Muizen in huis wat te doen

Tips & advies over ongedierte

Muizen in huis wat te doen

Producten: Muizen in huis, Wat te doen tegen muizen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

PestiNext muizen en ratten afweermiddel
Muizen en Ratten afweermiddel
13,9645,00
deurafdichting-deurrubber-deurstrip
Deurstrip - Deurrubber - Deurafdichting 1 meter van Raxit
29,95
rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet
Muizengaas - Afdichtingsnet -rvs wering gaas 5 cm
5,7547,50
professionele-muizenklem
Professionele muizenklem - muizenval
1,85119,95

Muizen in huis wat te doen?

In dit artikel ga ik je de grondbeginselen van duurzame ongediertepreventie vertellen die je echt gaan helpen. Veel mensen denken dat muizengif het meest effectieve middel tegen muizen is, maar het tegendeel is waar.

Waarom muizengif niet de oplossing is

Muizengif is slechts een tijdelijk lapmiddel. Heb je muizen in huis dan heeft dat altijd een oorzaak. Het is daarom beter de oorzaak op te sporen, zodat je een duurzame maatregel kunt nemen waarvan je jarenlang plezier hebt. Als muizen al van het muizengif eten, blijf je altijd met de vraag zitten of ze allemaal wel dood zijn. En als ze allemaal dood zouden zijn ( wat heel onwaarschijnlijk is) dan kun je jezelf afvragen of er nog muizen bij je binnen kunnen komen.  

Een naar bijverschijnsel van muizen bestrijden met gif is dat je niet weet waar ze liggen als ze dood gaan. Het kan een zeer vervelende stank veroorzaken waar vliegen op af komen. Ik heb een poos geleden een bedrijf geholpen waar veel overlast van muizen was en ook heel veel overlast van vliegen. De overlast van vliegen was niet zo verwonderlijk. 

Er lagen op veel plaatsen dode muizen die behoorlijk aan het rotten waren. Ideale plaatsen voor vliegen om eitjes op te leggen, waardoor er ook nog eens een vliegenplaag uit was gebroken. Dit zijn allemaal scenario`s waar je liever niet mee te maken wilt krijgen. Je zult begrijpen dat alleen om die rede al muizengif geen oplossing is. 

Wist je overigens dat er jaarlijks in Nederland bijna 800.000 kg muizen- en rattengif wordt verbruikt, dat ook weer allemaal in ons milieu terecht komt, en dat er ook roofvogels en landroofdieren ziek worden en dood gaan door het eten van vergiftigde muizen, en dat er altijd een risico aanwezig is dat kleine kinderen er mee in contact komen of zelfs opeten. Je mag er niet aan denken!!

Muizen in huis wat te doen

Één van de basisprincipes van duurzame ongediertepreventie is het dicht maken van openingen en doorgangen. Veel mensen weten niet dat ze vaak openingen in de buitenmuur hebben, of ze weten het wel maar staan er niet bij stil dat daar muizen door naar binnen komen. Ik ga je hier aan de hand van enkele voorbeelden laten zien hoe je zelf eenvoudig en goedkoop duurzame en milieuvriendelijke maatregelen kunt nemen, waardoor muizen niet meer zo eenvoudig je huis binnen kunnen komen. 

Ps. Openingen in je buitenmuur dicht maken heeft als voordeel dat ander gedierte ook niet in je huis kan komen. Denk hierbij aan ratten, wespen en vliegen. 

Open voegen dicht maken met RVS wering gaas of bijenbekje

Bijna alle huizen hebben open voegen in hun buitenmuur waardoor muizen in huis komen. Deze zijn heel eenvoudig dicht te maken met rvs wering gaas. Een alternatief zijn bijenbekjes maar die hebben een groot nadeel. Ze zijn of te groot of te klein waardoor er vaak openingen blijven waar muizen nog steeds doorheen kunnen. RVS wering gaas is vele malen goedkoper en het past altijd. 

  1. Knip het rvs wering gaas iets groter dan de opening is.
  2. Vouw het met weinig kracht dubbel zodat het niet gaat knikken.
  3. Duw het voorzichtig is de open voeg.
  4. Het gaas zet weer uit en zit stevig in de voeg.

Scheuren in je buitenmuur dicht maken

Scheuren in je buitenmuur zijn ook ingangen voor muizen en heel eenvoudig dicht te maken met voegenreparatiekit. Zijn ze te breed vul ze dan eerst op met rvs wering gaas en maak ze dan dicht met de voegenreparatiekit. 

Openingen rondom leidingen dicht maken

Openingen rondom leidingen zijn heel eenvoudig dicht te maken met rvs wering krul. Ik adviseer je om latex handschoenen aan te doen en de rvs wering krul met silicone kit in te smeren. Vul de openingen rondom leidingen met hiermee op. Je kunt natuurlijk ook acrylaat kit gebruiken zodat je het later kunt schilderen voor de nette afwerking. 

Openingen bij boeiboorden en dakranden

Boeiboorden en dakranden laten ook vaak openingen zien waar muizen toegang tot je huis krijgen. Deze openingen zijn zeer eenvoudig dicht te maken met rvs wering gaas. Meet de lengte van de opening af en knip het rvs wering gaas op maat. Vouw het gaas maar laat het niet knikken, en duw het met en plamuurmes in de rand die open staat. Door de buitenaardse druk blijft het zitten.

Muizen in huis oorzaak

Muizen in huis heeft altijd een oorzaak. Één belangrijke oorzaak heb ik hier boven behandeld en dat zijn gaten en openingen aan de buitenkant van je huis. Ik heb reeds vele huishoudens en bedrijven geholpen om van muizen af te komen alleen met deze simpele duurzame weringsmaatregelen. Werk je alleen met muizengif dan is de kans groot dat je muizenprobleem snel weer terug zal komen. 

Ik help je graag met duurzame en milieuvriendelijke toepassingen waarvan je jarenlang plezier hebt. Muizengif lijkt goedkoop, maar als je optelt wat je er jaarlijks aan uitgeeft dan kan dat nog behoorlijk oplopen. 

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Hoe ontstaat een Muizenplaag

Hoe ontstaat een Muizenplaag

Zo ontstaat een muizenplaag Er wordt in de volksmond al snel over een muizenplaag gesproken, maar van een echte plaag…
Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
Ook handig bij jouw bestelling