genoemd als de vragen ik er over heb,die mij niet duidelijkheid genoeg gaven.

  De rest begrijp ik wel.

  Ik ben dan denk ik door deze site van jou misschien van een heleboel problemen af.
  En gezondheid rijker als ik zelf ook smorgens een mok neem.
  Mijn dieren ook en ja ik ben erg blij met deze site.
  Ik had veel gezocht vooral voor spinnen en mieren.

  Super blij met deze site

  Dank je wel
  Super !!

  1. Beste Saskia, allereerst hartelijk dank voor je compliment en excuus voor mijn late reactie door een fout in onze website. Je stelt veel vragen en ik zal proberen om ze allemaal te beantwoorden. Diatomeeenaarde werkt ook tegen spinnen maar spinnen zijn beschermde beestjes dus die mag je niet doden. Je kunt beesten (dus ook ratten) zeker behandelen met Diatomeeënaarde. Waar je altijd op moet letten is dat je geen stof wolken veroorzaakt die je in kunt ademen. Dat is eigenlijk waar ik voor waarschuw. Ik adviseer je niet om diatomeeenaarde te gebruiken zoals je aangeeft. Op mijn blog onder het kopje bedwantsen omschrijf ik wat je het beste kunt doen tegen deze ongewenste beestjes. Met de poederverstuiver is het handig om tussen naden en kieren te spuiten. Met een kwast kan het ook. Wat je het handigst vindt. Ik kan je geen medisch advies geven. Wat ik wel weet van diatomeeenaarde van voedselkwaliteit dat het mij veel voordelen heeft opgeleverd waarvan ik nog steeds profijt heb. Voor ontzuren van je lijf kan het zeker bijdragen. Ik drink zelf elke morgen en avond 1 thee lepeltje. Ik heb geen kalknagels meer, mijn spastische darm heb ik geen last meer van en ben minder vaak ziek. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben beantwoord. met vriendelijke groet François

 3. Beste Francois,

  Helpt dit ook tegen mieren op de bladeren van fruitbomen?
  En zo ja, wat is de verhouding? Het poeder in water mengen en dan spuiten?

  Bedankt op voorhand.

  Met vriendelijke groeten
  Sandra

  1. Beste Sandra, diatomeeenaarde werkt heel goed tegen mieren. Mijn ervaring is echter wel om het als poeder te gebruiken tegen mieren voor het beste en snelste effect. Vermengen met water kan. Je gebruikt dan 20 gram op 1 liter water. Dit werkt bijvoorbeeld goed tegen bladluis. Of het vermengt ook tegen mieren werkt weet ik niet. Schud de fles wel regelmatig want de aarde zakt naar beneden. met vriendelijke groet François

 4. U geeft aan dat het zeer effectief is tegen mieren. Helaas heb ik die ervaring (nog) niet.
  Het zou kunnen zijn dat de nesten die ik wil bestrijden erg groot zijn.
  Wat is uw ervaring daarmee?

  1. Beste Pieter, dank voor je bericht. Ik kan aan je bericht niet zien hoe je het gebruikt en over wat voor mierennesten dat je het hebt. Mijn ervaring is erg goed om dit product tegen mieren te gebruiken. Wellicht kun je mij even telefonisch contacteren zodat we het een en ander kunnen doorspreken. Ik hoor graag van je. Groet François

   1. Ik heb, voor zover ik weet, gewone tuinmieren. Maar dan wel grote nesten. Als ik namelijk in één toegang water giet komen ze elders in de tuin (tot zo’n twee meter verder) ook naar buiten.

    Wat ik me daarom ook afvraag is of bij grote nesten ze niet voldoende tijd hebben om nieuwe toegangen te creëren. En of het dan een kwestie van een lange adem is om ze echt goed te bestrijden.

    Ook heb ik een nest in de spouw, ze komen door de kieren tussen muur en ramen tevoorschijn. Gelukkig wel aan de buitenkant, maar bestrijden lijkt me toch wel gewenst.

    En lukt dat dan ook met dit spul, maar dan dus in de lange adem?

    1. Beste Pieter, diatomeeenaarde werkt goed tegen mieren maar het zal inderdaad wel goed in het nest moeten komen maar dat geld ook voor chemische bestrijdingsmiddelen. Het is zaak dat het poeder goed in de grond kan zakken en dan doet het zijn werk wel. De effectiviteit is afhankelijk van wat er in het nest komt. Voordeel is wel als het regent dat het mee naar beneden zakt en het weer effectief wordt als het opdroogt. Met vriendelijke groet François.

 5. Ik ontdekte pissebedden in de aarde van mijn adelaarsvaren uit het plantenasiel. Ik heb geen buitenruimte dus al mijn planten staan binnen. De aarde van de plant heb ik weggegooid en de aarde van mijn varen weggewassen. Mkjn varen staat nu in een dweilemmer met water en schoonmaakazijn, maar ik ben bang dat de pissenbedden eitjes hebben gelegd die nirt dood zijn. De varen wil ik niet terugbrengen naar het plantenasiel(natuurlijk ook een mogelijkheid).

  Denkt u dat wat ik gedaan heb toch voldoende is, of is mijn idee juist dat de eitjes niet verdelgt zijn en ik over ongeveer 4 weken weer pissebedden zal zien?

  Als dat laatste waar is, hoe kan ik binnenshuis ervoor zorgen dat ik helemaal afkom van die pissebedden? Is het bv een idee datomeeenaarde te kopen en te mengen met de nieuwe potgrond voor mijn varen (als die nog leeft na zijn azijnbad morgen)?

  Vernerm het graag van u.

  1. Beste Nicky, pissebedden zijn vaak een probleem op plekken waar het vochtig is. Wellicht kun je je varen wat minder water geven. Diatomeeenaarde werkt goed tegen pissebedden maar de werking is minder als het nat is. Kan door de aarde heen gemixt worden. maar laat de aarde dan wel iets droger. Met vriendelijke groet François

 6. Dag Francois
  Ik vroeg me af hoe lang het werkzaam is? We hebben een ware mierenplaag in zowel borders als gras. Door het nut wat ze ook hebben, hanteerde ik een ‘gedoogsysteem’ maar daar is zo gretig gebruik van gemaakt dat het de spuigaten uit liep. Na van alles diervriendelijk geprobeerd te hebben, heb ik dit jaar toch uiteindelijk mijn toevlucht genomen tot mierengif, maar vind het niet fijn. Nu kwam jouw schrijven ineens voorbij. Als dat nu de oplossing zou zijn, zou ik heel blij zijn. Toch op natuurlijke wijze van deze overbevolking in de tuin af. Gr Gerlinde

  1. Beste Gerlinde, diatomeeenaarde is effectief zolang het er licht. Zakt het de grond in, of heeft het geregend dan dien het opnieuw aan te brengen. Het beste gebruik je dit in droge tijden zodat het zijn werk kan doen. Met vriendelijke groet François

 7. Beste Francois,

  Kan ik dit gebruiken jn de kooi van de gerbil en het konijn? Keukenkastjes: eten zit in bakjes.

  Inmiddels ook muizenplaag balkon. In de gaten en spleten spuiten? Strooien?

 8. Hi, ik zit met een enorme bedwantsen plaag over de hele woning. Ik heb verschillende middelen geprobeerd. Zou dit effectief kunnen helpen? En hoe zou ik dit product beste gebruiken? Alvast bedankt.

  Groetjes

  1. Beste Noodkreet, als je echt een bedwanstplaag over je hele woning hebt dan adviseer ik je om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Dit kun je zelf niet voor 100% oplossen en daardoor zal het probleem ook blijven bestaan. Je kunt ook mijn artikel lezen Bedwantsen weren met diatomeeenaarde.. Het is dus afhankelijke van de besmetting of je er zelf iets aan kunt doen. Succes en vriendelijke groet François.

 9. Kan je dit produkt ook gebruiken voor woluizen te bestrijden want al mijn anten hebben ervan heb al vanalles geprobeerd quarantaine zetten is geen optie wat woon in een studio
  Mvg
  Daniëlle

  1. Beste Danielle, dank voor je bericht. Diatomeeenaarde kan goed werken tegen wolluizen. Je kunt het vermengen met water en over de planten heen spuiten. gebruik 20 gram per liter water en schud het regelmatig alvorens op de planten te spuiten. Met vriendelijke groet François.

 10. Hallo

  Ik heb heel erg last met bedwants. Ik vind het veel ze vragen veel geld. Voor het bestrijden een wauw zelf doen ik heb mijn bedwants gezien op mijn sofa Enzo en heb ze op gestrooid. Heb ze beetje dikke laag gehad maar ja ik hoop dat ze weg gaat hoelang moet ik dit. Herhalen ik heb drie kamers heb gezien
  Woon en slaap een klein kamer ben eerst van het denken eerst de woon kamer dan slaapkamer dan kleine mag ik ze ook op kleren opstoien na 10 dagen moet ik ze. Stofzuigen mag ik. Een detail alvast bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product Misschien heb je nog nooit van diatomeeënaarde gehoord, maar de kans is groot dat…
Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Diatomeeënaarde het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen Diatomeeënaarde is een uniek 100% natuurlijk product met zeer veel positieve eigenschappen en gebruiksmogelijkheden.…
Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde voor je paard als voedingssupplement en als natuurlijke ontwormer.  Diatomeeënaarde kan op verschillende manieren worden gebruikt als voedingssupplement voor…
Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Diatomeeenaarde is een natuurlijke stof Bedwantsen weren met diatomeeënaarde is een 100% gifvrije en zeer effectieve manier om van deze…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling