Groothandelsprijzen tot 10% korting!

Wat is een Vliegenrol – Vliegenpapier

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Wat is een Vliegenrol – Vliegenpapier

Producten: vliegenlint, vliegenlintvliegenvanger, vliegenpapier, vliegenrol, vliegenvanger

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

vliegenrol-flypaper- 10 meter-12 stuks voordeelbox
12x Insective Vliegenrol 10m
99,95
Pest stop vliegenstrip-vliegenvanger
Pest Stop Vliegenkleefstrip
1,95
pest stop fly roller - vliegenrol - vliegenpapier - vliegenvanger
Pest Stop Vliegenrol 10cm
7,45
vliegenlint-400-meter
Insective Vliegenlint 400m
19,95

Wat is een vliegenrol?

Een vliegenrol is een product dat is ontwikkeld voor het vangen van huisvliegen, stalvliegen en aasvliegen. Er zijn vliegenrollen in verschillende lengtes en breedtes. Ze worden vaak in stallen, dierverblijven, opslagplaatsen, woonhuizen en veranda’s gebruikt. Als je ze uitrolt zijn ze plakkerig zodat vliegen eraan vast blijven kleven. 

Heel eenvoudig een vliegenrol is gewoon plakkerig papier, soms met een lokstof om vliegen aan te moedigen erop te landen. Wanneer de vliegen of insecten neerstrijken, vangt het vliegenpapier ze op. Insecten die op het plakkerig papier gevangen zitten kunnen niet meer los komen. Vliegenrollen zijn effectief hulpmiddel om overlast van vliegen te beheersen en onder controle te houden. 

Wanneer een strook vliegenpapier bedekt raakt met vliegen, kan deze worden weggegooid. De lijmlaag is niet giftig en je kunt ze bij het normale huisvuil doen. Er zijn ook vliegenrollen met gif in de lijmlaag verwerkt maar die adviseer ik om niet te gebruiken. 

Vliegenpapier voor wetenschappelijk onderzoek

Bij gebruik in wetenschappelijke studies mag vliegenpapier met toestemming van de eigenaar rond boerderijen en wijngaarden worden opgehangen. Biologen controleren regelmatig het vliegenpapier of vragen de landeigenaar om het vliegenpapier periodiek binnen te halen, zodat de biologen de insecten die erop zijn geland kunnen bestuderen. Veel boeren werken graag mee aan dit soort programma’s, omdat insecten een serieuze bedreiging vormen voor veel gewassen.

Vliegenrol heeft verschillende maten en uitvoeringen – Dit zijn de voordelen

 • Nuttig in schuren, garages, voedselgebieden, agrarische bedrijven, veeteelt, fokkerijen en meer
 • Lang, kleverig lint vangt vliegend ongedierte zoals muggen, vliegen en andere vliegende insecten
 • Formule bevat geen chemicaliën of vergiften
 • Vangt vliegende insecten
 • Geen vervuiling, geen dampen en geen chemische geur
 • Trekt vliegende insecten aan en houdt ze vast
 • Gebruik zo veel of zo weinig als nodig is
 • Gewoon ophangen en afknippen als ze vol zijn
 • Plakkerig aan beide kanten

Ideale vliegenrol voor in en rondom huis en dierverblijven

Er zijn verschillende soorten vliegenrollen. De meest bekende voor in en rondom huis is de kleine vliegenstrip die je uit kunt trekken en op kunt hangen. Deze mini vliegenrol is heel effectief als je deze bijvoorbeeld voor een raam of dicht in de buurt van een lichtbron hangt. 

Voor dierverblijven zijn deze vliegenstrips ideaal om te gebruiken voor het vangen van vliegen en andere vliegende insecten. Dit zijn de ouderwetse traditionele vliegenvangers die niet giftig zijn. Ze bieden een vertrouwde en effectieve oplossing, zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk op te hangen. Per vliegenvanger kunnen tot wel 100 vliegen gevangen worden.

Zo kun je mini vliegenstrips met lijmlaag gebruiken: 

Verwarm de papieren buis in je handen als het erg koud is om het verwijderen van het lint te vergemakkelijken. Verwijder de punaise en plaats deze op een veilige plaats voor later gebruik. Houd de lus vast en trek de buis langzaam met een draaiende beweging naar beneden totdat de vliegenstrip volledig zichtbaar is. 

Hang het lint op door een punaise door de lus te steken en plaats ze overal waar vliegen hinderlijk zijn. Hang vliegenstrips altijd in de buurt van een lichtbron zoals bijvoorbeeld een raam, en zorg ervoor dat het op die plek zo min mogelijk tocht en winderig is. 

Vliegenrol met een iets groter vangoppervlak

De Pest Stop vliegenrol – vliegenvanger met groter lijmoppervlak is meer geschikt voor de professionele gebruiker zoals hondenkennels, dierenpensions, konijnen fokkers en dergelijke. Deze semi professionele vliegenvanger is 10 cm breed en 6 meter lang. 

 • Speciaal ontworpen voor gebruik in stallen, melkkamers en dierverblijven
 • Scheur kleine onderdelen af ​​of gebruik het als een gordijn
 • Duurzame lijm is 24 uur per dag werkzaam
 • Gemakkelijk te gebruiken en weg te gooien
 • Composteerbaar vliegenpapier
 • Verpakking van FSC-materiaal
 • Effectief voor tot 8 weken
 • Afmeting 0,1 x 6m

Vliegenrol voor professioneel gebruik

Een vliegenrol voor professioneel gebruik heeft een groot vangoppervlak. De Insective vliegenrol is van professionele kwaliteit en heeft een afmeting van 10 meter lang en 25cm breed. Vliegenpapier met een dergelijke afmeting zijn ideaal in:

 • stallen
 • maneges
 • veehouderijen
 • fokkerijen
 • diervoederindustrie
 • recyclingbedrijven
 • camping
 • recreatieparken
 • opslagplaatsen
 • dierenartspraktijken

De Insective Vliegenrol bevat patronen en kleuren die aantrekkelijk voor vliegen zijn. Een zeer sterke lijmlaag vangt vliegen, en houd deze gevangen op het papier.

Het patroon van de Insective professionele vliegenvanger is geoptimaliseerd voor een optimale vliegenvangst door het patroon van vliegen op het papier. De lijm welke op dit vliegenpapier is verwerkt is niet giftig en dermate stevig dat vliegen er niet meer vanaf kunnen komen als ze er eenmaal op neergestreken zijn

Effectiviteit van vliegenpapier

De effectiviteit van vliegenpapier op rol met een lijmlaag is net zo effectief dan middelen waarin insecticiden in zijn verwerkt. Het nadeel van vliegenpapier is dat het vaak in het zicht hangt en dat is niet zo’n fraai en fris gezicht. Hierdoor is vliegenpapier esthetisch minder mooi en heel opvallend. Vast staat dat vliegenpapier zeker een heel effectief middel is en in combinatie met andere vliegenvangers zorgt voor een optimale vliegenbeheersing en bestrijding.

Vliegenrollen zijn al tientallen jaren de meest vertrouwde en bekende manieren van vliegen vangen op het gebied van ongediertebestrijding. Zonder vervuiling, dampen of chemische geur, maken de vliegenvangers het gemakkelijk om vervelende problemen met vliegende insecten op te lossen.

Goed voor gebruik binnen of buiten, de strips vangen vliegende insecten snel op, zodat ze jou of je gezin niet storen. Het vliegenpapier is praktisch voor bepaalde ruimtes in je huis of bedrijf. Je hangt ze simpelweg eenvoudig op om ongewenste vliegende insecten te elimineren. De vliegenvangers zijn ook veilig te gebruiken in de buurt van huisdieren en kinderen zolang ze er maar niet tegenaan kunnen lopen want anders blijven ze er ook aan plakken.

Vliegenpapier kan zowel buiten als binnen worden gebruik als het maar droog hangt. Een vliegenrol met kleefpapier trekt de meeste soorten fruitvliegen, huisvliegen, motten en andere vliegende insecten aan en vangt ze. Elk vliegenpapier is met een op voedsel gebaseerd kunstaas of aantrekkelijke afbeelding in plaats van pesticiden of vergiften.

Elk vliegenvanger kan tot 3 maanden meegaan. Vervang ze als ze vol zitten met vliegen. Vliegenvangers welke BOB aanbiedt zijn volledig wegwerpbaar, dus je hoeft zich geen zorgen te maken als je ze weggooit bij het huisvuil. 

De geur van vliegenpapier is erg zwak en vaak niet waarneembaar voor mensen. Maar omdat vliegen een sterke geur hebben, worden ze ernaar gelokt en als ze op het papier landen, blijven ze eraan vastzitten. Hoe meer ze worstelen, hoe sterker ze vast komen te zitten aan de lijm. Het gebruik van Vliegenpapier is een van de oudste technieken om vliegen te elimineren.

Vliegenlint – Fly-ribbon voor in stallen

Vliegenlint is een plastic lint van 400 meter welke je aan het plafond van stallen kunt spannen en aan beide zijden voorzien is van een kleverige lijmlaag. Vliegen gebruiken het lint in de nacht als een uitnodigende rustplaats en kunnen er niet meer vanaf net zoals bij de vliegenrol.

Het vliegenlint kan met een complete montage op het te beschermen gebied worden bevestigd. Aanbevolen voor gebruik in  schuren, stallen, boerderijen, hokken, dierentuinen .

Het systeem is eenvoudig, efficiënt, economisch en veilig te installeren. Een vliegenlint is 400 meter lang en kan worden gemonteerd aan een plafond, balk, etc. 

LEES OOK
Professionele vliegenvanger
Overlast van vliegen in het buitengebied en agrarische sector
Wat te doen tegen overlast van aasvliegen
Muggenbestrijding op de boerderij
Muggenval ter bescherming van paarden

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

<strong>Professionele vliegenlamp kopen of huren</strong>

Professionele vliegenlamp kopen of huren

Wat is een Professionele vliegenlamp  Een professionele vliegenlamp is een armatuur waarin UV-A tubes zitten welke aantrekkelijk zijn voor vliegen.…
<strong>Wat te doen tegen vliegen - Tips tegen vliegen</strong>

Wat te doen tegen vliegen - Tips tegen vliegen

Brrrr………. overlast van vliegen. Dit kun je het beste doen. De meeste mensen houden niet van vliegen, en dat is…
TIPS tegen overlast van vliegen in de horeca

TIPS tegen overlast van vliegen in de horeca

Mooi weer….meer overlast van vliegen Het mooie weer staat voor de deur en direct kunt je al meer overlast van…
Wat te doen tegen overlast van aasvliegen

Wat te doen tegen overlast van aasvliegen

De huisvlieg en andere aasvliegen De huisvlieg en andere soorten aasvliegen kunnen hinderlijke overlast bezorgen, maar dat is niet alles.…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling