Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Muizen vangen. Wat is het beste lokaas

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Muizen vangen. Wat is het beste lokaas

Producten: muizen vangen, Muizen verjagen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4x Elektronische Rattenverjager (160m²) - 90 dagen Resultaat Garantie
169,95
PestiNext-lokaas-voor-muizen-en-ratten-6
10 gram PestiNext Lokaas voor Ratten (gifvrij & 100% natuurlijk)
3,45
PestiNext-lokaas-voor-muizen-en-ratten-6
50 gram PestiNext Lokaas Ratten (gifvrij & 100% natuurlijk)
6,90
PestiNext-muizenklem-muizenval-5stuks
5x Professionele muizenval (muizenklem)
6,75

Muizen vangen met onweerstaanbaar lokmiddel

Muizen vangen gaat het beste met onweerstaanbaar lokmiddel. Als professioneel muizenbestrijder heb ik zelf een lokmiddel ontwikkeld waarin mijn ervaring vanaf 2012 in is gestopt. Dit lokmiddel bestaat uit voedingsmiddelen waar muizen dol op zijn met daaraan toegevoegd zaden, granen en andere lekkernijen waarvoor muizen een voorkeur hebben.

Lokaas met een krachtige geur en een goede samenstelling 

Als je een muizenval hebt gevonden die bij je past, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat die val ook aantrekkelijk gemaakt wordt zodat muizen er op afkomen. Muizen hebben een scherp reukvermogen, daarom is het belangrijk om voor een lokaas te kiezen met een krachtige geur en met de juiste samenstelling.

lokaas-lokmiddel -voor-muizen-en-ratten

Wat is het beste lokaas voor het vangen van muizen

Het beste lokaas voor het vangen van muizen bevat ingrediënten welke inspelen op de gedragskenmerken van muizen. Wat veel mensen niet weten is dat muizen helemaal niet zo dol zijn op kaas. Muizen zijn dol op vette zaden en granen en natuurlijk hebben ze ook graag eens wat anders. het zijn net mensen wat dat betreft.

Verandering van spijs doet eten, dus wat andere dingetjes proberen kan geen kwaad. Je moet één ding niet vergeten dat muizen tussen de 3 à 5 gram voedsel per dag eten. Als hun buikje is gevuld dan kun je nog zo`n lekker lokaas gebruiken, maar ze zullen er niets van eten. Vol = Vol

Neem andere voedselbronnen weg

In de praktijk hoor ik vaak dat muizen niet in de val lopen, en er ook niet van eten. Dit kan een teken zijn dat er een voedselbron in de buurt is, waar ze hun buikje van rond eten. Het is in dat geval aan te raden om te onderzoeken wat die andere voedselbron kan zijn zodat muizen vangen in de door jou geplaatste muizenvallen wat effectiever verloopt. 

Muizen vangen met de volgende levensmiddelen als lokaas

Hier onder geef ik een opsomming wat je als lokaas kunt gebruiken voor het vangen van muizen. Mijn persoonlijke voorkeur heeft PestiNext lokmiddel omdat daar jarenlange ervaring en experimenteren in zit. Ik gebruik dit lokmiddel dagelijks in de praktijk en het werkt echt heel goed. Onderstaande lokazen zijn zeker ook goed voor het vangen van muizen. 

 • Pindakaas ( liefst met nootjes)
 • Boerenmetworst
 • Leverworst
 • Chocoladepasta
 • Roomkaas
 • Stinkende kazen
 • Jam
 • Gerookt spek
 • Vette zaden
 • Nat en droog hondenvoer
 • Nat en droog kattenvoer
rattenvoer - ratten lokmiddel - granen mix

Bovenstaande lokazen zijn een greep uit wat je als goed lokaas kunt gebruiken om muizen te vangen. Natuurlijk zijn er talrijke andere dingen waar muizen ook dol op zijn. Soms gebruik ik boerenmetworst als het eerste lokaas niet goed werkt. Ik adviseer je om meerdere muizenvallen te plaatsen. Je kunt nooit teveel muizenvallen zetten, maar wel te weinig. Je kunt afwisselen met lokaas en kijken welke voor jou het beste werken. 

Muizen vangen

Je kunt op verschillende manieren muizen vangen. De meest muisvriendelijke is naar mijn professionele mening met een klapval. Als de muis goed in de muizenklem komt is hij of zij op slag dood en heeft geen stress, en hoeft dus niet te lijden. Gebruik professionele muizenvallen met een sterke slagkracht.

Zogenaamde muisvriendelijke vallen zijn niet zo diervriendelijk als je denkt. Muizen kunnen niet tegen stress voor een langere tijd. Een paar uur is dan al gauw te lang. Als je de muisvriendelijke val niet vaak genoeg controleert zal de muis dood gaan van de stress. 

Muizen vangen doe je het beste met professionele muizenklemmen al of niet in een lokaasdepot voor de veiligheid van kleine kinderen en huisdieren.

TIP: Het is aan te bevelen om muizenvallen niet met blote handen te prepareren en te zetten. Mensengeur kan muizen afschrikken. Gebruik daarom altijd handschoenen. Ook uit hygiënisch oogpunt is het dragen van handschoenen aan te raden. 

Muizen vangen met lokaasdepots

Budget-Ongedierte-Bestrijden-muizen-voerdoos-lokdoos-lokaasdepot

Muizen vangen met lokaasdepots is aan te raden omdat het een veilige manier van vangen is. De muizenklem zit in het lokaasdepots, en je kunt aan de buitenkant zien of er iets is gevangen. Muizen vangen met lokaasdepots werk eenvoudig en hygiënisch. 

Zelf werken wij als professioneel ongediertebestrijder ook met deze lokaasdepots voor het vangen van muizen. De kunst is om deze lokaasdepots goed te gebruiken en te prepareren zodat ze extra aantrekkelijk zijn voor deze kleine plaagdieren. 

Hoe je een muizenval aantrekkelijk maakt

Een muizenval maak je aantrekkelijk door hem op een rustige plek te zetten. Probeer de looppaden op te sporen, en plaats daar de muizenvallen. De kans dat er muizen in de val lopen is groot omdat het voor hen een bekende weg is. Muizen zijn van nature nieuwsgierig en onderzoeken nieuwe dingen in hun leefgebied. Een aantrekkelijk gemaakte muizenval zal niet aan hun aandacht ontkomen. 

Muizenklem details

Om een muizenval aantrekkelijk te maken is het belangrijk dat je onweerstaanbaar lokmiddel of ander lokaas goed stevig aanbrengt in het ronde lokaasdepot voorop de muizenval. Aan de achterkant van de val smeer ik zelf ook altijd nog een beetje lokmiddel.  Zet de val op een beschutte plaats waar ook een looppad is en het muizen vangen kan beginnen. 

Tips voor het zetten van muizenvallen

Muizenval zetten? 5 Tips voor het gebruiken van muizenvallen

Je hebt last van muizen en je wilt hier effectief iets aan doen?

Je hebt de muizenvallen gevonden welke het beste bij je passen en je vraagt je af hoe je deze nu het beste kunt plaatsen? 

Er zijn verschillende soorten muizenvallen. Elke muizenval heeft zijn eigen gebruiksvoorschriften en voor- en nadelen. In onze webwinkel kun je zelf een keuze maken welke soort muizenval het beste bij jou past.

Het maakt niet uit voor welke soort muizenval je kiest, ze vangen allemaal beter als je ze aantrekkelijk maakt met onweerstaanbaar lokmiddel. 

Muizenvallen dien je elke dag te controleren

Als je muizenvallen gaat zetten dan is het belangrijk dat je ze elke dag controleert op vangst. Dode muizen gaan liggen stinken, en kunnen  op hun beurt weer voor overlast van andere beestjes zorgen zoals aasvliegen. Je dient de vangst elke dag uit de val te halen en opnieuw te plaatsen. 

Gebruik deze tips voor effectief gebruik van muizenvallen:

Muizenval tip 1: Gebruik nooit teveel lokaas

Dit is de belangrijkste tip voor het zetten van muizenklemmen. Een muizenklem is een muizenval welke dicht klapt door een triggersysteem. OP de muizenval zit een lokaasdepotje waar je lokaas in kunt doen. Vul dit voor maximaal de helft. Een veel gemaakte fout is dat men teveel lokaas gebruikt waardoor het er uitgegeten wordt maar de muizenval niet dicht klapt. Vul het lokaasdepot voor maximaal de helft zodat muizen echt hun beste moeten doen om het eruit te krijgen. Dit verhoogd de vangkans enorm.

Muizenklem details

Muizenval tip 2: Plaats een muizenval nooit in een open ruimte

Een muizenval kan het beste geplaatst worden langs een muur of wand. Plaats je de muizenval langs een muur of wand, zorg er dan voor dat de val zo geplaatst is dat de val dichtklapt naar de wand of muur toe staat. 

Muizenval tip 3: Plaats meerdere muizenvallen

Het beste is om altijd meerdere muizenvallen te plaatsen. Plaats in ieder geval meerdere vallen op doorgangen en looppaden. Zie hier hoe je dat het beste doet.

Muizenval tip 4: Gebruik lokaas waar muizen gek op zijn

Er zijn verschillende etenswaren zeer geschikt als lokaas op de muizenval. Het meest bekend is een blokje kaas, maar pindakaas of een spekblokje zijn ook effectief. Het voordeel van pindakaas is dat het langere tijd goed blijft, waar kaas en spek na enige tijd gaan schimmelen. Zie hier het PestiNext Lokaas

Muizenval tip 5: Controleer de vallen dagelijks

Als je eenmaal de muizenvallen geplaatst hebt controleer dan elke dag of je al een muis hebt gevangen. Heb je na enkele dagen nog steeds geen muis gevangen probeer dan een andere plaats voor de muizenval.

Muizenval tip 6: Denk aan de veiligheid

Plaats de muizenvallen op plekken waar kinderen of huisdieren niet bij kunnen. Gebruik eventueel een lokdoosje die je over de val plaatst om kinderen en huisdieren te beschermen.

Alternatief voor muizen vangen

Wil je geen muizen vangen dan kun je kiezen voor het meest diervriendelijke alternatief wat er is. Je kunt overwegen om muizen niet te vangen maar ze te verjagen met onze elektronische muizenverjagers. 

Als professioneel ongedierte adviseur werk al sinds 2012 met deze elektronische muizenverjagers en zijn in 98% van de gevallen succesvol. 

Elektronische muizenverjagers veroorzaken stress bij muizen door een spoel regelmatig aan en uit te laten gaan. Dit veroorzaakt uitbarstingen van 50 Hz door het elektriciteitsnetwerk en veroorzaakt stress bij muizen. Simpelweg gezegd kunnen muizen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken. Ze zullen dus je huis gaan verlaten en niet meer terug komen. 

LEES OOK

Zo bestrijd je muizen
Elektronische muizenverjager voor in huis
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen
Muizen verjagen

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

8 reacties

 1. Fijn en helder artikel. Je geeft duidelijke tips en oplossingen.

  Vraag: Sinds ik een ventilatiegat in mijn keuken heb dichtgemaakt met staalwol neemt het aantal keutels dat ik vind af. Vanmorgen nog maar 1 keutel.
  Wat kan dat betekenen? Heeft de muis elders voeding gevonden?

  Ik ben benieuwd 😊
  Hartelijke groet, Laura Mallee

  1. Beste Laura, hartelijk dank voor je compliment, leuk om te horen. Wat je hebt gedaan is goed, en zoals je aangeeft heeft het ook al direct effect. Dat je nu nog een keutel vind kan zijn omdat die muis nog ergens bij je binnen zit en niet achter de opening die je hebt dicht gemaakt. Of die muis elders voeding vindt weet ik niet omdat ik niet bekend ben met de situatie. Je zou bijvoorbeeld een muizenval kunnen zetten om de muis te vangen. Je kunt kiezen voor een levende muizenval of een muizenklem die niet levend vangt. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag. Met vriendelijke groet François.

 2. duidelijk en goede uit leg hier over
  ik zag de muizen altijd rond 1uur t./m2 uur in de nacht
  lopen overdag nooit geen last van gehad
  nooit geen last gehad van muizen nu gaan wij het 2jaar in
  en regelmatig veldmuizen gehad de 1stjaar goede gekken hoe ze lopen
  en geprobeerd met muizen klemmen werkt niet zo dus had ik iets anders bedacht
  een oude stofzuiger gebruikt werkt goed zo 3a5 muizen hier mee opgezogen
  en dit jaar weer veldmuizen gehad nu 20muizen vallen gekocht via alliexrpes
  en op elke kamer wel 5 neer gezet ook par gevangen op deze manier en nog iets
  muis mat ging ook super die voor elke duur opening gedaan
  en deze mat ga ik ook nu gebruiken voor over last van mieren
  dus op deze manier hebben wij deze maand weer wat muizen gevangen
  vr gr van rene

  1. Beste Rene, dank voor je bijdrage. Een muizenpopulatie groeit naar gelang er voedsel en schuilplaatsen aanwezig zijn. Als ik je verhaal goed begrijp neemt de overlast toe. In dat geval is het raadzaam mom te onderzoeken wat, en waar een eventuele voedselbron is en waar ze zich schuil houden. Als je daar verandering in aan kunt brengen zal het probleem minder worden of zichzelf oplossen. Heb je vragen dan ben ik altijd bereid die te beantwoorden. met vriendelijke groet François

 3. Al zeker 2 weken een veldmuisje in de woning. Ondanks 7 vallen nog niet kunnen vangen. Gewone vallen en een val die het levend vangt. Nu een electronische bestelt….
  Zou een electronische muizenverjager een oplossing zijn? Waar zijn deze te koop?

  1. Beste Johan, dank voor je bericht. Op deze link kun je lezen hoe je het beste een muizenval kunt zetten. Elektronische muizenverjagers kunnen je zeker een oplossing bieden. Als professioneel ongedierte adviseur werk ik zelf als sinds 2012 met deze apparatuur. Op deze link Kun je alles lezen over PestiNext muizenverjagers. heb je vragen dan verneem ik die graag van je. Met vriendelijke groet François

 4. Beste Francois
  Zou mijn hond last hebben van het geluid van de electronische verjager? Op mijn werk ( ik geef kookles aan kinderen)hebben we deze nl ook gebruikt en sommige kinderen werden gek van het geluid. Terwijl ik en anderen het niet hoorden.

  1. Beste Els, dank voor je vraag. Dat is juist een groot verschil. Onze verjagers maken absoluut geen geluid en hebben een totaal ander werkingsprincipe. Honden, katten, vogels en mensen kunnen de PestiNext verjagers niet horen simpelweg omdat ze geen geluid maken. Ultrasoon Muizenverjagers maken welk geluid en daar kunnen mensen en dieren last van hebben. Met vriendelijke groet François.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Met welk vogelgaas maak ik mijn dierverblijf muisdicht?

Volieregaas – Vogelgaas met een kleine maaswijdte Heb je het idee om zelf een volière, kippenren of een konijnenhok te…
Muizen weren

Muizen weren

Hoe kun je muizen weren uit je huis? Heb je last van muizen in huis dan is er een reden…
Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Meeste soorten muizen en ratten welke overlast veroorzaken. TIPS hoe kun je overlast voorkomen

Muizen en ratten hebben verschillende leefgewoonten Muizen en ratten lijken uiterlijk veel op elkaar behalve dat ze in grootte van…
Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid is heel iets anders dan het systeem van de PestiNext muizenverjager. Muizen verjagen met geluid kan…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling