#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Muizen in spouwmuur. Dit kun je eraan doen.

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Muizen in spouwmuur. Dit kun je eraan doen.

Producten: muis in spouwmuur, muizen in spouwmuur

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4x Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
143,85
BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch (4)
2x Elektronische Muizenverjager (beter dan Ultrasoon!)
75,90
RVS wering gaas - muizengaas - 10cm-bob
Muizengaas RVS (hoogste kwaliteit) - 10cm breed - per meter
7,95
PestiNext-Muizengaas
Muizengaas RVS (hoogste kwaliteit) - 5cm breed - per meter
4,85

Muizen in spouwmuur

Muizen in spouwmuur is een veel gehoord muizenprobleem. Veel mensen weten niet goed wat ze eraan kunnen doen, omdat de spouwmuur niet gemakkelijk toegankelijk is om er bijvoorbeeld muizengif of een muizenklem in te doen. 

De oplossing voor muizen in de spouwmuur is in de meeste gevallen niet zo heel lastig om op te lossen, maar je dient dan wel te weten wat je eraan kunt doen. Als professioneel ongediertebestrijder deel ik je mijn ervaringen en vakkennis graag

Muis in spouwmuur? Neem de oorzaak weg!

Muizen in spouwmuur bestrijden is in de meeste gevallen niet nodig. De oorzaak wegnemen waardoor muizen in je spouw kunnen komen heeft meer effect. Het voordeel van de oorzaak wegnemen is dat je dan een duurzame oplossing krijgt, waardoor het probleem van muizen in je spouwmuur zich niet blijft herhalen. 

Muizen in je spouwmuur los je simpelweg op door ze de toegang tot je spouw af te sluiten. Ze kunnen er dan bij jou niet meer in, maar nog wel via bijvoorbeeld de spouw van je buren. Het is daarom belangrijk om muizen in de spouwmuur gezamenlijk aan te pakken. 

Muizen in spouwmuur 

Muizen  in je spouwmuur met giftige bestrijdingsmiddelen is in de optiek van BOB optie. Dat je muizen in je spouwmuur hebt heeft een oorzaak en deze dient weggenomen te worden. Muizen in je spouwmuur spouwmuur bestrijden veroorzaakt overigens stank waardoor er een verhoogd risico op overlast van vliegen en andere insecten ontstaat…….en daar zit je niet op te wachten! 

Muizen in spouwmuur kunnen door heel je huis komen

Muizen in de spouwmuur kunnen zich door heel je huis verplaatsen. Via de spouwmuur kunnen ze in je kelder, op zolder en boven plafonds komen. Muizen in de spouwmuur kunnen schade aan je muurisolatie toebrengen, ze maken er gangen doorheen en zelfs nesten. Heb je last van muizen in je spouwmuur dan is daar een oorzaak voor.

Oorzaken van muizen in de spouwmuur kunnen zijn:

 • Er is een bron van voedsel in de buurt. Een bron van voedsel kan zijn vogelvoer, andere diervoeders, fruitbomen, notenbomen en keukenafval.
 • Er liggen spullen tegen de muur waardoor muizen een beschutte ingang hebben.
 • Er is dichte begroeiing aanwezig tegen de buitenmuur.
 • Er zijn openingen in de buitenmuur waardoor muizen gemakkelijk naar binnen kunnen.

Muizen in de spouwmuur heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat er een veilige nestplaats wordt geboden met een voedselbron in de buurt. Muizen kunnen immers niet zonder voedsel en ze zoeken altijd een veilige plaats om te nestelen. Een spouwmuur is daarvoor een ideale plaats. Een voedselbron kan ook een volière, of kippenhok bij de buren zijn, of bijvoorbeeld een konijn in de tuin waar voedsel wordt gemorst.

Muizen bestrijden in spouw. Stappenplan

Heb je last van muizen in je spouwmuur dan is het raadzaam om voor een duurzame oplossing te kiezen. Kies je niet voor een duurzame oplossing dan zal het probleem zich in de praktijk blijven herhalen. Muizen bestrijden in je spouw kan geheel zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen. Zie hier een stappenplan.

 1. Vraag of je buren ook last van muizen hebben. (woon je in een rij of een appartementencomplex vraag het dan bij iedereen als dat kan) Vraag of ze gezamenlijk met jouw de overlast van muizen aan willen pakken. Het is immer ook hun belang. 
 2. Haal voedselbronnen weg. Dit is in ieders belang. Niemand wil immers muizen in de spouwmuur en de kans op ratten is ook potentieel aanwezig.
 3. Creëer een ondraaglijke omgeving voor de muizen waardoor ze je huis/ huizen gaan verlaten, middels het plaatsen van elektronische muizenverjagers.
 4. Maak doorgangen in huis zoveel als mogelijk dicht. Kijk goed in de meterkast naar elektra en andere doorvoeren, onder de keukenkastjes en bij verwarmingsbuizen. 
 5. Maak na 2 á 3 weken de openingen in de buitenmuur dicht. Hierbij is het erg belangrijk dat buren en medebewoners ook meedoen. Rvs wering gaas of muizengaas is hiervoor een ideaal middel. 
 6. Als optie kun je eventueel muizenklemmen plaatsen. Let daarbij op dat je ze zo zet dat kinderen en huisdieren er niet in kunnen komen. 

Buren willen niet meedoen met muizen bestrijden in de spouw

Als buren niet mee willen doen dan is het voor jou toch belangrijk om het stappenplan zoveel en zo goed als mogelijk uit te voeren. Muizen zoeken de gemakkelijkste weg om aan voedsel te komen en ze verblijven niet graag in gebieden waar ze zich niet vrij kunnen bewegen. Het nemen van weringsmaatregelen in je huis is daarom een belangrijke stap. Als je daarnaast een omgeving creëert die ondraaglijk is voor muizen dan zullen ze in jouw spouwmuur en huis weg blijven. 

Wat heb je nodig tegen muizen in spouwmuur

 1. Allereerst adviseer ik je om elektronische muizenverjagers te plaatsen. Hiermee creëer je een stressvolle omgeving voor muizen, en als er beestjes zijn die niet graag in een stressvolle omgeving verblijven dan zijn het wel muizen. Muizen worden opgejaagd door het elektronische systeem en zullen weg gaan. Als professioneel ongedierte advies bedrijf werken wij zelf al sinds 2012 succesvol met deze elektronische muizenverjagers. 
 2. Als de muizen uit de spouwmuur verjaagd zijn dan kun je de ventilatievoegen of andere openingen in de buitenmuur dicht maken met rvs wering gaas – muizengaas. Dit doe je door het muizengaas langs de opening te houden en het iets langer af te knippen dan de openingen is. Duw het voorzichtig met een plamuurmesje in de openingen en klaar ben je. 

Belangrijk om te doen tegen muizen in spouwmuur

Door de zachte winters en de droge zomermaanden worden muizenpopulaties steeds groter. Door de zachte winters overleven muizen gemakkelijker waardoor ze niet in aantal afnemen.

Het is daarom belangrijk om voedselbronnen uit je tuin weg te nemen. Je kunt hier denken aan afgevallen fruit, noten, maar ook je composthoop. Laat geen diervoeders staan, en zorg ervoor dat gemorste diervoeders in je kippenren, voliere, konijnenhok of een ander dierenverblijf elke avond opgeruimd worden. 

Hout- en steenstapels opruimen is ook een heel belangrijk onderdeel bij het voorkomen van muizen in je spouwmuur.

Muizen in spouwmuur weren

In het kort komt het erop neer dat je een ondraaglijke omgeving voor muizen creëert middels elektronische muizenverjagers. Ze daarna de toegang tot je spouwmuur blokkeert en voedselbronnen weg neemt. 

Zie hier onze producten om muizen preventief te weren

Lees ook

Muizen bestrijding, tips en tricks
Zo gebruik je rvs wering gaas – muizengaas – afdichtingsnet
Muizen in plafond
Huismuis-Huismuizen
Netnox – rvs wering gaas

Heb je vragen of opmerkingen plaats ze dan hieronder in het commentaarveld. Andere mensen en wij kunnen daar ook weer van leren. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Volieregaas – Vogelgaas met een kleine maaswijdte Heb je het idee om zelf een volière, kippenren of een konijnenhok te…
Muizen weren

Muizen weren

Hoe kun je muizen weren uit je huis? Heb je last van muizen in huis dan is er een reden…
Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Muizen en ratten hebben verschillende leefgewoonten Muizen en ratten lijken uiterlijk veel op elkaar behalve dat ze in grootte van…
Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid is heel iets anders dan het systeem van de PestiNext muizenverjager. Muizen verjagen met geluid kan…
Ook handig bij jouw bestelling