RVS wering gaas – Muizengaas – Wat is het en hoe gebruik je het.

Tips & advies over ongedierte

RVS wering gaas – Muizengaas – Wat is het en hoe gebruik je het.

Producten: ongedierte weren, weren van muizen, weren van ratten

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

Voegenreparatiekit-1
Voegenreparatiekit
5,97
rvs wering krul - muizengaas
2 x RVS Wering Krul
1,37
RVS wering gaas - muizengaas - 10cm-bob
Muizengaas - Afdichtingsnet - RVS wering gaas 10 cm
8,95
PestiNext-Muizengaas
Muizengaas - Afdichtingsnet -rvs wering gaas 5 cm
5,95

Wat is rvs wering gaas?

RVS wering gaas (muizengaas) is fijnmazig gaas waar ratten en muizen niet doorheen kunnen knagen omdat ze er hun tand niet omheen kunnen zetten. 

rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet

Muizen en ratten weren

Iedereen weet wel hoe vervelend het kan zijn als je overlast van muizen of ratten hebt. Het kan vooral commotie veroorzaken bij het zien van een rat of een muis in huis of bedrijf. Muizen en ratten weren met rvs wering gaas is dan ook een maatregel die eigenlijk iedereen zou moeten nemen. 

Weren van muizen en ratten is een belangrijk onderdeel van een gifvrije beheersing van deze knaagdieren. Weren en het optimaliseren van de algehele hygiënische omstandigheden zorgen ervoor dat je geen last van deze ongenode gasten krijgt. 

Waarom muizen en ratten niet door rvs wering gaas kunnen knagen

RVS wering gaas (muizengaas) heeft een zeer kleine gatdiameter waardoor muizen en ratten hun tanden er moeilijk omheen kunnen plaatsen. Het gaas dient ook stevig te zijn zodat ze het niet kunnen verbuigen, en er vervolgens nog hun tanden in kunnen zetten. 

RVS wering gaas dient van een dikke en zware kwaliteit te zijn. Het gaas dient corrosie bestendig te zijn zodat je verzekerd bent van een zeer lange levensduur. 

Zo kun je de kwaliteit bepalen van rvs wering gaas

Het bepalen van de kwaliteit van RVS wering gaas (muizengaas) is heel eenvoudig. Je kunt het simpelweg vragen aan je leverancier. Budget Ongedierte Bestrijden werkt met PestiNext rvs wering gaas omdat dit de stevigste en de zwaarste kwaliteit is welke je kunt aankomen. 

Kenmerken PestiNext RVS wering gaas

 1. Materiaaldikte is 0.3 mm in tegenstelling tot de meest op de markt welke 0.25 mm zijn. Dits is echt een groot verschil dat je direct voelt als je deze twee kwaliteiten naast elkaar hebt. 
 2. Rol gewicht van PestiNext rvs wering gaas is plusminus 1000 gram in tegenstelling tot de meest rollen op de markt welke plusminus 650 gram wegen. 
 3. RVS 304. Deze legering houdt in dat het rvs austenitisch roestvast staal is. Austenitisch roestvrij staal heeft een zeer hoge corrosiebestendigheid en is daarmee uitermate geschikt voor gebruik in agressieve omgevingen. RVS wering gaas 304 is een staalsoort welke veel in de voedingsmiddelenindustrie wordt toegepast en is daarom ook heel goed toepasbaar in en rondom je huis of bedrijf.

Waar en hoe gebruik je rvs wering gaas (muizengaas)?

Nu je weet welke kwaliteit rvs wering gaas je nodig hebt is het belangrijk om vast te stellen waar je het nodig hebt om muizen of ratten buiten te houden. RVS wering gaas is erg flexibel en zeer eenvoudig zelf te verwerken. Plekken waar je dit ant muizen – en ratten gaas kunt gebruiken zijn:

 • Ventilatiegaten in je spouwmuur. Hou het rvs wering gaas in de lengte langs de open ventilatievoeg. Knip het gaas iets langer af dan de opening is. Vouw het een beetje en zorg ervoor dat het niet knikt, zodat het de buitenwaartse druk behoudt. Druk het gevouwen gaasje met een klein plamuurmesje in de voeg en dicht zit die. Doe dit bij alle open ventilatievoegen. Voordeel is dat er ook geen wespen meer in kunnen komen. 
 • Open randen lang boeiboorden. Hier is het van belang dat je het rvs wering gaas op lengte koopt. Bij BOB kun je het in alle lengtes bestellen tot een maximale lengte van 20 meter. Je legt de rol afgerold op de grond en je kunt het dan ligt gevouwen in de opening aanbrengen. Door de buitenwaarde se druk blijft het goed in de open rand zitten. 
 • Openingen rondom hemelwaterafvoeren. Vul deze openingen op met rvs wering gaas en smeer ze aan met voegenreparatiekit. De openingen zijn dan direct mooi afgewerkt en dicht voor muizen, ratten en wespen. 
 • Achter roosters. RVS wering gaas van PestiNext is er in twee maten, namelijk 5 en 10 cm breed. Zijn de ventilatieroosters niet te groot dan kun je er het gaas van 10 cm breed achter doen en de roosters weer terug schroeven. 
 • Rondom leidingdoorvoeren. Ik kom het maar al te vaak tegen dat er behoorlijk wat ruimte zit tussen leidingen en de muur waar ze doorheen gevoerd zijn. Vul de opening rondom op met rvs wering gaas en werk het eventueel weer af met voegenreparatie kit. 
 • Open randen langs koelcellen. In de voedingsmiddelen branche waar mijn roots liggen zie je vaak open randen langs koelcellen. Deze zijn zeer eenvoudig dicht te maken met rvs wering gaas. Neem het gaas op lengte en breng het met een plamuurmesje aan. Muizen kunnen zich nu niet meer onder en tussen de ruimte verstoppen. 
 • Openingen in de meterkast. Meterkast zijn ruimten waar muizen en ratten vaak binnen komen via de kruipruimte er onder. Vul de openingen rondom de leidingen op met rvs wering gaas en de ongewenste knaagdieren kunnen niet meer naar boven komen. 
 • Openingen onder en achter je keukenblok. Leidingen van gas, water en elektra in en achter je keukenblok worden meestal niet aangesmeerd of op een ander wijze dicht gemaakt. Ik adviseer iedereen die een nieuwe keuken gaat plaatsen om hier echt aandacht aan te geven. Als de keuken eenmaal staat kun je er niet meer achter komen. Maak openingen in je keuken dicht met rvs wering gaas en smeer ze eventueel aan met voegenreparatiekit. 

Ik heb hierboven enkele voorbeelden gegeven van openingen welke je in je huis of bedrijf kunt tegenkomen. Natuurlijk zijn er tal van openingen meer te vinden, maar nu heb je een idee waar je op kunt letten bij het vinden van toegangen voor muizen en ratten. 

Dit heb je nodig om rvs wering gaas (muizengaas) aan te brengen

Zoals ik al heb aangegeven werkt rvs wering gaas heel gemakkelijk en is het erg flexibel om het in allerlei openingen aan te brengen. Dit heb je nodig om gemakkelijk met rvs wering gaas te werken. 

 1. Een centimeter om de juiste lengte te bepalen. Knip het altijd iets groter af zodat het stevig in de opening zit. 
 2. Een schaar of ijzer knipper. RVS wering gaas laat zich gemakkelijk knippen, maar omdat onze kwaliteit extra dik is heb je een goede schaar nodig of beter is het om een ijzer knipper te gebruiken.
 3. Klein plamuurmesje. Met een klein plamuurmesje kun jet het rvs wering gaas gemakkelijk in ventilatievoegen en boeiboorden aanbrengen. 
 4. Voegenreparatiekit. Het kan soms mooi zijn en extra stevigheid bieden als je het gaas afwerkt met voegenreparatiekit
 5. Silicone of acrylaatkit. Openingen langs randen, kozijnen of doorvoeren kun je extra vast zetten met kit. Wil je kit gebruiken op plekken die je ook nog wilt overschilderen gebruik dan altijd acrylaatkit want siliconenkit kun je niet overschilderen. 

Zie hier al onze producten voor het weren van ratten, muizen en wespen.

LEES OOK
Netnox – RVS wering gaas
Stootvoegrooster – Bijenbekje of rvs wering gaas
Muizen in spouwmuur. Dit kun je eraan doen.

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer tips & advies

Anti Muizen en Ratten spray

Anti Muizen en Ratten spray

PestiNext Anti Muizen en Ratten spray PestiNext Anti Muizen en Ratten spray is gemaakt van 100% natuurlijke en biologische stoffen.…
Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

Bedrijfsblindheid is een groot probleem bij veel ondernemingen

Bedrijfsblindheid is een groot probleem Wat hebben bedrijfsblindheid en overlast van ongedierte met elkaar te maken???? Lees verder en het…
Knaagschade veroorzaakt door muizen en ratten is niet verzekerd

Knaagschade veroorzaakt door muizen en ratten is niet verzekerd

Knaagschade door muizen en ratten met vergaande gevolgen Wat veel mensen niet weten is dat knaagschade veroorzaakt door muizen en…
Het verschil tussen conventionele- en moderne ongediertebestrijding

Het verschil tussen conventionele- en moderne ongediertebestrijding

Dit is wat ouderwetse ongediertebestrijding is Conventionele (ouderwetse) ongediertebestrijding is niets meer en minder dan het bestrijden van ongewenste beestjes…
Ook handig bij jouw bestelling