#1 in veilig & duurzaam bestrijden

Zo gebruik je RVS wering gaas – muizengaas – afdichtingsnet

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
Zo gebruik je RVS wering gaas – muizengaas – afdichtingsnet

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

PestiNext-kippengaas-volieregaas-muizengaas-gegalvaniseerd
Kippengaas (gegalvaniseerd)
9,99
PestiNext-Vogelgaas-Volieregaas-kippengaas-50x250 cm
Volièregaas (gegalvaniseerd) - rol 2.5m - 50cm breed
9,99
PestiNext-muizengaas-gegalvaniseerd-
Muizengaas (gegalvaniseerd) - rol 2.5m - 50cm breed
9,99
rvs wering krul - muizengaas
2 x RVS Wering Krul
1,49

RVS wering gaas, muizengaas of afdichtingsnet

RVS wering gaas, muizengaas of afdichtingsnet werkt ideaal voor het dicht maken van openingen waardoor muizen, ratten of vliegende insecten in je woning of bedrijfspand kunnen komen. Lees onderstaande instructies hoe je dat het beste kunt doen.

Ventilatie voegen afdichten met afdichtingsnet

 1. Hou het afdichtingsnet langs een ventilatie opening.
 2. Knip de benodigde lengte 10% groter af dan de ventilatie opening.
 3. Vouw het afgeknipte gaas een beetje. Zorg dat het niet gaat knikken.
 4. Duw het met een plamuurmesje in de ventilatie opening.
 5. Druk het rvs gaas voorzichtig tot halverwege de voeg.

Muizen en ratten weren met RVS wering gaas, muizengaas of afdichtingsnet

Weren van muizen en ratten is één van de belangrijkste stappen als het gaat om effectieve ongediertebestrijding en ongediertepreventie. Wat mij hierbij heel vaak opvalt is dat er wel bakken met bestrijdingsmiddel  of vangmiddelen worden geplaatst, maar dat er niets aan het weren van ongedierte wordt gedaan middels muizengaas.

Ben jij op zoek naar een duurzame en milieuvriendelijke oplossing, dan is muizengaas een middel dat niet mag ontbreken. Muizengaas oftewel rvs wering gaas is uitermate geschikt voor het buitenhouden van muizen en ratten. 

Wat is weren?

Weren is het nemen van maatregelen waardoor muizen en ratten de toegang tot je huis of bedrijf wordt ontnomen. In ieder geval wordt met weren getracht om zoveel als mogelijk een gemakkelijke toegang te voorkomen. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om elk gaatje of opening te vinden en dicht te maken, maar ook daar is een oplossing voor.

Belangrijke punten als je gaat weren tegen muizen en ratten

Er zijn tal van punten die je middels wering dicht kunt maken. Over het algemeen zijn dit simpel uit te voeren dingen. Zakelijk kan het soms nodig zijn om wering door een aannemer uit te laten voeren daar de gaten en openingen te groot zijn. 

Punten die je middels wering zelf dicht kunt maken zijn :

 • Schuren en kieren in voegwerk
 • Ventilatieopeningen in je buitenmuur
 • Openingen vanuit kruipruimte of kelder naar boven
 • Leidingdoorvoeren vanuit grond
 • Inpandige leidingdoorvoeren
 • Bovenkant van spouwmuur op zolder
 • Openingen in meterkast
 • Dilatatievoegen

Waarmee kun je weringsmaatregelen nemen? 

Materialen waarmee je weringsmaatregelen kunt nemen zijn :

 1. RVS wering gaas 5 of 10 cm breed (afhankelijk van wat er dicht genaakt moet worden) ook wel muizengaas genaamd.
 2. Voegenreparatie kit
 3. Fijnmazig gaas
 4. Fijnmazige ventilatieroosters

Gereedschap dat je nodig hebt om te weren?

Gereedschap wat je nodig hebt om zelf weringsmaatregelen te nemen zijn :

 1. Smal of breed plamuurmesje.
 2. Schaar
 3. Kitspuit
 4. Zachte borstel

RVS wering gaas – muizengaas – afdichtingsnet

Als je een keus gaat maken welke werkingsmaterialen je gaat gebruiken voor het dicht maken van open stootvoegen en van ventilatievoegen dan heb je de keuze tussen RVS wering gaas / muizengaas of bijenbekjes.  

Bijenbekjes heb je in twee formaten, te weten 5 cm en 7 cm. Daarnaast zijn ze in diverse kleuren verkrijgbaar. Vaak zijn ze te groot of te klein waardoor ze niet goed afsluiten en dan niet functioneel zijn. Dat ze in diverse kleuren verkrijgbaar zijn is mooi omdat ze in het zicht zitten voor in de open voeg.

RVS wering gaas/muizengaas is een flexibeler product dan het bijenbekje. Je kunt RVS wering gaas heel gemakkelijk op maat knippen van elk formaat stootvoeg, maar ook van grote ventilatievoegen. RVS wering gaas kan ook gebruikt worden om dilatatievoegen af te dichten voor ongedierte zoals ratten en muizen.

Druk je het gaas wat verder in de voeg dan zie je het bijna niet zitten. RVS wering gaas hoeft daarom geen andere kleur te hebben. Dit product werkt zeer eenvoudig en efficiënt. Wij gebruiken het zelf ook bij opdrachtgevers. 

Doelstelling van weringsmaatregelen met muizengaas

De allerbelangrijkste doelstelling van het nemen van weringsmaatregelen is dat het een duurzame oplossing biedt waarmee het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen wordt terug gedrongen. Wering met muizengaas zou een verplicht onderdeel moeten worden bij ongediertebestrijding en ongediertepreventie. Daar waar niet of niet voldoende aan wering wordt gedaan zal nooit geen duurzame oplossing worden verkregen, simpel om het feit dat de toegang niet is afgesloten. 

Waarom muizengif alléén geen duurzame oplossing is!

Muizengif zetten en niets aan wering doen is nooit geen duurzame oplossing. Dit is mede de rede dat veel ongediertebestrijdingbedrijven met contracten werken. Als muizengif een duurzame oplossing zou zijn dan hoeven die bedrijven niet zo vaak terug te komen. Wering en hygiëne zijn de twee belangrijkste facetten als het gaat om duurzame ongediertebestrijding en ongediertepreventie. 

Wordt er bij jouw muizengif gezet en niet geadviseerd om aan wering te doen dan is het een nutteloze actie die meestal op korte termijn herhaald dient te worden. In het kader van duurzaamheid en milieubewust muizen bestrijden is dat niet zoals het hoort. Helaas komt het nog steeds vaak voor dat er wel muizengif wordt geplaatst en niets aan wering wordt gedaan. 

Ongediertebestrijding of ongediertepreventie

Ongediertebestrijding op de conventionele manier is het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen zonder weringsmaatregelen. Moet je ongedierte gaan bestrijden dan ben je vaak al te laat en zijn de kosten vaak aan de hoge kant. 

Op deze link alles voor ongediertepreventie

Ons motto is : Voorkomen is beter dan bestrijden. Neem maatregelen voordat een probleem ontstaat en smoor het in de kiem. 

Lees ook
Netnox – rvs wering gaas
Stootvoegroosters – bijenbekjes of rvs wering gaas
Muizen in spouwmuur

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen met geluid is heel iets anders dan het systeem van de PestiNext muizenverjager. Muizen verjagen met geluid kan…
RVS wering gaas - muizengaas - afdichtingsnet

RVS wering gaas - muizengaas - afdichtingsnet

Weren van ongedierte met rvs wering gaas Weren van ongedierte met rvs wering gaas is een perfecte manier om ongedierte…
Anti Muizen en Ratten spray

Anti Muizen en Ratten spray

PestiNext Anti Muizen en Ratten spray PestiNext Anti Muizen en Ratten spray is gemaakt van 100% natuurlijke en biologische stoffen.…
Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

Bedrijfsblindheid is een groot probleem Wat hebben bedrijfsblindheid en overlast van ongedierte met elkaar te maken???? Lees verder en het…
Ook handig bij jouw bestelling