#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Handleiding diatomeeenaarde

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Handleiding diatomeeenaarde

Producten: diatomeeenaarde

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
3kg PestiNext Diatomeeënaarde (Kiezelgoer) (eco & gifvrij)
17,99
diatomeeenaarde-poeder-verstuiver-2
Poeder verstuiver
4,97
ditaomeeenaarde voedselkwaliteit budget ongedierte bestrijden
500g PestiNext Diatomeeënaarde (Kiezelgoer) (eco & gifvrij)
7,95

Diatomeeenaarde 100% natuurlijk en gifvrij

Kruipende insecten GIFVRIJ bestrijden met PestiNext diatomeeënaarde is het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen. PestiNext diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk product vervaardigd uit fossiele plankton en is reukloos. 

Dit product is zeer effectief tegen mieren en andere kruipende insecten zoals 

 • zilvervisjes
 • mieren
 • papiervisjes
 • bedwantsen
 • kakkerlakken
 • pissebedden
 • bloedluis bij vogels en pluimvee
 • mijten en vlooien bij honden en katten.

Kruipende insecten GIFVRIJ bestrijden met PestiNext diatomeeënaarde

Kruipende insecten GIFVRIJ bestrijden met PestiNext diatomeeënaarde  werkt zeer effectief en langdurig. Het is een zeer fijn poeder dat je aanbrengt in de openingen en op plekken waar insecten kruipen. Kruipende insecten nemen het PestiNext diatomeeënaarde poeder mee naar hun nest, en het doet direct zijn werk. PestiNext diatomeeënaarde zorgt ervoor dat het beschermlaagje van de huid verdwijnt waardoor kruipende insecten uitdrogen. Het poeder werkt snel en is zeer effectief.

Kruipende insecten GIFVRIJ bestrijden  op basis van fossiel plankton is 100% natuurlijk

De basis van dit 100% natuurlijk product is fossiele plankton. Fossiele plankton bestaat uit microscopische kleine omhulsels van eencellige plantaardige plankton (Phytoplanton). Dit natuurlijk product zet zich al meer dan 100 Miljoen jaar af in rustige baaien en binnenzeeën.  Fossiel plankton 

is een heel belangrijk onderdeel van het water en zet zich in grote hoeveelheden af als sediment op de bodem van de zee.

Hoe werkt diatomeeënaarde

Kruipende insecten hebben van nature een beschermlaag welke bestaat uit een soort waslaagje over hun buitenste omhulsel. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de insecten niet uitdrogen. Het fossiele plankton in PestiNext diatomeeënaarde heeft een zeer sterk absorberende eigenschap. Oliën, wassen en vetten worden door PestiNext diatomeeënaarde zeer goed opgenomen door de sterk absorberende eigenschap.

Kruipende insecten die in aanraking komen met PestiNext diatomeeënaarde raken hun beschermlaag kwijt, waardoor ze uitdrogen en zeer snel dood gaan. PestiNext diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen tegen kruipende insecten zoals genoemd.

In veel gevallen werkt het zo ook tegen larven van verschillende beestjes waardoor je problemen en overlast in de kiem kan smoren. De werking van diatomeeënaarde is niet chemisch of biologisch, maar puur fysisch.

Diatomeeën Spray voor planten

Diatomeeënaarde is heel goed te gebruiken tegen insecten op planten en gewassen. Je kunt hiervoor 30 gram diatomeeënaarde vermengen met water en dit heel goed schudden. Doe het in een fles met een spraydop. Spray hiermee je planten en gewassen in en je zult al snel het resultaat kunnen zien. 

Herhaal zo nodig de behandeling na een paar dagen totdat bijvoorbeeld de luizen en mieren uit je planten. Schud voor gebruik de diatomeeën spray goed zodat eventueel bezinksel weer wordt opgenomen door de rest van de spray. Diatomeeën Spray is te gebruiken tegen bladluis, mieren in gewassen en bloedluis.

Algemeen gebruik diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk en veilig te gebruiken product. Het wordt echter wel aanbevolen om beschermende kleding te dragen als je gaat verstuiven of strooien. Het is een zeer fijn poeder dat irritatie op de luchtwegen en ogen kan veroorzaken ondanks het feit dat het geen giftig product is. Draag daarom latex of andere handschoenen, een stofbril en stofmasker.

Strooi of verstuif de diatomeeënaarde bij ingangen, verblijfplaatsen en paden van mieren, kakkerlakken, pissebedden, slakken, zilvervisjes, papiervisjes en bedwantsen. Een dun stof laagje is voldoende.Heb je bijvoorbeeld last van kakkerlakken dan kun je dit product ook onder je gasfornuis verstuiven. 

Tegen mieren strooi je het ook in deuropeningen en kozijnen, maar ook op tuinpaden, op gras en op aarde. Diatomeeënaarde is op velerlei wijzen te gebruiken en in te zetten.

Diatomeeënaarde tegen vlooien bij honden en katten

Diatomeeënaarde kan ook gebruikt worden tegen vlooien bij honden en katten. Bestrooi de hondenmand of kattenbak met het poeder en wrijf de vacht van de huisdieren in. Herhaal deze behandeling na 3 dagen en zo nodig nogmaals. 

Deze behandeling is veilig voor de huisdieren, maar ook voor kleine kinderen die anders in aanraking zouden komen met giftige chemische bestrijdingsmiddelen. Je kunt ook rondom wat extra diatomeeën poeder strooien. Dezelfde behandeling kun je doen als het gaat om mijten en luizen.

Diatomeeënaarde tegen mieren

Verstuif het poeder in de openingen van de mierennesten en rondom waar ze lopen. Binnen 12 uur zie je dat de mieren verdwenen zijn. Aangezien mierennesten vaak wat dieper kunnen zitten is de kans aanwezig dat er iets verder op na enkele dagen activiteit van mieren komt.  

Ze willen dan via een andere openingen verder gaan. Behandel deze op dezelfde manier en je zult zien dat je uiteindelijk miervrij wordt. Voordeel van diatomeeënaarde is dat het ook effectief blijft als het na een regenbui nat is geworden.

 1. Ga naar de plekken waar je ingangen van mierennesten ziet.
 2. Verstuif het poeder in de ingangen en er rondom heen, maar ook over de looppaden.
 3. Komen er na een paar dagen elders openingen doe daar dan hetzelfde als bij 1 en 2
 4. Blijf dit herhalen en je zult zien dat de overlast van mieren verdwijnt.

Een dun laagje diatomeeënaarde is voldoende dus strooi niet onnodig veel, simpelweg omdat het niet nodig is. 

Diatomeeënaarde tegen naaktslakken

Naaktslakken zijn voor veel tuinliefhebbers een doorn in het oog. Naaktslakken kunnen je planten behoorlijk toetakelen. Strooi diatomeeënaarde tussen je planten en de naaktslakken zullen dat niet fijn vinden.

Diatomeeënaarde tegen vliegen

Het reduceren van het aantal vliegen in stallen, schuren en kooien met kippen, paarden, koeien en konijnen is een lastige klus. Wat je kunt doen is de diatomeeënaarde in bijvoorbeeld een zakdoek doen en die dicht knopen aan de bovenkant. Hang deze op in de hokken of ren . 

Doordat de beesten tegen de zakken aan lopen krijgen de diatomeeën poeder over zich heen, en komen vliegen ermee in aanraking als ze op de dieren neer strijken. Het aantal vliegen kan hiermee gereduceerd worden. Je kunt met diatomeeën spray ook de plaatsen behandelen waar vliegen vaak gaan zitten.

Diatomeeënaarde tegen pissebedden

Vaak kom je pissebedden tegen op vochtige plaatsen. Onder bloempotten en soms in kelders. Strooi het poeder onder je bloempotten en op de grond in je kelder.

Diatomeeënaarde tegen ongedierte werkt snel, effectief, eenvoudig en het allerbelangrijkste is dat het milieuvriendelijk en veilig te gebruiken. Het is een zeer goed alternatief voor giftige chemische bestrijdingsmiddelen.

Diatomeeënaarde tegen zilvervisjes en papiervisjes

Afhankelijk van waar de meeste van deze insecten zitten kun je dit poeder inzetten. Je kunt het boven een systeemplafond verstuiven. Dit werkt echt heel erg goed. Ik heb dit zelf toegepast op een kinderdagverblijf en als je ziet hoe effectief het daar heeft gewerkt is echt fantastisch. Dus daar waar je het kunt verstuiven boven een plafond raad ik dat echt aan om te doen.

Je kunt diatomeeënaarde ook met een zachte handveger achter de plinten van bijvoorbeeld laminaatvloeren vegen. Zilver- en papiervisjes zitten vaak onder laminaat.

Voordat je laminaat gaat leggen raad ik je aan om van te voren diatomeeënaarde aan te brengen zodat deze insecten er niet meer onder kunnen overleven. Dit kun je doen door wat diatomeeënaarde op verschillende plekken te strooien met een hand strooier, en met een zachte veger verdelen over het vloeroppervlakte. Een fijn laagje aarde is al voldoende.  

Breng diatomeeënaarde aan onder je keukenblok en in alle andere holle ruimten. 

Diatomeeënaarde tegen pissebedden

Heb je last van pissebedden in huis dan is dat vaak een vochtprobleem. Probeer de oorzaak te vinden en ventileer goed zodat alles droogt. De pissebedden zullen dan vanzelf verdwijnen. Natuurlijk kun je om het proces te versnellen op de plaatsen waar pissebedden zitten dit poeder aanbrengen. Strooi ook wat diatomeeënaarde onder bloempotten zodat daar geen mieren en pissebedden onder kunnen ontwikkelen. 

Diatomeeënaarde tegen vlooien en mijten bij honden en katten

Wrijf de diatomeeën poeder in de vacht van je hond of kat. Let altijd op dat je niet stoft en dat het niet in de ogen en luchtwegen komt. Behandel de verblijfplaatsen van je hond of kat ook. Was je huisdier na 3 dagen en herhaal de behandeling. Was dekens en verblijfplaatsen ook regelmatig.

Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen of vogels

Bloedluis verschuilt zich overdag in de kleinste naadjes en kiertjes. In de nacht komen ze eruit om een bloedmaaltijd te halen bij de gastheren zoals men dat noemt.

Doe diatomeeënaarde in een wat grotere bak en ga er met een borstel doorheen. Veeg het poeder in naden en kieren. Met een verstuiver kun je het poeder aanbrengen op alles wat in het verblijf aanwezig is. Herhaal een behandeling na 3 dagen en daarna na 5 dagen of zo vaak als nodig.

Diatomeeënaarde tegen slakken en naaktslakken

Diatomeeënaarde is ook zeer effectief tegen slakken en naaktslakken. Je kunt het poeder zeer eenvoudig aanbrengen met een diatomeeën handstrooier. Heb je last van slakken strooi dit poeder dan op plaatsen waar de slakken zitten en zich bewegen. Strooi het poeder op de grond tussen groenten en andere gewassen.

Diatomeeënaarde tegen bladluis en luizen

Je kunt diatomeeënaarde ook oplossen in water waardoor je het kunt sprayen. Gebruik hiervoor 20 gram op één liter water. Spray dit over planten waar bladluis of andere luizen op zitten en herhaal dat zo vaak als nodig is. Voor gebruik altijd goed schudden want de diatomeeënaarde zakt naar beneden en lost niet op in water. 

Waarschuwing : wil je dit poeder op stofzuigen dan kan dat niet met een gewone stofzuiger. Je dient hiervoor een stofzuiger te hebben die bouwstof kan zuiger of een special fijnstofzuiger. Een normale stofzuiger kan kapot gaan door het fijne stof van dit poeder.

LEES OOK
Bloedluis – Vogelmijt voorkomen
Bedwantsen weren met diatomeeenaarde
Ontwormen van je paard met diatomeeenaarde
Voordelen van diatomeeenaarde als voedingssupplement

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Zo kun je diatomeeenaarde gebruiken

Diatomeeënaarde het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen Diatomeeënaarde is een uniek 100% natuurlijk product met zeer veel positieve eigenschappen en gebruiksmogelijkheden.…
Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Ontwormen van je paard met diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde voor je paard als voedingssupplement en als natuurlijke ontwormer.  Diatomeeënaarde kan op verschillende manieren worden gebruikt als voedingssupplement voor…
Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Bedwantsen weren met diatomeeënaarde

Diatomeeenaarde is een natuurlijke stof Bedwantsen weren met diatomeeënaarde is een 100% gifvrije en zeer effectieve manier om van deze…
Bloedluis - Vogelmijt bij kippen voorkomen met diatomeeënaarde

Bloedluis - Vogelmijt bij kippen voorkomen met diatomeeënaarde

Bloedluis – Vogelmijt bij kippen Bloedluis oftewel vogelmijt bij kippen zijn een nachtmerrie voor de professionele en particuliere kippenhouders. Bloedluis…
Ook handig bij jouw bestelling