Muizen vangen. Wat is het beste lokaas

Tips & advies over ongedierte

Muizen vangen. Wat is het beste lokaas

Producten: muizen vangen, Muizen verjagen

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

BOB- muizen verjagen - muizenverjager - electromagnetisch
4 - Elektronische Muizenverjager
94,96
PestiNext-lokaas-voor-muizen-en-ratten-6
PestiNext Lokaas Muizen - Ratten Lokmiddel
2,98
Budget Ongedierte Bestrijden muizen voerdoos - lokdoos -lokaasdepot
Lokdoos - Voerdoos Muizen met muizenklem
4,97
professionele-muizenklem
Professionele muizenklem - muizenval
1,85119,95

Muizen vangen met onweerstaanbaar lokmiddel

Muizen vangen gaat het beste met onweerstaanbaar lokmiddel. Als professioneel muizenbestrijder heb ik zelf een lokmiddel ontwikkeld waarin mijn ervaring vanaf 2012 in is gestopt. Dit lokmiddel bestaat uit voedingsmiddelen waar muizen dol op zijn met daaraan toegevoegd zaden, granen en andere lekkernijen waarvoor muizen een voorkeur hebben.

lokaas-lokmiddel -voor-muizen-en-ratten

Wat is het beste lokaas voor het vangen van muizen

Het beste lokaas voor het vangen van muizen bevat ingrediënten welke inspelen op de gedragskenmerken van muizen. Wat veel mensen niet weten is dat muizen helemaal niet zo dol zijn op kaas. Muizen zijn dol op vette zaden en granen en natuurlijk hebben ze ook graag eens wat anders. het zijn net mensen wat dat betreft.

Verandering van spijs doet eten, dus wat andere dingetjes proberen kan geen kwaad. Je moet één ding niet vergeten dat muizen tussen de 3 à 5 gram voedsel per dag eten. Als hun buikje is gevuld dan kun je nog zo`n lekker lokaas gebruiken, maar ze zullen er niets van eten. Vol = Vol

Neem andere voedselbronnen weg

In de praktijk hoor ik vaak dat muizen niet in de val lopen, en er ook niet van eten. Dit kan een teken zijn dat er een voedselbron in de buurt is, waar ze hun buikje van rond eten. Het is in dat geval aan te raden om te onderzoeken wat die andere voedselbron kan zijn zodat muizen vangen in de door jou geplaatste muizenvallen wat effectiever verloopt. 

Muizen vangen met de volgende levensmiddelen als lokaas

Hier onder geef ik een opsomming wat je als lokaas kunt gebruiken voor het vangen van muizen. Mijn persoonlijke voorkeur is mijn eigen ontwikkelde lokmiddel omdat daar jarenlange ervaring en experimenteren in zit. Onderstaande lokazen zijn zeker ook goed voor het vangen van muizen. 

 • Pindakaas ( liefst met nootjes)
 • Boerenmetworst
 • Leverworst
 • Chocoladepasta
 • Roomkaas
 • Stinkende kazen
 • Jam
 • Gerookt spek
 • Vette zaden
 • Nat en droog hondenvoer
 • Nat en droog kattenvoer
rattenvoer - ratten lokmiddel - granen mix

Bovenstaande lokazen zijn een greep uit wat je als goed lokaas kunt gebruiken om muizen te vangen. Natuurlijk zijn er talrijke andere dingen waar muizen ook dol op zijn. Soms gebruik ik boerenmetworst als het eerste lokaas niet goed werkt. Ik adviseer je om meerdere muizenvallen te plaatsen. Je kunt nooit teveel muizenvallen zetten, maar wel te weinig. Je kunt afwisselen met lokaas en kijken welke voor jou het beste werken. 

Muizen vangen

Je kunt op verschillende manieren muizen vangen. De meest muisvriendelijke is naar mijn professionele mening met een klapval. Als de muis goed in de muizenklem komt is hij of zij op slag dood en heeft geen stress, en hoeft dus niet te lijden. Gebruik professionele muizenvallen met een sterke slagkracht.

Zogenaamde muisvriendelijke vallen zijn niet zo diervriendelijk als je denkt. Muizen kunnen niet tegen stress voor een langere tijd. Een paar uur is dan al gauw te lang. Als je de muisvriendelijke val niet vaak genoeg controleert zal de muis dood gaan van de stress. 

Muizen vangen doe je het beste met professionele muizenklemmen al of niet in een lokaasdepot voor de veiligheid van kleine kinderen en huisdieren.

TIP: Het is aan te bevelen om muizenvallen niet met blote handen te prepareren en te zetten. Mensengeur kan muizen afschrikken. Gebruik daarom altijd handschoenen. Ook uit hygiënisch oogpunt is het dragen van handschoenen aan te raden. 

Muizen vangen met lokaasdepots

Budget-Ongedierte-Bestrijden-muizen-voerdoos-lokdoos-lokaasdepot

Muizen vangen met lokaasdepots is aan te raden omdat het een veilige manier van vangen is. De muizenklem zit in het lokaasdepots, en je kunt aan de buitenkant zien of er iets is gevangen. Muizen vangen met lokaasdepots werk eenvoudig en hygiënisch. 

Zelf werken wij als professioneel ongediertebestrijder ook met deze lokaasdepots voor het vangen van muizen. De kunst is om deze lokaasdepots goed te gebruiken en te prepareren zodat ze extra aantrekkelijk zijn voor deze kleine plaagdieren. 

Hoe je een muizenval aantrekkelijk maakt

Een muizenval maak je aantrekkelijk door hem op een rustige plek te zetten. Probeer de looppaden op te sporen, en plaats daar de muizenvallen. De kans dat er muizen in de val lopen is groot omdat het voor hen een bekende weg is. Muizen zijn van nature nieuwsgierig en onderzoeken nieuwe dingen in hun leefgebied. Een aantrekkelijk gemaakte muizenval zal niet aan hun aandacht ontkomen. 

Muizenklem details

Om een muizenval aantrekkelijk te maken is het belangrijk dat je onweerstaanbaar lokmiddel of ander lokaas goed stevig aanbrengt in het ronde lokaasdepot voorop de muizenval. Aan de achterkant van de val smeer ik zelf ook altijd nog een beetje lokmiddel.  Zet de val op een beschutte plaats waar ook een looppad is en het muizen vangen kan beginnen. 

Muizenvallen dien je elke dag te controleren

Als je muizenvallen gaat zetten dan is het belangrijk dat je ze elke dag controleert op vangst. Dode muizen gaan liggen stinken, en kunnen  op hun beurt weer voor overlast van andere beestjes zorgen zoals aasvliegen. Je dient de vangst elke dag uit de val te halen en opnieuw te plaatsen. 

Alternatief voor muizen vangen

Wil je geen muizen vangen dan kun je kiezen voor het meest diervriendelijke alternatief wat er is. Je kunt overwegen om muizen niet te vangen maar ze te verjagen met onze elektronische muizenverjagers. 

Als professioneel ongedierte adviseur werk al sinds 2012 met deze elektronische muizenverjagers en zijn in 98% van de gevallen succesvol. 

Elektronische muizenverjagers veroorzaken stress bij muizen door een spoel regelmatig aan en uit te laten gaan. Dit veroorzaakt uitbarstingen van 50 Hz door het elektriciteitsnetwerk en veroorzaakt stress bij muizen. Simpelweg gezegd kunnen muizen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken. Ze zullen dus je huis gaan verlaten en niet meer terug komen. 

LEES OOK
Elektronische muizenverjager voor in huis
Beste lokaas muizen
Muizen verjagen

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizenoverlast

Muizenoverlast

Muizenoverlast – Dit kun je eraan doen zonder gebruik van muizengif Veel mensen hebben er last van: Muizenoverlast. Doordat muizen…
Hoe ontstaat een Muizenplaag

Hoe ontstaat een Muizenplaag

Zo ontstaat een muizenplaag Er wordt in de volksmond al snel over een muizenplaag gesproken, maar van een echte plaag…
Tips tegen muizen op kantoor

Tips tegen muizen op kantoor

Heb jij ook last van muizen op kantoor? Veroorzaken ze bij jou ook paniek en stress situaties?…..Wordt eten in het…
Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen

Muizen bestrijden zonder giftige stoffen In dit artikel ga ik je als professioneel ongedierte adviseur uitleg geven over muizen bestrijden…
Ook handig bij jouw bestelling