Groothandelsprijzen tot 10% korting!

RVS wering gaas – Muizengaas – Wat is het en hoe gebruik je het.

Tips & advies over ongedierte

Geschreven door: Francois van Iersel
RVS wering gaas – Muizengaas – Wat is het en hoe gebruik je het.

Producten: ongedierte weren, weren van muizen, weren van ratten

Met deze producten ben je snel van het ongedierte uit dit artikel af!

PestiNext-muizengaas-gegalvaniseerd-
Muizengaas Verzinkt 6x6 - rol van 2.5m - 50cm breed
14,95
RVS wering gaas - muizengaas - 10cm-bob
Muizengaas RVS (hoogste kwaliteit) - 10cm breed - per meter
9,95
PestiNext-Muizengaas
Muizengaas RVS (hoogste kwaliteit) - 5cm breed - per meter
6,95

Wat is rvs wering gaas?

RVS wering gaas (muizengaas) is fijnmazig gaas waar ratten en muizen niet doorheen kunnen knagen omdat ze er hun tand niet omheen kunnen zetten. 

rvs wering gaas-netnox-muizengaas-afdichtingsnet

Muizen en ratten weren

Iedereen weet wel hoe vervelend het kan zijn als je overlast van muizen of ratten hebt. Het kan vooral commotie veroorzaken bij het zien van een rat of een muis in huis of bedrijf. Muizen en ratten weren met rvs wering gaas is dan ook een maatregel die eigenlijk iedereen zou moeten nemen. 

Weren van muizen en ratten is een belangrijk onderdeel van een gifvrije beheersing van deze knaagdieren. Weren en het optimaliseren van de algehele hygiënische omstandigheden zorgen ervoor dat je geen last van deze ongenode gasten krijgt. 

Waarom weren van muizen en ratten

Waarom je aan wering zou doen is simpelweg om twee redenen. Deze twee redenen zijn:

 1. Voorkomen dat muizen en ratten binnen kunnen komen.
 2. Voorkomen dat muizen of ratten zich binnen kunnen verplaatsen. 

Voorkomen is beter dan bestrijden

Als je op een goede manier weringsmaatregelen neemt, dan doe je daarmee een duurzame en milieuvriendelijke investering, die je absoluut terug verdient. Weren van muizen en ratten is een éénmalige actie waarvan je jarenlang plezier hebt. Muizen en ratten zoeken de warmte op als het buiten kouder gaat worden. Natuurlijk kun je ook in de zomerdag overlast van beide diersoorten hebben. Ze leven nu eenmaal graag in de buurt van mensen.

Als je bewust omgaat met het weren van muizen en ratten dan wordt je ongediertepreventie ook steeds beter. Als je er bewust mee omgaat dan zie je ook steeds meer openingen en doorgangen. Realiseer jezelf goed dat muizen en ratten zich toegang tot je pand kunnen verschaffen door zeer kleine openingen. Muizen kunnen door een opening van 5 millimeter en ratten door 1,5 centimeter. 

Waarom muizen en ratten niet door rvs wering gaas kunnen knagen

RVS wering gaas (muizengaas) heeft een zeer kleine gatdiameter waardoor muizen en ratten hun tanden er moeilijk omheen kunnen plaatsen. Het gaas dient ook stevig te zijn zodat ze het niet kunnen verbuigen, en er vervolgens nog hun tanden in kunnen zetten. 

RVS wering gaas dient van een dikke en zware kwaliteit te zijn. Het gaas dient corrosie bestendig te zijn zodat je verzekerd bent van een zeer lange levensduur. 

Zo kun je de kwaliteit bepalen van rvs wering gaas

Het bepalen van de kwaliteit van RVS wering gaas (muizengaas) is heel eenvoudig. Je kunt het simpelweg vragen aan je leverancier. Budget Ongedierte Bestrijden werkt met PestiNext rvs wering gaas omdat dit de stevigste en de zwaarste kwaliteit is welke je kunt aankomen. 

Kenmerken PestiNext RVS wering gaas

 1. Materiaaldikte is 0.3 mm in tegenstelling tot de meest op de markt welke 0.25 mm zijn. Dits is echt een groot verschil dat je direct voelt als je deze twee kwaliteiten naast elkaar hebt. 
 2. Rol gewicht van PestiNext rvs wering gaas is plusminus 1000 gram in tegenstelling tot de meest rollen op de markt welke plusminus 650 gram wegen. 
 3. RVS 304. Deze legering houdt in dat het rvs austenitisch roestvast staal is. Austenitisch roestvrij staal heeft een zeer hoge corrosiebestendigheid en is daarmee uitermate geschikt voor gebruik in agressieve omgevingen. RVS wering gaas 304 is een staalsoort welke veel in de voedingsmiddelenindustrie wordt toegepast en is daarom ook heel goed toepasbaar in en rondom je huis of bedrijf.

Waar en hoe gebruik je rvs wering gaas (muizengaas)?

Nu je weet welke kwaliteit rvs wering gaas je nodig hebt is het belangrijk om vast te stellen waar je het nodig hebt om muizen of ratten buiten te houden. RVS wering gaas is erg flexibel en zeer eenvoudig zelf te verwerken. Plekken waar je dit ant muizen – en ratten gaas kunt gebruiken zijn:

 • Ventilatiegaten in je spouwmuur. Hou het rvs wering gaas in de lengte langs de open ventilatievoeg. Knip het gaas iets langer af dan de opening is. Vouw het een beetje en zorg ervoor dat het niet knikt, zodat het de buitenwaartse druk behoudt. Druk het gevouwen gaasje met een klein plamuurmesje in de voeg en dicht zit die. Doe dit bij alle open ventilatievoegen. Voordeel is dat er ook geen wespen meer in kunnen komen. 
 • Open randen lang boeiboorden. Hier is het van belang dat je het rvs wering gaas op lengte koopt. Bij BOB kun je het in alle lengtes bestellen tot een maximale lengte van 20 meter. Je legt de rol afgerold op de grond en je kunt het dan ligt gevouwen in de opening aanbrengen. Door de buitenwaarde se druk blijft het goed in de open rand zitten. 
 • Openingen rondom hemelwaterafvoeren. Vul deze openingen op met rvs wering gaas en smeer ze aan met voegenreparatiekit. De openingen zijn dan direct mooi afgewerkt en dicht voor muizen, ratten en wespen. 
 • Achter roosters. RVS wering gaas van PestiNext is er in twee maten, namelijk 5 en 10 cm breed. Zijn de ventilatieroosters niet te groot dan kun je er het gaas van 10 cm breed achter doen en de roosters weer terug schroeven. 
 • Rondom leidingdoorvoeren. Ik kom het maar al te vaak tegen dat er behoorlijk wat ruimte zit tussen leidingen en de muur waar ze doorheen gevoerd zijn. Vul de opening rondom op met rvs wering gaas en werk het eventueel weer af met voegenreparatie kit. 
 • Open randen langs koelcellen. In de voedingsmiddelen branche waar mijn roots liggen zie je vaak open randen langs koelcellen. Deze zijn zeer eenvoudig dicht te maken met rvs wering gaas. Neem het gaas op lengte en breng het met een plamuurmesje aan. Muizen kunnen zich nu niet meer onder en tussen de ruimte verstoppen. 
 • Openingen in de meterkast. Meterkast zijn ruimten waar muizen en ratten vaak binnen komen via de kruipruimte er onder. Vul de openingen rondom de leidingen op met rvs wering gaas en de ongewenste knaagdieren kunnen niet meer naar boven komen. 
 • Openingen onder en achter je keukenblok. Leidingen van gas, water en elektra in en achter je keukenblok worden meestal niet aangesmeerd of op een ander wijze dicht gemaakt. Ik adviseer iedereen die een nieuwe keuken gaat plaatsen om hier echt aandacht aan te geven. Als de keuken eenmaal staat kun je er niet meer achter komen. Maak openingen in je keuken dicht met rvs wering gaas en smeer ze eventueel aan met voegenreparatiekit. 

Ik heb hierboven enkele voorbeelden gegeven van openingen welke je in je huis of bedrijf kunt tegenkomen. Natuurlijk zijn er tal van openingen meer te vinden, maar nu heb je een idee waar je op kunt letten bij het vinden van toegangen voor muizen en ratten. 

Weren van hemelwaterafvoeren

Dit is even een punt van aandacht en daarom wil ik je dit even extra uitleggen. Openingen rondom hemelwaterafvoeren zijn vaak erg groot. Er kunnen muizen, ratten maar ook wespen gemakkelijk door naar binnen komen. Om deze openingen op een goed manier dicht te maken kun je als volgt te werk gaan. 

 1. Vul de open ruimte op met rvs wering krul. 
 2. Je kunt de krullen alvorens ze in de opening te doen vullen met pur of kit zodat het een harde massa wordt. 
 3. Zorg ervoor dat de rvs wering krullen voldoende diep in de opening zitten zodat je dit nog kunt opvullen. 
 4. Vul de ruimte op met voegenreparatiekit.
 5. Nu zijn je hemelwaterafvoeren weer helemaal dicht zodat er geen ongewenste beestjes meer door naar binnen kunnen.  

Binnen weren

Binnen weren heeft te maken met het verplaatsen van ongedierte. Muizen en ratten struinen graag door heel je woning of bedrijf. Dat is ook de reden waarom je overal, en op de meest verschillende plaatsen keuteltjes kunt vinden van deze ongenode gasten. Binnen weren heeft als functie dat je de bewegingsvrijheid van muizen en ratten ontneemt. Dit doet je door leidingdoorvoeren dicht te maken, en door gaten van de ene kamer naar de andere dicht te maken. Maak bijvoorbeeld de leidingdoorvoeren vanuit de kelder en kruipruimte naar boven dicht. Maak oude gaten van verwarmingsbuizen dicht. 

Dit heb je nodig om rvs wering gaas (muizengaas) aan te brengen

Zoals ik al heb aangegeven werkt rvs wering gaas heel gemakkelijk en is het erg flexibel om het in allerlei openingen aan te brengen. Dit heb je nodig om gemakkelijk met rvs wering gaas te werken. 

 1. Een centimeter om de juiste lengte te bepalen. Knip het altijd iets groter af zodat het stevig in de opening zit. 
 2. Een schaar of ijzer knipper. RVS wering gaas laat zich gemakkelijk knippen, maar omdat onze kwaliteit extra dik is heb je een goede schaar nodig of beter is het om een ijzer knipper te gebruiken.
 3. Klein plamuurmesje. Met een klein plamuurmesje kun jet het rvs wering gaas gemakkelijk in ventilatievoegen en boeiboorden aanbrengen. 
 4. Voegenreparatiekit. Het kan soms mooi zijn en extra stevigheid bieden als je het gaas afwerkt met voegenreparatiekit
 5. Silicone of acrylaatkit. Openingen langs randen, kozijnen of doorvoeren kun je extra vast zetten met kit. Wil je kit gebruiken op plekken die je ook nog wilt overschilderen gebruik dan altijd acrylaatkit want siliconenkit kun je niet overschilderen. 

Te vaak excuses om het niet te doen

In de praktijk horen wij vaak excuses en dat men het teveel werk vindt om aan wering te doen. Ik adviseer echter iedereen om er bewust mee om te gaan en het desnoods stapje voor stapje uit te voeren. Het treffen van weringsmaatregelen werkt echt en je zal er direct verschil van gaan merken. 

Zie hier al onze producten voor het weren van ratten, muizen en wespen.

LEES OOK
Netnox – RVS wering gaas
Stootvoegrooster – Bijenbekje of rvs wering gaas
Muizen in spouwmuur. Dit kun je eraan doen.
Netnox – RVS wering gaas

Ik stel het erg op prijs dat je dit artikel hebt gelezen. Ik help je graag met informatie die voor jou zinvol is, of kan zijn over allerlei soorten ongedierte. Ik kan me voorstellen dat je, je soms zorgen maakt en een vraag wilt stellen over dit of een ander artikel. Ik moedig je aan om jou reactie of vraag hieronder in het commentaarveld te zetten. Ik zal je vraag altijd persoonlijk beantwoorden. Is dit artikel waardevol voor jou geweest, dan kan het dat ook zijn voor mensen in je omgeving. Wellicht vind je het leuk om dit artikel te delen met jouw favoriete sociale netwerk.

6 reacties

 1. Nadat ik deze zeer duidelijk info heb gelezen heb ik een goed gevoel bij Budget ongedierte bestrijden.
  Dat is wat men noemt service naar de klant.
  Wil dan ook het muizengaas bestellen.
  Maar heb toch nog wat vragen.
  Had een muizendoos geprobeerd een maand met vergif, maar hij bleef maar rond lopen in de keuken.
  Nu weet ik niet of het steeds de zelfde muis was, omdat ik had gehoord dat ze zich snel vermenigvuldigen.
  Even voor de duidelijkheid wij laten geen etensresten slingeren in de keuken.
  Als ik het gaas gebruik zowel voor binnen of buitenshuis (luchtgaten) kan de muis niet weg, gaat dood en gaat stinken??.
  Of zie ik dat verkeert als leek zijnde.
  Volgens mij is dat de beste oplossing met het gaas, dan met vergif geluid vallen enz.
  Alvast vriendelijk bedankt voor uw respons.
  Met vriendelijk groet,
  Fred.

  1. Beste Fred, hartelijk dank voor je compliment. Leuk en fijn om te horen. Als muizen niet van het lokaas (muizengif) eten kan dat betekenen dat er nog ergens een voedselbron in de buurt is of het zijn spitsmuizen. Spitsmuizen zijn insecteneters en zullen niet aan gewoon muizengif komen. Als de muizen niet weg kunnen omdat ze opgesloten zitten zul je dat niet ruiken omdat het in de spouw is, als ik je goed begrijp? Weringsmaatregelen zijn essentieel voor een duurzame oplossing tegen muizen. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag. Met vriendelijke groet Francois

 2. Beste Francois, onder mijn schuine dak van geprofileerde verzinkte staalplaten kunnen bij de dakranden muizen binnenkomen via de openingen van het profiel. Een soort golfplaten zeg maar. Dit zou ik op willen vullen met RVS muizengaas. Mijn vraag is: kan ik geen (put-)corosie krijgen in mijn dakdelen door de galvanische werking tussen RVS en verzinkt staal omdat er altijd wel sprake is van condensatievocht onder die platen? Ben benieuwd naar het antwoord.
  Groet, Fred

  1. Beste Fred, hartelijk dank voor je vraag. Ik ben echter niet ter zake deskundig. Hoe de reactie van verschillende metalen op elkaar is weet ik echt niet en heb ik ook geen ervaring mee. Ik je hier helaas geen antwoord op geven. Ik vond dit op wikipedia. Galvanische corrosie treedt op wanneer aan elkaar bevestigde metalen worden blootgesteld aan een elektrolyt. Hierbij zal het metaal wat het meest links in de spanningsreeks vermeld staat versneld corroderen en het andere metaal minder snel. De elektrolyt is het medium dat de verbinding vormt tussen de twee polen (anode en kathode) van een elektrochemische energiedrager of cel (een batterij, elektrolytische condensator, brandstofcel, een elektrochemische cel of in een elektrolytische cel). Sorry maar hier heb ik geen kaas van gegeten. Met vriendelijke groet François

 3. Ik heb n.a.v. het artikel een vraag: Het gaat om thermische isolatie tussen een bovenste (2e) woonlaag en de schuine onbeschoten dakkap erboven. Ik dacht aan steen-/glaswol en t.n.t. is m´n belangrijkste twijfel ‘muizen’ die te graag in dat materiaal wonen. Ik heb geen idee wat er aan afmetingen van het door u beschreven gaas beschikbaar is maar m´n favoriete ‘wol’ rondom inpakken in dat gaas, is dat technisch ‘te doen’ (kost uiteraard arbeidskosten) en ook nogeens niet schreeuwend duur in materiaalkosten? Het gaas lijkt me eeuwig en de thermische isolatie is dat ook zolang de knagers er niet bij kunnen. Toch? Bij voorbaat dank!
  Paul.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer tips & advies

Handleiding PestiNext elektronische muizen- en rattenverjagers

Handleiding PestiNext elektronische muizen- en rattenverjagers

Hoe werken PestiNext elektronische muizen- en rattenverjagers Je hebt muizen of ratten in huis?…………Je wilt een duurzame en gifvrij oplossing?……..In…
<strong>Hoe werken PestiNext muizenverjagers?</strong>

Hoe werken PestiNext muizenverjagers?

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe PestiNext muizenverjagers werken en wat je kunt verwachten in je huis nadat…
Waarom veroorzaken duiven zoveel overlast?

Waarom veroorzaken duiven zoveel overlast?

Duiven zijn wereldwijd overlast gevende vogels Heb je met duiven overlast te maken dan ben je waarschijnlijk ten einde raad.…
Muizen weren

Muizen weren

Hoe kun je muizen weren uit je huis? Heb je last van muizen in huis dan is er een reden…
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leeg!Terug naar Shop
   Calculate Shipping
   Ook handig bij jouw bestelling